Frida har friserat sig

Nej, hon har inte klippt sig själv. Tack och lov! Men igår fick hon för sig att hon ville gå till frisören, så vi sladdade in på dropin efter dagis.

Först var det bara luggen som gällde i stort sett, för hon skulle spara så att hon kunde göra svans och fläääätor hade hon sagt. Men nej, på plats så ändrade hon sig plötsligt och ville klippa "allt, som vanligt du vet!". Tro om det var det faktum att jag berättat att hon måste borsta håret mer ifall hon sparar ut det, som gjorde att hon beslutade om?

Jag förklarade lite hur hon brukar ha och så, men mest berättade Frida själv såklart. Efter en stund ringde min telefon, så jag gick iväg och pratade några minuter. När jag kom tillbaka, hade lilla damen ganska kort och uppklippt bak och rekordkort lugg! Hej hopp. Frida hade bestämt instruerat - och frisören hade klippt.

Hon fick verkligen FRISYR. Det är lite kort bob över det hela.
Klart kortare än väntat, men hon är så söt ändå!

/Jenny


Viktiga papper

I morse skrev vi KONTRAKT på vårat radhus. Vårat! ( Nåja, det är en bostadsrätt, men ändå.) Känns hur skumt som helst. Overkligt.

Steg 1 (budgivningsvinst) och steg 2 (kontrakt) i trygghet genomfört. Sköööönt. Nu avvaktar vi steg 3 - besiktningen blir på tisdag. Sedan kan vi slappna av och fira. Och fullkomligen räkna ihjäl oss på räntor, bidningstider, uppdelningar och annat djungelsnårigt, puh!

Pirrigt det här, gott folk. Pirrigt!

/Jenny

En liten öron-näsa-hals-rapport

Vi var ju på sjukhuset igår, jag och Frida! Mitt i allt radhus-styrslande, skulle vi ju få checkat om vätskan bakom trumhinnan var kvar och om hörseln fortfarande var nedsatt på höger sida. Eventuellt kunde det i så fall bli aktuellt att sätta in rör på henne.

Men nix pix, här ska inte opereras nåt just nu i alla fall. Örongångarna var nu torrlagda och luftiga, och hörselkontrollen visade ett par jämnt och helt normalt hörande småsnäckor. Hurra så skönt!

Inte lika skönt: När tjejen som varit toppduktig under hela besöket, fick värsta primalskriksbrytet för att hon måste gå ut från doktorn istället för att leka vidare med en hög- och sänkbar brits... Jag fick typ brotta loss henne till sist. Men hellre att hon gastar när vi ska lämna doktorn än när vi kommer dit, haha!

/Jenny

Morgonens filosofstrof

Klockan är 06.55 och Frida har just nyvaken vinglat upp. Hon sitter på toaletten och kisar mot ljuset, medan jag står vid handfatet och borstar tänderna. Plötsligt säger hon med eftertänksam röst:

- Mamma, är Gud regn?

...och DÄR var det bara att smattra igång hjärnan för dagen.

- Många som tror på Gud tror liksom att Gud finns i allting, och då kan man nog kanske säga att Gud kan vara regn. Det beror ju lite på hur man tror, vet du.

- Vet du vad jag tror? Att Gud är en människa som redan blivit död.

Jaa ni. Hon har sina funderingar, den här ungen. Helt underbart!

/Jenny

Hallå, var kan jag köpa fler timmar?

Jag har galet mycket som ska hinnas just nu, och det puffar och knuffar på vardagens innehåll ganska mycket. Jag önskar det gick att få mer tid! Men nej. Så jag trollar med knäna bäst jag kan.

Igår var det (förutom jobb såklart) samtal hit och dit med mäklare och bank och hejsan och tjosan, sen simning, sen nåt telefonsamtal och sen nedåtgående läge tills jag somnade i soffan... Oops. Så det var därför det var lite tyst här!

Nu: jobb. Godmorgon.

/Jenny


Vi är (nästan) med radhus!

Milda Matilda! Om inget trasslar, så kommer vi att flytta in i ett (förhållandevis litet, men fräscht renoverat) bostadsrättsradhus i Olsbacka sommar. Iiiiiih! Så spännande.

Vi vann budgivningen, men inget är skrivet ännu så vi får hålla tummarna lite till att inget oväntat inträffar. Vilken pärs det varit idag! Jag körde avancerad multitasking och trixade mig genom budgivningen medan jag försökte ha möte, åka till förskolan och hämta Frida tidigare, köra ned på stan och hitta parkering för att rusa försenad till läkarhuset för att jag och Frida skulle in och ta sista vaccinationssprutan i samband med Thailandstrippen. Först efteråt, när jag fortfarande satt i bilen på parkeringen, blev det klart att vi tagit hem det. Puuuuh.

Nu hoppas vi att vi hinner skriva kontrakt pronto (med villkor att besiktningen visar prickfritt) och i så fall hinna säga upp vår lägenhet den här veckan, så att vi får ägna semestern åt att flytta! Det vore praktiskt, om än kanske lite väl icke-ledigt förstås men så får det ju vara. Vore skönt att hinna med några altansolkvällar redan i år, hehe!

Nu släpper vi nackdelarna med det här plejset (jodå, de finns absolut) och fokuserar på det bra! Det blir kul med förändring - även om jag kan känna ett litet stick i hjärtat över att lämna lägenheten. Den är så fin, och här finns redan så många minnen. Det är ju här Frida börjat sitt liv; här hon legat i vagga, varit liten som en räka, ammat, lärt sig att gå, blivit en fena på att gå i trappor... Nostalgiskt.

Frida ja, hon tjoade lyckligt när jag berättade att vi ska köpa radhuset. Sötunge.

- Mamma, är det där den stora bra lekparken är? Jaaaaaa, vad kul!
- Är det det som är nära S? Jaaaaaa, då kan vi leka alla dagar!
- Är det nära förskolan? Jaaaaa, jippi!
- Får jag mitt egna rum? Jaaaaa! Fast... jag har ju redan ett rum förstås!
(GULLO)

Det blir nog fint det här. Och YEAH vad skönt det känns att kunna släppa visningslivet och Hemnet-gloendet! Istället har ju orkanen av möbleringsidéer, packningsstrategier, rensningsprojekt, färgskalor och inköpsfunderingar dragit igång i  min hjärna redan nu - och känner jag mig själv stillnar den inte förrän vi sitter på rumpan i soffan i nya huset.

En stor dag är nu till ända. Sov gott!

/Jenny

Tankepaus

Sista lediga dagen är slut! Lika solig som de föregående. Det är overkligt varmt - klockan är snart midnatt och det är fortfarande drygt FJORTON grader ute! Allvarligt?! Jag styr om dagisutrustningen; sandaler på, jacka till hands bara utifallatt, shorts på hyllan med extrakläder, solkräm på nosen innan avfärd.

