Väskbyte

Om man som jag har Skalman-drag och ständigt vill ha med sig allt som kanske eventuellt kan tänkas behövas, då är handväskan rätt viktig.

Den ska vara stor och rymlig, tålig och såklart snygg. I våras köpte jag en ny, en Björn Borg med massor av smarta fack, både handtag och axelrem och plats för papper i A4-storlek. Jag gillar den jättemycket, men nu har den börjat trilskas. Axelbandets spänne har pajjat.

När man flyttar, har sisådär-viktiga papper en tendens att försvinna. Som kvitton på väskor till exempel... Men i butiken var de jättebussiga och jag ska få återlämna den ändå. Det finns inga spännen eller axelband eller för den delen sådana väskor kvar, så det får bli att spana efter en ny.

Dryyygt, för jag vill ju egentligen ha just den! Men visst, inte dumt att plötsligt få en ny heller. Imorgon ska jag dit och kolla vad som finns. Om jag nånsin blir klar med projektet rensa och flytta över allt crap till min gamla väska nu bara... Pyssligt.

/Jenny

Snurrigt

Jag hinner inte riktigt landa den här veckan, det är så fullt upp. Jobbet är galet hektiskt, verkligen, och snurrar upp mig lite väl mycket. Puh!

Sen blir man rätt trött av det här med radhusägandet. Diskmaskinshistorien pågår och pågår och vi handdiskar och handdiskar. Nu har vi fått lite fukt i källaren också! Det hade de som bodde här innan aldrig haft problem med, men tjolahopp nu var det tydligen dags. Sambon har rivit loss den fastlimmade nålfiltsmattan en bit idag, så nu står det och luftar. Det lär inte bli piffigt efteråt, mattan var ful som stryk redan innan... Hm.

Som tur är har jag några roligheter för mig också, som ger energi. Jag var på tjejbio igår, hade väldigt roligt och fick många gapskratt till filmen Bridesmaids. Imorgon är det dropin-fika på förskolan, då gäller det att ta sig från jobbet lite tidigare UTAN ångest över allt jag inte hinner. Utmaning! På torsdag ska jag ut och käka med en kompis.

På torsdag eftermiddag börjar också Frida och S på gymnastik! Det ska bli spännande att höra hur det går och hur det är. Jag får nämligen inte se nåt, för det är farmorn och farfarn som hämtar på torsdagar och tar henne till gympan. Ovant, men nyttig träning för mig att inte vara inblandad i allting.

Nu ska jag fixa några grejor och skutta i säng.

/Jenny

Lite blaskig sådär

Jag konstaterade lite trött efter en blick i spegeln i morse, att en eftermiddag på badhuset gör susen om man känner att den nya härfärgen inte blivit som man ville. Efteråt finns bara hälften kvar, typ.

Så var det med det dyra frissabesöket...

/Jenny

Simma (inte) lugnt

Först klarade vi av diverse fix med tvätt och källarväggsmålning på förmiddagen. Pappan hade en mycket peppad och glad liten hjälpreda!





På eftermiddagen tog vi oss en tur till badhuset hela familjen. Frida fortsätter simträna friskt, det är så himla kul att se hennes framsteg! Jag och sambon körde skiftgång så vi fick varsitt simträningspass också. Han började, och kom tillbaka efter fyrtio minuter med en utmaning - att knäcka hans tid på 50 meter crawl.

Min tur. Jag simmade typ 1300 meter totalt OCH tangerade hans tid på 50 meter! Men det var inte lätt gjort, shit vad de sista 20 metrarna var tunga. Att lyckas med samma tid ser jag som en seger, för här snackar vi milsvid skillnad i kroppsform, kondition och träningsgrad... Heja mig!

Fast det här med att simtävla med en redan stel axel och en inte helt kurerad tennisarmbåge, var kanske inte den bästa idén? AJ. Har dock fått akupunktur i höger armbåge och axel ikväll, praktiskt med hemmaservice!

Imorgon blir det Bridesmaids på bio med en förskolekompis-mamma. Det ser jag fram emot! På tiden dessutom, jag har ju helt tappat biogreppet numera.

Ha en bra vecka!

/Jenny

Helomvändning

idag var det sommar igen! Varmt som attsingens och sol dessutom. Ljuvligt! Egentligen borde man ha åkt och badat såklart, men det bidde inte så.

Jag har stökat runt här hemma istället. Först själv när Frida och pappan var på barndansen, sedan med Frida i sällskap när pappan handlade och golfade. Jag har tvättat en hel hög med saker (som inte är torra än, men eftersom ingen bokat imorrn får det hänga kvar helt enkelt). Röjt gräsmattan på nedfallna plommon och plockat en bunke från trädet. Bäddat rent i både stora sängen och Fridas. Plockat undan lite här och var.

Jag fick också ett ryck och vände på vardagsrumsmöbleringen! Sambon hjälpte till att flytta de stora pläserna, sedan har jag fixat och småtrixat lite. Det blev mycket bättre, öppnare och rymligare. Skönt! Orkar jag imorgon, ska jag rassla upp innehållet i de kartonger som fanns kvar i vadagsrummet och styra upp lite mer i hallen, sedan är mellanvåningen hyfsat rofylld. Det må finnas en massa småprojekt kvar ändå, men inte sådana där snubbla-över-saker. Vore gött.

Vi har sedan haft en väldigt trevlig kväll, god grillmiddag med besök av tjejerna i familjen E. Så himla mysigt! Förskolekompisen S går i Fridas grupp, och på köpet har vi lärt känna hela hennes härliga familj som vi numera bor rätt nära. Kul! Sambon lyckades toppen med köttet och hade fixat jättebra, vädret var på topp för altanmys, flickorna lekte och lillfnuttan E är ju bara för go. Det där måste vi göra om. Gärna ofta. Gärna med fortsättning efter nattade barn så att man hinner avsluta meningarna, haha!

Kvällen avslutades dock lite trist, för Frida ramlade mot parasollfoten och skrapade sig på sidan av bröstkorgen. Tårar, tårar och mammaknämys. Det var ingen fara, men visst förstår jag att det sved. Är man redan trött, blir det inte så mycket leklust kvar i kroppen... Både tjejerna kroknade då rätt snabbt och det blev läge att vinka hej då för den här gången.

