Under tillfrisknande

Här hemma har det vabbats i senare delen av veckan. Frida som hostat i flera dagar redan, men inte haft nån feber och dessutom började bli bättre, fick pang tjong plötsligt 39,6 graders feber natten till onsdag. Skumt! Vips blev det hemmavecka av resten för henne och mig. Jag hostar en del också och har en gräslig nackspärr, så jag klagar inte särskilt just den här gången...
 
På onsdagen var Frida rätt skruttig, så då sov vi minsann middag TRE timmar båda två (!) mitt på dagen. Välbehövligt, tydligen! Efter en knagglig natt med hosta och feberyra och en efterföljande aaaalldeles för tidig morgon, satt en långvila som en smäck.
 
Jag har mest försökt vara med Frida, men lite praktiska saker och plock här och där har jag hunnit. Veckans tvätt är till exempel tvättad, sista maskinen hänger jag strax. Skönt!
 
Bäst är nog att jag tagit mig för att plocka ned julbelysningen på tomten. Det var inte ett alldeles smart projekt att ta sig an med ond nackspärr, men ibland hinner inte logiken med när jag får ett infall. Framsidans cypress, balkongräcket och baksidans träd - check! Glädjande nog - ja faktiskt, glädjande - så gick ena slingan i trädet på baksidan sönder. Det var glädjande för att det innebar att jag slapp fintrixa loss den, väl insnurrad runt grenarna som den var (väldigt fint på - ett helsicke att få på och av). Vilken befrielse att bara få klippa den i bitar med sekatören och plocka loss!
 
Förutom nytta (och en massa film och TV) har vi hunnit en hel del mys; Frida har badat badkar, vi har spelat Uno, vi har läst (både hon och jag har haft högläsning faktiskt - hon lästränar för fullt!) och lekt med diverse saker. Sedan har Frida såklart pysslat en del, det gör hon mest varje dag. Som ett litet exempel har hon styrslat upp en mustasch, som hon absolut ville att jag skulle prova, fota och publicera. Klart man bjussar lite!
 
 
Vi har mest kurat inne de här dagarna. Men folk på fejjan hojtar om vårkänslor, och till och med från våra fönster kan vi se att där ute blommar krokus och snödroppar och vittnar om att våren börjar göra sig hemmastadd.
 
Nu är det fredagskväll. Trots hemmadagar gick den här veckan galet fort! Sjuklighetsungen mår bättre, febern tycks äntligen vara borta hittills idag men hon snörvlar och hostar fortfarande rätt mycket. Vi tjejer laddar nu för avsnitt två av Let´s Dance och jag försöker hitta på nåt käk mitt i tvätthanteringen. Snart kommer sambon hem och familjen är komplett.
 
Ha en fin helg därute!
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0