Första dygnet i Ao Nang

Igår mitt på dagen åkte vi till Ao Nang - fortfarande på fastlandet, men lite mindre stadsaktigt än Karabi stad. Mer turistort, och utgångspunkt för många båtturer till öarna i området.

Vi hade förbokat hotell och skjuts dit kvällen innan, så vi blev fint upphämtade vid första hotellet och avlämnade vid vårt nya. Smidigt! Nu bor vi på ett enklare ställe, men helt okej standard ändå. Ao Nang Sunset Hotel, heter det.


Hotellets välkomstskylt - nästan lite läskig... Bättre med kanten i neonljus, på natten.


Personalen är trevlig, rummet är hittills krypfritt (me like a lot!) och har AC. Vi har även här en stor säng som vi delar alla tre, det funkar fint (med undantag för att den är hård och min rygg öm!). Poolen är liten - och kall, säger pappan som provat, det låter som musik i mina varma öron! Restaurangen intill där vi käkar frulle och har testat en lunch är bra, läget är alldeles utmärkt och vi är nöjda.


Nu har vi fått ett rum!!...

 


...och typ så här såg det ut!


Igår eftermiddag tog vi det stillsamt. Kikade runt i området med en tuktuk-tukk, käkade lunch, drack fruktdrink... Vi  strosade omkring och kikade ÄNTLIGEN på havet, Frida badade glatt och jag tog av brallorna och stod i så djupt jag kunde. NICE!


Nöjd tjej. Det här är verkligen semester i ett nötskal!

 


Våran söta blomsterflicka!

 


Solnedgång över havet i Ao Nang. Fint. Efterlängtat!

 


Frida spanar ut över havet. Badsugen!


Vi har beslutat att stanna tre extra nätter här (totalt fem nätter alltså), så att sambon hinner gå på thaiboxningsmatch på stadion (imorgon) och förhoppningsvis även träna lite av den varan själv också. Dessutom ska vi kanske försöka klämma in nån elefantridningstripp eller liknande utfärd, om vädret tillåter.

Idag har det nämligen BAAAARA regnat. Hela dagen. Så ser prognosen ut för nästa vecka också , vad det verkar - ingen solbränna i sikte än så länge, alltså... Vi får hitta på annat istället.


Regn regn regn. Mycket paraply idag - tur att hotellet lånar ut!

 


Blött blir det.

 


Frida har redan nyttjat den lilla DVD-spelaren flitigt.


Men när vädret trilskas, kan man t.ex. passa på att få massage eller någon annan behandling! Vi har ett trevligt ställe som hör till vårt hotell, Sunset Massage. Där har jag varit idag och fått fina fötter! Allt är så billigt - 100 kronor för både foot scrub, pedikyr och lackning. Som bonus fick Frida - som kom upp och kikade in - både finger- och tånaglar lackade. Gulligt av personalen!


Fossingarna får lite omvårdnad. Inte en dag för sent!

 


Frida håller andäktigt fram sina tassar också.

 


Resultatet! Frida valde färg - rosa med glitter i (men det syns knappt här).


Mycket handlar om mat här. När ska vi äta, var ska vi äta... Idag blev det sushi till lunch. Ja, här gäller det tydligen  att chansa rejält - blir man inte dålig i magen av den indiska maten (igår) så kanske sushi kan göra susen! Haha. Frida var nöjd i alla fall, trots att de hade slut på lax som är hennes favvo. På kvällen spatserade vi iväg till en skaldjursrestaurang vid havet och åt GRYMT stora grillade tigerräkor. Gott!


Kan de verkligen klara bakteriehalten i sushi i den här värmen?! Hjälp.

 


Bring on the sushi!

 


Min tallrik var lite fegare...

 


...än sambons. Han vågade prova något nytt.

 


Söta små taxi-buss-tuktuk-fordon, som vi passerade...

 


...på väg till den HÄR middagsutsikten.


Nu ligger Frida och sover och troligen pappan med vid det här laget. Dags att gå upp och natta även för min del! Eller duscha?! Har varit ett absolut måste alla andra kvällar, men idag har det varit så pass dåligt väder att jag inte är fullt lika ofräsch - även om Frida sa att jag luktade hästskit förut. Jojo!

Klockan är halv tolv på kvällen här - det blir typ halv sex hos er.
Jobb i morgon, va? Vintertid? Aj då. Förlåt, kunde inte låta bli... Haha!

Ta hand om er så gör vi detsamma!

/Jenny

En liten incident

Glömde berätta om vårt första negativa möte med... hrm... djurlivet i Thailand.

Maritime Park and Spa Resort som vi bodde på i Krabi, var väldigt rent och fint - känns "ofarligt" för personer som INTE känner sig helt trygga och rofyllda med spindlar och andra kryp i närheten av sig. Som jag, alltså (och i viss mån lilla härm-dottern...). Skön start på semestern, sådär innan man vant sig. Såg ett gäng söta ödlor på väggarna på kvällen bara och nån enstaka stoor skalbage på behörigt avstånd.

Men så plötsligt.

Frida och pappan var och badade i poolen. Jag kom ned, vi skulle gå och äta, jag skulle hjälpa Frida att klä på sig. Det regnade, så vi hade tagit skydd inne i nån slags vägglös hydda som fanns där vid sidan. Frida står och fingrar på nåt bamburör som lossnat från kanten och börjar plötsligt gråta HYSTERISKT. Väldigt abrupt. Hon sa att hon stuckit sig, men jag ser ingen sticka och känner mig misstänksam.

Efter en stund kan man se att det måste vara två bett - man ser två tydliga röda prickar med ett vitt svullet område runtomkring. Pappan får för sig att det är en orm, och skakar på röret för att se om det ska komma ut nåt, hinner just bara säga att han hör det surra i röret - då blir också han stucken! AJ AJ!

Nu kändes det lite stressat. Johan går iväg och hämtar personalen, medan jag tröstar Frida. De kommer - och ser direkt att det sticker ut en insekt från mitten av pinnen (i det som vi bara trodde var en kvist). Det är nån slags fjäril som är släkt med bin, som ville vara ifred där inne! Personalen hämtar tigerbalsam och stryker på, och säger att det är ofarligt och kommer att gå över inom 24 timmar.

Puh. Alla kan slappna av. Bitna fingrar och hand svullnar upp, men lugnar ned sig redan innan natten. Skönt. SLUTET GOTT, ALLTING GOTT. Men inget mer sådant, tack!

/Jenny

Hälsning från värmen

Vi lever! Och vi lever gott. Det är redan försräckligt lyxigt med semester och vi har ju bara börjat! Hittills har vi hunnit med flygresan, två nätter i Krabi och befinner oss nu i Ao Nang. Här har vi två nätter bokade, sen får vi se om vi beger oss ut i övärlden direkt eller stannar lite till.

Resan hit gick fint! Frida var superduktig. Jag med - jag köpte inte ett enda dugg i taxfree-shopen, inter ens godis! Det blev dock en liten fördröjning, eftersom vi inte kunde landa för att det var för många och för låga moln i Krabi! En massa cirklande, en landning och tankning i Phuket och lite väntan - sedan fick vi fara upp i luften igen och landa på rätt plats typ tre timmar försenade. Häpp! Gaaanska kissnödiga vid det laget.

 


Spännande att vara ovan molnen! "Hejdå marken!" ropade Frida.

 


Flygplanspyssel - pysselbok och DVD-spelare gjorde susen.

 


Frida somnade snabbt och sov gott på planet, de sex timmar hon hann med. Skönt!