Vi tiotiden var både pappan och lillpinglan nattade. Jag har bland annat tittat vidare på True Talent på TV3 play och fortsatt snyfta.

Ser fram emot en till helgdag imorgon. Kanske en badhussväng? Vi får se.

/Jenny

Lyxledig dag

Idag var förskolan stängd. Jag tog ledigt. Väldigt skönt med en paus i supportstormen som pågår på jobbet just nu, som lätt liksom tränger in i huvudet också, ökar på pulsen och andningen. Inget kan plocka ned kropp och själ på jorden, som en dag med barnarmar runt halsen och lekparkssand i skorna.

Fröken Frida vaknade halv sju, men kröp ned till mig med kalla tassar och somnade om invirad i min famn. Hon bjussade sedan på sovmorgon till halv nio, ljuvligt! Vi hängde sedan i lekparken hela förmiddagen faktiskt, det kom och gick både välbekanta och okända barn och Frida lekte förtjust.

På eftermiddagen hemmaslappade vi, lekte, dansade och lagade mat. Och så har Frida kollat TV en del, inte helt oväntat. Pappan stannade och åt med en vän på stan efter jobbet, sedan kom de båda hit. Trevligt!

Jag är i helgmood. Skön dag. Och imorgon kommer Fridas förskolekompis S med mamma och syster på grillmiddag, det ser vi fram emot! Pappan i den familjen skulle tyvärr på fest, men det lär bli fler tillfällen för de är kvartersgrannar med oss nu.

Nu har jag spelat Wordfeud (typ Alfapet) på iPaden halva kvällen, och kollat på två avsnitt av True Talent på TV3 play. Det var en riktig snyftis! Men nu är det hög tid för sängen. Ha en bra helg!

/Jenny

Fullt frisk

Jag har ju glömt att rapportera: Vi har fått svar från barnkliniken på Fridas EEG. Alla hjärnvågorna såg så fina ut så, ingen epilepsi där inte. Inte oväntat, men ändå skönt!

Yrseln märks knappt längre heller. Hon sa nåt om det ett par ggr nu i veckan för första gången på länge, men jag är inte säker på att det var på riktigt. Vi har ju pratat om det en del nu så hon kan ha härmat oss bara.

Nån gång i världshistorien (det där med remisser är ingen raketsnabb business direkt) ska vi få gå och kolla Fridas ögon också, för säkerhets skull. Med ett gäng glasögonormar till släktingar så kan det nog vara bra...

/Jenny

Nostalgi

Högskolan (ja, gatorna runt om i stan med, för den delen) myllrar av nya studenter. Idag köpte jag lunch på fiket och omgavs av en låååång kö med studenter som diskuterade kåren och kurslitteratur med säkert sex-sju olika dialekter. Man ser att de är nya på blicken, på hur de rör sig i lokalerna och genom att höra korta snuttar av deras trevande samtal om var de bor, hur deras familjer ser ut och vart de kommer ifrån.

Jag tar in stämningen och kroppen fylls av minnen. Det börjar bli länge sedan jag själv var en av dem, men vad mycket det finns att tänka tillbaka på! I och med nollningen och starten på studierna, startade något helt nytt i mitt liv. Det var helt underbar tid! Så mycket som hände, så mycket bus, så mycket utveckling.

Hjärtat gläds särskilt åt alla fina vänner jag fick. Många goda bekanta, och några extra tighta vänner som finns där än idag. Tänk att flera av dem som jag föstes ihop med under nollningen och gjorde underliga spex med, skulle bli vänner för livet. Det är verkligen en gåva.

Jag blir alltid nostalgisk och glad när höstterminen startar och jag ser de nya, som har allt det där framför sig. Jag hoppas de får det lika fantastiskt som jag fick! Det är alla värda.

/Jenny

Ingen must

Jämrarns vad det är hektiskt på jobbet just nu! Det är fullt ös medvetslös på supporten såhär vid kursstart och jag hinner INGET annat. Trots att kön med annat är lång den med... Puh.

Sova. Orka. Ny dag.

/Jenny

Recycling uppåt väggarna

Ikväll har jag gjort ett ryck och satt upp gardiner i ena vardagsrumsfönstret. Sambon tycker nämligen det har känts som att gå i ett skyltfönster hittills, men nu är det åtgärdat. Helst vill han dra för dem helt på kvällen, men jag tycker det ser suspekt ut. Lite som om man ska syssla med värsta fuffens-sysslorna innanför då! Ska se om jag kan ställa dit en klätterblomma istället, som skymmer lite. Synd bara att den fönsterbrädan är lite väl smal...

Själva gardinerna är faktiskt ett par av mammas gamla! Där var hon i vardagen igen. Enkelt grafiskt mönster i grått, härligt tyg med fint fall. Funkar fortfarande. Tillfälligtvis nålade jag upp de lite för långa längderna, det funkar tills vi grävt fram symaskin och plats för densamma. Vi ska eventuellt vända på vardagsrumsmöbleringen, och då kanske de måste kortas mer dessutom.

Det här med gardiner känns väldigt rostigt, vi har ju haft drömfönster i förra bostaden som gjorde sig bäst utan. Vi hade massor av stoooora höga blommor istället - som vi nu med små fönster (och vissa utan fönsterbrädor till och med) inte riktigt vet var vi ska placera. Vi hade bara gardiner i sovrummet, och med tre och en halv meter i takhöjd byter man inte dem särdeles ofta. Typ inte alls, faktiskt.

Taket i källaren är numera helt vitlaserat också. Bra jobbat sambon! Nu står lite väggar i tur i källare och trappan ned, sen lister och två hiskeligt fula dörrar där nere... Fast vi behöver ta oss an den där fondväggstapeten i arbetsrummet också, innan den är bytt går det liksom inte att fixa i ordning där alls (och där är det plenty kartongkaos, hu) för då måste man bara flytta allt igen sen. Och känner jag latmasken i mig rätt, så blir det inte av då...

