Sisådär elva timmar på vift

Igår tog liksom dagen sina egna vändningar. Jag och Frida cyklade hemifrån vid halvtio-tiden på förmiddagen (äsch, den tiden är morgon i mitt liv), för att åka till hennes dans. Sedan gick vi på stan för att uträtta några ärenden, och vips hade klockan sprungit iväg.
 
Jag beslutade att vi istället för att ta oss hem emellan skulle cykla direkt till Läkerol Arena, som var dagens nästa hållpunkt. Först krävdes bara en snabb svepning in på Clas Olsson för att införskaffa små led-lampor till våra cyklar, så att den lilla cykelvinglaren och jag bättre skulle kunna undvika att bli överkörda på hemvägen sedan. Nånstans på vägen lyckades Frida även spruta parfym i sitt öga (LouLou av alla dofter!), så vi fick snabbt ordna lite ögonsköljning hos optikern. Seeent omsider cyklade vi mot arenan, och hann precis på pricken.
 
Nu var det ju inte hockeyn som var vår första prio. Nej, Fridas kompis I deltog med sin kör i Kulturskolans "monsterkonsert" i foajén före matchen. En massa duktiga knattar som spelade instrument och sjöng, utklädda till monster och andra läskigheter.
 
I och Frida spanar ut över Läkerol Arenas foaje.
 
Sedan kollade vi på matchen med I och hennes föräldrar. Pappan i vår familj körde taxi - på en vintertidsnatt med en extra timme! - och vi fick syn på honom utanför Läkerolen minsann. Efter hockeyn cyklade vi hemåt igen, vilket tar sin tid med en liten trött dam... Rackarns kallt och mörkt var det, men vi småpratade och hade det ändå ganska trevligt faktiskt.
 
Men ser man till att vara på språng hela dagen, ja då får man kratta löv med pannlampa kl 20-21 (städdagar i föreningen och sambon hade lovat ta hand om ett område han inte hann klart) medan alla andras fönster lyser av Så mycket bättre på TV (offer? jag? neeej då, hahaha!), käka sin middag närmare 21.30, natta sitt övertrötta barn SENT och sen hämta upp ett fullt torkrum med tvätt. Så kan det gå. Tack och lov skulle ju klockan ställas tillbaka så det gick liksom ihop sig i alla fall i slutändan kan man säga.
 
Sambon kom hem och fikade mittinatta nångång, då var jag fortfarande uppe och ugglade. Plöjde några avsnitt av Homeland på play och kunde inte slita mig! Vi brukar skoja om att det aldrig kommer att bli nån diskussion om ifall nån av oss ska sitta uppe och vänta på Frida i tonåren när hon är ute och partajar på stan, det kommer att lösa sig helt naturligt (om jag inte personlighetsförändras tills dess)...
 
Idag har vi bland annat klämt en sovmorgon (tack guldungen, kl 09.20 inkl vintertidsomställning är mer än bra!), paketinslagning, barnkalas och vild krattning i ett par timmar tillsammans med sambon (hej igen tennisarmbåge-känning, det var länge sedan sist!). Det kändes skönt att bidra ordentligt till kvarterets ordning och reda. Tyvärr är jag lite småhängig, så jag var inte riktigt optimal arbetskraft kan man kanske säga.
 
Nu är det dags att vända nosen mot vardagen igen, måndag coming up!
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0