Dagens dagbok (på förskolan)

På Fridas förskola har de en plats för "Dagens dagbok" i hallen, där pedagogerna intervjuat nåt av kidsen om dagen helt enkelt. Idag var det Fridas tur!
 Och för er som inte har en aning om hur Thomas Tåget EGENTLIGEN
ser ut, presenterar jag härmed en jämförelsebild av densamme...


(Bilden är lånad från Toylands webbsida)


/Jenny


Mer röra än ordning...

...än så länge. Är just nu mitt i projektet strukturera och rensa bokhylla. Måååånga dammiga travar blir det för den icke städförtjusta, hamstrande bibliotekariedottern att rassla igenom, vill jag lova! Var tvungen att sätta mig en stund för att vila min ömmande dum-armbåge. 

Förutom projekt bokhylla har jag gjort några utvikningar. Har påbörjat rensning av flaskor och burkar och små slattar schampo och jag vet inte allt som döljs på överfulla hyllor och korgar i badrummet. Och plockat en del med Fridas leksaker. Och satt upp nya teckningar på köksskåpen. Och kastat papper som legat i diverse högar.

Det ser ut som kaos här, när allt är framdraget samtidigt. Men what else is new, liksom?
Och nu ska jag hänga tvätt. Tur att sambon lagat käk och tagit en prommis med barnet!

Var det vilodag på söndagar, eller hur var det? Hmpf.

/Jenny


Där satt den

Vi tjejer i det här hushållet har ju ett ganska eldfängt humör. Det vänder snabbt och vi är ofta glada, men rackarns vad arga vi kan bli mellan varven. Inte helt sällan på varandra! Jag har pratat med Frida om det här många gånger. Jag brukar bland annat berätta för henne när vi coolat ned och kramas sams, att även när jag blir arg på henne och har dåligt tålamod så älskar jag henne ändå samtidigt. Alltid.

Förra veckan var Frida vid ett tillfälle helt gaaaalet arg på mig (vid ETT tillfälle?! Hah! Om det vore så väl...), för någon petitess jag inte ens minns. Hon stack ut underläppen så långt att hon drunknat om det regnat, stampade ilsket med fötterna och skrek för full hals medan hon bestämt marcherade in i vardagsrummet:

- Nu är jag ARG på dig! Woooaaaa! Nu går jag faktiskt till ett annat RUM, hej DÅÅÅÅ!

Femton sekunder senare stampar dock det lilla krutpaketet tillbaka, och dyker upp i dörröppningen. Lika svinarg, och skriker med precis lika hög röst:

- Men FAST jag är arg på dig, så ÄLSKAR jag dig!

Sen var föreställningen slut. Den lilla arga morrade runt en stund, innan nån lek tog över och molnen var skingrade. Själv var jag nöjd och mycket full i skratt. Tajmingen må inte vara på topp, men BUDSKAPET hade helt klart gått fram. Bra där.

/Jenny


Någon nytta

Idag ska jag fixa och trixa här hemma. Rensa upp i några hörn, är det tänkt. Var dock lite trögstartad imorse, har en lätt huvudvärk efter allt vin på den utomordentligt trevliga tjejmiddagen på Harrys! Trerätters gott käk och massor med härligt snack. Underbart!

Skickade iväg pappan med det lila barnet på vårens första barndanspass, för att få lite ensam start på "projekt plocka undan". Ja, det stod det LILA barnet - idag valde Frida nämligen att ha på sig lila strumpor, lila tights, lila tröja och lila puffkjol - plus lila blanka Hello Kitty-inneskor. Sa jag förresten att lila är hennes favoritfärg?! Jisses.

(Tänk, det skulle hennes mormor ha gillat, hon var också förtjust i lila. Först höll hon sig till rött i en massa år, men sedan gick hon på färganalys och växlade över till lila, haha!)

NU - plicketiplocka!

/Jenny


Vardagskväll deluxe

Här sitter jag - fortfarande extra varm och rosig om kinderna efter dagens lunchpass i afrodans, så kul! - på jobbet och laddar. Om en liten minut lyfter jag rumpan från kontorsstolen, sticker hem med datorväska och träningsbag, lämnar bilen i garaget och sticker med lätta steg ut på stan ikväll! (Eller... i verkligheten blir det väl mest hasande, halkrädda steg just i dessa tider, men det låter inte på lång väg lika trevligt.)

Jag ska träffa C, som jobbade här tidigare. Hon ska ta med tant en sväng på stan, käka ute-middag och sen ska vi se Love and other drugs på bio! Fattar ni vilket lyx för en småbarnsmamma som slöat till. Full pott, liksom.

Det här blir en braaa kväll.

Och vet ni? Imorgon blir det OCKSÅ en lyxkväll! Då är jag bjuden på middag av några vänner jag lärt känna via jobbet, som ett försenat 40-årsgrattis. Det enda jag vet är att jag ska ha "normal äta-ute-klädsel" och vara klar klockan 18. Härligt spännande att inte veta vart vi ska!

Jag inväntar glatt uppsvinget av energi som kommer efter sådant mys.
Orkar jag röja och organisera lite hemma i helgen sedan då, tror ni?

/Jenny


En liten vardag bara försvann

Poff - så var det kväll. Märkligt hur det susar på!

Morgonen innehöll bråk mellan mig och Frida - som alltid när hon fått se på morgon-barnTV. Hon vill ALDRIG stänga av och blir galen och därifrån skenar det mestadels åt fel håll när vi måste komma iväg i tid. (Hon blir ofta galen på just TV-avstängning även på kvällen, men då har mamman oftast bättre tålamod med reaktionerna...)

När jag sa till Frida medan jag klädde på henne overall och skor att jag tyckte det var så tråkigt när dagen började med bråk, blängde hon på mig och sa trumpet:

- Faktiskt så började den ju med GOOOS, mamma!

Och det hade hon ju rätt i. Alldeles nyvakna hann vi med morgongos, fniss och kramar först!
Tillbaka till den känslan, tack.

Jag undrade sedan plötsligt vid 16-tiden vart den här arbetsdagen tagit vägen? Det var nog mötesmonstret som åt upp den. Retligt! Drog till dagis och hämtade busungen, sedan åkte vi till Konsum och postade tävlingsvinster och till OKQ8 för att tvätta bilen. Den såg ut som sju svåra år och krävde en runda i a
utobilbiltvätten.

Jag hoppade faktiskt över simningen idag. Jag var trött, frusen, lite skruttig - vilket inte är en ursäkt. Men jag även en extra-ond tennisarmbåde idag - värt att vara försiktig med. Nattade gosdotter, slumrade en stund och har sedan fått behandling av hus-sjukgymnasten ikväll istället, bland annat med massage av armbågen och en omgång nålar i hela högerarmen!

Ta hand om er därute! Och varandra!

/Jenny

Grattis till vinnarna

Cliniderm-tävlingen är avgjord. Grattis till Marielle O, Kerstin F, Malin J och Monica A!
Så snart jag hinner, ska jag få iväg boxarna med provflaskorna på posten.