Nu väntar jobb imorgon. Men framför allt: Budgivningsdags (om vi inte ändrar oss i sista minuten)!

Beslutsångesten vibrerar in i det sista, mindre pyskbryt har uppkommit under kvällen. Stora beslut = stora känslor. Plötsligt vet vi knappt vad vi tycker och tvivlar på allt. Puh. Det är nog ingen mening att skriva nåt mer idag - jag ska fortsätta hyperventilera i velighet här istället, haha!

/Jenny

En liten cykelutflykt

Vi tog och rullade till Boulognern på eftermiddagen, för en lekparksrunda med ligga-på-filt-tid.. Lite sol måste vi ju insupa, även om jag mår bäst inomhus för tillfället. Vädret är oslagbart och svårt att ignorera.

(Jag konstaterar att alla verkar ha sina drömmars påsk i år, härligt! Själv är jag dock en apatisk och omoget gnällande surmupp, sååå less på pollensymptom. Trött som få. Paaaarty - not.)


Frida plockade en bukett vitsippor till mig. Gullunge.Det är något visst med vitsippor, särskilt framsträckta av en liten barnhand.Himlen var väldigt, väldigt, väldigt blå. Molnlös.Efter att Frida avverkat alla gungor och grejor, byggde hon pinndjur med pappan!De bodde i skorna, pinndjuren. Fridas fantasi är helt underbar, inte alla bygger
PINNDJUR med två stooora lekparksavdelningar alldeles intill! Men det gör hon.På väg hem kollade jag närmare på vitsipporna i sitt rätta element. Vackra!En dag kvar på ledigheten. Tick tack.

/Jenny

Tiden är ur led

Vänta nu - är det påsk, verkligen? Eller hade det redan hunnit bli midsommar?? Det är ju trots allt soooool, blå himmel och t-shirt-väder. Sommarskor, möjlighet till solbränna och uteserveringsdags.

Fast... På midsommar brukar det ju vara lite kallt på kvällen, och nu är det ju fortfarande ljummet vid 23-tiden. Okej, då säger vi juli då. Sommarsemester-dags, ja det känns fint! Eller?

Va? April, säger ni?! TVÅ månader kvar innan det är ledigt för sommar på riktigt? Nämen hallå, vi måste omförhandla. I den här takten lär ju höstlöven ha börjat falla vid det laget! Och hon som blir varm för ingenting, pallar nog inte riktigt sommar från april till augusti...

/Jenny

Grattis morfarn

Idag fyller morfarn år. Hipp hipp hurra!


/Jenny

Tackar tackar

Vi har haft en utomordentligt trevlig påskafton hos familjen A ikväll. Och GOD; grillat-premiär klagar ingen på. Särskilt inte när det ingår en rejäl laddning guacamole, haha. Tack kära ni!

Småtjejerna har lekt som galningar, det var länge sedan de sågs nu. De har så härligt roligt ihop, det är kul att se! Vid 21.30 somnade de till sist, helt utslagna. Frida vaknade inte ens till det minsta under bärandet till och från bilen under resan hem, hon var helt sänkt.


Gemensam matlagning, solhäng, en massa prat och lite spel - som balsam för själen. Polleneländet är över oss och jag blir världsfrånvänt morrig, men sådant här vänder det. Alla vill uuuut nu, jag vill in. Jag har gått med huvudvärken from hell i två veckor nu och jag blir GALEN. Och trött. Gissar att familjen skulle sälja mig billigt any day! Har yttepytte att andas med och både ögon och näsa tätar ihop mellan varven.

Dessutom börjat det bli sådär varmt att jag bara svettas mest hela tiden.
Eeeeeeh... ...sommaren är inte min bästa tid.

/Jenny

Husväljarhuvud - en plågsam åkomma

Jag håller på att bli lite knäpp här. Tankarna tumlar utan stopp. Grundfrågan är; Hur mycket har vi egentligen råd med, hur blir det på riktigt varje månad? Resten hoppar lite hit och dit, typ:

Alt 1: Tur att den här budgivningen kommer först. Läget är bäst, men är det för litet? Det passar ju oss rätt bra att inte ha för mycket att städa eller för stor trädgård att sköta. Kan man verkligen stå ut med att duscha i ett badkar med duschvägg? Fast själva badkaret är ju härligt! Och är det tillräckligt med förvaring? Det är ju väldigt fräscht. Men varför sitter det element på alldeles för många ställen där man kunde ha placerat en möbel? Köket är härligt, med stor kyl också! Men hur mycket är läget värt? osv osv...

Alt 2: Huset var ju det bästa, mest lagom. Vill vi bo såpass långt från stan? Orkar vi med "utan sushi försmäkta vi i denna by", haha - eller kanske snarare långt till både träning och jobb och annat. Är det inte lite för lite direktsol på tomten? Har man nån glädje av sitt inglasade uterum om det inte är eftermiddags- eller kvällssol där? Hur var det här med radonet egentligen? Men tänk vad bra förvaring det fanns. Och ett stort härligt ljust badrum! Och köket var ju hur fint som helst. Fast kylskåpet var inte fullstort. Men gårdslekplatsen var toppen. osv osv...

Alt 3: Det blir nog klart billigare. Men orkar vi renovera kök och badrum? Och då blir det ju dyrt i alla fall till sist. Och jobbigt. Det är ganska stort - skönt och rymligt, men mycket att ta hand om både ute och inne. Fast alla grejor får ju plats förstås. Och det var många barnfamiljer runt om. Det ligger närmare jobbet för båda. Men tickar hjärtat rätt? Och hur mycket låter tåget egentligen? osv osv...

...och är det ens nån mening med alla dessa tankar, eftersom vi troligast blir utbudade (på åtminstone de två första)?

Nä. Nu åker vi till Strömsbrovännerna och får lite sol på våra bleka näsor.
Påskkram!

/Jenny

Frida är yr i mössan

I några veckor (en månad?), har Frida då och då kommenterat att hon är yr. Inte så ofta, men ofta nog för att det ska få en att undra. Väldigt skumt. Hon stannar upp och säger "oj, jag blev bara lite yr" och sen är det över några sekunder senare. En av de första gångerna hon sa nåt om det, låg vi i sängen och läste saga under nattningen. Då frågade hon mig på fullt allvar:

- Men... Vem är det som snurrar oss?
- Snurrar? Vad då snurrar?
- Jaa... vi snurrar ju runt och runt.


Eeeeh. Inte helt normalt, nej. Senast nu i morse, kravlade hon sig iväg och lade sig nära klockradion och stirrade på den. Jag frågade vad hon skulle göra.

- Jag ska inte göra något. Jag skulle bara kolla hur siffrorna rörde sig!
- Hur då menar du, att de rör sig? De är ju stilla.
- Neej mamma, de rör sig ju hit och dit, såhär!

