Körigt

Flyttbestyren och jobbet slukar tid just nu, det är därför det blivit lite tyst här.

Det är saker som ska sägas upp och ändras och beställas.
Det är samtal som ska ringas och mail som ska skickas.
Det är saker som ska rensas och packas.

Det är EN dag kvar på jobbet, med en att-göra-lista som räcker till månen. Typ.

Tjolahopp. Nu kör vi!

/Jenny


Livstecken från en tröttis

Jodå, vi kom hem i söndags. Vi åkte bil från klockan 12 till klockan 22, och Johan körde tappert hela vägen! Vädret växlade mellan sooool och några så galna regnväder att vi tvingades stanna på en parkeringsficka eftersom man inte såg ett jota. Vi hamnade i några bilköer, men i stort flöt det ändå på bra.

Vi lunchade på Waynes i Örnsköldsvik (så märkligt naket det kändes att stanna där utan att min bror var på plats!), tog en glass på OK i Ullånger och käkade middag (samt jagade resultatlöst en svart barnstol) på IKEA i Sundsvall. Frida klockade in i bilen vid halvniotiden, tandborstad och klar. När vi kom hem var jag (som inte ens kört?!) trött som en gnu och lade mig strax efter kl 11 - kors i taket.

Igår måndag drog jag med Frida på gratis utomhusfriskisgympa i Boulognern efter jobbet. Heja mig! Frida skuttade med, lekte i rutschbanan eller satt på filten och käkade äpple och reflekterade över sångtexterna ("Vad menar de med den här musiken, mamma? Jag tror det är något sorgligt.") Efter dusch och nattning var jag återigen alldeles slö - hängning av tvätt räckte som aktivitet. Typ.

Nu är det jobbjobbjobb innan semestern startar på fredag. Ni vet, den där "fixa tusen saker och packa och bära som en galning"-ledigheten, haha. Vilsamt lär det inte bli, men det ska bli skönt att kunna ägna sig åt flyttandet ordentligt.

Tjolahopp! Nu ska jag FIKA lite snabbt på min min fikarast också.

/Jenny

Midsommarmys

Här är det loj midsommardag för tilfället. Frida mumsar jordgubbar och kollar barn-TV. Jag hänger vid datorn lite, men ska strax hoppa in i duschen. Just nu blickar jag ut över ett helt galet himlen-öppnar-sig-regn, men i morse var det riktigt fint väder. Sambon, farbrorn och frun har precis rullat iväg för ännu en golfrunda, jag och pinglan ska nog dejta med min bror och hans tjej om en stund.

Fridas och min "midsommartripp" (som hon kallar den) till Klabböle igår blev väldigt trevlig. Det var på Umeå Energicentrums område. Vi besökte experiment-huset, kollade in en utställning om energi, gick på skattjakt där man fick såpbubblor, spatserade i en gammal timmeflottningsränna, lekte i en lekplats med hinderbana och vattenhjul, käkade korv och hamburgare, promenderade kring ån (?), kollade in grodyngel och småfisk i pölarna, såg den gamla sågen och en liten kvarn.

Självklart dansade vi också kring midsommarstången! Just då regnade det ganka mycket, men det gjorde inget. Dessutom ägnade jag mig åt lite kändisspotting under tiden; Per Elofsson var också där. Han stod vid sidan (fegt, haha) när frun och barnen dansade kring stången. Jag fick värsta reflexen att säga hej, trodde först att det var någon jag kände - men lyckades hejda mig som tur var.

[bilder från dagen kommer senare]

Vi kom hem nöjda, glada och med fyrtiofjorton nya myggbett, haha. Innan dusch och middag, tog jag och Frida en liten "mellis-picknick" i områdets lekpark. Hon var väldigt laddad och mycket nöjd - det krävs inget avancerat precis för att hon ska glädjas. När vi knallade dit, sa Frida strålande:  
- Det är PERFEKT väder för en liten picknick, mamma!