Nä, nu ska jag natta. Igår blev jag helt konstig på kvällen, sov en timme före maten och la mig sedan kl 21 med Frida... Trodde jag skulle vakna sjuk idag, men med undantag för rejäl huvudvärk så har jag varit okej. Frida vaknade hes som en storrökande tant, men förutom hosta har hon varit okej resten av dagen. Vi får väl se om det håller. Förskolebacillerna anfaller ju alltid snabbt såhär i höststarten!

/Jenny

Söndagsparty

Det blev ingen båttur igår. Vi skulle till Limön och besöka sambons morbror, men vädret ville annorlunda. Det var rena syndaflodsregnet här heeeeeela dagen igår, så det blev barndans-premiär och sedan diverse hemmafix istället. Sambon målade vidare på källartaket, till exempel.

Idag har jag och Frida fått sällskap av F och hennes två barn (storasystern är Fridas förskolekompis S) på busstripp till Valbo. Vi har varit hos en bekant till mig på Me&i-party. Väldigt trevligt - men inte gratis, haha. Köpte två tunikor, två brallor plus en mössa till Frida, samt faktiskt en tunika och ett par mysbrallor till mig själv också. Hoppla. Men det är alltid toppenbra grejor.

Nu borde jag packà upp flyttlådor, men jag blev så trött... Istället har jag smugit upp i sängen, medan Frida kollar barn-TV och sambon fortsätter med källartaket. Jag spelar Wordfeud på iPaden och tjuväter lite godis. Kanske ska jag rent av blunda en stund? Söndagslyx. (Snart kommer Frida säkert och säger "Vad har du ätit? Det luktar godis mamma!")

Ikväll väntar taco-middag (mmmmm) och en lättnad över att vi tvättade redan igår så vi slipper ikväll.

/Jenny - som testar att blogga från iPaden. Trixigt med formateringarna...

Ett bortglömt inlägg om cirkus...

...är nu publicerat!

Vi var ju på cirkus i juli, men inlägget sparades bara som utkast upptäckte jag nyss. Nu är det publicerat på riktigt, med bilder och allt. Men för att logiken skulle hålla ihop, ligger det publicerat den 8 juli när det faktiskt hände.

Pssst - gå via genvägen här om du vill kika...

/Jenny

Grillpremiär

Igår kväll blev det äntligen grillpremiär! Det var lite gråmulet, så vi fick skippa sitta-ute-konceptet. Det blev en annan typ av mys med tända ljus inomhus istället. Men grillade gjorde vi (eller... eh... sambon, då) och gott var det. Allt funkade finfint, både grillen och den trollerismidiga tändaren kändes riktigt schyssta. (Och konstigt vore det väl annars.)


Ignorera gärna röran av ogräs som tagit över skifferplattorna.
Att börja åtgärda trädgården gör vi tidigast nästa år...


Det må vara höst, men det är inte för kallt för grillning än på länge. Så det så.

/Jenny


Släpper en svävande tanke

Idag, alldeles nu sånär som på nån timme, är det sjutton år sedan min mamma dog.

Det är obegripliga sjutton år sedan mamma fick släppa taget om livet. Släppa taget om hantverkandet, om skogspromenerandet, om folkdansandet, om hundklappandet, om bokläsandet. Slippa ifrån sjukdomsperioden som jojjat oss upp och ned av hopp och förtvivlan i fem år. Släppa taget om kroppen, som blivit så härjad av operationer och medicinering. Och släppa taget om mig, antar jag.

Jag släpper fortfarande taget, kan man kanske säga. Nu när vi flyttat, har jag släppt taget litet mer igen. Gjort mig av med sådant som var hennes, som jag faktiskt inte behöver. Saker som jag gillar, men inte älskar vettlöst. Sådant hon valt, eller fått. Och lite, lite av sådant hon gjort. Ett brödfat hon målat sålde vi till exempel på loppis till min före detta arbetskamrats mamma, så det är i Schwiez nu minsann. Rolig kuriosa.

Sjutton år är en lång tid. Jag har för länge sedan blivit väldigt van vid att mamma inte finns. Varje tanke på henne gör inte ont, fast det känns ofta vemodigt. Men jag pratar ofta om henne, extra ofta sedan Frida föddes. Hon är med i vardagen. Förra året skrev jag om det. Jag tycker om att det är naturligt att prata om henne och jag vill att Frida ska få en bild av vem hon var för mig.

Hon finns med i vardagen, ja. Jag ser mig omkring hemma och har henne överallt. I nogsamt broderade initialer på kökshanddukar, i tavlor (fast än så länge är ju de inte uppsatta i nya huset...), i bokhyllan, i kartonger med särskilda saker som ska sparas i förrådet. Hon finns med på jobbet, i den på sätt och vis så hemvanda biblioteksmiljön jag valt att jobba i.

Hon finns med i möbler. I kökssoffan där jag sov när jag hälsade på hos henne innan hon skaffade en trea. I den underbara Lamino-fåtöljen som hon unnat sig, som tog mig igenom alla pluggtimmar på högskolan och nu ska finnas på paradplats vid öppna spisen. I det mörkbruna skrivbordet med många lådor, som stod i hennes sovrum och var fullt av fina papper och pennor.

I Fridas rum finns nu ett turkosmålat litet skåp med glasdörrar, som mamma lekte dockskåp i när hon var liten. Där finns en byrå som jag målade ljusgrå med dalablå knoppar och tog med när jag flyttade hemifrån, men som var mörkblålaserad när den skaffades till i mina föräldrars hem på 70-talet. I Fridas rum står också en hylla som mamma hade på flera ställen, men sist i sitt sovrum. Och på Fridas säng ligger det lapptäckesöverkast i röda nyanser dubbelvikt, som mamma sydde till mig av resttyger från examenskjolar och annat.

Älskade mamma. Sjutton år, hur gick det till? Bara sex år kvar till den magiska gränsen då det kommer att vara fler år i mitt liv som du inte funnits än år vi hann dela.

Idag tänker jag på dig, mamma. På tiden vi hade och tiden som gått sedan dess.
Och jag tänder ett ljus för dig nu, ifall du vill fladdra hit och titta till oss lite.
(Fridas rum är det som har en rosa postlåda utanför.)