 


Framme! Värmen slår emot oss sådär fantastiskt och vi sträcker stela ryggar.


Första stopp var två förbokade nätter på Maritime Park and Spa Resort. Fint ställe! Ganska folktomt, dock - e bra mjukstart för reströtta familjen. Vi var ganska sega den dag vi kom fram - särskilt jag låg back sedan många nätter... (Jetlaggad redan innan avfärd, haha!) Vi badade dock järnet i den fina poolen, framför allt Frida och jag gjorde oss skrynkliga som russin!


Entreskylten till där vi bodde. Tjusigt!



Första hotellets foaje. Imponerande rymd.

 


Delar av vårt stora, fina rum! Hade lång balkong, stort badrum och sittdel också.

 


På väg för att utforska stället. Var har vi egentligen hamnat?

 


Poolen från receptions-hållet. Treeevligt!

 


Poolen från andra hållet. Vårt rum låg utanför bild till vänster, i ett likadant hus.

 


Russintjejerna!


På sena eftermiddagen och större delen av kvällen var det ÖSREGN. Det åskade och small som attans. "Det var nära!" sa sambon vid ett tillfälle. "Jaa, det var nära att jag blev rädd och sprang och GÖMDE mig!" sa Frida. Haha!


När det öser ned i Thailand, då ÖSER det verkligen ned!


Vi åkte in till Krabi stad för att käka på kvällen - då kroknade Frida i taxin in, väcktes och fick i sig käk men slocknade sen igen lika fort. Tröttmössan! Hon vaknade till lite på hemvägen, men klockan nio var vi alla i säng och sooooov sedan hela bunten i tolv timmar tills KLOCKAN ringde. Sedan käkade vi frukost och så sov jag en och en halv timme till efter det medan Frida och Johan såg på DVD!


Den här gatan hängde vi en del på i Krabi. Käkade på trevliga Bolero, bland annat.

 


Trötta, trötta, tjejer på väg hem första kvällen.


Dagen efter var vi lite mer i form, kan man säga. Vi tog txi in till Stan, käkade lunch och spatserade omkring för att se stan en smula. Gick ned till floden och vips var vi på spontan båttur! En ltien trevlig runt till en grotta och en fiskfarm. Vi fick se apor i träden och en örn i skyn!


Frida kollar in utsikten från översta våningen på vårt hotell.

 


En liten tripp på Krabi River. Vi såg örn och apor!

 


Frida och pappan spanar efter fladdermöss i grottan.


Vi blev kvar för middag i stan också, och hann dessutom kolla in en nattmarknad innan det var hög tid att vända hem med trött småtjej. Den här gången var hon vaken medan vi åkte hem i den öppna busstaxin - nu är vi långt från säkra Sverige med bilstolar och hjälmar, mina vänner. Men man tar sedan dit man kommer, heter det ju?!


Utsikt bakåt från färden hem.

 


En klassisk bild. MÅSTE tas när man är utomlands, haha!


Det var Krabi, gott folk! I morse drog vi vidare...

/Jenny

Lite resefakta förresten

Här kommer våra restider, för den som vill ha liiiite koll på oss.

Vi åker från Arlanda onsdag 27/10 kl 15.00, och är framme i Krabi klockan 06.50 thailändsk tid (vilket är mitt i natten för oss). Hem åker vi så småningom, närmare bestämt torsdag 18/11 kl 09.20 thailändsk tid, och landar på Arlanda kl 15.05 svensk tid (vilket är sisådär vid niosnåret på kvällen för oss). Till och från Arlanda får vi skjuts med bil - tack Leif!

De första två nätterna är de enda vi hittills bokat boende för. Då kommer vi att befinna oss på Maritime Park and Spa Resort, ett fyrstjärnigt ställe vilket beskrivs som ett välskött hotell som är beläget nära Krabi Town. Det ligger 12 km från flygplatsen, nära och skönt när vi kommer fram i vad som kommer att kännas som mitt i natten.

Planen sedan är lite oklar ännu, men vi kommer troligen att befinna oss i Ao Nang, på Koh Lanta och på någon mindre ö, eventuellt Koh Ngai eller Koh Hai. Och så avslutar vi i Krabi Town eller Ao Nang igen, för att ha nära till flyget hem. Eller så hittar vi på något heeelt annat, haha!

Thailand ligger före oss ca sex timmar (ge och ta lite sommar- och vintertid...). När det är morgon i Sverige, är det typ lunchtid i Thailand osv.

Jag kommer att ta med min vanliga privata mobiltelefon (ni som kan numret, kan numret...), inte för att ta emot samtal men för att kunna hålla kontakt via SMS. Givetvis nås vi även via mail om det inte är brådis - det är väl inte helt otippat att vi söker upp en dator då och då!

/Jenny

Nu sticker vi äntligen

Om några sömntimmar, lite frukost och en dusch rullar vi mot Arlanda. Spännande!

Väskorna är (nästan) färdigpackade, sömnen blir minimal, och jag hoppas vi inte glömt nåt (viktigt). Batterierna är laddade, alla viktiga papper i ordning, passen på plats och kameran med. Jag har valt, och valt om, och valt bort - och säkert blir det för mycket prylar i alla fall i slutänden. Hann såklart inte röja på alla ställen jag ville, men de som ska övernatta i lägenheten medan vi är borta får ta det som det är - med leksaksdrivor och stökigheter. Hann heller inte beta av alla jobb-grejor jag ville och borde, men vad gör det om 100 år? Haha. 

Nu tar vi våra snuvor och hostor och drar. Nu ni. SEMESTER!

/Jenny

Det är mycket nu

Resfebern har satt in ordentligt, absolut. Och frågan är om inte lite helt vanlig feber spökar här också - Frida svajar mellan normal och misstänkt varm, jag har tätat igen i näsan och känner mig huttrig till och från. Men nu tutar vi och kör ända in i kaklet - om ett och ett halvt dygn (och TUUUSEN saker att göra) är vi på väg till Thailand minsann!

Packa pappas kappsäck... Zzzzz.

/Jenny

Upptagen böna

Ikväll har jag ingen tid för datorhäng! Tyvärr inte för att jobba ikapp heller som jag tänkt, men så är det. Det får bli som det blir! Förhoppningsvis hinner jag det mest akuta på måndag och tisdag - på faktisk arbetstid...

Jag har fastnat i garderobsröjnings-svängen, men jag är snart klar. Ska även ta itu med några gamla halvfyllda väskor och kassar som stått till sig i hallen ett tag, haha. Orkar jag (imorgon?), ska jag rassla bort lite crap i badrumshyllan också. Sedan kan själva resepackningen dra igång på allvar! Hälften av det jobbet är liksom gjort i och med genomgången av alla skåp och lådor, så det blir en bortväljningsprocess som vidtar sedan kan jag tro.

Hostiga dottern har bättrat på sig lite efter en heldag i nattlinne, inget barnkalas och dessutom lite hostmedicin. Har beslutat att tacka ja till snälla farmorns erbjudande att låta Frida vara hos dem istället för på förskolan under måndag och tisdag. Det ger bättre lugn för hostig lillkropp, och mindre risk för att hon möter nya bakterier att suga i sig precis innan trippen.

Till de som är avundsjuka på oss för att vi ska få resa och ha det härligt, kan jag meddela att det är rejäla översvämningar i stora delar av Thailand just nu. Som tur är verkar detta inte gälla södra delen av landet (dit vi ska), men nog verkar det bjudas på riktigt dåligt väder - ösregn åtminstone första veckan enligt prognos. Tjolahopp.