/Jenny

Puss, kram och kärlek

Störtgillar Fridas nya hejdå-rop:
- Puss och kram och KÄRLEK, heeeej dåååå!

Något annat som jag gillar, är att hinna myskramas med henne i sängen på morgonen. Bästa starten! Hon är nästan alltid glad och go då. Skönt att få en nära stund, innan morgonens jäktade "Men klä påååå dig nu då, sa jag!"-tjat kör igång.

Hon är en ljuvligt kärleksfull person, vår lilla människa! (När hon inte skriker och fäktar och är rasande alltså - men det är liksom... överhoppningsbar tid.) Nästan varje dag säger hon de mest fantastiska saker - rara ord, fina komplimanger, ömma kärleksbetygelser. Helst fantastiskt, faktiskt. Hon kramas och stryker kinder och pussar på oss och sticker sin lilla varma hand i våra.

Lättrörda mamman får ofta tårar i ögonen, och insuper alla de härliga sägningarna. Lagrar dem i hjärtat, som en eld att värma sig vid under en tid (snarare än man tror, skulle jag gissa) när all ömhet till föräldrarna blir piiiinsam och fånig och helt onödig.

Det är nästan obegripligt att Frida inte alltid ska vara liten och nära och.. våran, liksom.
Trots att hon ju faktiskt redan nu är så mycket sin egen.

/Jenny

Smått utmattad...

...efter en helg med livsviktigheter, gamla livsspår, många känslor, tunga tankar och ett par lååånga bilresor.

...efter en grubbelvecka med extraordinärt lite sömn - och det vill inte säga lite i mitt nattugglande fall.

...efter en trasslig dag på jobbet, där hela förmiddagen poff försvann efter en krånglig oplanerad supportfråga och hela eftermiddagen gick åt till ett mer planerat möte som dock drog över på tiden. Alla arbetsuppgifterna jag tänkt göra då?! Suck.

...efter 1800 meter i simbassängen ikväll. Heja mig!

/Jenny

Fatta overklighetskänslan

Vi är på raketresa tur och retur till min hembygd i helgen, på grund av allvarlig sjuklighet hos någon. Den här personens historia är inte min att berätta, och därför är jag ovanligt kryptisk just här. Ni får stå ut med det, för det är komplicerat. Men det äter min ork och jag vill ändå förmedla det. Läget som sådant.

Vi har alltså en sorglig orsak att resa hit och det känns tufft. Men vi har också fått en trevlig kväll med min faster och jag fick några timmar med ett par vänner jag träffar för sällan! Innehåll i båda vågskålarna, alltså.

Jag kommer från en liten yttepyttelandsortshåla. 
(De av er som också kommer från vishan, kan nog känna igen er här...)

På orten närmast där jag kommer ifrån, orten där jag gick på gymnasiet, finns ett hotell. Ja, nu har ju aldrig jag direkt sett det som ett hotell, förstås! Möjligen i åttan, när jag gjorde prao här i två veckor. Jag vet att jag fick lära mig en del i receptionen då - fast mest minns jag kökstjänsten och kylrummet där alla delicato-godsakerna förvarades... Men efter det, har stället aldrig varit ett hotell.

På hotellet som jag glömde var ett hotell, hade de disco när jag växte upp. Utekvällar där ALLT hände ni vet. Här har hjärtat krossats, flirtar inletts, vänner bråkat, tjejer snackat i toakön, läppstift målats på, tårar fällts, drinkar druckits och dansgolvet nötts. Här har känslorna darrat, knytnävarna vevats av ilska grabbar, skvaller färdats från mun till mun, taxiköer funnits som aldrig tog slut och osäkerhetskänslan varit så stark som sutte den utanpå kroppen. Här har blickar utbytts, händer hållits, raggningsrepliker avfärdats, nervositeten frodats, vänner mötts med skratt och spänningen varit olidlig!

Jag säger HÄR, för att jag är där nu.

Jag sitter och hör mina älsklingar sova, på ett hotellrum i hotellet som för mig var nåt helt annat. Jag är vuxen och mitt hemmahus finns inte kvar, så vi har tagit in på hotellet som vibrerar av minnen. Jag har inte varit här på mycket, mycket länge.

I morgon ska jag äta frukost i lokalen där allt hände, de där kvällarna när jag växte upp.
Jag tror att frukostbuffén är uppdukad på dansgolvet. Så totalt absurt!

Fatta overklighetskänslan.

/Jenny

Barnen har gjort självporträtt på förskolan
/Jenny

Hur var julen? undrade pedagogerna


/Jenny

Ynk

Har haft en tung vecka, med lågvattenmärke ikväll. Och det är ändå verkligen, verkligen inte mig det är synd om just nu. Men om nån tycker jag verkar off, så stämmer det - utan att jag vill förklara mer här...

/Jenny

Kvick och fotogenique

Nu sticker jag från jobbet för att hämta goungen från dagis. Jag ska ta på henne en ren tröja och fukta fram åtminstone några lockar i det nu ständigt mössplatta håret. Sedan åker till vi lokaltidningens redaktion och får henne fotograferad! Hon ska vara med på bild i tidningen om ett par veckor, hade vi tänk oss - då har det nämligen redan gått FYRA år sedan den där magiska morgonen då hon kom till oss!

Det är noga med det här i år, förstår ni. Förra året glömde mamman nämligen bort hela fotogrejen... Jag kom på det först på morgonen på självaste födelsedagen. Liiiite sent då, kanske.

Så nu - fototajm. Frida är taggad.

/Jenny

Motionera mera

Jag har varit och simmat ikväll igen. Måndag, onsdag, måndag, onsdag... Det börjar bli en vana nu. Idag blev det 1400 meter, eller 1450 meter tror jag för jag räknade fel vid ett tillfälle. Trots att man har ett pass med växlande simsätt och olika etapper att hålla sig till, kommer jag av mig ibland. Jag börjar tänka på annat och vips vet jag inte om jag verkligen simmat klart 8 x 25 meter fritt, kanske hade jag bara hunnit 6 st? Är det dags för 2 x 50 meter rygg redan nu, eller?

Idag har jag också anmält mig till Afropassen på torsdagar vid lunch genom jobbet! Billigt - särskilt jämfört med att köpa ett träningskort nånstan där man i alla fall bara hinner gå på ett eller två pass i veckan - och kul och ett sätt att hinna ett pass "på land" också! Start nästa vecka. Härligt!

Nu ska jag motionera hjärnan och faktiskt arbeta en liten snutt till innan jag går och sussar! Det är lite galet tempo på jobbet nu vid kursstart med massor av support samtidigt som vi byter version av vår utbildningsplattform. Jag jonglerar definitivt med för många bollar och kommer hela tiden efter med det som prioriteras åt sidan...

Men det är bara jobb, och det är värdsligt. Det ordnar sig! Min energi och mina tankar har de senaste dagarna slukats av funderingar kring den tunga nyhet jag skrev lite kort om härom dagen. När man plötsligt blir påmind om att det handlar om liv och död, blir allt annat sekundärt och liksom fjuttigt...