/Jenny

Förevigad häxa

Jag lade ut ett par bilder på häxrufset i inlägget nedan. Bäst att passa på medan det fortfarande är rött, det säger bara poff så har färgen tvättats ur. Kvar blir lite slingor som är färgade ljusa (inte tonade, som det röda), men då blir det lite mer "trött höstgräs"-look än häxa över det hela...

Nu är det fredag. Milde tid så skönt! Det blir inga galet fria sovmornar i helgen, för imorgon ska vi hinna med en båt och på söndag en buss. Men ändå! Vi får i alla fall kramas hela dagen. Särskilt Frida verkar behöva det, både igår och idag var hon väldigt klistrig när vi skulle skiljas åt på morgonen...

Trevlig helg!

/Jenny

Tack då

Farmorn och farfarn hämtade Frida idag (tack!), pappan hämtade sedan hos dem. Så, torsdagsvardagen är också igång.

Jag har använt min frihet till att gå till frisören ikväll. Fick i stort sett samma frisyr, bara lite kortare. Men massor av kopparröd toning blev det. Härligt nu i höst! (Härligt jämt om du frågar mig, önskar jag var född rödhårig...)

Så kom jag hem sent omsider. Fröken spelevink var fortfarande vaken. Hon såg mig vinka utanför fönstret, öppnade dörren, kramade mig stort och sa:

- Men vad är det för kvinna utanför vårt hus?
- En mamma!
- Ja! Men mamma, du är heeelt röd i håret. Du ser ut som en häxa.
- En häxa minsann? Oj då.
- Jaaa men... Häxor BRUKAR ju ha rött hår! Men... jag känner igen dig.


Så häxan är bekant? Skönt det då.



Hahaha! Nu ska häxan smaska sen sushimiddag, efter att ha nattat sprallunge och fixat lite här. Imorgon är det äntligen fredag - så rackarns efterlängtat efter första jobbveckan.

/Jenny

Utblåst

Idag var det verkligen vardag på riktigt. En dag på supporten såhär i kursstartstider gör susen för att blåsa ut semesterhjärnan! Inte behöver man väl andas så mycket under dagen va? Äta? Kissa?

Puh. Jag är heeelt koko nu. Fast en annan sorts koko som jag kände mig under dagen, när jag försökte gräva fram kunskaper som jag visste skulle finnas där men verkade ha trillat ned i hörselgången eller så och gömt sig alldeles.

Jag cyklade till förskola och jobb idag förresten, sådär som vi ska nu.
Det var lite omständigt, jag har uppenbarligen ingen rutin. Eller fokus.

Ut med väskorna; datorväska, handväska, matlådespåsen. (Tungt lastad som vanligt.)
På med allt på cykeln.
Lägga en påse på blöta barnsitsen.
Upp med Frida.

Neeeeej.

Av med Frida, ned med tre väskor.
Söka fram nycklarna, låsa upp, hämta Fridas cykelhjälm.
På med allt på cykeln igen.
Upp med Frida.

Neeeeej!

Av med Frida, ned med tre väskor.
Söka fram nycklarna, låsa upp, hämta cykelnycklarna.
På med allt på cykeln igen.
Upp med Frida.

Till sist rullade vi iväg - och typ två minuter senare (max) var vi framme.

Vore det inte för att det enda mellan oss och förskolan är en uppförbacke, vore det heeelt perfekt. Nu är det bara nästan perfekt, för att i morgonstressen starta med en rejäl uppförknix gör mig svettig. Det må vara kort, men varmt hinner det bli ändå. Och så måste jag släpa in alla sakerna på förskolan dessutom, cykelkorgen har visst inget centrallås. Määärkligt.

Men sen susar jag nedför minst halva vägen till jobbet, då hinner jag fläktas fint!
Och så är det visst dags för kallare tider snart, har jag hört.
Jag ska inte klaga, jag lovar.

/Jenny

Då var vi igång då

Pappan rasslade som vanligt iväg nästan obemärkt i arla morgonstund, just innan vi tjejer skulle upp. Han är ingen snoozande morgonslarver han inte.

Jag var grusig både i ögonen och skallen i morse, men upp kom jag. Kanske tack vare att Frida tassat in till oss under natten, och vid det laget låg på tvärsen i sängen med fötterna sprattlades mot mitt huvud?

Frida var svååår att väcka, men även hon rasslade igång till sist.
Vi fick i oss frukost OCH hann till förskola och jobb i tid! Nybörjartur, haha.

Jag tog bilen, eftersom jag skulle åka en sväng på eftermiddagen och ville slippa de regntunga skyarna. Snacka om att det kändes knasigt att typ bara köra uppför en backe och vara framme för att lämna Frida! Hon var lättlämnad, skuttade in till vännerna glad i hågen och tyckte det var spännande med att få börja på ny avdelning. Jag hejade på de härliga pedagogerna, och virrade sedan omkring och undrade var stövlarna skulle stå och var informationstavlan satt i nya hallen.

Jobbdagen gick undan och det fanns att göra om man säger så.
Jag blev av med några dåliga samveten, men har en hög med grejor att hugga tag i.
Jag mindes passerkorts-kortkoden, lösenordet till datorn och dörrkoden.

Nu har jag huvudvärk och ska natta, faktiskt. Kors i taket.
Ha en bra vecka!

/Jenny

Trött som en loppa

Hemma äääääntligen, efter en lång svettig loppisdag. Vi är grymt nöjda, vi tjänade dubbelt så mycket som förra gången och blev av med det allra mesta. Närmare 2500 pix blev det, sweet!

Inte mindre än TRE personer berömde mig för att vi hade så god kvalitet på våra saker - då blir man snopen, när man står där med sitt utrensade krafs liksom! Några vänliga äldre damer betalade faktiskt lite mer för dukarna än jag begärt, för de tyckte att jag satt för låga priser. Och visst hade jag det, när t.ex. fina linnedamastdukar går för lite och ingenting... Men det går ju inte att sälja en liten pluttduk på loppis för 300 kronor, även om de kostar det "på riktigt". Ändå hade jag tuffat till mig litegrand med priserna jämfört med förra gången, haha.