Nu - sista rycket. Sedan godnatt! Och så upp tidigt, för att vi alla tre ska strta dagen med att få en sista vaccinspruta i armen innan avfärd.

/Jenny

Testar välkommet nytt verktyg

Plötsligt dök det upp en liten almanacka intill inläggen här på bloggen! Jag TROR att det innebär att man nu kan ställa in en timer på när inläggen ska publiceras - användbart mellan varven! Jag måste ju testa om det funkar; Jag skriver detta sisådär vid halvelva-tiden, men lade in att det ska publiceras kl 23.50.

Jag sitter just nu i soffan och pausar lite. Är heeelt svettig, efter att ha dammsugit som en dåre och röjt ut en hel garderob. Har nu en garderob kvar, och ska flytta innehållet en tredje. Tjolahopp! Sambon har bland annat torkat golv, varit till returstationen, tvättat bilen och burit däck (jag åker för att få dem bytta imorrn), så han har sannerligen också legat i idag Ingen rast, ingen ro.

Såååå välbehövligt med garderobsröj - den jag just tömt, innehöll nästan bara kläder jag inte längre kan ha. En hel garderob med dåligt samvete liksom! Nä, nu jäklar skulle den bort! Sorterar i fyra kategorier; Kastas, säljas, ges bort till typ Myrornas, och till sist ett par kassar favoriter som jag vill packa ned och spara till den dag jag går i dem igen.

Kanske kan jag nu ÄNTLIGEN få plats i garderoben för de kläder jag faktiskt använder?! På tiden. Det kommer att ge bättre ordning här hemma för de som ska övernatta i vår lya medan vi är ute och far, det skapar garanterat mindre morgonstress och det KANSKE, kanske (jag lovar inget) kan jag få in tvätthögarna snabbare från vardagsrumsfåtöljen, haha! Förutom allt detta, är syftet givetvis att gräva fram sommarkläderna inför packningen.

Ikväll har jag premiär-druckit julmust, by the way! Nygårda ekfatslagrad julmust på glasflaska - goooood! Det må vara två månader kvar till jul., men jag är julmust-addict och kan inte låta bli när den dyker upp i butiken... Den här var väldigt annorlunda! Vuxen, nästan lite åt ölhållet faktiskt. Kom tydligen i fjol, men det hade jag missat.


(Bilden är lånad från Spendrups)


Hade den här publicera-senare-finessen funnits lite längreförresten, kanske jag skulle ha lastat upp ett gäng inlägg som kunde komma framtrillandes till er medan vi solar och badar... Men nu känns det tveksamt om jag hinner det.

Natti natt!

/Jenny

Fifty fifty

Frida fick hoppa över danspasset idag, men fick gå på barnkalaset.

Hon hostade en del på förmiddagen, men det var ändå okej. På sena eftermiddagen däremot, hostade hon ibland nästan oavbrutet... Vi har petat i lite extra astmamedicin och sambon stack till och med ut och köpte hostmedicin på eftermiddagen, men eftersom kraxet avtagit en smula så avvaktar vi med den.

Hon har sovit okej sedan hon slocknade, även om hon kraxat litegrand. Håller tummarna för att det var en tillfällig topp, så att hon kan kalasa imorrn igen! Och för att vi slipper få med oss en massa hosta till Thailand...

/Jenny

Krax krax

Hämtade hem en snörvlig och hostig lillunge från förskolan idag. Hon var inte febrig, men gnällig som få heeela kvällen. Det återstår att se om det blir några barnkalas i helgen! Jag har förberett Frida och förklarat att hon kanske måste vara hemma OM hon blir mera krasslig - och vi enades om att det var okej ifall hon i så fall som tröst fick det ena av paketen hon tänkt ge bort!

Handlade mat efter jobbet och konstaterade att vi kommit till fasen "bäst att handla lite lugnt eftersom kylskåpet ska tömmas". Yeehaa! Känns väldigt skönt - och VÄLDIGT stressigt. Jag lär ha jetlag av sömnbrist redan innan vi åker, haha! Längtar sjukt mycket efter ögonblicket då planet lyfter - då rinner allt av. Då kan jag inte fixa mer, komma ihåg mer, förbereda mer, avsluta mer. Då kan jag bara VARA. Grymt!

/Jenny

Tungt

Fråga: Hur vet man att man släpar på för mycket saker till jobbet och dagis?

Svar: Man ställer allt på passagerarsätet, och håller sen för öronen när signalen för att använda säkerhetsbältet plingar i stort sett hela vägen till jobbet...

/Jenny


Vaccinationer i parti och minut

Idag har jag snärtat iväg till hälsocentralen och vaccinerat mig mot säsongsinfluensan.

"Åh, här kommer det en UNGDOM!" sa sköterskorna när jag kom knallandes bland alla halvskruttiga pensionärer. Jojo. Jag hade först tänkt stå över, men kollade med min astmaläkare som tvärtom tyckte att jag behövde den där dosen... Sagt och gjort!

Min "besprutade" arm är liksom... slö, tung, stel och öm. Har fått en liten femkronas-stort rött varmt utslag, men det är ju inget alls mot förra gången! Lite huvudvärk har jag också, men mer har jag inte att klaga över.

I förrgår tog vi drickvaccin-dos nummer två.
På måndag ska vi ta andra sprutan mot hepatit.

Hur många vaccinationer kan en kropp tillgodogöra sig under kort tid egentligen?!
TUR att min spruträdsla har avtagit med åren...

/Jenny

Kvällsbestyr

Nu sticker jag från jobbet, för att hämta Frida hos farmorn (tack för den stående torsdags-hämt-hjälpen). Sedan avlämnas den söta lilla pärlan hemma, där sambon förhoppningsvis befinner sig då!

Jag åker direkt vidare till Strömsbro. Ikväll stundar nämligen sista "handledarpasset" för min del med övningskörande vännen S - när jag kommer hem från Thailand har hon örhoppningsvis ett sprillans nytt körkort i plånboken. Håller alla tummar!

Sen nån gång ikväll, ska jag kanske jobba lite hemma. Eller röja nåt lägenhetshörn, om jag orkar - har liksom just insett att vi ska låna ut lägenheten vid några tillfällen när vi är på semester nämligen! Känns stressigt att hinna röja lite mitt i alla resebestyr (stresshormonerna flödar alldeles tillräckligt redan!), men också skönt att hemmet inte står helt tomt hela tiden - inga busar och banditer göre sig besvär, haha.

Nu - packa ihop och lyfta rumpan från kontorsstolen. Tjipp!

/Jenny


Vitt vitt vitt

Mitt i den mörka, gråa, blöta morgonen faller nu plötsligt något VITT. Minsann. 

Ja se det snöar
ja se det snöar
det var väl roligt hurra!

Snart åker vi till Thailand. =) (Där det i och för sig mest verkar vara skyfall, molningt och åska just nu, men det är smällar man får ta... Molnigt tycker jag är helt ok, men ihållande skyfall däremot gör det lite väl svårt att hitta på saker. Det ordnar sig! Nån solsnutt ska vi nog hinna med på tre veckor...)

Nu ska jag gå och fika.

/Jenny

Ett lättare liv

Nu har jag blivit lite lättare. Vad skönt det känns! Luftigt liksom. Lite friare.

Snabb-bantning, tänker ni? (Jädrigt snabb, i så fall...)
Nej, nej, nej. Ny handväska.