/Jenny

Tävling - vinn prover på Cliniderms hudkrämer!

Nu har du chans att prova Cliniderm du med - tävla och vinn! I mitt buzzadorpaket ingick fyra förpackningar med små (jag betonar att de är små - 5 ml per flaska) prover på olika Cliniderm-produkter, som jag nu tävlar ut. De tre produkter som jag fått prova, samt tre till.


Vinstpaketet innehåller:
- Active Protection Day Cream, 5ml
- Age Delay Serum, 2ml
- Ultra Soft  Cleansing Milk, 5ml
- Barrier Repair, 5ml (Extra rik formula som effektivt skyddar torr och stram hud.)
- Optimal Strenght Night Cream, 5ml (Stärkande nattcreme för normal till torr hud.)
- Ideal Balance Skin Tonic, 5ml (Uppfriskande och milt exfolierande ansiktsvatten.)

(Värdet ska enligt uppgift vara cirka 200 kronor)
 


Hur gör du för att tävla?
Skicka ett mail till jenny.ericsson@itp.mm.edu och skriv svaren på de tre frågorna nedan, motivera varför du vill vinna och ange ditt namn och postadress. Lägg gärna en kommentar här på bloggen också, om att du mailat in ett tävlingssvar!

1. Vilka två antioxidanter innehåller Cliniderms Lip Repair?
2. Hur mycket tjockare är mäns hud jämfört med kvinnors?
3. Under hur lång tid stärker Cliniderms klimatblandning hudens fuktbarriär?

(Psssst - du kan få hjälp med svaren på Cliniderms hemsida)

Jag vill ha ditt svar senast söndag den 23/1. Så snart jag hinner därefter kommer jag att välja ut fyra vinnare bland dem som både svarat rätt och lämnat en motivering. (Om det blir för svårt att välja utifrån motivering, blir det lottdragning...) Jag kommer att skicka/överlämna priserna till vinnarna och publicera vinnarnas namn här på bloggen.

Lycka till!

/Jenny

Lågt läge

Idag är det lite svårt att andas. Tankfullt, motigt, sorgset.
Jag fastnar, energin falnar, farten stannar.

Någon jag känner har fått ett tungt besked som ställer livet och tiden på sin spets.
Det berör personer som står mig nära, vilket smärtar.

Livet är sannerligen inte enkelt.

(Jag vill inte fördjupa mig mer i den här saken, bara förklara en sinnesstämning som kanske kommer att spöka här framöver mellan blaha-inläggen om vår välsignat vanliga vardag...)

/Jenny

Buzzador-testar Cliniderms sköna krämer

Nu är det dags igen för mig att agera Buzzador! Att vara buzzador innebär att man ibland får prova olika varor och tjänster gratis, dela med sig i bekantskapskretsen och sedan lämna sin egen och andras ärliga åsikter om produkten. Den enda motprestationen är rapporten jag ska lämna efteråt. Plättlätt!

För ett par veckor sedan kom ett paket med några av Cliniderms härliga hudkrämer på posten. Perfekt testprodukt för en kräm-dåre som mig! Cliniderm är en ACO-produkt och säljs på Apotek. Det är en serie hudvårdsprodukter utvecklade speciellt för att ge huden vad den behöver för att klara det nordiska klimatet, och för att motverka effekterna av en livsstil där huden lätt blir stressad.


Innehållet i paketet; broschyr, produkter att testa - och små boxar att tävla ut!
(Nu blev du nyfiken va? Japp, en tävling kommer här så fort jag hinner!)


Priserna ligger på uppåt 250 kr för antiktskrämer och serum, rengöringsmjölken kostar ungefär 100 kronor. Lite dyrt, men ändå ungefär vad jag (max) kan tänka mig att betala om det är en bra kräm som jag verkligen gillar. De tre produkter jag fick är värda ungefär 600 kronor tillsammans. TIPS: Just nu har förresten många apotek erbjudanden på olika Cliniderm-produkter - bra tillfälle att prova själv alltså!

Jag själv fick alltså tre stora "riktiga" förpackningar med produkter som skulle testas:

- Ultra Soft Cleansing Milk (för normal/torr hy)
- Age Delay Serum (för normal/torr hy)
- Active Protection Day Cream (för normal hy)


Förpackningarna utan kartonger - runda pumpflaskor i plast.


Som bonus hade jag faktiskt en helt ny ögonkräm i samma serie hemma - Visibly Smooth Eye Cream - som jag fick i present när jag fyllde år. Passar därför på att prova den samtidigt, såklart.


Tack svägerskorna för den härliga ögonkrämen - nu kom den väl till pass!


Jag har nu provat grejorna ungefär en vecka och jag gillar dem absolut! De luktar gott (lagom för min smak) och liksom rent. De känns sköna på huden, går in snabbt men ger ändå en känsla av att fukten stannar. Förpackningarna är av plast, vilket gör att inte är så tunga utan platsar väl i necessären. Pumpen gör att de håller sig bakteriefria och fräscha! Rengöringsmilken är lite för vek för att få bort all ögonmakeup tycker jag, men jättebra för rengöringen i övrigt.

Alltså: Jag rekommenderar definitivt Cliniderm!
Och glöm inte: Om nån dag eller så - tävling där man kan vinna små goodie-boxar. Här!

Vill du också bli buzzador? Lämna en kommentar här med mailadress och namn (eller kontakta mig på annat sätt, om vi känner varandra), så fixar jag en inbjudan!

/Jenny


Ovanligt stylad

Frida och jag hade lite tjejhäng på eftermiddagskvisten.

Hon bjöd på fika i sin lilla servis, som hon först fick diska för att den var alldeles dammig. Sedan bjöd hon på te (vatten) och fick till sin lycka servera riktiga bullar! "Nu har jag börjat JOBBA på mitt eget café, faktiskt, istället för att gå på förskolan!" Fast jag tyckte att servitrisen skulle jobba på att spilla mindre dryck på sig, gästerna och bordet. Och golvet. Haha!

Sedan har jag ansat Fridas naglar, och så ville hon ha dem målade. Sedan ville hon ha MINA målade! Så plötsligt har jag (också) lila naglar med rosa glitterlack ovanpå. Se där, ja. Flashigt.


Känns dock inte som JAG, riktigt. Jag har kanske nagellack på fingernaglarna fem gånger om året, om ens det. I Thailand hade jag ju färglack, det ingick i manikyren som jag tog några gånger. Men annars - mycket, mycket sällan. Jag stör mig så på när det lossnar och blir fult - vilket det ju blir typ direkt. (Tånaglarna däremot målar jag färgglada hela sommaren, men det är en annan historia.)

Ett och annat ögonbryn kanske kan tänkas åka upp på jobbet?
Fröken osminkad och opiffad goes bananas, haha!

/Jenny

Sköna söndag i stilla ro

Det här med sovande alltså, aldrig blir man riktigt nöjd! Vi har ju ett barn som sover BRA - jag är fullt medveten om att vi är gravt bortskämda - och ändå vill jag ha mer av det goda! 

