Lite snick och mera snack

Har tillbringat några dagar på Stockholms universitet, eftersom jag deltar i konferensen NU2010 under onsdag-fredag. Programmet är fullkomligt galet späckat! Det är sisådär 650 deltagare, så man blir trött bara av att försöka mingla (eller bara ta sig fram överallt).


Aula Magna på Stockholms universitet - stoooor. Och här är den avdelad på hälften...


Det är MASSOR av presentationer, föreläsningar, workshops och seminarium, i flera parallella spår, till viss del omlott med varandra. Har hört mycket bra men också en hel del sömnpiller. Konstaterar att av att se många föredrag i såhär tät följd, blir man väldigt påmind om hur svårt det är att göra en riktigt bra presentation... Kvaliteten och förmågan att engagera varierar påtagligt.

På grund av antalet deltagare och val av lokal, får vi ständigt (planerat) kalla maträtter - det börjar vi tröttna på nu. Jag vill INTE äta gravad lax eller rostbiff på ett tag faktiskt! Dessutom finns bara enstaka sittplatser och bord, så allt serveras med bara gaffel och glaset hängande i en glashållare som är fäst på tallrikskanten - inte optimal matro för mig. Dessutom blir det långt till middagen på kvällen, så på eftermiddagen skulle jag gärna äta en frukt - men sådant finns inte. Inte vatten heller. Dåligt!


I brist på andra sittplatser för lunch, kan man placera sig i en föreläsningssal...


Igår bjöds vi på konferensmiddag på tjusiga Stockholms Stadshus. Fördrink i Gyllene Salen, mat i Blå Hallen (där nobelmiddagen brukar hållas). Verkligen häftigt ställe! Ikväll har vi fått besöka Moderna museet, se deras samlingar och äta mat.


Gyllene Salen i Stadshuset var verkligen maffig!



Dessa vackra valv fanns utanför garderoben och toaletterna.



En del av dukningen/borden som väntade på oss i Stadshuset. Tjusigt!



På väg in till Moderna Museet och konferensmiddag nummer två.



Det bjöds på vin - igen! Jag som nästan aldrig dricker, chockade väl kroppen.



Vägen in till/ut från utställningarna.


Efter middagen på Moderna, var vi några som gick vidare till en hotellbar och pratade vidare en stund. Mycket trevligt ordnat med middagarna - men visst svider det samtidigt lite med bristen på egentid. Både energimässigt och "nöjesmässigt" - jag hade SÅ gärna hunnit en sväng på stan för lite reseförberedande shopping, och kanske en kompisfika!

Jag (och en av mina två kollegor som är här nere) bor på Scandic Sergel Plaza hotell. Mycket bra val! Dubbelrum, fräscht och framför allt CENTRALT! Grymt smidiga transporter till Universitetet på så sätt - det gillar vi! Sparar tid för en morgontrött, ser ni. Dessutom har jag kunnat GÅ hem från båda middagslokalerna - inte fy skam det inte!

Imorgon vankas sista konferensdagen. Skönt! Jag tycker helt ärligt att det räcker med konfererande nu. Uppmärksamheten är naggad i kanten...

Gäsp.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0