Ett litet gäng prylar blev ju över och fick följa med hem igen, så vi samlar vidare i loppis-märkta kartonger under sista fasen av upp-packning. Kanske blir det en vända till innan sista gången den 18 september? Annars får sakerna åka till Erikshjälpen eller så, skulle jag gissa. Jag ska i alla fall motstå frestelsen att plocka tillbaka skålar och sådant som jag gillar och inte blev av med...

Nu ska jag plocka undan extrakläder och vattenflaskor och leksaker och pennor och påsar och allt annat plickeplock vi hade med oss. Sen ska jag käka (sambon kockar as we speak) och vila fötterna som sticker och värker. Duscha vore inte heller fel.

Imorgon är det vardag; jobb och förskola igen efter sex lediga veckor.

Dessa sex veckor har varit de oledigasta lediga veckorna i mitt liv. NOLL sola, NOLL resa, NOLL utfärder, NOLL hälsa på vänner, NOLL stranddagar. Jag har verkligen gjort mitt bästa för att jobba mig igenom den här flytten... Men ÄNDÅ har vi kartonger kvar att packa upp. Gaaaah.

Jag har kommit på varför vi tycker så olika här hemma om hur man ska hantera flyttlådorna. Jag vill hitta RÄTT ställe till sakerna direkt. Jag låter dem hellre vara kvar i kartonger tills jag vet vart de ska, för jag känner mig själv och vet att annars blir de kvar på sina "tillälliga" platser i hundra år.... Sambon vill bara få bort allt, poff! NU. Hux flux in nånstans ur synhåll, bara. Så jag har slitit på rätt hårt för att kombinera dessa två sätt; rätt OCH snabbt. Puh.

Nä. Nu fixa. Sen kan måndagsångesten slå ut i full blom.

/Jenny

Diskad

Igår kom äntligen en reparatör hit och kollade in diskmaskinen som beter sig underligt. Den pyser ut ånga när den körs, och det är fuktskador på lister och trä runt om visade det sig när vi började undersöka. Vi har bara vågat köra den en gång och har därmed handdiskat sedan vi flyttade in.

Det hade vi visst gjort rätt i. Reparatören dömde ut maskinen, den har stått snett sedan installationen och blivit obotligt skev. Måste bytas, minsann. Liksom lister och annat runt om.

Nu blir det följdaktligen en del kontakter med säljaren och mäklaren framöver. Känns tröttsamt att behöva vara  krånglig! Men det är ju inte vi som orsakat felet, så nog måste vi krångla lite. En ny diskmaskin snyter man inte ur näsan hur som helst.

/Jenny

Söndagsnöje (och kanske lite förtjänst)

Imorgon bär det av till Åhléns parkeringshus för att försöka sälja lite utrensat jox på bakluckeloppis igen. Håller tummarna för att det kommer folk! Och att de handlar, såklart.

Jag har plockat ihop saker, packat bilen och tagit med allehanda bra-att-ha-saker (typ påsar och prismärkningslappar och pennor och sånt). Jag har fixat med lite frukt och vatten och småtugg. Jag har lånat växelpengar från Fridas spargris. Och så har jag packat en massa leksaker och sysselsättningsgrejor till Frida, så hon inte ska få nippran.

Nu kom jag på att det kanske blir småkallt? Man vet aldrig.
Bäst att ta med en fleece och långbralla till lillfröken.

Tro vad jag glömt?

Det blir en ganska tidig morgon, vi lärde oss förra gången att man ska komma dit i god tid. Känns lite motigt, men vi har inte prismärkt i förväg och det är nog bra att hinna få upp allt och ställa i ordning ordentligt innan det kör igång. Kanske är det lika bra att få känna på väckarklockan redan imorrn, för att mildra måndagschocken?

/Jenny

Superroligt med superhjältar

Idag på eftermiddagen var jag och Frida i Sandviken på Superhjältekonsert. Supersnällasilversara och Stålhenrik var på besök. Frida kunde knappt somna av sprallighet igår, och sa "Imorgon blir det en stor dag!" flera gånger.


Förväntansfull liten fröken (med dockan Elin). Snart är det dags!



Lite bus medan vi väntar.



Stålhenrik försöker berätta att han är käääär i Supersnällasilversara. Omöjligt.



Supersurasunksara kom på besök också och var ARG. På boven.



Efteråt skrev de autografer till alla. ALLA. Kön ringlade låååång.



Frida tindrade som en julgransbelysning efteråt: Mamma, TÄNK
att Supersnällasilversara sa att JAG hade SÅ FINA ÖGON!!!


Frida var väldigt nöjd med det hela, tyckte det var så kul och spännande. Mammahjärtat får lite knip av att hon fått göra så lite roligheter i sommar. Inga roliga utfärder, inga rafflande aktiviteter, inga resor. Alls. Lilla söta pinglan, vad du är värd mer än så!

/Jenny

Jag dukar under

Jag packat upp en del idag med, samt försökt strukturera lite i vårt oerhört korkat inredda städskåp, och gjort en insats för att skapa fri bänkyta i den hörna av köket som blev avställningsyta vid inflyttningen och sedan inte riktigt har hämtat sig.

Jag har också röjt runt lite bland sakerna i källaren, på jakt efter sådant som jag tänkt få med på nästa loppis (på söndag). På vägen hittar jag alltid annat; Jag snavade bland annat över en mapp med teckningar från lilla mig till mamma genom åren, den bjöd på några leenden!

Sist började jag gå igenom en hel flyttlåda med dukar. (Jag tror det finns en till nånstans, till och med!) Åh, där finns så mycket fint hantverk, så många fina saker. Så kan det bli när man har en mormor och en farmor som inte är i livet som man fått vara med och ärva saker från, samt en mamma som inte heller lever och som varit pysslig som få.

Det sorgliga ligger ju i att dessa dukar ju liksom aldrig används längre. Skulle man köpa dem i butik, vore nog vissa ganska dyra. Många av dem är sydda, vävda, broderade och skapade av främst farmor och mamma, roliga att ha kvar av den orsaken.

Spara eller inte spara?
Loppa eller inte loppa?
(Och i så fall till vilket pris?)

Hur stort lager oanvända dukar är det försvarbart att ha egentligen?