Sedan vips var vi hemma, duschade, brorsan här och maten klar. Vi hade en väldigt trevlig kväll med mycket prat - mysigt! Frida (och vi) somnade sent, men hon har sovit som en prinsessa hela natten och inte klagat nåt mer på rumpan alls. Skönt!

/Jenny

Uppe i Umeå

Igår rullade bilen till Umeå, för midsommarfirande hos min farbror. Det var fem år sedan vi hälsade på sist, jisses! Då låg Frida i magen, minsann.

50-milsresan bjöd bland annat på en massa regn, två Hälsinglands-älgar som betade intill viltstängslet och en båt på trailer som hette Frida som vi körde förbi två gånger. Vi gjorde ett lunchstopp i Sundsvall, där jag sprang på en Bollstabo och min tremänning som jag inte sett på typ 25 år! Roligt.

Världens bästa bilåkartjej skötte sig som en dröm hela vägen. Lyssnade på sagor och sånger, kollade DVD, lekte med smådockor och hästar, målade målarbok och klistrade klistermärken. Hon var den enda som inte sov något alls på resan, haha! 

[bild kommer senare]


Efter en god middag och en massa prat skulle vi krypa ned bredvid den sovande Frida. Då vaknade hon och grät olyckligt och länge för att hon hade sååå ont i rumpan. Hon var vaken från midnatt till närmare kl 02, stackaren. Vi smörjde och gav alvedon och undrade... Mask? Fast det verkade göra för ONT för det. Urinvägsinfektion? Fast det verkade vara bak som det gjorde ont. Sår och ömt efter nån intorkad vattkoppa - förvärrat av att ha suttit hela dagen? Inte otroligt.

Ringde faktiskt sjukvårdsrådgivningen som sa att mask inte brukar göra så ont, och att man brukar SE det om man kollar noga (och att vi inte behövde behandla för mask om vi inte ser nåt). Inget syns, och när hon väl slocknat sov hon till kl 9 i morse. Såååå... Vi avvaktar. Idag verkar det hittills helt ok.

Nu är det midsommarafton. Alla utom jag och lillpinglan har dragit till golfbanan, för att se om regnet gör uppehåll tillräckligt länge för en runda. Frida och jag ska åka till Klabböle strax och kolla in midsommarfirandet där. Ikväll kommer även min bror och hans tjej hit, mysigt. Då blir det sill & grill, haha!

Glad midsommar i ruskvädret!

/Jenny

Gaaaapa

Förra veckan var jag till tandläkaren.

OCH?! - tänker kanske ni.

Jo, det var första gången på kanske 30 år jag blev undersökt av en annan tandläkare än min pappa. (Riktigt nervöst, faktiskt!) Och första gången jag betalade för det tvivelaktiga nöjet.

Jag fick helt godkänt, inga hål och inga särskilda förhållningsorder utom att ta hand om mina ibland ömmande visdomständer. Vilken lättnad! Dessutom hade jag "två rabatter att ta ut" på totalt 300 kr, se det blev billigt också. Rabatter?! Det är mycket jag inte vet om tandläkarbesök "på riktigt", tydligen...

/Jenny

Sjukhusbesök avklarat

Idag har Frida varit på koll på barnkliniken, dels för uppföljning av hennes förkylningsastma men framför allt för att kolla upp yrseln hon pratat om mestadels tidigare i vår.

Besöket gick bra. Läkaren undersökte henne och berömde henne för att hon samarbetade superduktigt. Som hon så snusförnuftigt svarade:
- Det är ju för att det inte var nåt som gör ont!

Han hittade inget fel, och dessutom har ju kommentarerna om yrsel minskat väsentligt vilket givetvis är bra. Vi fick dock två remisser ändå: Hon ska få kolla ögonen, samt få göra ett EEG där de mäter hjärnaktiviteten för att utesluta epilepsi. Lite läskigt - men det är ju bra att de tar det på allvar, antar jag.

Som bonus vet vi nu också att Frida väger 19,2 kg och är 106 cm lång. Hon växer så det knakar!

/Jenny


Nytta och nöje

Den här dagen har innehållit så bra saker.