Ny handväska, innebär att man måste lasta ur den gamla trasiga trötta. Helt. Tömma, rensa, sortera och börja om. Alla som känner mig vet att den i och för sig fortfarande väger som en mindre resväska, men ändå. Ändå! Det är sååå mycket mindre gammalt skräp och onödigt tjafs i den nu. Bara de nödvändigaste.. sjuttifjorton tusen bra-att-ha-grejorna är kvar. Och den är petrol-blå.

Jippi!

/Jenny

Off to dagis

Nu sticker jag till dagis och hämtar lillagumsan. Läser på facebook och konstaterar att "alla" är sjuka, likadant på jobbet. Kan man kanske skaffa nån slägs bacilltätt tält att gå i en vecka, inför resan? Vill INTE bli sjuka nu. Fridas feberkväll försvann i intet och där får den gärna hålla sig om jag får välja! Men nej, här håller vi oss minsann inte undan - vi avslutar hårt med att gå på två dagiskompis-barnkalas i helgen...

Nu ska vi hem och pina i oss dos nummer två av Dukoral drickvaccin!

/Jenny

Dagens bästa besked

Idag är jag väldigt nöjd. 

Det är inte för att jag tog mig iväg med Frida till Valbo köpcentrum igen efter dagis, för att återlämna en tunika som jag var så glad att hitta igår men som visade sig vara trasig (morr...) . Det är inte för att jag hann hitta både stödstrumpor till flyget och present till ett av helgens två barnkalas på lunchen. Det är inte ens för stordådet att vi fick undan lite crap från hallen ned i förrådet ikväll!

Nej. Det är för att jag var på hälsoundersökning på företagshälsovården idag (eftersom vi genomför ett friskprofil-projekt på jobbet), och fick mestadels så BRA besked! Jag blev faktiskt rätt förvånad, hade väntat mig sämre. (Sunda sambon trodde också att jag skulle ha dåliga värden - haha, där fick han!)

Blodtryck:
125/80 (tydligen extremt normal-perfekt)
Kolesterol: 3,3 (på en skala 3-7 - jättebra alltså!!)
Sockervärde i blodet: 5,6 (på en skala 4-10, mao väldigt godkänt!)
Syreupptagning: Klass 4 (av 5 - alldeles utmärkt faktiskt, förvånande nog!)

Sen finns såklart också den där "borde åtgärda"-delen, som jag ju redan visste om...

BMI: Skäms-högt...
Kondition (där syreupptagning räknas med vikt på nåt sätt): Klass 2 (av 5, eftersom vikten drar ned resultatet)

Jag fick "gröna kryss" på en massa områden, trevligt. Hamnade på "se upp med"-orange när det gällde mat (mer frukt, mindre snask, typ), kroppsliga symton (ont i knän, rygg, mage, armbågar etc - mycket åtgärdas med viktnedgång), och stress (nähä?!). Bara ett enda område där jag hamnar på "åtgärda"-sidan - vikten, såklart.

Summan av kardemumman: Några saker att jobba på, men riktigt, riktigt bra värden och mycket liten hälsorisk! Sweeeet. Inte illa för en tjocksmockig godisråtta!

/Jenny

För den som undrar

Det var en feberfri morgon för lilla pärlan. Även om det var knappt.
Och de har INTE ringt från dagis. Ännu, i alla fall.

Tjohej för friheten hittills, och ta-i-trä, haha!

/Jenny

Håller tummarna HÅRT

Frida har hostat en del i helgen, men det trodde jag var eftersläp från senaste förkylningen... Hon var lite gnällig idag till och från, men det antog jag berodde på sömnminus från veckan.

Eller?

Hon kändes lite varm ikväll, innan hon somnade. Fasiken. Det var väl inbillning, va?! Säg, säg, säg att det inte blir nåt av det! Tre semesterveckor påbörjas om en och en halv vecka, knappt.

Kan man tänka sig en mer otajmad VAB???

Sambon, sjukgymnasten:
Hej, jag behöver vara hemma med sjukt barn. Kan ni boka om mina patienter - ja, det blir ju inte förrän tidigast om en månad de får komma tyvärr... (Lite ryggont eller axelsmärta eller så kan man väl stå ut med en månad till? Jaså, inte??)

Jag, IKT-pedagogen:
Hej, jag har nyss varit på konferens i tre dagar och jag ska snart vara ledig i drygt tre veckor, men jag behöver vara hemma med sjukt barn. Tyvärr kan jag inte dyka upp på alla de viktiga möten som ligger planerade under veckan. Jag kommer heller inte att hinna med allt som jag lovat (försöka hinna) fixa innan jag sticker. (Äh, hur viktiga är möten - egentligen? Och man kan väl skjuta upp det mesta en månad? Jaså, inte??)

Nej. Så vill vi inte ha det, just nu. Nej tack.

Förutom att det finns typ NOLL utrymme för avvikelser nu fram till resan - fast då kommer trasslet ju, det kunde väl vem som helst räkna ut med lilltån - vill vi ju inte heller vara ett gäng krassliga typer med risk för öronsprängaront på flygresan... Inte om man får välja, i alla fall. Det vore obra.

Går och lägger mig nu, tänker positivt och planerar att hålla tummarna i sömnen. Heeela natten. Tur att den finns en hjälpsam pensionerad farmor att använda som en joker i leken om det kniper! Kanske måste vi ignorera att det inte alls känns något vidare att dela med sig av bassiluskerna.

Imorgon är en annan dag.

/Jenny

Jag ligger lite minus

Men så bra, nu har jag fått ihop åtta timmars sömn.
Nio kanske, rent av, om man räknar snällt!

På TVÅ nätter, alltså...

Jag har som vanligt nattsuddat på tok för mycket. Lilla fröken Frida låg back sömnmässigt från slutet av veckan, men har INTE valt att sova ikapp i helgen. Tvärtom fick hon för sig att det var tippititopp att vakna EXTRA tidigt - båda dagarna! Retligt. Dessutom har hon hostat en hel del på nätterna, så min sömn har varit lika ihålig som en schweizerost. ZzzzZzzz.

(Och ja, tidigt är i det här fallet 06.30 typ. Och ja, jag är fullt på det klara med att det i väldigt många familjer är typ sovmorgon, eftersom deras barn brukar vakna klockan 5... Men allt är relativt, och vi har en knatte som brukar kunna sova till i alla fall 8-tiden på helgen. Så ja, jag fattar att vi är bortskämda - men jag vill gärna fortsätta ha det så!)

Det blir nog skiftvila för oss föräldrar idag, eftersom pappan för ovanlighetens skull sovit lika magert som mig inatt. Går och lägger mig en sväng... Samlar kraft för ännu en runda ärenden lite senare.

/Jenny


Det närmar sig

Fasiken, nu går tiden fort! En och en halv vecka till avresa - och tuuusen saker kvar att fixa, känns det som. Småsvettigt.

Idag har jag varit på stan och gjort en massa ärenden inför resan. Handlat soprent på Apoteket (kändes det som), köpt after sun och solkräm och extra stort minneskort till kameran och lite annat joxelimox. Och så slog vi till på en resväska, äntligen! En grafitgrå, blev det till sist efter mycket velande! Nu är det bara att börja fylla den (och plocka ur hälften...), hehe.

Jag shoppade på bra, med tanke på att jag varit trött som utskitet äppelmos idag! Lite sådär treårslabil i humöret, så (o)charmigt så! Har helt klart crashlandat efter en tuff vecka, och har dessutom en massa stress i kropp och knopp inför allt som ska fixas innan vi sticker. Men det ordnar sig alltid! Jag är om inte annat duktig på att släppa taget när jag väl åkt - då jädrar är det SEMESTER. Jippi, vad skönt det ska bli!