/Jenny

Jag är smittad

Jag råkade läsa om nån som gillade appen med spelet Wordfeud. Det är som alfapet, och man spelar mot en slumpvis utvald mottagare eller mot en vän (vilket är lättast om man vet vad de har för användarnamn där, men man kan söka på e-post mm också).

Eftersom jag surfar på trådlöst nät här hemma nu (gratis, med andra ord), laddade jag ned den. Det låter ju kul, tänkte jag.

BEROENDEFRAMKALLANDE.
Varning är härmed utfärdad.

Med det sagt; meddela gärna på något sätt ert Wordfeud-användarnamn så kan vi spela mot varandra!

/Jenny

Det kommer att kännas rejält på måndag

Frida kom inte i säng förrän vid kl 22.30 igår, och vi vuxna masade oss i säng nånstans mellan ett och två. Sambon åkte ut på landet vid 9-tiden i morse, men vi tjejer vaknade först strax efter halv elva. Efter lite morgongos, småprat och barn-TV ska vi nu käka frukost.

Det blir inte lätt med vardag nästa vecka.

/Jenny

Badglad brutta

I förmiddags var Frida på lekdejt hos förskolekompisen V tvärs över vägen (vi råkade ramla in där en sväng på kvällsprommisen igår och sedan var lekplanerna ett faktum). De har pool, så baddräkten var packat. Tyvärr var det lite gråkallt idag - det är bra väder för de som börjat jobba den här veckan, om man säger så - så det blev inget dopp där.

Så kunde vi ju inte ha det, tyckte Frida. Vi kapitulerade och hela familjen rasslade iväg till Fjärran Höjder-badet.

Frida går verkligen från klarhet till klarhet i plurret just nu. För tre dagar sedan skrev jag om att hon simmat för första gången utan flythjälp. Det gjorde hon idag med, flera gånger. Hon dök också ned i det djupa vattnet med huvudet före från en liten avsats (ståendes i vattnet, alltså) och vände själv och simmade tillbaka till dit hon bottnade igen. Och hon flöt för första gången på rygg helt utan flythjälp. Och hon lärde sig att göra undervattenskullebyttor, fick till två i rad till och med innan hon kom upp (men då satt cyklopet fint för att skydda lilla näsan). OCH hon hoppade två gånger från 1-meterstrampolinen!

Jisses. Nu är hon mer under vattnet än över, och kastar sig ut på det djupa även utan puffar - det gäller att hänga med i svängarna. Men det är så KUL! Hon blir glad och stolt som en tupp för varje grej hon kan och vågar. Det som förvånar mig, är att all den här utevecklingen kommit trots att vi badat så väldigt lite i sommar.

Pappan avvek lite innan oss för att gå hem och börja laga mat. När vi gick hem vid stängningsdags (klockan åtta!) för att äta middag (!), berättade jag för Frida att hade det här varit en vanlig förskoledag hade hon legat i sängen och kanske redan sovit. Hon kramade mig och svarade:

- Tänk då hade vi inte kunnat göra sådana här UNDERBARA saker tillsammans du och jag mamma!

Hon har verkligen sinne för att uppskatta saker, den här lilla pinglan. Underbart.

/Jenny

Avlastat

Nu har vi kört tillbaka 50 st av flyttkartongerna jag lånat från jobbet. (Vi har väl packat upp närmare 10 st till, men de är lånade av en vän.). Skönt! I samma veva fick vi låna ett bord att ha på bakluckeloppisen på Åhléns-taket nu på söndag. Ja, vi kör en vända till där med lite diversejox jag rensat ut under upp-packningen.

Bara typ 30 st flyttkartonger kvar att packa upp då.
Och en massa smålådor, tavlor och korgar och sådant.
Och miljarders förrådsprylar som ska stuvas över från källaren till förrådet.

Men ändå!

50-60 kartonger har vi tömt.
Heja oss.

/Jenny

Tadaaaa!

Jag åkte för att reklammera en parasollfotsvagn och återlämna en pirra.
Kom hem med ett tillgodokvitto och en tom bagagelucka.

Hysat lyckat, alltså. Sedan skulle jag bara svepa förbi Maxi och handla mat sådär lite snabbt innan middagen.

Såg skylten till Blomsterlandet. Just ja! Gick in och köpte en lila ogräskorg, en par handskar, en kratta och några buskstöd för hallongrenarna som ligger trötta längs marken. Just ja, mat var det. Fastnade liksom i vinkelvolten och kom ut först en och en halv timme senare med fyra pinfulla kassar. Hej frihet med nya stora frysen och kylen!

Fast vänta nu. Jag glömde en liten detalj.

Hux flux slog jag till på drömgrillen på Maxi! En asdyr, tokstor, jättefin, limegul Weber kolgrill. Och sen blev jag ännu lite extra crazy och köpte en lyxig grilltändare (som även kan användas i nya öppna spisen, blev den mer berättigad då tro?!) och en Weber-grilltång också när jag ändå var igång. Och en massa kol och briketter.

Milda matilda. Galet! Men ska man ändå ha en grill, kan man ju slå till ordentligt direkt så man får en som tål lite och överlever. Jag kom dessutom på argumentet som gjorde allt möjligt, nämligen. Hehe! När jag kom hem, visade jag upp den stooora grillkartongen för sambon och sa glatt:

- Tadaaa! Grattis på födelsedagen!

Han fyller om drygt en månad, men har aldrig varit särskilt petig med att han måste få paket (alls) på rätta dagen. Problem solved. Två flugor i en smäll, kan man säga.

Jepp. Man kan väl åtminstone grilla fram tills första snön kommer?

/Jenny

Minus 30

Jamen sisådär ja.

Då har vardagsrummet blivit ungefär trettio flyttkartonger rymligare!
Jag kom in i ett stim, liksom.
Bokhyllan är i stort sett full och jag har fikat lite.´

Om man skulle ta och tänka på skönhetssömnen då, kanske?

/Jenny

Hurra för Frida simmaren

Idag har vi tillbringat hela eftermiddagen på Fjärran Höjder-badet. Plaskat, busat, lekt. Frida har dykt en massa. Det är hennes nya grej, att det plötsligt är roligt att ha huvudet under vatten! Härligt framsteg. Ibland håller hon för näsan, ibland inte.