I helgen har Frida klämt två extratidiga mornar, istället för den smula sovmorgon som hon brukar kunna bjussa på efter sen läggning. När Frida tycker att sjusnåret är en bra tid att rassla igång på lördag eller söndag, blir mamman sträng sovchef som (efter toabesök) beordrar omsomning eller åtminstone ligga-kvar-och-vila-läge... Idag var jag sjuuuukt envis och efter nästan 1,5 timmes mörkerdåsning och småsnack somnade Frida till sist om och sov till kl 10, YES! Trägen vinner, heter det va?

På tal om toabesök - de torra nätterna går fortsatt finfint! Men jag undrar om inte kissnödigheten kan spöka där vid sjutiden?! Fast tydligen bara på helgen - under veckan får man väcka och nästa draaa upp henne, rätt ofta.

Pappan och Frida har varit på bio idag och kollat in Lilla Anna och Långa farbrorn och Spöket Laban. Jag såg till att få undan lite jobb och hemmapyssel under tiden. Skönt för alla! Sen stack pappan på sedvanlig söndagsträning. Frida kunde inte somna (spökade det där sovandet till kl 10, eller vad?), typiskt nog. Jag hade tänkt slå mig ned i soffan och se på bästa, roligaste SOLSIDAN i lugn och ro - nu blev det istället med små jag-kan-inte-sova-fötter tassande fram och tillbaka.

Ja ni. Imorrn börjar vi om igen. Ha en bra vecka!

/Jenny

En riktigt rackarns bra lördag

Guuuud vilken trevlig dag jag hade igår!

Tjejdagen på Sporthuset var riktigt, riktigt bra, måste jag säga. Svettigt, kul, skönt, trevligt! Det var ett bra gäng, 50-talet människor i varierande åldrar och stilar. Skönt! Alla passen var väldigt bra och framför allt Zumba (som jag aldrig testat förr) var ju HUR kul som helst!

Dessutom fanns det lite annat smått och gott att se på, göra, prova och köpa. Det var modevisning, och en riktigt bra föreläsning av en naprapat. Jag tog en fotmassage, färgade ögonbrynen och testade paraffinbad för händerna (de blev så lena så!). Dessutom köpte jag ju såklart ett par krämer av olika typer - jag är en riktig junkie på sånt!

Det mest oväntade inköpet var väl ett hokus-pokus-armband (Power Balance) som jag slog till på! Det ska optimera energiflödet och kunna ge bättre balans och smidighet. Jojo, mumbo jumbo. Vissa vittnar tydligen om mer ro och mindre känslor av stress, andra om att de sover mycket, mycket bättre. Det ska tydligen vara bra om man är darrhänt (darrig på handen, för er som inte kommer norrifrån, hihi!) också. Det avgörande för mig, var en tjej som kom och sa "Jag måste köpa ett sådant där nu, min svärmor har ett och det har varit otroligt bra för hennes tennisarmbåge, hon blir nästan besvärsfri med det där armbandet!" Äsch tänkte jag, värt ett försök i alla fall!

Hmmm. Jag sov väldigt hårt inatt - men vem gör inte det efter en sådan heldag? Jag gjorde yogaövningar med säker balans idag som jag nästan trillade omkull av igår - men vilken otränad brutta vinglar inte mer efter tre pass samma dag i trötta ben? Och armen är inte sämre alls trots en dag med så mycket träning - men är det kanske sambons akupunkturbehandlingar som gjort susen? Vem vet...

Hade i alla fall en helskön dag och kände att jag saknat kul pass i bra gäng med roliga instruktörer. Jag trivdes bra på Korpen när jag tränade där under studietiden och en tid efteråt. Fast jag köpte inget kort ändå, inte än i alla fall. Det är svårt att hinna fler pass under veckan rent logistiskt, och på helgen hade de inte lika bra utbud av det jag ville gå på tyvärr. Men... Nu simmar jag ju två gånger i veckan. Långt. Och ibland dessutom halvsnabbt. Det är bra det med!

Efteråt kom jag hem trött, nyduschad och nöjd till god, färdiglagad middag, tack älskling! Efter en kort (plocka-undan-i-190-)stund kom sedan fyra vänner till oss för spelkväll. Fatta vilken trevlig surprise när man inte varit med och planerat kvällen! Vi spelade roliga När då då? och Utan tvekan, pratade och skrattade till halv ett - GÖTT!

/Jenny

Bättre sent än aldrig, var det va?

Shit! Kom just på att jag ju ska vara på Korpen Sporthuset hela dagen imorrn! Hade jag totalt glömt bort. Hoppla.

De har nån tjejdag där imorgon med en massa 30-minuters prova-på-pass, en föreläsning på ämnet "Må bra med fysisk aktivitet", modevisning, möjlighet att ta olika behandlingar och lite annat. Jag vann en biljett! Jag är inbokad på FYRA pass!

- Zumba (aldrig provat förr)
- Yoga (länge sedan sist)
- Core (testat några få gånger)
- Powerafro (lite annat stuk än Friskis&Svettis, där jag gick på afro i våras)

Minst en gång lär fröken svettas-ihjäl byta träningskläder... Vad mer behöver man ha med sig? känner mig heeelt infasad på simningspackning numera, haha!

Nu genast: Packa, packa. Sova, sova.
Söndag och måndag: TRÄNINGSVÄRKEN from hell, skulle jag tro.

/Jenny

Gammal skåpmat hörrödu

Jag installerade en applikation till min telefon idag som jag tänkte Frida skulle gilla - Talking Tom Cat. Det är en liten kisse man kan klia så den spinner, daska till och prata med så härmas den med knasig heliumröst osv.

Fridas respons när jag berättade om den (hon hade inte ens sett den än):

- En sådan hade du vet min kompis i Thailand. Innan vi klev på flygplanet så lekte vi med en sån katt på hans pappas telefon! Man kan ge den mjölk också, förstår du!

Haha! Jahapp, där fick jag. Full koll AB. Detta är väl bara början av en lååång framtid när hon kan tekniken och nya prylar före oss, kan jag gissa!

/Jenny

En riktigt glad överraskning

Idag när vi kom hem plockade Frida som vanligt upp posten när vi gick in. Jag bläddrade bland kuverten.

Räkning från Gävle kommun, för förskolan.
En elräkning.
Nåt slags erbjudande från DN.
Och ett brev! Ett vanligt, personligt brev till mig. Minsann!

Jag kände inte igen handstilen.
Kollade avsändaren: "Som om att man avslöjar det här..."
Que?!
Knöggligt var det också!

Rafs rafs rafs. En PRESENT?!! Wohoo!


Gulligaste underbaraste Ullis - TACK så mycket för min försenade 40-årspresent! Vilket jättefint halsband, just ett sådant jag funderat på att köpa själv. Fridas namn och en pärla i hennes favvofärg lila! (Hm, nog fanns det en ledtråd till det här på Facebook nån gång för länge sedan?!) Jag tycker väldigt mycket om det.