Har haft en lite annorlunda lördagskväll. Jag åkte iväg vid 19-tiden och övningskörde med en vän som håller på att ta körkort. Sedan stannade jag och pratade bort en stund hos dem innan jag åkte hem igen. När jag kom hem (kl 23! Hoppsan), var sambon fortfarande vaken - och är det ÄNNU. Trevligt med soffsällskap. En riktig surprise, nu är det  dags att plocka fram pennan och rita kors i taket igen!

/Jenny


Omväxling

Gick från att ha 650 människor runt mig, till att ha endast två i närheten. Sovandes.

Skönt? Ensamt? Skönt?

Hm. Nånstans mitt emellan, tror jag. Eller kanske snarare både och, samtidigt.
(Och det är givetvis INTE de 650 typerna jag saknar!)

/Jenny

NOTERA: Nu finns det foton i inlägget om konferensen här nedanför!

Hemåt

Jag ska alldeles strax konferensluncha för sista gången - tro vad det blir för kall ståmat idag då? Därefter hoppar jag och den ena kollegan över sista passet och tar oss hem med ett ganska tidigt tåg. Så fort jag kommer hem, ska jag cykla till dagis och krama krama krama lillungen, härligt! Jag längtar efter de små armarna, de glada ögonen och det bubblande pratet.

Ikväll mina vänner, blir det SANNERLIGEN fredagsmys!
Bästa sorten.

/Jenny

Lite snick och mera snack

Har tillbringat några dagar på Stockholms universitet, eftersom jag deltar i konferensen NU2010 under onsdag-fredag. Programmet är fullkomligt galet späckat! Det är sisådär 650 deltagare, så man blir trött bara av att försöka mingla (eller bara ta sig fram överallt).


Aula Magna på Stockholms universitet - stoooor. Och här är den avdelad på hälften...


Det är MASSOR av presentationer, föreläsningar, workshops och seminarium, i flera parallella spår, till viss del omlott med varandra. Har hört mycket bra men också en hel del sömnpiller. Konstaterar att av att se många föredrag i såhär tät följd, blir man väldigt påmind om hur svårt det är att göra en riktigt bra presentation... Kvaliteten och förmågan att engagera varierar påtagligt.

På grund av antalet deltagare och val av lokal, får vi ständigt (planerat) kalla maträtter - det börjar vi tröttna på nu. Jag vill INTE äta gravad lax eller rostbiff på ett tag faktiskt! Dessutom finns bara enstaka sittplatser och bord, så allt serveras med bara gaffel och glaset hängande i en glashållare som är fäst på tallrikskanten - inte optimal matro för mig. Dessutom blir det långt till middagen på kvällen, så på eftermiddagen skulle jag gärna äta en frukt - men sådant finns inte. Inte vatten heller. Dåligt!


I brist på andra sittplatser för lunch, kan man placera sig i en föreläsningssal...


Igår bjöds vi på konferensmiddag på tjusiga Stockholms Stadshus. Fördrink i Gyllene Salen, mat i Blå Hallen (där nobelmiddagen brukar hållas). Verkligen häftigt ställe! Ikväll har vi fått besöka Moderna museet, se deras samlingar och äta mat.


Gyllene Salen i Stadshuset var verkligen maffig!



Dessa vackra valv fanns utanför garderoben och toaletterna.



En del av dukningen/borden som väntade på oss i Stadshuset. Tjusigt!



På väg in till Moderna Museet och konferensmiddag nummer två.



Det bjöds på vin - igen! Jag som nästan aldrig dricker, chockade väl kroppen.



Vägen in till/ut från utställningarna.


Efter middagen på Moderna, var vi några som gick vidare till en hotellbar och pratade vidare en stund. Mycket trevligt ordnat med middagarna - men visst svider det samtidigt lite med bristen på egentid. Både energimässigt och "nöjesmässigt" - jag hade SÅ gärna hunnit en sväng på stan för lite reseförberedande shopping, och kanske en kompisfika!

Jag (och en av mina två kollegor som är här nere) bor på Scandic Sergel Plaza hotell. Mycket bra val! Dubbelrum, fräscht och framför allt CENTRALT! Grymt smidiga transporter till Universitetet på så sätt - det gillar vi! Sparar tid för en morgontrött, ser ni. Dessutom har jag kunnat GÅ hem från båda middagslokalerna - inte fy skam det inte!

Imorgon vankas sista konferensdagen. Skönt! Jag tycker helt ärligt att det räcker med konfererande nu. Uppmärksamheten är naggad i kanten...

Gäsp.

/Jenny

Tuta och kör

Nu slutar jag jobbet och ska dra iväg till dagis. Sen ska vi hem och dricka Dukoral drickvaccin mot magåkommor, jag och lillpärlan - det kan bli en festlig stund - NOT! Dessutom måste vi hålla koll på att vi inte äter och dricker en timme före eller efter heller - hoppas hon inte är utsvulten! Lagom tills vi får käka, ska vi iväg och uppvakta vännen L som fyller år idag, hurra! Sedan åker jag nog hem med trött unge, för att hinna packa för tre dagars konferens i Stockholm!

Puh.

/Jenny

Det verkar inte långtråkigt i alla fall


Dagens "dagbok" på förskoleväggen: Frida berättar om sin dag. Ehhh... Hon hade ju haft en del för sig för att inte minnas nåt, tycker jag!

Lite spännande att hon gärna vill framhålla att hon INTE klippt, haha! Undrar om det har att göra med att hon och S nyligen "lekte frisör" med en riktig sax? Några små Frida-lockar låg på golvet, men det syntes inte på kalufsen. S har långt rakt hår, men enligt Frida "hann" hon inte klippa S innan en av pedagogerna kom... Tur det, kan man säga!

/Jenny

Vissa saker ska man nog inte tänka på

I allt det här Thailands-tänkandet så sticker några särskilda spår ut lite extra. De här som handlar om farliga insekter eller kräldjur, bränniga maneter, flygplansolyckor, jordbävningar, underströmmar i havet, illvilliga tjuvar och banditer och andra läskigheter. Eller så enkla saker som vad som kan hända när den arga treåringen springer ifrån en för att få vara IFRED på en strand i Thailand, istället för hemma i lägenheten...

Tankarna kretsar givetvis även kring att det faktiskt skett en tsunami där. En fruktansvärd, utplånande, drabbande, tragediskapande tsunami. Det går inte att värja sig ifrån, och nånstans där tippar det nästan över och skräcken kring det får mig nästan att vilja stanna hemma med mitt lilla dyrbara barn!

Ibland undrar vi om vi är riktigt kloka som utsätter oss - och framför allt Frida - för alla de här riskerna.

Men då tänker jag på alla härliga minnen och häftiga upplevelser vi kommer att få med oss hem. Jag tänker på all tid vi kommer att få tillsammans, och på alla mornar vi kommer att slippa säga "skynda dig nu" och bråka om täckbyxor och varma tröjor. Jag tänker på allt vi kommer att se och upptäcka tillsammans, och på fräknarna jag kommer att ha på näsan. Jag tänker på ungen som kommer att få bada så mycket hon vill, mitt i kalla hösten. På monsunregn varma som duschar, leende lokalbefolkning, vyer så vackra att det är obegripligt och goood mat.

Visst, oron finns där. Helt klart. Det är så mycket som kan hända! Men det är det faktiskt hemma också, riskerna är bara... mer bekanta. Och man kan inte låta oron begränsa sig, för då missar man väldigt, väldigt mycket bra! Våga och vinn, liksom.