Jag som själv gillar att simma och bada, såg på henne att hon kunde mer än hon trodde. Jag såg att hennes vattenvana plötsligt kommit in i en ny fas. Såg att hon ju gjorde rätt så riktiga simrörelser och kom snabbt framåt när hon simmade med puffarna. Så jag envisades med att hon skulle träna att simma lite utan armpuffarna.

Ja, UTAN puffarna. Bara liiiite. Men utan!
Nja... Först var hon alldeles emot det, men till sist gav hon med sig.

Och vad hände?
Hon SIMMADE minsann!

Hon körde nån hundsimsliknande variant, men tog sig då helt tryggt fram med ansiktet ovanför ytan. Minst 3-4 meter i stöten, och många gånger. Sedan fick hon låna simglasögon, och då simmade hon under vattnet. Ännu längre! Och då kom bröstsimsarmtagen fram istället. Så himla häftigt!

Mjukhjärtade mamman blev lite våt i ögonvrån, när den lilla pinglan strålade och tjoade och tjöt av förvånad glädje över att hon kunde. Hon KUNDE!

Det får nog bli en del badande i vinter, tror jag. (Om inte annat, skulle det vara helt berättigat som kompensation för allt icke-badande denna flyttsommar...) Man ska smida medan järnet är varmt, sägs det ju.

/Jenny

Idioti

När man äääääntligen fått ut den förbaskade gamla sängen (som inte gick att klämma upp genom trappan till övervåningen) i garaget, så att det blivit lite golvyta i vardagsrummet.

När man äääääntligen tagit sig för att flytta den massiva VÄGG av flyttkartonger med mest böcker i, som täckt hela raddan med bokhyllor som de ska in i.

När man är redo att köra ett svettigt mastodontpass med att packa upp böcker och sortera in i hyllorna på rätt sätt (eftersom jag är en lätt störd bibliotekariedotter, så finns det regler för sånt förstår ni).

När man preciiiiis ska börja med det där.
Då.

Då är det förbannat dumt att ha lagt pluttarna till hyllorna på "ett bra ställe".
Som man givetvis glömt bort var det är.

Efter ett par timmars gråt, svordomar och butter tandagnisslan (ja, jag har väl aldrig varit känd för att ha ett stillsamt humör precis), har jag nu precis fått en snilleblixt och hittat dem. TUR.

/Jenny

Loj dag

Skön sooovmorgon. (Hur ska det GÅ när vardagen kommer om en vecka?!)
Soffhäng med Frida (medan sambon var på återvinningen och tvättade bilen, eh hoppsan).
Mysfikabesök av familjen A. Frida fick en egen postlåda i inflyttningspresent! Superstolt.
Middag hos farmorn och farfarn. Tack! Träningscykling hem för Frida.
Golfrunda för pappan. Badkarsbad med lek i över en timme för mig och Frida.
Kvällsfika med Nils Karlsson Pyssling på DVD och lite datorknappning.
Nattning av lillfröken, och därefter lite upp- och undanplockning.
Soooooova.

/Jenny


Dagarna går men kaos består

När Frida vaknade och såg sitt plötsligt välfyllda rum igår morse, utstötte hon små glada illskrik! Nöjd tjej, så mycket förstod man - hon lekte och lekte och hade knappt tid att komma ned för att få frukost. Härligt.

Igår var vi på stan exakt heeeela dagen. Efter en loj start med sovmorgon och långsamfrukost, fick vi plötsligt eld i baken vid 10.30 när förra hyresbolaget ringde och äntligen ville besikta lägenheten. Det gick finemang, så skönt. Sedan vidtog ärenderundan. Vi slog till på ett par taklampor; en tygplafond till arbets/pysselrummet (eller träningsrummet? Så kallar Frida det!) och en 3-spotlights-lampa till sovrummet. Skönt! Vi köpte även födelsedagspresenter och en sladd och lite ditten och datten.

Sambon vek ned sig efter halva dagen, och åkte ut till landet för att bidra med sin arbetskraft. Jag och Frida körde dock vidare; sushilunch, enklare klädshopping till både henne och mig, koll i leksaksaffären, plaskblött bad i torgfontänen (klaras av genom att rutinerat ha med ett ombyte i väskan), klurande på ny mobiltelefon till mig, vankande genom Clas Ohlsson, klättrande på stadsbockarna, glasspaus, en bokhandelssväng...

Vi blev kvar till närmare kl 19 på stan. Guldmedalj till Frida för dessa ÅTTA timmar! Och så en avkrok till lekparken innnan vi nådde egna dörren. Jisses! Sen var det sen middag och nattning av lillklimp, och sedan projekt styra upp badrummet. Jag pusslade där läääänge, men lyckades till sist packa upp och klämma in det mesta. Sedan zzzzomnade jag utan bloggande, poff!

Idag?

Jag hann lite praktiska bestyr på förmiddagen, som att gräva fram och pula undan en del skor till exempel. Vi har också plastat in gamla sängen och kånkat ut den i garaget. Äntligen lite space här nere! Nu kan vi ta oss an kartongröran på ett helt nytt vis.

Mitt på dagen vankades det lunch "på lokal" med sambons familj, för att fira farfarn som fyllde år. Grattis! Sedan tog vi oss ett dopp i havet - såååå skönt - innan vi rullade sin väg söderut. Mysigt! Vi fick några timmar, då vi pratade ikapp i 190 knyck och käkade laxmiddag (som sambon kockade i ordning) och jordgubbar med goda tillbehör på altanen. Mycket trevligt. Själen blir glad av sådant. 

Ha en fin helg därute! Nu är det nattadags.

/Jenny


Dagens prestationer

Vi äger numera dynor till utestolarna och ett parasoll med aptung fot samt en liten parasollvagn (som måste reklameras pga att ett litet skruvfäste lossnade, blir SÅ trött). Hej uteliv. Saknar dock grill fortfarande, så det blir nästa projekt!

Vi har monterat ihop hyllan på Fridas rum och jag packade upp sisådär en fem-sex kartonger med böcker och leksaker och smockade in i den. Nu är hennes rum hjälpligt klart (i alla fall funktionsmässigt, det är ju noll finlir än så länge). Inte många av hennes saker ligger kvar nedpackade nu. Bara pysselgrejorna, och de ska vara i arbetsrummet sedan tror jag.