Sedan visade hon i min hand - åt vänster, åt höger, nedåt... Märkligt, minst sagt.

Vi är lite bekymrade över det här, för något skumt är det. Jag hoppas vi kan få börja reda i en förklaring till veckan när vi ska på öron-näsa-hals, för återkoll av hennes öron (hon hade ju vätska bakom trumhinnorna och nedsatt hörsel i december).

Kan det bero på öronen på nåt vis? Eller synen? (Eller ve och fasa, nåt av de allra värsta spökerna som också smyger sig fram i utkanten av tankebanorna en sådan här gång?)

/Jenny

När är det tidigt egentligen

Frida vaknade till vid 06.15, kom upp i vår säng och yrade. Det är för tidigt. Jag som lade mig apsent ville inte alls vakna då, och visste framför allt att det var minst en timme för tidigt för henne själv. Hon var inte klar med sin 11-timmarcykel ännu.

Men jag hade inte beövt oroa mig, för hon lade sig faktiskt ned och slocknade igen på tre röda. Lövli! Inte förrän 07.39 vaknade Frida igen. Tackar tackar! Ändå var ju jag gäspig fortfarande, haha. Men jag inser att jag är en rätt bortskämd småbarnsförälder - jag vet ju att det finns dem som måste gå upp fem på mornarna...

Sambon är redan ute på golfbanan, sedan någon timme skulle jag tro. Imponerande! Det tycker jag också är tidigt. Vi hörde honom faktiskt inte i morse, men han var inte kvar i sängen där vid 6-tiden när Frida kom krypandes. Fast det är klart, då hade han redan sovit 10 timmar... Så det var kanske inte så konstigt att han var pigg nog att sticka i arla morgonstund. Bra det, eftesom golf tar tid. Det blir ju mer tid kvar för att umgås allihopa på det här viset!

Nä, nu kurrar våra magar efter frukost.

/Jenny

Ett rum med utsikt

Halleluja, vi ser ut genom vardagsrumsfönstret! ÄNTLIGEN har de plockat bort plasten även från vår sida av huset. Byggnadsställningen är kvar, fönstren är obeskrivligt dammiga, men ändå. UTSIKT! För första gången på över ett halvår. Hurra!

/Jenny

Kastade upp ett gäng foton från England

Jag har nu petat in ett gäng foton från Englandstrippen, i de inlägg jag skrev där och då. Du hittar de nypublicerade bilderna i detta inlägg, och även här. Har även lagt in ett enstaka litet halvtrist foto i detta inlägg och i det här.

Så, nu har du chans att kika om du är nyfiken. Håll till godo!

/Jenny

Fridas utrikiska vårskor

Under mina dagar i England, hann jag ju nästan inte shoppa alls. Men jag nosade (som jag skrivit tidigare) rätt på en kvällsöppen sportbutik och köpte vårskor till Frida - värsta fyndet!

Slog till på ett par riktigt snygga FILA-dojjor på rea för 200 kronor. Skulle säkert kosta 600-700 kronor i Sverige, kan jag gissa. Jag skulle mer än gärna ha likadana själv, men såg inte till några i vuxenstorlek tyvärr.


Framför allt glädjande; Frida kunde ha dem! Och hon gillade dem massor. Hon skuttade och sprang runt och hoppade och tjoade:

- Jag känner mig så friii i de här skorna, så friiii mamma! Kolla vad SNABB jag är i de här, tjohoo! Vilka snygga, och snabba!

/Jenny

Fröken filosof

Frida vid middagsbordet igår:

- Mamma, tiden går och går. Den går och går, man blir större och större, äldre och äldre. Man äter och äter, och till sist blir man död! Så är det.

Livet i ett nötskal! Ett väldigt litet nötskal.

/Jenny

Klädglädje

När Frida i morse skeptiskt kollade igenom dagens outfit som jag lagt fram helt på eget bevåg (oftast gör vi det tillsammans på kvällen innan hon lägger sig, det blir minst morgontjafs så...), utropade hon plötsligt:

- Åh WOW, vicka cooooola braxer, ojojoj, vicka coolingar! Härliga braxer mamma! Åsså den här biltröjan, nu blir jag verkligen cool!

Hahaha! Stuprörsjeansen från förra året som hon inte använt på evigheter, satt nu som ett andra skinn. Ett lite för kort skinn, haha, men det gjorde visst inget!

/Jenny

Glad, skön, god, lugn, avkopplande påsk

Nu är det ledighetsläge. PÅSK! Fyra dagar helg med välbehövlig paus för kropp och själ. Lite släpande småjobb ska jag nog beta av nån dag (eller gissningsvis nån kväll) faktiskt, men annars ska vi slappa och njuta och hinna träffas. Skönt! Frida ska äntligen få premiärcykla för i år, hade jag tänkt. Och kan man hoppas på några nyvakna fräknar efter helgen kanske?
Förutom att ta det lugnt, ska vi såklart grubbla över eventuella husköp. Jämföra, väga för och emot, räkna. En budgivning blir på tisdag, och troligen en på onsdag - iiihhhhh, dags att ta ställning!

Ta hand om er därute.

/Jenny

Om att starta dagen

Jag älskar att börja dagen med lite morgonkramar och snicksnack med Frida. Det ser jag nästan alltid till att hinna med, även när vi är sena! Idag låg Frida några minuter på min arm, inkurad under mitt täcke:

- Godmorgon, älskade sötprick.
- Godmorgon, mamma!
- Hur mår du idag Frida, mår du bra?
(hennes hals har spökat lite i veckan)
- SJÄLVKLART mår jag bra, mamma! Jag känner mig frisk - frisk och trött!


Haha, så roligt sagt! Skön inställning också, att kunna starta dagen med tanken att SJÄLVKLART må bra. Men hon var verkligen trött, för hon låg där i min famn och blundade länge som en liten kattunge. Mysiga människa.

På tal om trött, lär fröken Frida vara det imorgon med. Vi har haft trevligt besök av sambons syster med med man och ena sonen (den andre är på träningsläger) ikväll, och Frida har överlycklig busat med kusinen minst en timme efter ordinarie läggdags. Men det är en kort förskoledag imorgon och sedan långhelg, så det funkar nog fint i alla fall!

Jag är så nöjd att jag hann köpa lite påskblommor idag. Igår pyntade Frida och jag det lilla vi brukar ta fram, idag kompletterade vi med ris och växter. Finemang! Utöver denna insats har vi klurat på boendefrågor mest hela kvällen, jag är helt slut och ska faktiskt sova. Loggar ut FÖRE midatt, kors i taket.

Ha en riktigt fin påskhelg, alla!

/Jenny

Jonglerar framtidsplaner i kaos-nu

Jaha. Vi har efter en visning till idag kastat in ytterligare ett objekt i beslutssoppan och bollar nu tankar på ett kedjehus väster om stan, ett bostadsrättsradhus i området där vi har förskolan idag och ett friköpt radhus nordost om stan! Snacka om att blanda och ge. Och (för) mycket pengar är det, hur man än gör. Puh, beslutsångest.