Det bästa med presenter som kommer sent och från nån man verkligen, absolut, definitivt inte ens funderat på att få en present av, är man blir lite extra överglad för att det är så oväntat! Nån gullig människa har tänkt, orkat, fixat - just när man inte har den minsta tanke på att få nåt. Härligt!

By the way: Halsbandet har dock EN nackdel, har jag redan lärt mig. Det är rackarns så vass spets på hjärtat! Busa och gosa i sängen med rackarunge - ajajAJ! Haha!

/En extraglad Jenny

Lugna puckar

Efter sushi till middag, en spelstund (Pettssons uppfinnarspel) för barnet och pappan och de obligatoriska fredagsostkrokarna i liten skål till Frida, har nu fredagskvällen stillnat till standardläge här hemma.

Sambon sover (i sovrummet) och dottern sover (i soffan).
Båda har snusat och snarkat i typ en halvtimme eller så.
Jag kollar Let´s Dance och knappar på datorn. (Jaja, och hänger tvätt.)

Alla nöjda!

Imorrn kommer sambon att hinna vara igång och rastlös innan jag ens vaknat, kan jag tro...

/Jenny

Blivande vegetarian?

Frida har plötsligt börjat fråga en massa om var maten kommer ifrån. Till exempel:

- Mamma, när man äter kyckling, är det liksom en riktig fågelkyckling?
- Ja, det är det det.
- Nämen, stackars kycklingen!

- Mamma, skinka... Är det liksom en riktig STJÄRT då, eller?!
- Ja, skinka är rumpan på en gris.
- Men! DET var verkligen konstigt!

Hon HAR frågat om hur tomater växer också och sånt, men ändå.
Jag kommer inte att ramla av stolen av förvåning när hon inleder sin vegetarian-fas.

/Jenny

Ja lite enahanda kan det ju bli

I bilen på väg till förskolan i morse sa plötsligt Frida:

- Onsdag, torsdag, fredag, lördag... Mamma, visst går veckan sådär?
- Ja, fast du glömde bort måndag och tisdag. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag  - och sen kommer måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag igen.

Tystnad.

- Men mamma, fortsätter det sådär då liksom igen och igen tills man blir död helt enkelt?
- Jaaa, det gör det ju.
- Jaha. Men det kan ju kanske bli lite långtråksamt! Kanske kan man äta godis på fredagarna istället och kanske ostkrokar på lördagarna, så att det blir lite omväxlande?

Ett tips till alla uttråkade, alltså, haha!
Eller hur får ni liv i dagarna?

(Jag valde av taktiska skäl att inte tala om att när man blir vuxen kan man vara så tokig att man äter godis lite när som helst... Men jag misstänker att hon kommer att gilla den insikten, så småningom.)

/Jenny

Årets miss (2010)

Hur KAN jag ha missat detta? Mia Skäringer bloggade igen i höstas. Och jag hade ingen aning! Gruff.

Jag ÄLSKAR Mia. Hon är helt fantatiskt bra. Jag gillar allra bäst när hon är hon. Men hon är ju outstanding-härlig i Solsidan (som börjar igen på söndag, tjohoo) också! Jag läste hennes förra två bloggomgångar med stor behållning, och var helt totalt hänförd efter hennes show - vilken kvinna! Så fantastiskt vacker, sårbar, modig, spännande, ovanlig och vanlig. Så nära, i det hon visar. Så direkt och okonstlad i sitt språk. Hon struntar i att vara tillrättalagd och det är så befriande tycker jag.

Bloggen blev kort, för härliga Mia gick in i väggen och stannade upp. Nu måste jag läsa ikapp, nån dag då och då när jag har tid. Eller snarare TAR mig tid.

/Jenny


Ett säkert tecken

Jag kan ha skrivit om det här förut, jag minns inte. Hur som helst. Vet du vad som är ett rätt så säkert tecken på att någon är småbarnsförälder?

Nej, jag tänkte inte på påsarna under ögonen den här gången. Nej, inte heller de eventuellt småfläckiga kläderna. Nej, jag tänkte inte på My Little Pony och Pet-shop-figurerna i handväskan.


Den som kommer till jobbet med ett Hello Kitty-plåster (alternativt Bilar-motiv, eller Fem myror, Djungelboken, prinsessor...) är med största säkerhet mamma till en liten knatte!

/Jenny

Kompisglädje

Idag satt den här lilla teckningen uppe på dörren till ateljén på förskolan:


Två tjejer i långklänningar med puffärm! En har (på riktigt) rakt hår, en lockigt.


Det är glädje att få träffa kompisarna igen efter en lång helgledighet! Frida pratar en massa om dagispolarna hemma nu och har gjort hela "lovet". Till och med när hon vaknade till mitt i natten, härom veckan:

- Mamma, när A pussade mig en gång såg han ut så här! (MYCKET gladsöt, nöjd min) 
  Och jag, jag såg ut såhär!
(MYCKET snopen och förvånad min)
- Oj då, haha, jaha. Brukar A pussa dig?
- Jahaa du. Jag tror att han gillar det faktiskt!

Gounge.

/Jenny

Det är lite skrajsigt just nu

Frida har plötsligt blivit så skrajsig av sig. Ganska länge har hon velat att man ska tända lampan t.ex. i badrummet innan hon går dit, för att "Det är lite spökigt annars, mamma". Men nu - nu ska man helst vara med i samma rum (japp, även på toan) hela tiden!

I helgen när vi satt och åt middag:

- Mamma, jag är kissnödig!
- Gå och kissa då, gumman.
- Men kääääära du, jag blir ju RÄDD då vet du, du måste följa med!
- Jaha, haha, kääära du, då kommer jag väl då!

Sådär är det väldigt ofta nu, alltså. Väldigt underligt. Det är spökigt mest överallt, tydligen...

/Jenny


Torrt och fint

Resultatet av försöksverksamheten inatt:

Barnet? Hon sov hur gott som helst. Kröp efter halva natten upp i vår säng och plåstrade sig intill mig, men svarade nekande på frågan om ifall hon behövde kissa innan hon somnade om som en sten. Exakt klockan 06 slog hon upp sina blå och sa KISSA! Pappan som precis skulle gå upp, spratt ur sängen och tog henne till toan. Sedan bar han in henne till sängen igen och hon somnade faktiskt om efter en liten stund - bara för att knappt gå att få liv i en timme senare...

Mamman? Jag sov ganska oroligt och väntade mig en pöl när som helst. Tji fick jag, haha!

Duktig tjej, alltså. Härligt! SÄRSKILT det där med att somna om gillade jag, för jag är övertygad om att det här natt-toandet vi brukar ägna oss åt har möjliggjort en hel del extra morgonsovning. Det vill jag INTE gå miste om i onödan, om man säger så!

/Jenny

Försöksverksamhet pågår

Frida deklarerade i morse, att inatt ville hon inte att jag skulle sätta henne på toaletten.
(I vanliga fall gör jag alltid det innan jag lägger mig. Striiiil. Sovande unge.)

Nåja. Värt ett försök.
Hon har slutat med många saker när det passat henne, så varför inte?

Vi håller tummarna.

