Sportlovsportioner

Den här veckan är det sportlov här. Frida går dock mestadels på fritids, men med lite luckor. Jag tog lyxigt flexledigt hela dagen igår, halvdag idag och planerar att klämma en halvtidig eftermiddag imorgon också - tack systemtrassels-övertid i jul och annat skrammel! Och de där lyxiga luckorna har vi fyllt med aktiviteter ur kommunens sportlovsblad.
 
Igår tog vi med oss Fridas kompis H och åkte till Luftkuddeland. Folkligt, fartfyllt, svettigt och galet roligt! Faktiskt ganska roligt även för en mamma som i och för sig mest fick kolla att ingen bröt armen, trösta efter nån liten smäll och plocka fram kex och frukt och vätska - men att se sitt barn ha galet kul med en fin vän värmer gott inombords!
 
 
 
 
Mycket spex och knas och busigheter var det...
 
När de efter nästan tre timmar började GÅ mellan sakerna (istället för att springstudsa som små suddiga streck), komma till mig i "depån" för att fikapausa allt oftare, informera mig noga varje gång de bytte "hoppborg" och till sist plötsligt låg som här nedan - ja, då vet man att det är alldeles lagom för idag. Alla glada, alla nöjda.
 
Kolla in de söta kompistårna.
Efter luftkuddelekandet svepte vi hem för en mellanlandning, mumsade lunch och ungarna landade välbehövligt i soffan vid barn-TV en stund. Sedan hade vi samlat lite ny energi, och då tog vi en tur till stadsbibblan där man fick prova på Xbox Kinect, dataspel man styr med kroppen. Kul!
 
 
De hade en rolig liten utställning i bibblans entregång, med olika kvarglömda saker de hittat återlämnade böcker, som använts som bokmärken. Och märkligastav ALLT med det; Frida spanade in ett väldigt specifikt och bekant bokmärke som hennes pappa glömt! Och hon är ju inte särskilt tillknäppt den här lilla damen - hon marscherade rask iväg till informationsdisken och såg till att få tillbaka det! Haha, så knasigt!
 
Bokmärkesutställning i bibblaentrén.
 
Idag blev det en lite mindre portion sportlov, men ack så trivsam. Vi åkte ut till gasklockorna där det vankades gratis biovisning på eftermiddagen. Det är en maffig lokal, verkligen! Det bjöds till och med på gratis popcorn. Filmen som visades var Bron till Terabitia - en rätt fin film, mycket klokheter och lite snyft dessutom.
 
Så himla coolt rum med stämningsfulla väggar vid sidan om bioduken.
 
 
Så himla gött med ett par riktigt mysiga dagar mitt i veckan såhär! Och nu är det snart helg dessutom.
 
/Jenny

Kommentarer
Postat av: Madelené Gyllner

Åh hurra för bästa sportlovsveckan!!! En av mina absoluta bästa fantasyfilmer för barn är Bron över Terabitia…så himla fin film!!!

Vilken konstnärinna hon är din flisa - nästa fröken Gynning :) Mycket färger och glatt!


Svar: Haha, vi får väl se vart pysslandet och ritandet tar vägen, men färgglatt och uttrycksfullt stämmer för det mesta bra, ja!
Jenny

2014-03-02 @ 23:19:04
URL: http://denlillarodastugan.blogg.se/
Postat av: Madelené Gyllner

…jo just ja..glömde nämna min fullständiga inspiration efter ditt lilla inlägg ang pasteller.. du vet värsta mumsiga kakbuffén som du tagit bilder på - jo jag försökte mig på att baka macarons igår, faan säger jag bara! Tvi tvi tvi…vad jag svor! Förbannade småkakor som jag misslyckades med i 4 omgångar, haha! Aldrig mer Macarons…nu måste jag bara hitta någon som säljer dom där drömmarna…annars tar jag fasta på dina pasteller o kör sköna färgade maranger för hela slanten för det kan jag iaf baka ;) :)

Svar: Aj då, det lät onödigt trassligt. Hoppas du hittar nån lyckad mellanväg! =)
Jenny

2014-03-02 @ 23:22:44
URL: http://denlillarodastugan.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0