Fokus på rätt saker

Jag fick en vacker bok av några vänner på min födelsedag. En vacker bok fylld med klokheter. Det är egentligen en kalender, men jag har istället valt att den ska bli min "tacksamhetsbok" för 2014, där jag ska skriva minst tre bra saker varje dag. Saker jag är glad och tacksam över, något bra som hänt, något bra jag känt, gjort eller tänkt.
 
Jag har gjort det här förr men haft uppehåll ett tag - nu kändes det som att det var dags att plocka upp vanan igen. Det är ett fantastiskt bra sätt att lägga fokus på det positiva i livet! Det blir en träning i att se det som är bra. Och jag tycker om att göra det på kvällen; dels för att landa i en positiv känsla inför natten, dels för att reflektera över min dag. Men när man kommit igång, går man liksom under dagen och "samlar på" saker att skriva ned.
 
 
Man måste ju inte ha en så här fin bok för det, men den här kalendern är perfekt. Den har en maffig "intro-sida" för varje månad med ett temaord och fin liten text/vers, samt en vers/klokhet och liten fin illustration på varje almenacksuppslag med 3-4 dagar. Exempel på teman är Tillit, Hopp, Utmaning, Erfaranhet, Enkelhet, Energi... Man får liksom hjälp med att komma i rätt stämning.
 
Det är lagom med utrymme i denna för att skriva några punkter varje dag, utan att det behöver bli långt, avancerat eller överklokt. En lagom liten yta som denna ger liksom inte några prestationskrav. Det gillar jag!
 
Man kan givetvis göra det här utan att skriva ned det, om man tycker det är för avancerat. Man kan bara tänka det, som en slags positiv minimeditation. En fin sak kan vara att göra det tillsammans med sin partner, eller med sitt barn vid nattningen. Det gör vi ibland här hemma.
 
"Säg 3 bra saker som hänt den här dagen". Prova!
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0