Hm. Ska kanske gå och läsa boken Oron som gör oss till bättre föräldrar, som ligger någonstans i bokhyllan...

/Jenny


Jordens dragningskraft - hjälpa eller stjälpa?

När man har en långt ifrån perfekt kropp, och man har väntat länge på att samla ihop tillräckligt med jävlar anamma för att besegra den (igen), och när man finner sig själv faktiskt oroa sig så mått för hur semesterfotona kommer att se ut - ja, då kan tankarna glida in på jordens dragningskraft!

Att ligga ned ganska ordentligt bakåtlutad i en solstol, är nog den mest smickrande positionen på stranden. Dels döljer man liksom automatiskt halva kroppen, dels blir magen så platt som möjligt. Till och med dubbelhakan rasar undan lite käckt. Att brösten ocharmigt draperas ut mot armhålorna är smällar man får ta - det finns ändå att ta av där liksom, haha!

Meeeen nu ska jag ju ut och resa med en 3,5-åring. Det här med att ligga stilla är därmed förbi. Jag står förresten ändå inte ut med det mer än en kvart om jag inte får läsa bok samtidigt - vilket man inte heller kan fokusera på med ett barn intill! Jag kommer alltså att gå omkring, småspringa, hoppa, leka, busa och stå framåtböjd mest hela tiden. I bikini, glöm inte det. I bikini.

Jippi. Att stå framåtböjd kan nog tänkas vara extremvarianten av icke klädsamma positioner! Snacka om att jordens dragningskraft gör sitt då. Bläää. Kan man packa ned ett stooort skynke att svepa in sig i, bara? Ingen kommer ju ändå att se solbrännan när man kommer hem i kylan...

Neeej, nu vet jag. Jag kommer helt sonika att tillbringa HELA semestern i plurret! Det blir finfint det. Ni kan räkna med att vi har simhud mellan tårna när vi kommer hem!

/Jenny

OBS: Jag vill betona för känsliga, kritiska läsare, att ovanstående inlägg innehåller en stor portion sanning men är skriven med en klart ironisk ton. I verkligheten gäller "det som man visar upp i Thailand, stannar i Thailand". Alla bevis påmotsatsen kommer att elimineras, haha! 

Fantasi is the shit


- Men mamma, kolla här, här har någon ritat en myggsvärm! En myggsvärm är det! Varför har de ritat en myggsvärm här?

Eeeh... Ja, det kan man undra. Hörrni hyresbolaget, varför har ni ritat en myggsvärm på en pelare i bilgaraget egentligen?!

/Jenny

(Om nån undrar över ordförrådet: Frida läser fortfarande ganska ofta i Minsta boken om fjällvandring som hon fick när hon var lill-liten... Mygg finns på fjället, även i pekboken!)

Det är väl NÄSTAN samma, eller?

Vi sitter vid köksbordet tittar i en resebilaga med mycket fakta om Thailand. Ett uppslag visar en lång, vit, vacker sandstrand, nästan folktom med turkosa vågor.

- Titta Frida, det här är från Koh Lanta! Dit ska nog vi åka, när vi åker till Thailand.
- Ååååh, Kolanta, där jobbar S:s pappa!


Jag stannar förvånat upp och tänker så det knakar, tills jag inser vad hon menar. (Det är mycket, mycket svårt att inte skratta här, men det ska man ju verkligen passa sig för numera. Hon tar det (fullt förståeligt) högst personligt.)

- Jahaaa, nej alltså Frida, han jobbar på K-Rauta!
- Jaaaa, K-Rauta var det ju, mamma!
- Ja, hjärtat. Det låter nästan likadant, så jag förstår varför det blev lite fel.


Jag förklarade såklart vad Koh Lanta respektive K-Rauta var för något. Söto!
Ord och begrepp - inte lätt att förstå. Same same but different, liksom. Haha!

/Jenny

Komplimang, eller inte?

På barnkalaset igår fick Frida med sig en ballong hem i form av en larv. En sådan där oerhört trög ballong, som man får ett lättare hjärnödem av att försöka blåsa upp, ni vet. Jag lyckades dock blåsa upp den, och Frida utbrast glatt:

- Men mamma, tänk att du kunde blåsa upp larven utan pump! Du är den BÄSTA blåsar-mamman i HELA VÄÄÄRLDEN!
- Tack hjärtat, det var gulligt sagt!
- Jaa, du är inte lika GAMMAL som jag trodde!
- Haha, va, lika gammal?! Hur menar du nu?
- Jag trodde du var så gammal, men det var du inte. Haha, nej då mamma, jag bara skojas lite med dig!


/Jenny

Familje-söndags-sovning

Idag utdelas en guldmedalj till bästa ungen!
Och till pappan, som sov lika länge som oss andra, haha!
(Och till mig, som har lätt för att somna om. Användbar egenskap!)

Först vaknade Frida klockan 06.02. Då klev hon upp för att kissa (duktigt!), men kröp sedan ned i våran säng och somnade om direkt. YES!

Vid klockan 07.12 klippte Frida med ögonen, men vände sig förvånande nog mot mig och snusade vidare. YES!

När hon vaknade till lite lätt klockan 08.01, trodde jag definitivt att det var uppstigning som gällde. Jag låg dock stilla och andades överdrivet låååångsamt mot henne - och japp, hon snusade in sig nära igen och slocknade en stund till! YES!

Klockan 09.05 klev lilla gosungen och pappan upp, efter att vi haft kramkalas! Jag fick dessutom såsa kvar en stund till, innan Frida (klädd som prinsessa med finklänning och krona och allt) kom in och deklarerade att det fanns frukost till mig. Sweet!

Det ska nog bli en bra dag det här, tror ni inte?!

/Jenny


Vinnare i klassen "absurda finesser"

Lite allt eftersom förbereder vi oss för Thailandsresan. Uträttar ärenden, planerar inköp, surfar fakta om vackra stränder och olika boenden, snackar valutaväxling, funderar över väsk-val... osv osv osv. Och så håller vi tummarna för att inte Frida får typ vattkoppor precis när vi ska åka, haha!

Jag har till exempel beställt nya linser. Det känns typ LIVSVIKTIGT att ha med sig minst två par extralinser - jag kan knappt komma på något som skulle förstöra semestern mer, än att behöva gå runt med mina colabottnars-brillor hela tiden! Hemska tanke.

Har också beställt tid för färgning av fransar och bryn. Det är ett grymt bra sätt att för att se fräschare ut - en sådan som jag orkar INTE sminka sig i tokvärme! Färgningen görs två dagar innan avfärd, så tyvärr får jag gå en och en halv dag på jobbet och se ut som en rysk hora, haha! Det brukar nämligen bli lite väl markant först, innan färgen försvunnit från huden...

Sambon i sin tur, slog till på ett par cooola flipflops från surfbutiken härom dagen - en viktig ingrediens för att kunna hasa runt på både solhet sand och restaurangkvällar i värmen. De var dyra, sköna och ganska färgglada. Och de har en kapsylöppare inbyggd under sulan!!! Eeehhhh.... Jag vet inte jag. Kan det FINNAS mer solklara sätt att få magpaj, än att öppna en kork man ska ha i MUNNEN med undersidan av en sko som traskat runt i Thailand?! Hu.


Kolla in undersidan! Fiffigt, javisst - men lämpligt?! Nja.