/Jenny

I böljan blå

Är fortfarande helt mör i kroppen, såhär två timmar efter dagens simpass. Det första efter julledigheten. Jag simmade 1600 meter (eller möjligen 1700, för jag tror jag räknade fel nånstans på mitten...). Avslutade med 100 meter extra benspark helt frivlligt, vilket inte var alldeles fiffigt när jag skulle ut i halkan efteråt! Trodde jag skulle drutta omkull på darriga knän.

Det blir spännande att se imorgon hur den onda armbågen mår av passet... Två och en halv vecka utan jobb och tre och en halv vecka utan simning har ju inte gjort den bättre i alla fall, så det är väl bara att köra på. 

Nu zzzova!

/Jenny

Same same but different (year)

Sista veckan före jul var det en massa strul med nätverket på jobbet.
Nu är vi tillbaka, svarar på frågor om en massa strul med nätverket.

Då känner vi oss i alla fall hemma.
Vore ju tråkigt att känna sig rotlös så här när man varit ledig!

Nu: fika.

/Jenny


Om att inte ha tålamod och balans

Nån som har lite tålamod till salu? En stooor säck, kanske?

Jag lagade mat idag, tacopaj. Sambon hjälpte till en sväng innan han skulle iväg på träningen. Två kockar ger tydligen en rörig soppa - plötsligt låg allt innehåll i pajskalet men tyvärr UTAN att det hunnit förgräddas. Gaaaah. Kan meddela att det INTE är alldeles enkelt att snyggt skrapa upp tre lager innehåll igen. Jag var sjukt hungrig och fick värsta flippen - morr och fräs och liten arg tår!

Herregud. I-landsproblem, anyone?!

När pajskalet äntligen förgräddats och alla lager kladdats tillbaka och hela eländet (som såklart blev så gott ändå så!) stod i ugnen - jag var alltså fortfarande ruskigt hungrig och morrig - skulle jag fixa lite med ett ljusfat. Jag fyllde på dekoren, rosalila "glaskross"-stenar. Sedan jag fick ont i min armbåge har jag ibland varit märkbart fumligare med högerhanden - och VIPS låg flera deciliter glaskross på köksgolvet. BRAAAAA där. Hårda ord och smälla i skåpdörrar. Ilsken dammsugning.

Jojo, det gäller att reagera på det viktiga här i livet...
Givetvis - snabba insikter om min egen löjlighet.

Drottningen av lugn och harmoni, that´s me - not! Kanske borde kika i Medborgarskolans vårprogram efter en kurs i Anger Management? Eller bara börja med Yoga igen? Meditation? Jojo.

Man kan väl konstatera att det INTE är särskilt överraskande att jag har en snart-fyra-åring som stampar i golvet, höjer rösten, gör en mycket ilsken min och gastar "Åååååh, nu blir jag ARG på dig och nu går jag till ett annat rum faktiskt!" och liknade saker. Bara att tugga i sig!

/Jenny

Nu är allt som vanligt igen

Jaha. Hur var det nu igen då? Typ nånting såhär?

Ställa väckarklockan, just ja. När, nu igen? Obehagligt tidigt, säkert.
Zzzznoooooza, haha!
Väcka lilla fröken, alternativt möta uppvinglande tröttgök.
Kraaaaamas en liten stund. Måste hinnas med.
Duscha - för att vakna till, om inte annat.
Fiffa till mig hjälpligt, medan Frida klär på sig och ibland äter en macka.
Tjata en massa. Titta på klockan tusen gånger.
Sno ihop frukost till mig och ta med till jobbet. Lugnast så.
Tjata in ungen i ytterkläderna, kånka dagens packning till bilen.
Andas djupt. Sluta svettas.
Lämna på dagis, åka till jobbet.

Jobba jobba jobba jobba jobba. Och jobba lite till.

Stänga ned datorn minst 10 minuter senare än vad som hade varit lämpligt.
Skynda till bilen, typ två minuter innan jag borde vara på dagis.
(Som tur är, tar det max fem minuter att åka dit - om jag inte behöver sopa bilen förstås...)
Hämta Frida, varva ned och njuta av dagens bästa kram!
Låta kvällen ta vid, med allt vad den kan innebära...
(med undantag från maaaaat så kan det faktiskt variera!)

Japp! Som Frida säger:
- Mamma, imorgon är ALLT som vanligt igen!

Hon låter alldeles lyriskt glad på rösten när hon säger det.
I fredags grät hon bedrövat för att hon inte fick åka till dagis ännu.

Det känns lite synd att jag själv kanske inte är fullt lika sprudlande entusiastisk inför jobbstart... Fast det blir skönt på sätt och vis, absolut! Rutiner och vardag har faktiskt sin charm - om inte annat uppskattar man motsatsen så mycket mer!

Nu håller jag bara tummarna för att alla vinterkräksjukebakterier stannar kvar hemma hos folk...

/Jenny

Vässar hjärnan

Ska nu slå mig ned i soffan och se filmen Inception. Efterlängtat! Jag hoppas den är bra. Eller ska jag bara nöja mig med att hoppas på att jag fattar den? Har hört att den är komplicerad, nämligen. Lite Matrix-trixig, sådär. Ingen film att hänga över datorn samtidigt till i alla fall, har jag förstått. Jag väljer fullt fokus ikväll - den enda distraktionen blir ostbollarna. Sambon var för trött och nattade nyss!

/Jenny

Iskallt

Nu knackas det is och skottas tak mest överallt tycker jag. Välbehövligt! Ett av grannhusen har hyfsat imponerande istappar hängandes från taket. Det är mot innergården, där det väl är minst 1-1,5 meter snö nu - så ingen går ut där på vintern. TUR det.


Notera tvåvånings-istappen längst till höger! Som sagt, imponerande. Eller ska vi helt enkelt kalla dem livsfarliga? Det här huset fick nytt tak i somras - det gjorde visst ingen skillnad istappsmässigt, för vintertid brukar det se ut så här...

/Jenny

Behandlad brutta

Jag fick precis akupunktur i höger arm/armbåge, och innan dess punktmassage på armbågen. Måste säga att det är bra behandlingstider på den här praktiken! ;-)

För övrigt har vi avnjutit Let´s Dance ikväll. Så klart. Frida såg också, nästan en timme - hon har varit alldeles trixig med nattandet senaste veckan eller så. (Blir spännande att återgå till vardagen på måndag - not...) Frida kommenterade Figge Norlings danspartners klänning: "Det ser ju faktiskt ut som ett julspel, mamma!" Jessica Anderssons klänning däremot: "Åh, mamma, så vackert med LILA, min bästa färg!"

Nu ska vi se klart på Liftarens guide till Galaxen.
Gokväll!

/Jenny

Inte alla hästar hemma

Ibland får man sota för att man sitter uppe och nattugglar när man gör saker... Jag beställde ju en personlig almanacka igår (kolla in bilden i inlägget nedan). Fin, bra, funktionell. Efterlängtad. Jag velade lite över storleken, men tog till sist en stor eftersom man kunde välja egen bild på omslaget då.