Förrådsröj när det är som bäst.
Pappan tog med Frida till golfbanan på förmiddagen, så jag trotsade huvudvärken from hell och dök ned i förrådet och rasslade igenom en massa crap under tiden. Det är mycket kvar (både att gå igenom och att behålla), men högarna med ge-bort-grejor och åka-till-återvinningen-saker ökar hela tiden. Jippi!

Vänner, god paj och prata-ikapp-tid.
På eftermiddagen åkte jag och Frida till Strömsbro-vännerna, medan sambon tränade och slappade. Vi blev bjudna på smaskig jordgubbspaj och fick ta igen en massa prat (vuxna) och lek (barnen). Efterlängtat. Tjejerna hade inte setts på länge nu, det har kommit lite baciller och virus och diverse åkommor emellan. De hade lika galet, högljutt kul som vanligt!

...men att min onda tennisarmbåge börjat smyga sig tillbaka redan, känns ju mindre bra. Jag hade hoppats att den skulle hålla åtminstone tills vi började kånka kartonger. Attans.

/Jenny

Rensa och plocka, plocka och rensa

Idag har jag rensat undan en massa skräp här hemma.

Framför allt har jag gått loss på undangömda delar av hallen (ärvda kläder i kartong här märkts och tvättats, gamla halvfulla väskor har tömts och lådor har gåtts igenom) och hyllor och lådor i badrummet (gått igenom, sorterat, ställt i ordning och framför allt KASTAT en massa gamla krämer och spännen och dåliga snoddar och jag vet inte allt).

Det börjar bli full rulle med före-flytt-stökandet. Jag har inte suttit i soffan eller sett på TV en enda gång på två dagar!

Nu ska jag dock natta. Plockpaus.

/Jenny

Gomorron gomorron

Här var det ombytta roller igår; sambon var uppe seent men jag däremot sov som en stock och märkte inte ett skvatt av det!

Idag är det grått regnväder, vilket ger ett extra mörkt sovrum = Frida sov till 09.30! (Tack älskade skrutt för att du så ofta sover dina 11 timmar även när du nattas sent.) Eftersom jag somnade samtidigt, har jag sovit över 11 timmar. Så skönt på alla sätt - utom för ryggen.

Så fort jag sover mer än korta nattsuddarnätter får jag ont i ryggen. Stel som en (öm) pinne. Dags för sängbyte?

På eftermiddagen ska sambon hjälpa en kompis flytta, medan jag ska med Frida på barnkalas. Olika falla ödets lotter, hehe. Nu blir det frukost.

/Jenny

Gonatt gonatt

Efter en vecka av gravt nattsuddande och ikappjobbande på fullständigt okristliga tider, måste jag kompensera.

Jag har just tvättat Fridas fejs, så den fina ansiktsmålningen hon fick hos förskolekompisen hon följde hem idag är ett minne blott. Hon hade haft det sååå mysigt! Nu ska jag och fröken speed duscha, sen är det slut på den här dagen. Poff!

Ikväll inträffar det som aaaaaldrig händer; jag hoppar i säng och nattar med resten av familjen typ vid 22 på en fredag. Mer än välbehövligt. Det kommer att bli en enda sovröra i storsängen, det blir mysigt! Jag lär vakna vild som en påfågelstjärt i håret imorrn, efter att ha slocknat med vått barr.

God helg!

/Jenny

Tomma ord

Eller snarare tom hjärna. Eller... överfull? Ont om inspiration för att blogga har jag i alla fall haft både igår och idag. Det är jobb-jobb-jobb och flytt-flytt-flytt som  snurrar i skallen mest av allt just nu, och så lite annat lösryckt kring helgplaner och annat som ska petas in på den skärva av fri tid som finns däremellan!

Ikväll hade vi sommarfest på jobbet, för att fira en jobbgrej och en 40-åring. Bjöds på god buffé och sooooool på altanen utanför fikarummet. Mycket trevligt!

Imorgon väntar planeringsdag med jobbet och jag är så oladdad... Men det kan ju vända på en femöring, vem vet. Frida ska följa med en förskolekompis hem (så hon däremot är jättejätteladdad!) så jag hinner nog en sväng på stan för att köpa barnkalaspresent också.