Ligger totalt i ofas med det mesta, just nu. Framför allt på jobbet, kanske - har suttit och försökt beta av några dåliga samveten på kvällskvisten. Tycker det är för mycket saker kvar att göra, hela tiden. Och för lite tid kvar att göra dem på! Det gäller såväl stort som smått faktiskt - i livet, och i vardagen.

Jag mantrar; Tiden går inte, den kommer. Tiden går inte, den kommer...

/Jenny


Håll i gång

Äntligen simning igen! Jag har ju fullständigt kommit av mig, efter en eeeevighetsförkylning med hosta, en magsjuka och borttagandet av några födelsemärken med tre veckors badförbud. Men idag pallrade jag mig dit igen och klämde 1500 meter. Långsam som en tant, med med pollentät andning - men ändå. Heja mig!

Efter doppet var jag och handlade på Hemköp, enda stället som har öppet till kl 23 (vad jag vet). Nu ska jag fixa postpåskägg som ska skickas imorrn, och lite annat som ska postas också faktiskt. Ingen rast, ingen ro. Har egentligen mer att ordna med, men tiden tog visst slut även för nattugglor...

/Jenny

Det går lika bra med selleri

Har man inte resurser, får man skaffa sig! Frida har nu pysslat ihop en egen dator. Notera att hon har koll på den långa mellanslagstangenten, och att funktionstangenterna på sidorna är lite större än de med bokstäver i mitten.


På skärmen är det ett spel förstår ni, med några gröna killar i. Missa inte den rosagula musen under hennes hand - sladdlös, får man förmoda, hehe. Hon låg länge på köksgolvet klickade och knappade och fnissade åt hur rolig datorn och spelet var, toknöjd!

/Jenny

Dansdottern

Igår var det dans för Frida igen. Bara en gång kvar nu (plus en lovvecka), sedan är det avslutning med uppvisning! Vi får se om hon fortsätter i höst, det har vi inte hunnit fnula på ännu. Vi lär nog kolla med S också, förskolekompisen som också går i samma grupp. Tjejerna håller ihop som ler och långhalm under passen, det är verkligen sött!


På väg dit, raska på! Dansskorna i näven och uppknäppt jacka. Vår!Framme!Tjejernas flaskor rättades till - de skulle stå TÄTT IHOP. Det var noga.Tjohoo, full rulle! Lite bus innan passet plockar bort myror ur spralliga ben.


/Jenny

Nu är det dags att börja igen

Premiärernas dag!

Första cykelturen för i år. (Frida har dock premiäråkt bakom pappan redan.)
Första dagen med trekvartsbrallor - eller trekvartslånga tights och kjol, i detta fall.
Första dagen som varit helt jackfri, det räckte med kofta.
Första golfrundan för sambon, antagligen den mest efterlängtade premiären av alla.

Sjutton-arton grader och soooool idag, hörrni. Det är inte så att man klagar.

/Jenny

Datoriserad dam

Frida spelar spel på www.bellasara.com. Vi provar något nytt som vi aldrig varit inne på förut, där man ska fånga insekter som flyger förbi i såpbubblor. Jag testar och tycker det går snabbt, och säger därför att det här var ganska svårt. Frida hugger musen och börjar köra. hon fångar direkt några fjärilar - att man måste både klicka och dra samtidigt är nemas problemas för henne:

- Haha, kolla, det här var ju pricklätt! Kolla vad bra det går!

Det är intressant att stå bredvid och kolla på vad Frida kan när hon sitter vid datorn. Jag ser hur hon provar sig fram och hur snabbt hon fattar hur hon ska uppnå det hon vill. Hon växlar mellan funktioner och verktyg som hejsan svejsan! Det enda hindret är att ibland behöver hon kunna läsa pratbubblor och så. Hon stakar på men oftast är texten för lång än så länge - då hojtar hon.

På konferensen jag just var på, föreläste en man från Indien (?) om barns lärande kopplat till datorn. Han hade forskat och gjort experiment med att installera en dator i slummen i indiska städer eller långt ute på landbygden, och lämnat den (fri att använda för fattiga barn) i ett antal veckor eller månader för att sedan återvända och se resultaten. Barnen hade själva lärt sig hantera den och kunna uppnå det de ville, flera hade lärt sig engelska etc. Mycket intressant!

/Jenny

Tänk vad de lär sig på förskolan

Det är helt tydligt snart påsk. Idag levererade Frida en helt ny trall på repertoaren - gulligt!


/Jenny

In för landning

Det är freeeeeeedag, gott folk. Halleluja.
Med den här intensiva veckan i ryggen, hasar jag ihop som en påse potatis.

Efter hämtning på förskolan rasslade vi igenom mataffären för att ladda kylen, sedan åkte vi hem och smarrade burgare och pommes frites med pappan. Jag har sedan haft skönt soffhäng med en ostkroksmulande lillfnutt och kollat på talanger en stund. Det är så sjukt kul att höra Fridas kommentarer på allt, men nu är det hög tid för nattning. Det här är rena sova-sent-veckan för Frida, må jag säga.

Sambon är och tvättar bilen just nu, fatta vilken duktig människa! Guld värt. Jag själv har kickat igång tvättmaskinen och diskmaskinen, det är nog med nytta för en trött fredagskväll för min del, haha! Fast nä, nu ljög jag ju faktiskt - jag ska jobba lite när pinglan har somnat. Jag hann inte riktigt klart det jag påbörjat innan det var dags att vända hem i eftermiddags. Vådan av att sticka på tre dagars konferens - att-göra-listan blir INTE mindre precis.

Men jösses så skönt det ska bli med helg! Dans och barnkalas med Frida imorrn, det blir finfint. Kramas-ikapp-tid.

/Jenny

Jag kom hem till sist

Igår krämade vi ur sista dagen på konferensen, lyssnade och lärde. Jag var väldigt glad att jag mådde finfint, för det är inte ofta jag dricker en handfull glas vin och dessutom hoppar upp på arla morgonkvist vill jag lova.


Dags för avfärd från Leeds järnvägsstation mot Manchester flygplats.


Sedan reste vi hem. I nio och en halv timme. Resa resa resa resa. Vi fick sitta smack längst bak i planet, det har jag aldrig lyckats med förr. Ovanpå motorerna, typ. Fördelar o nackdelar med det, hörrni:

PLUS
Det hörs inte om man snarkar. Passar mig, särskilt med den pollensnuviga nosen.
Det hörs inte om man är lite pruttig i magen, haha. Men jag säger inte om jag testade...
Barnen två rader framför hörs inte. Alls. Applåder på det.

MINUS
Vi hade inte ens något fönster. Liiiite klaustrofobiskt.
Sätet gick inte att fälla bakåt det minsta. Stelnacke och ischiasvarning.
Det hörs inte om man vill prata med sin medpassagerare...