DET KAN MAN PÅ ALLA STORLEKAR. (Välja bild alltså.)

Jag var visst bara för trött, vimsig och/eller ouppmärksam att upptäcka det, förrän EFTER att jag redan beställt och betalat den! Ljushuvud. Men nu får det vara som det är beställt - jag går ju ändå alltid runt med Sveriges största handväska...

/Jenny


Lite nytta i vår hytta

Efter att ha slöat en hel dag - var OBEGRIPLIGT trött med huvudvärk, hoppas det inte ligger nån förkylning och gror - tog jag mig samman när pappan hade skidat klart och kommit hem igen. Då var det hans tur att leverera klipptidningar och barnsax, spela memory, fixa mellis och leka med Polly Pocket-dockorna.

Jag stack till ICA Maxi och storhandlade av bara sjutton! Det var typ nästan tomt där, så det fanns gott om tid att strosa runt och komma på allt man brukar glömma att handla. Faktiskt riktigt rofyllt. Den fortfarande onda tennisarmbågen var dock glad över att sambon kom ut och kånkade in alla kassarna när jag kom hem...

Nu har jag också äntligen tagit tag i en annan surdeg - att styra upp kalender för 2011. Både kökskalendern och filofaxen är snart i ordning. Båda har varit lite temporära, men ska nu (inte en dag för sent - hm, snarare minst sex!) få alla aktiviter och födelsedagar inskrivna. Innan måndag, åtminstone. Ordning och reda!

Uppdaterat lite senare:
Plötsligt händer det! Jag slog till och beställde en personlig almanacka - något jag varit på väg att göra flera år men inte kommit mig för med! Kul. Det tog evigheter - men nu har jag dessutom fått med allas födelsedagar förtryckta! Och de finns kvar, om jag vill beställa en nästa år igen. De har nu infört att man kan välja mellan tre storlekar, och på den största kan man ha ett eget foto som omslag. Den tog jag, of course.

Egentligen hade jag tänkt mig en medium, men jag har nog inga problem att fylla en stor! Den blir lite större ytmässigt  än tegelstens-filofaxen jag släpar på nu, men tunnare istället!

/Jenny

Nyskodd

Jag har ju glömt att berätta om vår mycket lyckade shoppingsväng i Östersund!

På måndagen åkte jag, Frida och morfarn in till stan. Nåt skulle lagas, nåt köpas. Jag skulle få en kompletterande julklapp! Och det fick jag, med besked! Jag blev rejält bortskämd. Jag skulle handla handdukar - morfarn betalade. Frida skulle få ett bedårande nattlinne jag sett på en väns blogg och totalt fastnat för - morfarn betalade. TACK!


Sööötaste nattlinnet från KappAhl! (och OBS, bilden är deras också...)


Shoppingrundan tog sedan en oväntad vändning. Jag skulle nämligen få ett par snajsiga träskor av morfarn, om det fanns någon fin färg kvar. Istället slank jag in på värsta kulturtantaffären, UNO. En sådan där butik ni vet där de har tusen scarves och underliga färgglada smycken och linnekläder och trikåplagg i orange, turkos, lila, cerise, rött, svart och ett gäng andra starka färger. Luftiga, alternativa, präktiga men ändå roliga. (Herregud, snart ÄR jag min mamma, haha!)

Jag hade spanat in ett par fantastiska turkosa kängor i fönstret och måste bara kolla in dem närmare. Tyvärr fanns dessa inte kvar i min storlek, men istället stod där ett par lekfulla lila stövlar med cerisa detaljer (snörningsöglorna på sidorna)! De kostade VERKLIGEN skjortan, men åh så sköna! Och roliga! (Vill man vara ännu käckare, medföljer cerisa band också.) Och fotvänliga, vilket jag gillar stort! Och ett faktum som inte ska föraktas - dragkedjan gick att dra igen med LÄTTHET runt min breda vad. Halleluja.


De är knalligare i verkligheten. (OBS: Bilden är lånad från UNOs katalog.)


Jodå, såklart blev det köp. Att det nog var de dyraste skor jag köpt, behöver man väl inte tänka så mycket på? Jag hade ju sagt att jag skulle köpa en julklapp till mig själv - så voila! Dessutom fick jag fantastiskt snällt nog en stor inpytsning av morfarn, istället för träskorna jag skulle ha fått. Kändes genast uthärdligare. TACK och jippi vad kul det är med nya skor! Ska bara se till att smörja dem ordentligt innan jag traskar ut i verkligheten.

Den här dagen har varit behaglig. Jag släpade runt Frida på snowracern och svettades på stan under förmiddagen och gjorde några ärenden, inklusive inköp av extra sulor till nya pjucksen! Sedan petade vi i oss lunch - pannkakor som sambon stekte igår kväll för att rädda halvgamla ägg, tack tack.

På eftermiddagen vankades kompisdate hos familjen A. Gött! Vi lyxlediga mammor och barn passade på att ses och komma ikapp varandra lite. Lilla I hade fått boken "Alice i Underlandet" i julklapp och hade byggt upp ett alldeles fascinerande Underland på övervåningen som tjejerna lekte i, hihi! De hann lite snöbus också och naturligtvis den obligatoriska omklädningen, haha.  Nere i köket hann vi babbla lite om familjer och helgfiranden och deras nya fina bil och annat snicksnack. Trevligt och välbehövligt!

Imorgon ska pappan ut och åka turskidor hela dagen med en vän. Det gör honom lycklig! Än så länge har Frida och jag inget schema - vi skulle behöva storhandla, men om orken för det infinner sig är tveksamt. Den som lever får se. Vi ska i alla fall duscha och måla varandra på magen med tvål-fingerfärg, DET är bestämt!

/Jenny

Alla har väl nån ovana?

Jag är obotlig. Obotlig!

När jag kommer hem från en resa, packar jag oftast upp en hel del av bagaget direkt. Elelr i alla fall dagen efter. Men när man som jag har nån slags "alltid redo"-störning och därmed ständigt packar för mycket, så blir det alltid någon mindre viktig väska över.

Den där extra väskan har en tendens att bygga bo i hallen.
Puttas runt, få saker ovanpå sig, runt sig.
Gona in sig liksom, gro till sig.
Lagras, kanske man kan kalla det?
Mer eller mindre länge.
Oftast mer.

Det är väl inte så bråttom med de sista resterna handbagaget från Thailandsresan, va?!
De står ju ändå inskjutna under en pall, och golfbagen döljer dem. Nästan.

Jag vet! Jag packar upp DEN väskan nu, och väntar istället med den från idag som blev stående! Lysande, Sickan.

/Jenny


Sitter i egna soffan...

...och småjobbar lite. Nu är det dock nattinatti snart! Skönt att vara hemma igen, så känns det ju nästan alltid även om jag har varit någonstans bra. Till och med efter Thailand! (...dit jag för övrigt längtade som en tok under TV-programmet Spårlöst som utspann sig där igår, allt medan jag grät floder som vanligt...)