Frida däremot har hamnat i ofas med den allmänna resglädjen. Hon sade idag (medan hon gjorde en tydligt avvärjande gest med handen):
- Nej, jag tror jag hoppar över att åka till Thailand, jag. Det är FÖR varmt och soligt, och FÖR stark mat där ju!
Haha. Men jag vann över henne igen, när vi pratat en stund om hur kul det blir att bada en massa och träna på att simma varje dag. Och när jag lovat att det fanns ris, räkor, pommes frites och annat vanligt i Thailand också. Puh!

/Jenny

 


Om att blanda ihop en smula

Idag när vi var på väg hem från barnkalas, tittade Frida ut genom bilfönstret och sa glatt:
- Kolla mamma, där är ju hjärnkontoret!

Sen lät hon fundersam:
- Eh... Neje... Det är ju... Eh... Vad HETER det nu igen, mamma?!

Jag fattade inte riktigt någonting alls först, men tittade mig omkring och insåg. Log och sa:
- Du menar väl kanske järnvägsstationen?

Frida skrattade lättad:
- Jaaaa, just ja, SÅ heter det ju!

/Jenny

I absolutely lööööv this

Det är så vackert, så vackert ute nu! Jag tycker den här grön-gul-röda höstperioden är helt fantastisk. Naturen är alldeles överväldigande höftig, med tusen färger och nyanser överallt. Jag ser mig omkring varje dag och bara  njuter. Hjärtat liksom skuttar glatt! Eller som Frida sa idag på väg hem från dagis:

- Mamma, när jag tittar på allt det fina och alla löven så blir jag SÅ glad, så glad inom mig att jag nästan blir rörd! Faaaaast... det blir jag inte ändå.


Hösten är nog faktiskt min bästa årstid. Det är vackert, inte så varmt, klar luft, man får gosa in sig och tända ljus och läsa och spela spel och mysa! Vintern är också helt okej! På våren är jag ju alldeles skruttig av allergi och på sommaren är det trevligt och ledigt och socialt men VARMT oftast. Jag gillar hösten mycket, den är liksom... skön. Fri på något sätt.

Nu slår jag vad om att åtminstone nån tänker: "Mäh, så bortkastat att just HON som GILLAR hösten får dra till Thailand i tre veckor! Stanna hemma här i mörkret och regnet och njut på du då, så kan JAG få åka till värmen istället jag som uppskattar den!!" Haha.

Tja, jag flyr faktiskt inte hösten. Jag flyr inte ens min 40-årsdag. Det bara föll sig lämpligt nu - och SKÖNT ska det bli "trots" värmen!

/Jenny

På fredagar brukar man vara lite trött

Idol är slut, nu funderar jag lite över vem jag egentligen hejar på medan jag väntar in resultatet efter nyheterna. Sedan kanske jag ska se på Superstars-avsnitten som jag spelat in den här veckan? Jag kan ju jobba lite samtidigt, om andan faller på. Andan ja - den finns det inte gott om, Fridas baciller har gjort luftrören täta. Går och suger i mig in lite Bricanyl. Hostar. Åh, påsen med kolaremmar är redan slut, vad trist. Hänger kvällens andra maskin tvätt.

Tittar på klockan. 22.10. Jaha, då har både sambon och barnet sovit i snart två timmar då.

Paaaaarty här som ni hör, haha!

/Jenny

Ho-hooo?

Jag kom hem vid kl 21.20, efter efter en trevlig after work på Mingel & Bar. Kvällens bästa: Att det gick att prata med varandra! Ingen sådan där galet hög musik så att man inte ens hör vad man tänker - pluspoäng till Mingel för det!

Pigg och glad - men inte glad i hatten, för jag drack bara Ginger Ale - tassade jag in i hallen. Möörkt och tyst. I sovrummet snarkade mina två människor redan. Jag gick in och klappade lite på dem. Jaha, natti natti på er mina skatter! Sedan parkerade jag mig i TV-soffan. Helt nöjd med att äntligen få tillfälle att helt ostörd njuta av den inspelade säsongspremiären av Grey´s Anatomy!

Och vet ni? Jag är ganska snuvig och astmatät, Frida har delat med sig av några bassilusker kan jag tro. Jag känner därför att jag ska lägga mig nu. FÖRE midnatt, alltså  - glöm inte att rita kors i taket allesammans!

/Jenny

Den oändliga tiden

Just nu mantrar jag för mig själv mitt favoritcitat:

"Tiden går inte. Den kommer."


För jistanes vad det rasslar på! Så mycket att göra, så lite tid. Bara tre veckor kvar tills vi sticker till värmen! Men innan dess ska det uppdateras webb och skrivas texter och skickas nyhetsbrev. Det ska också köpas stödstrumpor, cyklop och snorklar, solkräm, nya linser, bra resväska och annat jox. Det ska ordnas och fixas och trixas - listorna både hemma och på jobbet börjar bli låååånga! Sen ska det såklart klämmas in en tredagars konferens, två barnkalas, lite dansträningar och annat i kalendern.

Aaaaandas. Tänk på att det snart är total avkoppling som gäller. Andas igen.

Så bra och skönt då att jag äntligen är på jobbet igen, så jag får undan lite av det. Särskilt eftersom det är torsdag, när jag inte hämtar. Då kan jag jobba länge och gå hem extra nöjd! Eller?

Nähä, nä. Vi hade visst planerat in after work istället!
Inte fullt lika effektivt - men mycket, mycket trevligare!

/Jenny

Knasiga Karlsson

Det var en trevlig teaterföreställning! Många busiga barn, glada föräldrar, och en pjäs fylld av fart och fläkt. Jag (som må vara lättroad) tyckte att där även fanns många skratt för vuxna!

Frida hade dock fullt upp med att hålla för öronen och vända sig mot mig en stor del av tiden - han gör ju så mycket konstiga tokerier den där Karlsson! Frida som är så tuff och framåt för det mesta, blir VÄLDIGT nervös och bekymrad när folk gör "fel" saker, sådant som hon vet att man inte ska. Då vill hon inte höra, då blir det läskigt. Trots det, kan hon strålande glatt utbrista efteråt att teatern var bra!












Jag gillade grejen skådespelarna gjorde under autografskrivandet. Tll nästan varje liten tufflig unge som kom fram med sin affisch, sade de saker som "Jamen nu kommer ju DU, hej!" och "Vilken himla snygg handväska du har med dig, mycket tuffare än fröken Bocks tycker jag". Alla kunde vingla tillbaka till mamman och pappan och känna sig sedd - gulligt!

Kom hem med en supernöjd och uppspelt lillstjärna, som tyvärr kom i säng liiite sent ikväll. Inte bästa uppladdningen inför första dagisdagen efter förkylningen, men det får gå ändå. (Hoppas jag.) Imorgon kör även vi vardag igen, alltså!

/Jenny

Kvällsnöje

Klockan sex ikväll ska Frida och jag gå på barnteater, tillsammans med två andra småtjejer från förskolan och deras mammor. 

Den här lilla smulan har varit feberfri idag, hittills åtminstone... Hon är rätt okej nu, med undantag för lite snuva och hosta (som minskat betydligt, och i denna form säkert lär hålla i sig ett tag till). Troligvis kan hon åka till förskolan imorgon (jag håller tummarna!), och därmed känns kvällsaktivitet bland folk okej. Jag har såklart kollat med de andra mammorna vi ska sitta och trängas med, och ingen av dem oroade sig för baciller.


Bilden är lånad från Karlshamns kommuns webbsida


Vi köpte biljetter till Karlsson-teatern för över en månad sedan. Frida har verkligen sett fram emot både själva teatern - Karlsson är lite av en favorit! - och att få gå dit tillsammans med sina kompisar. Vi hoppas på en trevlig timme!

