Från ena dagen till den andra

Vi har sovit tre i dubbelsängen med få undantag i ganska precis ett år nu.
 
Frida sov i egen säng innan vi flyttade hit och har typ gjort det sedan hon var mini, men då stod ju sängarna tätt intill varandra i samma sovrum. Sedan när vi flyttade till radhuset förra sommaren sov hon i egen säng och eget rum ett par månader, men efter några mardrömsnätter blev hon mörkrädd och ville komma över till oss - och där har hon stannat nästan permanent i ett år.
 
Vi har inte gjort någon big deal av det. Hon får sova där hon vill. Eller kanske där hon behöver. Jag tror på att välja mina strider och framför allt att låta henne få känna att hon får plats. Att hon inte är i vägen. Att hon får lyssna på sitt inre. Vill hon sova hos oss, kanske hon helt enkelt behöver det. Hon brukar ändra vanor nästan själv när hon är mogen (sluta med amning, med napp, med blöjor... allt har hon gjort vid nästan helt självvalt tillfälle). Och det är ju SJUKT mysigt att ha henne så nära också. Fast visst, nog sover jag djupare utan en varm liten kickboxare inkilad mot mig. Men trots att jag frågat och försökt pusha mjukt lite då och då, har hon inte velat byta tillbaka till sin säng.
 
Inatt valde hon plötsligt att sova där. I sin säng.
Hon somnade där, sov där, vaknade där.
Heja Frida!
 
När jag kikade in och såg henne alldeles nyvaket morgonblinkande, tassade vi båda över till storsängen några minuter för att inte missa vårt obligatoriska morgongos. Då var de första orden:
- Det var MYSIGT att vakna i mitt rum! Det blev liksom som att man direkt fick lite massage för ryggen. För min säng är ju lite hårdare än eran, mamma!
 
Eh... Vi får väl notera om hon blir stel framöver. För inatt är det repris, minsann.
 
(Nattningarna blev plötsligt klart mindre charmiga - en liten pinnstol är inte detsamma som småslumrande kramgos. Anledning att ändra på dem också framöver, tror jag bestämt. Men en sak i taget.)
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0