Glad fredag på er!

/Jenny

Allt hände visst förra året

Sedan ungefär ett par veckor, har Frida börjat träna frenetiskt på tidspespektiv. Allt ska definieras i tid, på ett eller annat sätt.

- Den fick jag en timme... eller... en minut... en... en kort stund innan du kom, mamma!
- Det var jättejättejättejättejättejättelänge sedan ju.
- Mamma, hur länge är en stund?
- Hur länge är det kvar tills det är lördag nästa gång?
- Mamma, har du fyllt 100 år? Kommer du att bli 100 år?
- Är hon lika stor som min kusin N? Eller som kusin A?

Och så favoriten, som redan återkommit såååååå grymt ofta att det blir fnissigt. Alltså vi snackar minst 10 ggr om dagen här, vad man än pratar om:

- Ja just det, den gillade jag när jag var TRE, mamma.
- Det lärde jag mig när jag var TRE.
- Det brukade jag göra föut, när jag var TRE.
- Den har ju jag haft jättelänge, sedan jag var TRE!

/Jenny


Stackars lilla snigel

Efter en busstur hem efter återlämnande av, gick Frida och jag och köpte sushi. Lika bra att kräma ur det sista av stadsboendet medan vi har chansen, haha! Hur som helst, där strosade vi gatan fram, nöjda och glada.

Frida gick och fingrade med ett papper från en halstablett, som hon sparat för att  hon "ska pyssla med det" som det ALLTID heter numera vad än det är för "skräp" hon vill låta bli att kasta. Hon stoppade papperet i fickan, men tog sedan ut det igen och såg fundersam ut. Pillade lite med fickan, utan att bli nöjd. Sedan tog hon av sig fleecejackan, gav dem till mig och sa:

- Mamma, jag har en snigel i fickan, jag glömde det. Kan du ta ut den?

SNIGEL? I FICKAN? Seriöst?! Trevligt, verkligen. Isch!

Lite känner jag mig glad att hon är modig nog att stoppa motbjudande levande saker i fickan, och inte bara är rosaglittrigt flicktypisk hela tiden. Men ändå... Isch!

Snigeln var för övrigt inte heller så nöjd. Hans/hennes snäckhus hade blivit lite... platt.

/Jenny


Lite vardagskväll bara

Sitter och skriver att-göra-listor för flyttbestyr och annat.
Knappar lite på datorn.
Låter bli (!) att äta godis.
Plockar i ordning min stökiga handväska.
Söker viktiga papper.
Slår in paket till en arbetskamrat som ska firas.

Under tiden kollar jag på So You Think You Can Dance på TV:n. Vilken ENERGI, den liksom kanaliseras ut ur programmet och in i en! Åsså blir det lite tårar mellan varven om man är blödig som jag...

/Jenny

Fest bara fest heeela tiden

Nu har våran bil fått ett nytt batteri och mår förhoppningsvis bättre. Jag sticker och styrslar upp lite bilhämtarlogistik - inte lätt att få ihop det med ett barn, en lånebil och en bilstol som ska vara på rätt ställe...

Men först ska jag till förskolan och truga i det gravt ovilliga barnet penicillin (för näst sista dagen, tack gode god) så snabbt det går , så att vi hinner innan verkstaden stänger.

Lyllos mig så roligt jag har det ibland!

/Jenny

Jodå, det är okej

Det kalla och gråa som jag gladde mig åt i morse, övergick i massivt ösregn på eftermiddagskvisten. Ungefär samtidigt som jag skulle cykla från stan och till förskolan och sedan hem igen /sisådär 20 minuter åt vardera hållet), öppnade himlen sig helt.

Men jodå. Jag står faktiskt fast vid mitt tack för vädret!
Hellre regn än 30 grader och sol, om jag ska cykla kors och tvärs över stan.
(I alla fall om jag slipper regnet på morgonen, på väg TILL saker.)

