Från kaos till... mindre kaos

Nu ska jag snabbduscha och sedan sova, sent omsider.
 
Ikväll har vi påbörjat vårt trädgårdsjobbande. Vi har planterat klart en rabatt (den till vänster inifrån vårt hus sett), med två Vingbenved (en typ av japansk lönn, som ska bli särskilt vackert röda i höst!) och tre plantor av en låg grässort (Gulbrokig oshimastarr) som marktäckare. Dessutom har jag planterat en kaprifol i stor kruka som står vid väggen och ska klättra på spaljen hade jag tänkt.
 
Jag blir inte KLOK på allt man helst ska kunna, för att få till det med trädgården! Det är jordtyper och blomningstider och sollägen och gödning och markduk och hejsan och svejsan. För att inte tala om arter och hur de funkar ihop och så. Inte vet jag om vi tänkt rätt varken vad gäller detta eller resten som ska ned... Men nåja, nu har vi gjort vårt bästa, så får vi se vad som överlever!
 
Efter trädgårdspysslandet har jag röjt inne. Det såg ut som om nån sprängt en bomb här, så till sist måste jag skrapa ihop tid för åtminstone hjälplig sanering. Det märks verkligen när det är två personer hemma på dagarna och den i famljen som brukar köra operation undanplockning INTE är en av dem, utan den som jobbar och dessutom har haft en massa annat att göra på kvällarna. Puh!
 
(Missförstå mig rätt, sambon gör en MASSA saker hemma. Han fixar toppen med mat och fin nysnickrad altantrappa och målning av källardörrar och annat bra - men dylika pysselprojekt genererar mer plicketiplock inne. Det gäller att hålla efter, liksom.)
 
Imorgon jobbar jag sista dagen innan min semester, det känns grymt skönt! Vi har än så länge inga stora planer, utan ska väl klura på saker att göra när jag gått på ledighet och vi har tid att spåna.
 
Natti natt då!
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0