Gruppfoto

Pappan fick för sig att räkna Fridas gosedjur idag (samtidigt som han sorterade bort några bebisleksaker som mest bara låg och skräpade numera). Han kom upp i över 50 stycken, och då kom vi ändå på sedan att han glömt ett gäng som för tillfället låg i badrummet. Några smågosisar gömde sig också på andra ställen.Det innebär att Frida i snitt fått ett gosedjur oftare än varannan vecka sedan hon föddes! Jösses. Om det fortsätter i den här takten, blir det inte riktigt sunt på något vis! Man kan väl säga att pappan tycker att det räcker med gosedjur på ett tag... *skrattar*

/Jenny

Kloka (och tokroliga) ord

"Frida berättar och förklarar" kan snart bli en egen kategori här på bloggen. Bara man vet vad man ska lyssna efter och associera till, finns det oändliga rikedomar i den där lilla tvåårsmänniskan.

Idag ville Frida lyssna på musik. Då sa hon att hon ville "lyssna pricken rullar mamma" - och avsåg den lilla runda markören som åker framåt allt eftersom ljudspåret spelas! Jösses. Jag begrep faktiskt, men sedan pekade hon även på den gröna Spotify-ikonen på datorn skrivbord...

Veckans absolut roligaste ord kom i alla fall härom dagen på skötbordet. Frida har ju börjat kolla in kropparna på oss alla i familjen, urskilja skillnader, fråga lite ibland och så. Bland annat har hon tidigare konstaterat att jag har hår på min snippa och det har inte hon. Den här dagen pekade hon på sin snippa, sen sa hon bestämt att "eh mojjhåj nippa mamma, mojjhåj bi stoooj" (= Jag har inga morrhår på min snippa mamma, det får man när man är stor/vuxen). Morrhår! Jag skrattade så tårarna rann. Sötnöt!

/Jenny


Rapport från sjukstugan

Har varit en riktigt bra vabb-dag, faktiskt! Skön och lugn, med en lagom sjuk unge. Har innehållit mys, sovmorgon (efter en rätt hackig natt förvisso, men strunt i det), en kortlur näsa mot näsa och mycket kramar. Jag släpar runt i mysbralls-stuk och Frida fortfarande i pyjamas. Sweet.

Jag har suttit i telefonmöte på eftermiddagen med jobbet. Kändes väldigt modernt och avslappnat att ha laptop, almenacka och papper över halva köksbordet. Jag hade deltagit via webkonferens om inte nätverket på jobbet varit så alldeles motsträvigt - men fördelen var ju att jag slapp piffa till mig! Frida sov middag helt oerhört lägligt, fick henne att somna typ fem minuter innan start och hon vaknade till första gången fem minuter efter att jag lagt på luren! *sjukt nöjd*

Installerade ju en webbkamera och trixade på med inställningar på förmiddagen, sedan blev det som sagt ingen webbkonferens i alla fall. Tiden visade sig dock inte vara helt bortslösad, eftersom Frida tyckte det var STOR underhållning att kunna se sig själv i bild, viftandes och spexandes! Hon har stått mycket framför datorn, var till och med det första hon sa efter sig långa middagslur! "Sätta på Chiida-filmen mamma!" (För hon trodde ju att det var en slags film, såklart...)

Inatt hade den lilla blomman 39,9 i feber. Het som en gjutjärnpanna på spisen! Frida har dock inte fått mer Alvedon idag (sedan 5 i morse) och ändå inte fått hög feber än utan ligger stadigt under 38 hittills. Hon hostar rossligt istället för torrt och snuvan har stillnat lite i hennes röda fnasiga näsa. Har varit hyfsat pigg idag orkesmässigt, men åt halvtaskigt till lunch. Krasslighen rullar på i all sin enkelhet, liksom (vilket ju alltså är bra!).

Kommande rafflande evenemang för kvällen är att kocka ihop lite kycklinglårfilé med smarrig cambuzolaost och creme fraiche och pasta till. Sen ska vi försöka hinna duschbada, jag och den lilla snuviga. Let´s Dance kommer väl lagom därefter kan jag tro, kanske med en napp- och gosedjursförsedd liten trötter i famnen.

Glad helg därute!

/Jenny

Kraxigt läge

Serverar en bild på fröken Frida från den där febriga julveckan, då hon fick äta i soffan typ hela tiden (eftersom det var enda chansen att få i henne nåt). Idag har hon också fått lyx-mumsa framför TV:n ett par gånger, något som uppskattats högeligen! "Äta chanchör TV:n, mamma" utbrast hon exalterat med ett glatt, överraskat tonfall. *ler*

Frida hostar rejält. Snoret rinner och hon är så röd om snoken att självaste renen Rudolf ligger i tok-lä. Febern ligger stadigt över 38, idag snarare vid 39-strecket eller över på kvällningen. Pluttan! Men hon är tapper. Sover extra mycket, är ganska slö mellan varven och klart medtagen, men orkar ändå gaska upp sig emellanåt. Busa runt lite, leka med nåt, prata hysteriskt eller på annat sätt kicka igång livsandarna lite!