...men vi var så hjärntrött-asociala så det där sista gjorde inget!

Vi kom hem 01.20 - naturligtvis var tåget 20 minuter sent på nattkröken dessutom. Gäääsp. Hem och fika efter en middagslös dag. Nosa rätt på jobbnycklar, datorväska och annat vardagsnödvändigt i tröttyran. Sen fick jag äntligen sova. Milde tid så skönt det är att hasa ned i den egna sängen när man varit borta, trots att vi hade ett GRYMT hotell och jag har sovit helt ljuuuuuvligt.

Idag har jag hunnit krama lite på mina bästa, överlämna åka-bort-presenter till dem, jobba en hel dag och klämma ett förskolerådsmöte. Ja just, och bevista en husvisning hux flux! Faktiskt kanske intressant - fast dyyyyrt. Det blir till att räkna på saken. Igen.

Nu har jag väntat ut en tvättmaskin och hängt den - välbehövligt eftersom typ alla underkläder och alla vettiga jeans var smutsiga. Blir lite för lättklätt på jobbet utan sånt, haha!

/Jenny

Raketrace och rackarns festlig middag

Här konfereras det friskt. Det går runt i skallen nu av alla begrepp och allt engelskapratande, men det är givande också!

Idag hade vi rätt lång lunch, så vi shoppingfrustrerade såg chansen - vi skippade minglandet och tog en taxi ned till centrum för en timmes raketbesök på stan. Kul att få nosa på centrum åtminstone! Det var värt att behöva inhalera lunchen på två röda, faktiskt.


Huvudshoppinggatan - tror jag. Mycket trevlig gågata, i alla fall.Jag blev paff - hade ingen aning om att Clas Ohlson var en export!Alltså. De har helt GALNA skor i England. Jättemånga tokiga, annorlunda, roliga......helt fascinerande skor! Man kan inte tro att det regnar ofta där, direkt.De har en vansinnigt vacker shoppingarkad också, med märkesbutiker.Skor igen. Hade köpt nån av dessa på en SEKUND, om jag pallade hög klack!


På kvällen lyckades jag minsann snoka rätt på ett ställe som hade öppet till 19, så jag slog till på ett par sportskor till Frida som jag håller tummarna att hon kan ha. Väldigt mycket är behagligt billigt och jag skulle GÄRNA gå runt en hel dag!


Promenerade en omväg och hittade denna fina kyrka i centrum.Allt det här gammeldags maffiga slår an nån sträng i mig. Gillar.Vackra gamla träd tecknade sig fint mot den vårblå himlen.Mixen mellan gammalt och nytt - shoppingcentrum och gammal kyrkogård!


Ikväll har det vankats konferensmiddag. En lång och rajrajjig sådan, med fri bar och dans och tjolahopp efteråt. Vi avvek vid midnatt och var väl nästan först. Sedan dess har jag packat ihop allt jox man hinner sprida ut i ett hotellrum på tre dagar, så att jag är redo för avfärd imorgon. Hemresan blir lång, vi landar inte på egna tröskeln förrän efter klockan 01.

Blir en gäspig och lång torsdag, kan jag tro.
Eller... Gäspandet börjar nog förresten redan imorrn.

/Jenny

Visst kom det typiskt engelska regnet

Idag var det inte sådär obegripligt varmt, som det maximalt välkomnande vädret igår. Idag var det mer normalokej. Halvmulet med solglimtar. Och en regnskur. (Men vi har fått ett ihopfällbart paraply i konferenskassen - BRA där, anordnarna. Pluspoäng.) Och blåååååst genom märg och ben, faktiskt. Kanske berodde det på att jag lämnat jackan på hotellrummet?? Hähä.

Det har varit en fullmatad dag, skallen är alldeles proppad. Det känns lite extra trångt där inne nu, för jag har haft blixtrande och bultande huvudvärk nästan hela tiden sedan vi kom hit. Den försvinner inte nån lång stund med piller heller. Drygt! Antagligen en följd av pollenallergin, som såklart fick en kickstart när jag mötte värmen och våren här.


Campusområdet var vackert - och vårvackert, minst sagt.Tulpaner - såååå himla fint.Ännu en campusbyggnad. Pampigt.Blommande äppelträd - så ljuvligt.


Efter sista föreläsningen för idag, var det drinkar och tilltugg. Sedan marscherade vi, det vill säga en hel drös (12 pers) från Blackboard Nordic User Group, iväg till Jamie Olivers restaurang Jamie´s Italian. Så himla fint. Och GOTT såklart! Mmmm. Vi hade dessutom turen att bli bjudna på allt av "vår" Blackboard-representant som också var med. Sicken lyx!


Den här maffiga byggnaden låg alldeles mitt emot universitetsområdet.Det är vackert med engelsk ruffighet, tycker jag.Till slut hittade vi entrén till Jamie´s Italian.Väldigt trivsamt ställe, måste jag säga.På väg till toaletten passerade man denna hylla - ingen risk att missa ägaren. =)


Nu är det dags att natta i den härliga hotellsängen. Ny lååååång dag imorrn, med konferens till kl 18 och sedan en kort paus innan lååååång konferensmiddag. ZZzzzzz ZZzzzzz...

/Jenny - som lyckats trolla fram svenska bokstäver idag...

Vissa vokaler saknas...

...men visst hittade jag en mojlighet att skriva nagra rader har! Det visade sig namligen att vart superfina hotell har en iMac-dator pa VARJE rum. Med gratis internetuppkoppling. I LIKE A LOT! Synd bara att jag inte vet bak eller fram pa mac, sa jag fattar inte hur man staller in svenskt tangentbord pa den... Men ni fattar det ni fattar, haha.


Mitt hotellrum, som jag är mycket nöjd med!


Resan gick fortraffligt. Flyget var till och med 20 minuter for tidigt, sa vi hann med ett snabbare tag an planerat och fick en extra timme att kolla stan och ata. Vi mumsade kycklingwraps, kycklingpita och god sallad pa ett trevligt (men lite val slamrigt) stalle som hette Nandos.

Efterat snirklade vi oss tillbaka vart hotell (Mint hotel) och tog hissen till den mycket snajdiga Sky Bar som fanns dar. Varsta utsikten och valdigt snyggt inrett! Inte fel att sitta dar och sippa en drink, kan jag tala om. Gott liv. Samre kan man ha det pa en sondag.

Jag ar alldeles upplivad, gott folk. Det ar valdigt, valdigt mycket varvader har. Narmare 20 grader, soooool och sa otroligt fint. Korsbarstraden blommar och omgivningarna vi sag pa tagresan mellan Manchester och Leeds var underbart vackra och sa typiskt engelska - grona kullar, hagar, tegelhus, tradgardar, kanaler med kanalbatar, far och hastar som betar och rodhariga manniskor lite overallt, hihi. Yorkshire ar harligt. GRYMT!