Frida var superduktig på nedresan och höll sig toknöjd! Vi poppade Astrid Lindgren-låtar, käkade bilgodis och snackade om en massa saker. Hon kollade DVD nån trekvart och målade i diverse pysselböcker medan jag langade bak efterfrågad färg på pennor och kritor till henne. Det funkar fint så länge jag planerat upplägget på passagerarstolen noga - allt måste finnas exakt och lätttillgängligt på plats inom smidigt greppavstånd, haha!

Vi stannade på Max i Sundsvall för lunch. Baksätets begäran. Snabbt ocdh smidigt, tänkte jag. Vi blev kvar i nästan EN OCH EN HALV TIMME! Eeeeeh... Heter det inte snabbmat?!! Jösses. Men nu hann i alla fall lillbruttan leka loss i klätterrören och få bort lite resa ur rumpa och rygg innan det var dags att hoppa in i bilstolen igen.

Hade helt okej väglag och ibland så lite trafik att jag undrade om jag var på fel väg. Vi hann dessutom hem preciiis i tid för att svänga ett par mil extra västerut och hämta upp pappan från jobbet. Kramlycka och triangelfamiljepuss!

/Jenny

Packa pickpacket

Nu ska jag rassla ihop våra prylar och natta tidigt. Ja, allt runt midnatt ÄR faktiskt rätt tidigt för nattsuddargalningar som mig!

Imorgon rullar jag och lillgrynet hemåt igen. Förmodligen slår vi till på ett stopp för käk nånstans (eller rent av hos nån?!) i Sundsvall, men sedan susar vi nog vidare. Enligt prognosen ska det vara klart väder på tisdagen men vankas snö på onsdagen - då stod det plötsligt ganska klart när vi borde dra iväg. Hoppas det innebär bra körföre.

Godnatt därute!

/Jenny

Morgontrall från lillfröken

Idag sov till Frida till nio. Skönt, eftersom hon dels somnade sent och dels hade sin första kiss-i-sängen-happening på evigheters evigheter inatt. Typiskt att det ska bli när man är borta, men det var bara en liten, liten olycka som skedde innan hon kom uppvinglande på små tassar och deklarerade problemet, haha!

Hur som helst. Jag vaknade strax innan nio av att den lilla pärlan sjöng. Hon låg och småtrallade med skör stämma och det tog mig några sekunder att inse att det inte var Valpen min, inte Mors lilla Olle, inte Pippi Långstrump. Det var minsann Utan dina andetag som hon sjöng på. Rätt oväntat, får jag säga. Söta unge!

(Vi kollade på powerpoint-presentation härom dagen från ett bröllop, där denna låt fanns med. Vi såg också lite av reprisen på galan från dagen innan kronprinsessan Viktoria och Daniels bröllop, då Lisa Nilsson sjöng samma visa. Frida hade visst haft öronen vidöppna!)

Godmorgon på er.

/Jenny

Vinkelivink - hejdå och hej

Idag skjutsades pappan till tåget vid lunchtid - dags för hemfärd för arbetande folk! Frida längtar efter honom, men det går ju tyvärr inte att trolla med tiden. Själv ska jag bara jobba sporadiskt på distans den här veckan, är mest flexledig. Några timmar här och där, möjligt from everywhere! Ibland är jag väldans tacksam över att ha ett så flexibelt jobb. Har betat av lite jox ikväll, till exempel. Smidigt!

Eftermiddagen och kvällen har gått i socialiserandets tecken! Vi har fått besök av M:s båda barn med sina respektive och kids, mysigt! Kusinerna L och L är så sjukt toksöta och växer så att det knakar mellan varje gång vi ses! Nu satt den ene, den andra gick och sprang - vad hände, liksom?! (Har dock inte frågat om lov att publicera foton på guldklimparna, så det blir bildlöst det här...)

På kvällen kom U och B hit på middag dessutom. Frida skuttade til len början mest omkring här och försökte att inte vara rädd för deras busiga pudel. Men till sist följde hon med M på kvällshundprommis och var så tuff och duktig så. Kul!

/Jenny

Ut med det gamla, in med det nya

Vi hann upp till Jämtland i god tid faktiskt! Annars är det rätt vanligt att vi (läs: främst jag, som packar halva natten, är aptrött, vill duscha EFTER inpackning i bilen och äter frukost/lunch sakta...) kommer iväg rätt sent när vi ska någonstans. Men den här gången klämde vi de sisådär fem körtimmarna före klockan 15.30! Heja oss.

Vi svidade snabbt om till finstassen när vi kommit på plats. Sambon körde faktiskt smoking, gubevars! Så stilig så. Sen behövde ju ingen bry sig om att det fanns långfillingar och yllestrumpor under finkläderna, haha! Jag hade inget kul, bara beprövat bekväma halvfina plagg. Frida körde repris på förra årets nyårsklänning - hon ÄLSKAR den fortfarande och ville inte ha en ny, trots att jag faktiskt erbjöd en shoppingmöjlighet!


Frida hade verkligen längtat efter och pratat om morfarn - äntligen framme!Den där morfarn har så mycket roligt tingeltangel och konstiga busprylar att prova!


Vi blev (som vanligt här) bjudna på gooood, good mat i mängder! De hade dukat så fantastiskt festligt och fint också. Efter käket blev det julklappsutdelning! TÄNK va, att tomten och dessutom tomtemor hade tid att komma nu igen fast de var lediga och trötta såhär när julen är avklarad...


Frida undersöker festdukningen - vad är det som glittrar och glimmar?!Blank duk ger fina effekter med ljus!Tjohoo, ett paket TILL, tack snälla tomten!Vi släppte upp en sådan där thailändsk papperslykta också, fint!!


Frida blev först rädd när tomtarna knackade på rutan, men när de kommit in och börjat prata viskade hon i mitt öra: "Det är bara morfar och M som är tomtar, mamma, det hör jag på rösten!" Efter det blev hon morskare gentemot tomtarna, haha! Hon fick en hel hög med saker (tack snälla!) och var alldeles uppspelt. Hon packade med sig en del leksaker hit, men har idag baaara lekt lyckligt med de nya PollyPocket-sakerna. Ja, förutom när hon proppat i sig snask och godsaker då förstås, haha!

Dessutom tog vi en sväng till "Kärringbacken" på Frösön idag, en duktig stor pulkabacke. Kul! tyvärr hade vi bara en bob och inget annat åkdon, så det blev ganska mycket vuxet stå-på-sidan-häng för framför allt mig och morfarn.


Morfarn fungerade som publik i backen denna dag.Frida är beredd att sätta fart utför.Nöjd och glad tjej. Vintervädret var härligt idag också!Man kan undra varför fröken ser sååå sur ut på bilden?!Morfarn kollar in färden nedför backen.Hej vad det går, hihi! (Ja, för ovanlighets skull har den
annars bildskygge pappan godkänt att finnas med här!)Sedan åkte vi hem och typ parkerade oss i soffan (efter lite käk). Skönt att få slöa och slappa idag! Har sett två filmer (nyaste Beck och Bröderna Karlsson) och dessutom Stjärnorna på slottet på TV. Laidback!

/Jenny


RSS 2.0