Nu blir det en snabbdusch och sedan sängen. Ha det fint!

/Jenny

Varde ljus

Nu har vi vässat till och satt upp taklamporna minsann. I de rum vi hade taklampor att tillgå, vill säga...Det fattas i arbetsrummet och sovrummet, så nåt lämpligt att ha där måste inköpas så småningom.

Vi gjorde omtag på eftermiddagsplaneringen, det blev ingen presentköparrunda. Vi fixade vidare hemma istället och tog sedan en snabb kvällsbadstur till Fjärran Höjder-badet hela familjen. Skönt! Nu är inköpslistan ännu längre, så imorrn blir det nog en shoppingdag. Ska bli spännande att se hur vi koordinerar den, när allt ifrån maskrosborttagare och trådlöst nätverkskort till födelsedagspresenter ska inhandlas.

Frida sov i egna sängen hela natten efter att vi burit över henne dit. Bravo! Inatt ska vi köra samma procedur har hon bett om, nu när vi alla är på samma våning är det tryggare att sova i egna rummet såklart. Vi sov gottgott i nya sängen, inga klagomål! (Jo, jag var inte alls nöjd med en hel massa galet irriterande myggbett som störde mig, men dem kan jag knappast beskylla sängen för...)

Natti natti!

/Jenny


Trädgårdslunch

Fina vännen M kom förbi med lilla sonen och en stor påse thaikäk till lunch - hurra! Vi ställde upp bordet på den enda hyfsat plana gräsplätt som finns på vår tomt (eftersom altanen är nyoljad och har beträdningsförbud idag) och dukade upp. Smarrigt, och så trevligt att ses och prata lite. Skönt för själen.

Sambon trixar nu med att få upp och igång sorround-system och DVD, jag ska jag lägga upp en annons på blocket med vår säng. Sen ska vi försöka ge oss ut och köpa några presenter. Jag vill shoppa grill och parasoll också, men det orkas kanske inte med idag... 

/Jenny

Vi har en övervåning

Idag flyttar vi ur ettan, dvs slutar sova i vardagsrummet. Jippi! Vi etablerar oss på övervåningen, det känns skönt. Frida ligger redan och premiärsnusar på plats i nya sängen.

Vi har brottats med den rackaren idag; gjort klart med ben, och huvudgavel som skulle få fötter och "tassas, och INTE minst stoppat i de två "kassetterna" som det heter (mellanlagret i continental-sängen) i ett stort gemensamt tyg. Svettigt! Men till slut fick jag till det. På med feta bäddmadrassen bara och DÄR var det klart!

Man känner sig som rena rama prinsessan på ärten, den blir höööög jämfört med vad vi är vana vid. De tillfälliga sängborden (de gamla, som funkade i bredd tills vidare) står bredvid nånstans långt där nere, haha. Sedan tillkom ju operation bädda. Ingen konst alls, mycket bekvämare för ryggen att bädda en hög säng. Om man hade rätt lakan, vill säga... Höll på att söka fullkomligen IHJÄL mig efter dubbelsängsunderlakan, innan jag slutligen fann dem och kunde avsluta uppdraget.

Förutom sängbestyren har jag tvättat en massa idag, packat upp några lådor och pysslat på här hemma. Pappan har bland annat oljat trallen. Mycket jobb men väl värt det, hujedamej så mycket bättre det blir. Skönt!

Frida vaknade och sade orden "Kan vi ringa till nån kompis till mig?" nästan innan hon ens öppnat ögonen i morse. Då hade vi häpnadsväckande vältajmat precis fått ett sms från en dagiskompis som var i lekparken utanför. Tror aldrig Frida klätt sig och mumsat macka så snabbt nånsin! Det slutade med att vi fick låna E hos oss i några timmar, perfekt.

Hoppas ni har det fint ute i världen. Den rullar visst på som vanligt, har jag hört...

/Jenny

Tillfälligt avbrott

Dagens projekt:

Möblera Fridas rum
Jag har lekt hela havet stormar med möblerna i Fridas rum en låååång stund idag, för att försöka komma fram till en möblering som funkade (så länge iaf, innan mer barnrums-anpassning kan ske). Nu står de nog på nån slags plats, en hylla ska monteras och grejor packas upp såklart.

Alla Fridas kartonger har flyttats till "stökrummet" (dvs blivande arbetsrummet som för tillfället är ett kartongrum, till vilket man kan stänga dörren och tänka BINGO BINGO och låtsas att inte stöket finns). Där får de stå och gro i väntan på att ställas in i hyllor och lådor, så nu kan hon röra sig och leka i sitt rum!

Skura trallen
Sambon har burit undan och plockat ihop och gnetat och gnott, och nu är trallen så ren och fin den kan bli. Lite olja på det här imorrn, så blir det nog finemang! Hej och hå, jobba på.

Komplettera sängen
Jodå, saknade skruvar hämtades idag. Och en stoppad huvudgavel med nackkuddar, i samma svartspräckliga typ som själva sängen. Och släp återlämnades. Så nu är vi redo att slutmontera! Men det blir ändå en natt till i vardagsrummet, eftersom vi kom hem för sent för att göra allt klart. Helt ok.

Gratta Fridas faster E
Vi tog nämligen en liten välbehövlig fixar-timeout och drog ut på landet på eftermiddagen! Sambons syster fyller år idag, så gooood hembakt tårta åts och present överlämnades (även till svågern som fyllde förra söndagen).

Båda systrarna med familjer var på plats, liksom farmorn och farfarn. Trevligt! Ungarna badade flera gånger och Frida var alldeles lycklig över att få spralla omkring med kusinerna. Jag gladde mig åt att få prata ikapp lite med svägerskorna, vi blev bjudna på god mat och fick några timmars sommarfeeling. Tack!

Soooooooova
Nu måste jag hoppa i säng. Frida och sambon slocknade för två timmar sedan och jag behöver få ihop lagom med sovtimmar innan mister handyman vaknar pigg i arla morgonstund.

/Jenny



RSS 2.0