Vi tog en kvallspromenad utan jacka nar vi sokte en restaurang - utan att frysa, trots att klockan blev halv elva innan vi var "hemma" igen. Folk har gar runt i allt ifran jacka och jeans till flipflops och linne, manga har omisskannligt nysolade roda marken i nackar och pa armar. Jag ar fantastiskt glad att jag chansade pa att jag skulle vara varm som vanligt och packade med liiite for somriga skor - de kommer val till pass nu.

Jag blir glad av England. Av deras hus, natur, sprak - och sa har det alltid varit, sedan jag var liten. Trodde jag pa tidigare liv, skulle jag kunna hoppa upp och satta mig pa att jag haft nagot med England att gora en gang i tiden. Det passar mig ocksa, jag som gillar hosten. Det lite kulna stor mig inte, och en stor del av tiden ar INTE detta land sahar otroligt inbjudande som idag.

Imorgon vantar konfererande i stor portion. Vi har last det digra programmet mest hela resan och funderat pa vad vi ska lyssna pa av allt. Plenty att valja pa, minst sagt.

Gonatt!

/Jenny

Sakletare

Insåg plötsligt att i England behöver man ju adapter. Tittade på mina telefonladdare och hårtork och... blev lite trött. Äsch, hade vi inte en sån nånstans för hundra år sedan? Nåt arv efter min lika hamsterartade mamma?

Söka. Gräv, gräv. Rota.

Tadaa! Haha, jag har ju obegriplig koll på alla mina tusen och åter tusen saker. Hitttade minsann en liten rackare. Fast när jag försökte trycka in en kontakt i den, verkade den lite... stel. Jaja, den kanske har självdött skåplagringsdöden - det visar sig. Den får följa med, och funkar den inte hittar jag nog en ny.

Två och en halv timme till avfärd. Fortfarande osäker på om jag ska släpa med mig datorn eller inte, jag får se. Nu sista packstyrslet, sen dusch, sen lunch. Sen äntligen vanka iväg med resväska till tåget, samtidigt som sambon och dottern med drömklänningen sticker på barnkalas.

PS: Om det blir bloggtyst, kanske det kommer några rader i högerspaltens Twitter-uppdateringar istället! 

/Jenny

Att få testa sommardäck gratis vore inte fel

Just nu söker Smartson testpiloter som vill prova 4 nya sommardäck från Dunlop, och efter testet får man behålla däcken. Det vore INTE fel att bli utvald för det! Våra börjar bli slitna och det gräver ett rätt stort hål i plånbiken att köpa nya. För de pengarna kunde man ju göra mycket annat kul i sommar istället.

Här kan du se en informationsfilm om Dunlop-däcken

Här kan du ansöka om att bli testpilot


Motprestationen är att blogga om synpunkter under tre månader och lämna en utvärdering. Plättlätt. Jag håller tummarna!

/Jenny

Lyllos de som kan packa lätt

Jag har hört att det finns folk som packar klart i tid. Och att det finns de som kan packa lätt och lite, för att sedan liksom bara fladdra iväg på sin tripp obekymrade och torra om pannan.

Jag är inte en av dem.

Kanske hade det varit smart att börja packa INNAN midnatt?! Själv har jag bara skrivit lista, lagt fram lite  jox och förberett mig mentalt, haha. Först NU ska jag börja lasta i väskan. Ja ja. Allt är därmed som vanligt, jag är trygg med det och iväg kommer jag alltid. Vi åker ju inte förrän på eftermiddagen imorgon!

Passet ligger framme, biljetterna likaså. Resten går att köpa, brukar man säga - men visst kommer det att ligga för många ombyten i väskan även denna gång, och en necessär tung som ett bowlingklot. Och jag får för jösse namn inte glömma min allergimedicin, annars knockar Englandsvåren mig totalt skulle jag tro. Snörvel.

Den lilla busungen som äntligen haft en stillsam mage idag, som varit på dans, som hoppat av glädje över att möta förskolekompisar på stan, som glatt sig åt att träffa kusinerna på fika och som fått en superfin drömklänning i försenad födelsedagspresent idag - hon sover gott.

Han som tyvärr förlorade sin thaiboxningsmatch, men som kom hem hel och oskadd, som roades av Rosa Pantern i TV-soffan och byltade in mig i en filt och hämtade snacks när jag var trött och frusen ikväll - han sover också gott.

Nu skrider jag till verket.
Packning pågår.

/Jenny

Lite smått och gott här hemma

Hos oss just nu:

- Diverse saker jag inte visste att vi behövde inköptes idag på mitt livs första besök (!) på Rusta. Främst en billig resväska, som jag inte vet om jag ska behålla. Men också en del joxelimox till Frida och en ny knoppig turkos liten badrumsmatta att sätta blöta nyduschade fötter på.

- Det har varit mindre fart på Fridas mage idag, och lite mer aptit. Det går åt rätt håll! Men den lilla fnutten var väldigt icke-kissnödig och behöver dricka mer imorrn. Hon somnade sent så jag håller tummarna för en smula sovmorgon. Jag har varit så optimistisk att jag ställt alarmet för att hinna upp i tid till dansen...

- Sambon har på alla möjliga (och omöjliga) sätt förberett sig för sin thaiboxningstävling imorrn, och sovladdar nu sedan ett par timmar. Vi håller tummarna! Han åker tidigt som rackarn, så vi snusar fortfarande (hoppas jag innerligt) när han sticker.

- Jag är trött och har begynnande resfeber inför avfärden på söndag mot tredagarskonferensen i England. Men först ska jag hinna tvätta, gå på barndans med Frida, träffa svägerskan, packa och kramas med mina människor. Och en massa annat. 

Nu; natt. Ha en bra helg!

/Jenny

Ibland undrar man

Man blir ju minst sagt förvånad när man sitter uppe och ugglar efter midnatt - mitt i veckan - och genom de tunna fönstren ut mot gatan TYDLIGT hör småbarnsröster som babblar medan de passerar!

Barn ute på stan?
Närmare ett på natten?

Plötsligt känner man sig som en rätt god förälder, oavsett eventuella brister. Alltid skönt.

/Jenny


Snabbrapport

Frida hade ingen feber idag, men hon har tyvärr en rätt trasig mage fortfarande. Stackars lilla fnutten, hon var så ledsen över det ikväll. Och hon har en liiiiten ynklig matlust. Det får bli ytterligare en dag hos farmorn och farfarn imorgon - tack och lov för dem!

Vi vuxna? Jotack. Sambon är i lycka för att US Masters i golf börjat idag, själv tycker jag det är en fullständigt obegripligt sak att se på TV - men jag har varit en god flickvän och ställt videon på samtliga rafflande tävlingssändningar.

Sussa gott!