/Jenny

Kvack kvack

Idag missade Lilla Fröken Förkyld ett firande på dagis. Förskolan fyller jämnt, så några pedagoger bjöd på teaterföreställning och sen vankades det go´fika tror jag. Frida var helt förkrossad över att hon skulle missa teatern, så vi livade upp vår snuviga och hostiga och småfebriga eftermiddag med ett par grodbakelser - helt okej som tröst för utebliven kalasdag!


Det blev liksom också dagens utflykt - att strosa till torget, bagerihandla och köpa lite mjölk och ägg och så. Liiite syre lyckades vi väl tanka i oss under tiden åtminstone!

/Jenny

Hoppsan, håll i hatten

Mamman med konstig yrsel (japp, den är kvar!) ska INTE gå nedför trapporna i mörkret och samtidigt fixa med väskan! Det är faktiskt alldeles olämpligt, skulle man kunna säga. Det var nämligen ytterst nära igår, att jag fick betydligt mer påtagliga orsaker att vara hemma från jobbet än ett sjukt barn...

Det var nästan så att det hade varit läge att gå och köpa en trisslott efteråt!

/Jenny

Hemmamys och feberfrys

Konstaterar att ungen tempade 37,8 på eftermiddagen och fortfarande låter rosslig och tät. Ytterligare en hemmadag imorrn, alltså. Jag småjobbar väl lite även då medan barn-TV visas och pysselböcker betas av, för att lugna att-göra-listor-pulsen som tickar på...

Pappa sjukgymnasten har svårare att jobba på distans av förklarliga skäl, så han får jobba på i fred den här gången!

/Jenny

På god fot

Jag har köpt ett par nya Teva-sandaler idag! (De grå med rosavinröda rosor på.) En riktig favorit i repris, jag tror faktiskt att mina förra - som jag LEVT i sedan dess, på flera utlandssemesterar och heeeela somrarna - inköptes till min förra Thailandsresa. De är lite trötta nu, kardborrebanden (som faktiskt bytts en gång) har gjort sitt, och sulan hade bättre schvung förr.

Dessa ska bli mina nya bästisar - och de får en hård start med tre Thailandsveckor! Pjucksen kostade 900 kronor - men de andra har jag använt galet mycket i nio år. Ser man det så, kostar de ju faktiskt bara 100 kronor om året!

/Jenny

Alternativ måndag

Frida är inte pigg idag, så jag är hemma med henne. Vi velade hit och dit på morgonkvisten, men hon ÄR inte dagismaterial idag... Hostig och snuvig, men framför allt loj, gnällig och hängig. Hon hade lite feber igår kväll, men nu på morgonen ligger hon bara på övre gränsen för "vilotemperatur" än så länge.

Vi tar en lugn dag, istället för en dagisdag i fulltempo som garanterat hade drivit upp febern, ökat på hostan och serverat en väldigt trött eftermiddagstjej... Just nu rullar barnmusik på Spotify medan vi ritar teckningar, det är alldeles lagom. Har vi tur kan hon gå på förskolan imorrn!

/Jenny

Mycket bus och lite snuva

Nu är jag och lilla fröken hemma igen! Eller nu och nu... Jag frångick min (o?)vana att kräma ut det sista ur helgen genom att t.ex. besöka någon på hemvägen också. Istället åkte vi på eftermiddagskvisten och var hemma lagom till middag. Käket stod desutom på bordet, eftersom sambon kockat fiskgratäng idag - schyrre!


På nedresan slocknade Frida - och var sedan vaken till kl 22.30 på kvällen...



Här ser det förhållandevis luftigt ut, men det gick 20 där ett tag... Stockholm alltså.



Vi kom fram och Frida fick fart. Bus hela helgen!



Lite fika och käk ibland behövs ju, för att energin ska hålla.



Undrar hur länge hon kommer att kunna vika ned sig i den här?!



Frida skrev detta själv i bilen - jag bara svarade på vilka bokstäver det skulle vara.


Bilresan var faktiskt jobbigare än vanligt - Frida var på riktigt gnällhumör och jag tålde lite och ingenting. Hade gärna velat ha en assistent i baksätet, haha. Men vi var hemma i vettig tid som sagt - skönt att hinna landa innan vardagsveckan rasslar igång! Om den nu gör det? Frida är snuvig, småhostig och på vippen till febrig... Grejjt - tre veckor till Thailandstripp och VAB-spöket lurar runt hörnet. Nåja, jag sväljer tidsbrist-ångesten och tänker "hellre nu än sen"!

/Jenny

Dancing queen

Här hos W och hennes grabbar är det high life minsann!




/Jenny

Det gäller att inte vara blyg

Jag är just nu hos fina vännen W. Vi har pratat och pratat och haft så trevligt ikväll. Frida sov över en timme i bilen ned och gick därför inte att få i säng - hon somnade nog inte förrän närmare halv elva...

Jag har blivit bjuden på champagne, för att jag snart fyller jämnt! W har också fått present, för att hon fyllde alldeles ojämnt i måndags. Bland annat fick hon två roliga böcker - Fånge i hundpalatset av Martina Haag och Vi knullar ju ändå inte av Ann Söderlund.

Shoppingen av de där böckerna var ju ganska underhållande... Jag sökte nämligen först den briljanta Dyngkåt och hur helig som helst av bästa Mia Skäringer. Man kan ju undra vad det ÄR med boktitlarna numera?! Att fråga efter den OCH Ann Söderlunds bok samtidigt kändes lite... mycket. Men jag fick i alla fall roa ett stackars uttråkat bokhandelsbiträde!!

/Jenny


Välkomna, prenumeranter

Upptäckte just att jag plötsligt har FEM personer som är blogg-prenumeranter på bloglovin.com. Kul! Det har varit två personer jättelänge. Välkomna ni nya (och ni andra med förstås)!

(För att bli prenumerant och få reda på via sidan bloglovin om det kommit några nya inlägg, kan man klicka på den lilla turkosa knappen under sökrutan i högerspalten. Bra verktyg om man läser många bloggar!)

/Jenny

Sångfågel



/Jenny

Låga odds

Frida har sovit ovanligt länge varenda morgon den här veckan. Den snoozande mamman är inte sen att hänga på då, vilket innebär att klockan hinner bli lite mycket ibland. Sådär så att vi fått ringa dagis och säga att "Vi äter frukost hemma idag (igen) och kommer lite senare". En dag vaknade vi till och med när jag allra senast borde ha varit på väg till jobbet, så då blev det riktigt ruschigt.

Idag är Frida och jag lediga, för förskolan är stängd för studiedag. Frida somnade dessutom sent igår, hon kunde inte komma till ro trots att pappan faktiskt gått och lagt sig för natten samtidigt som henne (!). Jag själv slocknade i soffan och kom i säng sent. Dessutom har jag varit lite underligt yr de senaste dagarna. Det fanns alltså både behov av och tid för soooovmorgon alltså!

Japp. Såklart.
Frida vaknade tidigare än hon brukar.
Gääääääsp.

I eftermiddag åker hon och jag till Stockholm och hälsar på W och killarna över helgen. Frida har fått välja var hon helst vill vara, och hon ville följa med. Pappan här hemma ska golfa sig less under tiden, om vädret tillåter. Pappan i Stockholmsfamiljen är bortrest, så det blir mamma-barn-helg. Trevligt! W har dessutom fyllt år i veckan och ska få en liten present!

/Jenny


RSS 2.0