Vi har en sjuåring här hemma

Idag fyllde Frida 7 år. SJU! Nämen alltså det är ju ungefär huuur konstigt som helst att hon redan är så stor. Det känns som om hon kom alldeles nyss! Fast samtidigt känns det som om hon alltid funnits här, hon är ju en så självklar del av våra liv.
 
Årets foto i lokaltidningen - Frida 7 år.
 
Lokaltidningens foton på Frida när hon var 6 år, 5 år och 4 år. Nog är hon lik sig!

Jag har länge känt att jag vill stoppa tiden, för att hon är så ljuvlig just nu. Fast sedan går det ett år, och så inser jag att jag känner likadant då. Och likadant igen, om ytterligare ett år. Det gör mig glad, för jag inser att så kommer det nog att fortsätta. Det är ju hur spännande som helst!
 
Älskade unge. Jag har fått ett dubbelt så stort hjärta sedan du kom. Ett rödare och varmare och känsligare hjärta. Ett öppnare hjärta, med en dörr alltid på vid gavel för kärleken till dig, lilla unge. Kärlek in, kärlek ut. Du är fantastisk på att visa kärlek, jag lär mig mer av dig om det varje dag. Du är energisk, du är glad, du är tydlig, du är modig, du är känslosam, du är sprallig, du är nyfiken, du är omtänksam. Du har humor, du är ljuvlig knasig och fantastiskt gosig. Du är BÄST. Sluta aldrig vara du, för du är så underbart perfekt precis som du är.
 
Idag blev det en annorlunda födelsedag på sätt och vis, för Frida var fortfarande krasslig och hemma från skolan. Feberfri idag, men med dum hosta (som hon ju alltid får...). Frida ville till skolan och få bli sjungen för och grattad av klasskamraterna, så hon var inte speciellt förtjust i det här hemmahängandet idag till att börja med.
 
Allt eftersom dagen gick, deklarerade hon dock nöjt att det här var en toppebra födelsedag. Så skönt! Själv tyckte jag det var jättemysigt att dagen kunde få vara bara hennes, på det vis hon ville, i hennes takt. På grund av smittrisken blev det inte en dag i skolan och inte med farmorn och farfarn på fikakväll som planerat, men ändå blev det alldeles, alldeles utmärkt.
 
Sent igår kväll insåg jag att båda föräldrarna varit förvirrade och glömt köpa familjetraditionsenlig frukostbricks-ros till sjuåringen! Rackarns. Jag tog en bilsväng till de få ställen som hade öppet fortfarande, men tyvärr kammade jag noll. Då får man vara lite kreativ... Jag pysslade pappersblommor. Första försöket och sena natten - det hade kunnat gå hur som helst, men det blev okej. De fick med beröm godkänt av födelsedagsbarnet - sicken tur!
 
 
Pakethögen föbereddes också på nattkröken - liiite för många grejor som vanligt...
 
 
På morgonkvisten uppvaktade jag och pappan lilla födelsedagsbarnet med sång och frukostbricka. Frida öppnade några paket, glad i hågen och jättenöjd. Sedan föreslog jag att hon kunde spara några paket till senare på dagen, eftersom vi skulle vara hemma. Hon sa till min förvåning ja direkt - det är inte nån everyday-sjuåring det här inte! Men det blev kul, vi körde skattjakt på de tre sista paketen under dagen sedan och det älskade Frida.
 
 
Faster E hade skickat ett så fint kort på posten, från "ooooohhh"-ade och "åååååhhhh"-ade som en tok när hon öppnade detta vackra grattiskort.
 
 
Större delen av dagen har jag och Frida ägnat åt att bygga ihop hennes nya Barbiehus. Det heter Barbie Mega Bloks Build´n Style, och är typ som lego fast med vissa större delar som bas och små mini-Barbiedockor till. Jätteroligt projekt faktiskt! Frida älskade både byggandet och huset och har lekt med det massor, när hon inte tränat trolleri med sina nya trollerisaker eller pillat med något av det andra hon fick.
 
 
När pappan kom hem igen blev det familjehäng, där födelsedagbarnet valt favvokäket sushi såklart till middag. Sedan försökte jag peta ned henne i säng i tid, eftersom hon sovit som en kratta inatt med hosta och mardrömmar. Det blev ändå ganska sent till sist, men det får duga så. En födelsedag är en födelsedag!
 
TACK alla som uppvaktat Frida - som kommit förbi med presenter, skickat saker på posten, gratulerat via telefon, på Facebook eller Instagram, skickat mail och hört av er på alla möjliga sätt. Både Frida och vi blir glada!
 
Imorgon ska Frida till skolan igen, och jag till jobbet. Två vardagar och sedan helg igen, jotack det känns ju alldeles lagom! Inte lagom för att-göra-listan på jobbet, men alldeles finemanglagom för själen.
 
/Jenny

Kommentarer
Postat av: Madelené Gyllner

I know the feeling…gällande förtjusningen som finns i varje ålder :) det är därför en stor lycka för mig att jag har 3 busungar i olika åldrar :)) men phu för att känna att man räcker till ibland oxå.

Njut av all tid ni kan ge varandra utan att behöva dela uppmärksamheten med flera (tjaa pappan då så klart haha).

Och stort varmt grattis goa Frida som fyller stora tjejen!!! Ja tänk Jenny, på 4 v som Seth funnits kan jag se hur han växer…hua man får hålla i sig för det går ju undan!

Ha en fantastisk dag - det finns så mkt att vara glad o tacksam för :)

Svar: Tack Madde! Jag det finns fördelar och nackdelar med att ha både ett och många barn. Och som sagt - så mycket att vara tacksam för! Kram!
Jenny

2014-02-06 @ 10:43:22
URL: http://denlillarodastugan.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0