/Jenny


Den fria våren

Idag när vi gick till garaget för att åka till farmorn och farfarn, var det 13 grader varmt ute. TRETTON! Solen glittrade och det var alldeles omslutande ljummet. Frida skuttade gatan fram. En oknäppt puffig jacka och under den ett par spralliga, smala, tightsklädda svartvitrandiga ben med röda hjärtan på knäna. Ett stooort leende under den osyriga luggen. Hoppsasteg.

- Mamma, kolla vad fint solen blänker, nästan som att husen är av GULD, kolla vad fint! Åh, jag känner mig så friiii, jag känner mig alldeles friiii, mamma!

Är det så man vet att ungen varit krasslig och fått vanka runt inomhus liiiite för länge? Eller är det helt enkelt så man vet att det är vår? Underbart var det hur som helst!

När vi kom tillbaka hem, hoppade pappan ur bilen för att öppna garageporten. Frida blev bestört och gastade genast:

- Men hallååå, jag är ju kvar i bilen!
- Men gumman, det är ju jag också.
- ÄR du, mamma? Då kan ju du och jag ha lite mysprat!

Hon är ju för söt, vår lilla pralin. Och så fylld av tankar och funderingar. Precis när hon ska sova, kommer många av dem fram. Dagens fråga var ingen lättviktare:

- Mamma, vad ska jag göra när du är död?
- Hur menar du, göra vad?
- Jaaaa... Jag kommer nog att vara väldigt ledsen då och längta så förskräckligt mycket efter dig. Vad ska jag göra då?

Det blev en tårfylld pratstund (jag har ju guldmedalj i lättrördhet...) om hur man kan hantera en sorg. Om att man får gråta mycket om man vill och behöver. Om att man alltid har en massa av den man älskat och saknat i sig, och kan plocka fram sina minnen när man vill. Om att man ofta vet vilka råd man skulle ha fått, eller vad som skulle ha glatt den man saknar. Om att det finns många andra människor runt om en, som man får söka trygghet hos. Om att jag hoppas att jag ska få se och uppleva en hel massa saker i hennes liv, innan vi ska skiljas åt. Om att man får passa på att ha ett så bra och roligt liv man kan medan man lever. Sedan får man se. Den goa lillpricken avslutade samtalet med:

- Jag hoppas i alla fall att du får leva klart ditt liv mamma. Och jag hoppas att jag får leva klart mitt. Sedan kan vi dö, när det är klart!

Kloka lilla unge. Hjärtknip. Ångest. Mera hjärtknip. Och kärlek. Milde himmel vad jag älskar denna lilla fantastiska människa.

Frida somnade med 37,7 i feber, hon har nog legat ganska stadigt där hela dagen. Lite febervimsig verkar hon ännu, för vid 22-tiden räddade jag henne i allra sista sekunden från att drutta ned mellan sängarna när hon kröp runt i storsängen på alla fyra och mumlade "Jag tänker INTE berätta, jag tänker INTE berätta!". Haha! Hennes eventuella drömyrslande brukar inte komma igång förrän på småtimmarna annars.

Imorgon är farmorn och farfarn räddare i nöden och tar hand om lillgrynet. Tusen tack! Det skadar inte att de på jobbet får se att jag lever - innan jag sticker till England på konferens i tre dagar.

/Jenny

En smula ambivalent

Har blivit betydligt mindre jobbro idag för min del, eftersom jag har fått ägna mer tid till att pyssla om Frida. Hon har inte varit lika loj och inte sovit middag, men hon har fortfarande en skvätt feber och en mage som börjar dagarna bra men skruttar till sig mot eftermiddagen/kvällen.

Nu vankas en stund hos farmorn och farfarn för henne, medan vi vuxna går på föräldramöte!

/Jenny


So far so good

Det här går ju strålande.

Frida har käkat frukost och lunch som vanligt och magen har bättrat sig betydligt (hittills - vi tar inte ut nåt säkert...)! Ett stycke normalt toabesök, tackar tackar liksom. Som småbarnsförälder gläds man då åt de mest märkliga företeelser, haha!

Efter lunchen var hon dock matt och slut. En feberkoll visade 38,2 grader fortfarande. Jag petade henne i säng, smock så sov hon och det har hon gjort en och en halv timme hittills. Jag hemmajobbar på bra här under tiden! Det lär jag få sota för ikväll, men jag låter henne sova så att jag hinner undan lite. Eftersom hon inte ska upp och iväg till förskolan imorrn, får det bli som det blir. Hon sover ju aldrig på dagen annars, och gör hon det såhär länge behöver hon det garanterat.

Knappetiknapp, nu jobbar jag på...

/Jenny

Dagen rullar igång

Idag är en sådan där dag när jag önskar att jag drack kaffe... Gäääääsp.

Fröken feber har vaknat många gånger inatt. Kokhet. Hon kom upp till vår säng redan vid 02-tiden och har sedan legat typ fastlimmad på mig, hållit min hand, famlat efter min arm, snurrat omkring och gnytt.

Men inget kräk, tack och lov! (Än.)

Hon måste ju vara hemma imorgon med, eftersom hon hade 38.2 grader redan när hon vaknade idag. Hur detta ska lösas rent praktiskt, får vi klura på under dagen.

Nu ska vi testa vad lite frukost gör med lillmagen!

/Jenny

Det blir sällan som man tänkt sig

Den här veckan är såååå fullbokad. Tjocksmockig. Boka-omlott-späckad. Hinna-allt-hektisk. Framför allt på jobbet, men faktiskt även privat till viss del. Boka av, boka om, klämma in. Aaaaahhhhh!

Vad brukar hända då?

Riiiiing riiiiing! "Hej, det är från förskolan, Frida är alldeles jättejättelös i magen, ganska trött och hängig, dessutom klagar hon på halsen så vi är osäkra på om hon mår illa. Kan du komma och hämta henne redan nu?"

Såklart.

Avsluta, avrunda, avbryta. Hämta skruttig unge, klappa på lilla pannan men glädjas åt att hon verkade i hyfsad form. Ändå ringa sent återbud till dagens 4-årskoll hos tandläkaren, som uppskattade storligen att slippa pilla i fröken "hon-kanske-blir-kräksjuk"s mun.

Hon har under kvällen fått feber, men inte blivit sämre i övrigt. Inget kräk - ännu (håller tummar, håller tummar...). Hon dock är liten och trött och ynkligt lättledsen. Jag blir hemma med henne imorgon, sedan får vi se hur det artar sig. Det blir VAB om hon är tidsödande skruttig, annars hemmajobb i den mån det går och en snutt flex. Det visar sig.

Men EN sak blev i alla fall som jag tänkt mig idag! Jag har varit på en mycket skön biodejt med världens trevligaste F (en av Fridas bästa förskolevänners mamma). Lite tjejsnack, karra och den braiga filmen "Hur många lingon finns det i världen". Jättenöjd!