Föutom att vara inne och såsa runt i mysbrallor, gav vi oss ut på en liten vagn-sovar-prommis. Svalt ute = bra för febriga, dessutom lättare att sova halvsittande i en vagn när hostattackerna slår till... Frida sov gott inmyst i täcke och filt under regnskyddet, medan blötsnön ven kring mammans icke mössklädda lockar och gjorde allt pissblött.

Jag hämtade ut två paket på trippen: Kläder från Me&i (med hälften restat...) och en ny extra barnvagn. Som utbyte mot sjuttiofjorton triljoners sparade, sorterade och inskickade streckkoder från Semper, har vi nu fått en röd Quinny Zapp-vagn! En typ sulky, liten och kompakt och lämplig att ha med på biltrippar. Trevligt pigg, ny, fräsch och lättstyrd (på parkett i alla fall...). Det finns dock två nackdelar redan innan jag testat den: ingen som helst varukorg (inte ens ett yttepyttigt vantfack...) och ingen möjlighet att fälla ned ryggstödet. Med andra ord en riktig "gå en snabb sväng på stan"-vagn, eller "gå till dagis-vagn, eller "vi behöver nog ingen vagn på den här resan egentligen, men slänger in den i bilen ifall att"-vagn. Nog så bra att ha i och för sig, särskilt om den är gratis. *ler*

Dags att börja tänka på sömn. Eller jag ska i alla fall ligga där, bredvid den hostade krabaten. Klappa, torka snor och stryka över het panna. Sov gott därute!


/Jenny


Ynkligt

Idag finns det två små skruttar här hemma. Två små, trötta, ynkliga, utsjasade personer. Vilka?

1: Frida, som hostar sig fördärvad och är riktigt rasslig. Snoret rinner och den lilla pannan bränner febervarm (strax över 39 som max idag, tror jag pappan sa). Jag blir garanterat hemma både torsdag och fredag med henne, frågan är om det stoppar där. Återstår att se.

2: Jag, som haft en riktig eländes skitdag på jobbet. Allt som kunde trassla gjorde det, saker gick sönder och hakade upp sig och allt var allmänt bara hysteriskt frustrerande galen enerverande! Huvudorsaken till min överstress var att allt nätverk och samtligt datortjosanhejsan låg totalt nere HELA dan. Den dan då jag valt att jobba, för att prestera arschlet av mig i slutklämmen av webbprojektet inför lansering imorgon (även om mycket jobb är kvar, oh my god jajjemen)! Ahhhhhrgh.

Planen var att jag efter väl utfört arbete skulle gå hem och vabba, nöjd med att få pytsat in en massa energi idag även om jag behövt torsdag och fredag också egentligen. Jo hejsan, så blev det inte riktigt. eller ja, energi hade jag väl lagt men inte mer... Jag missade dessutom bussen hem, lipade som en liten trött treåring när jag beklagade mig för sambon i telefon och gick sedan och tröstshoppade på bokrean innan jag handlade mat och gick hem! *skrattar*

Nu har jag landat. Trött men hemma. Kramad och tröstad. Har fokuserat om på sjukskrutten och mammatjänst, sprungit med snorpapper och nappar. Jag skulle inte tro att det blir nån direkt ihållande sömn (inatt heller). Men det ordnar sig! Snart är vi båda lika glada som Frida på dagens bild igen.

Kram därute.

Välkommen till min nya blogg!

Hej folket.

Glider in här lite och testar hur det känns. Ovant. Har känt mig ganska inklämd på PoP:s blogg, i och för sig. Styrd och ofri, utan möjligheter att påverka utseende, antal bilder per inlägg, utan kul funktioner som att se antal besökare eller så. Nu finns det istället oändligt många valmöjligheter, så jag blir lite matt. Det tar nog en stund innan jag orkat, hunnit och filurat ut hur allt ska vara här. Men så är det väl - nya skor kan vara nsygga, men skava i början och sen blir de sköna! *ler*

Den 12 mars rasslar det igång på allvar här, för då stängs min gamla blogg som haft denna smiiiidiga adress:
http://www.polarnopyret.se/Pages/Blog/BlogEntries.aspx?id=846&BlogID=3ce4aacc-8bdc-47bf-901c-f1540eb256b7

Välkomna hit. Hjärtligt välkomna. Jag hoppas både ni och jag ska trivas!

/Jenny


RSS 2.0