Nu ska jag natta, så att jag orkar med eventuella missöden inatt. Men jag hoppas vi slipper!

/Jenny

Matt och morrig

Idag är jag så sjukt trött att det liknar ingenting. Trots att jag lade mig i hyfsad tid igår, trots att Frida sov till åtta (hurra!), trots att sambon lät mig ligga kvar i sängen ända till halv elva (!) innan jag pallrade mig upp. Sov gjorde jag dock inte hela tiden, eftersom Frida kom in med jämna mellanrum och värmde sina kalla fötter ibland. Men jag fick slappa!

Jag har jordens huvudvärk och en liten febersläng idag - därav morgonapatin skulle jag tro. Hostan och den sönderrivna känslan i luftrören håller i sig. Det pissregnar oavbrutet ute och är så gråmörkt att man fick tända lamporna inne redan mitt på dagen. Kan det bidra till mitt synnerligen griniga humör idag, måhända? Fast jag är på sätt och vis tacksam för regnet, för till det passar det fint att bara hasa runt inne lite halvsjuk.

Jag har i alla fall märkt en massa barnkläder och tvättat lortiga skor nu, heja mig. Jag borde sno ihop minnesanteckningar från både fackförening och förskoleråd i kväll också, de har jag skjutit på länge nog... Men vi får se om jag ids. Gnöl gnöl... Ja, ni fattar.

Sa jag att jag är trött? Ofestlig, liksom.

Imorgon är en annan dag! Då vankas tandläkarbesök med Frida (som hon faktiskt ser fram emot!), och kanske bio med en kompis för mig om jag har tur och logistiken går ihop sig. Det vore bra för energierna.

/Jenny

Lite inköp, lite nytta, mycket vila

Idag följde pappan med Frida på dansen. Jag fick ligga och dra mig lite, petade i mig frukost, sprang genom duschen och tog mig sedan ut på stan för att jaga fleecefodrade galonbyxor till Frida. Hon har lyckats rutcha för många gånger över småstenarna i drivorna på förskolan, så hennes nuvarande brallor är trasiga i rumpan. När jag hämtade henne igår var hon plaskblöt över hela ena skinkan, så kan vi ju inte ha det.

Man skulle väl lugnt kunna säga att det var urplockat. Jag slog ändå till på ett nytt men ofodrat lila regnställ (det behövs ju snart det med), som Frida gillade massor. Men i sista butiken hittade jag faktiskt även ett par svarta midjelånga fleece-galonisar med förstärkningar på knän och rumpa - full pott!

Av bara farten lyckades jag (inte helt otippat) få med mig mera barnkläder hem; en en vit tunika/klänning med blommor nedtill, en lila blommig och prickig tunika (som det inte fanns bild på) och en-två-tre randiga tights i olika färger (som passar till överdelarna) på Lindex! Hej hopp. Frida var alldeles sprallig av glädje när jag kom hem och ville byta om till den nya lila outfiten direkt - då har man lyckats fint.

Resten av dagen har jag plockat här hemma. Vi hade det så rörigt, det märks att jag varit sjuk och inte orkat göra något alls. Jag har vikt typ 10 kilo tvätt och dammsugit hela lägenheten - sedan sade luftrören ifrån. Smidigt att sambon fixade maten under tiden. =) Jag hade även tänkt namnmärka en jättekasse med ärvda/fådda barnkläder + dagens nyinköp, men det får nog vänta till imorgon. Nyttokvoten är redan fylld, haha!

Nu blir det nattning av lillpärla och viloläge i soffan framför en hyrfilm. Gött!

/Jenny

Idag hämtade jag en tiger

När jag kom till förskolan idag, hade vår sötunge förvandlats till en blöt och smutsig men glad liten tiger!
Grrrrrrrr!


När vi var inne i förskolehallen för att hämta lite grejor på Fridas hylla, stod jag och pratade med en av pedagogerna och en annan förälder. Frida satt tyst på en pall och väntade, men så vände hon sig till mig och sa plötsligt:

- Jaha, hur har din dag på jobbet varit då?

Haha, söta unge! Snacka om att man blir paff över hennes infall ibland. Man undrar ju var hon får allt ifrån, eller kanske framför allt hur hon kommer på det vid just rätt tillfälle.

När vi handlade lite på väg hem, fick hon ett tuggummi i en sådan där apparat med snurrvred ni vet. Hon var alldeles väldigt glad (vilket var en snabb och välbehövlig omväxling från illtjuten och gråten 3 minuter innan, när hon föll ned från bänken där man packar varor och slog sig på benet) och började genast mumsa på skatten. Efter halva bilresan hem, ville hon dock spotta ut det igen:

- Njaaa, nu är det inte gott längre hörrö, nu smakar det faktiskt redan gammal kalsipp!

Målande beskrivning, får man väl säga. Låter inget vidare smarrigt, haha.

Nu är det äntligen helg! Jag hostar och är hes, så jag ska ta det lugnt. Skulle egentligen åka en sväng till Stockholm på söndagen och se TV-direktsändningen av Fenomen på Kanal 5, men det får utgå. Blir en seeeen kväll då och jag orkar inte riktigt det känner jag inför veckan. Trist, men ibland ska man lyssna på kroppen...

Trevlig helg alla!

/Jenny

Vår (7)4-åriga dam här hemma

Vid middagen: Vi diskuterar vad som varit årets aprilskämt i dagstidningen. Jag sitter och bläddrar, medan sambon sitter mitt emot och försöker läsa en en rubrikerna i den upp-och-ned-vända blaskan. Till sist frågar han mig vad det står. Frida utbrister:

- Unge man! Har du inte lärt dig läsa eller?!

Hahaha, galna lilla tant! Unge man?!! Jag skrattar ihjäl mig. Och det är faktiskt andra gången hon kallar pappan för "unge man". Sjukt kul.

/Jenny


Nu ska här snackas

Idag var jag en sväng på stan och köpte några barnkalas-presenter bland annat. Som vanligt handlade jag en del saker åt Frida också, rackarns svårt att låta bli.

Nu finns det tre snacka-allvar-böcker här hemma, till fröken frågvis:
- Livet-boken
- Döden-boken
- Snoppar och snippor

Sådärja. Fråga på, bara.

/Jenny

Söta drömmar

Alldeles när jag lagt mig igår kväll, började Frida mumla i sömnen. Hon låg en stund och snackade ohörbart men engagerat. Sedan sträckte hon plötsligt ut armen, svepte bestämt med den och sade med alldeles klar röst:

- Trolla allt! Trolla ALLT till regnbågar!

Och så vände hon sig på sidan och började snarka igen. Gullunge.
När jag berättade för henne idag att hon sagt så, svarade hon:

- Jaa, jag var ju en fe och jag sa ju att jag gillade regnbågar!

Sköna drömmar. Skön unge.

/JennyRSS 2.0