Frida tyckte det var jättekul med cyketurl i ösregn - topp-till-tå-klädd i regnskydd.
(Och farfarm kom och ville snällt skjutsa oss hem, men jag var ju redan blöt...)
Det är faktiskt lite mysigt att utsätta sig för vädrets makter sådär.
Och regnvatten ska ju vara nyttigt för håret, haha!

Jag må vara konstig, men jag står för det.

/Jenny

Synsätt

I gissningsvis ganska många hem i morse:
- Åh neeeej, vart tog värmen vägen?! Usch, det är ju alldeles grått och kallt ute!

Hemma hos mig i morse:
- YES, det är kallt och grått ute, jippi!!! Så SKÖNT, det är ju perfekt!

Det är bra cykelväder för sådana varma själar som mig idag. Tack så mycket.

/Jenny

Vardag med logistikknorr

Imorgon kör vi! Blå måndag, vanlig vardag. Förskola, jobb och hela kittet. Skönt!

Faktum är att kommande vecka är den enda hela veckan innan det är semester, inser jag - därefter kommer två tredagars-veckor och sedan är det full frihet. (Eller snarare fullt med flyttbestyr och förmodligen mer jobb än nånsin... Men det blir bra det med.) Och jag vill helst inte tänka på hur många av dessa kommande vardagar som redan är inbokade med möten och annat jox, för då får jag lättare andnöd över att-göra-listan. Puh. 

Eftersom bilen är på sitt sämsta humör för tillfället (vi har verkstadstid på tisdag), blir det några cykeldagar nu. Dagens i-landsproblem, jag veeeet. Men det känns ändå lite krångligt.

Alla som känner mig, vet att mina vardagsväskor liknar andra människors packning för en långweekend... Jag ska försöka skala ned en smula åtminstone så jag kan klämma ned allt i cykelkorgen. Måste dessutom hatta iväg på ärenden till andra änden av stan mitt över dagen imorgon. Typisk otajming!

Kommer garanterat att bli varmt när jag ska rulla iväg. Lär vara morgonjäktad, med en pingla som sovit för lite (blir sen nattning hur man än gör efter så många lediga dar!) och tjorvat med att ta sin medicin en enerverande lång stund (men guuuud, har det inte gått 10 dar snart så vi slipper detta eländes penicillin?!). Tjolahopp så festligt.

Ni hör att jag ser fram emot cyklandet va? Haha!

Det är inte så farligt, jag gillar bara att raljera lite. Jag välkomnar den välbehövliga vardagsmotionen. Det som stör mig, är att komma till jobbet alldeles jättesvettig och högröd. Blä, känns lagom fräscht. Ombyteströja får följa med!

Ha en bra vecka! Det ska jag göra mitt bästa för att ha.

/Jenny

Vi tog oss en sväng med cykeln

Igår eftermiddag var vi riktigt duktiga, jag och Frida. Vi samlade ihop en smula ork och trampade iväg ända till vänner i Hagaström i värmen. Väl på plats badade Frida i deras pool i flera omgångar, med deras dotter som så snällt tog sig an henne. Frida var överlycklig över att äntligen få leka med någon efter en massa sjukdagar!

Jag var galet svettig efter cykeltrippen i värmen, men ändå glad att vi tog oss för något annat än att fixa hemma. Vi blev kvar längre än jag tänkt, fick fika och dessutom middagsmat innan vi rullade hemåt igen. Trevligt spontaninfall!

Efter dusch, kvällsmat, sen nattning, tvätthängning och allt vad det var, spelade jag och sambon minsann ett parti Alfapet på kvällskvisten. Bäst att passa på innan allt ligger i flyttkartonger!

Hittills idag då? Latmaskliv. Vi har spelat barn-UNO med Frida, sambon har försökt knäcka till min onda rygg och vi har plockat med lite saker. Jag funderade på nån utfärd men just nu ser det mulet och mörkt ut ute, så kanske är det regnrusk på väg? Då är risken att hemma-latmasken vinner...

Nu - lunch.

/Jenny

Vi kontrar

Igår var det studentexamen för en massa gymnasier här i stan. Vi hade ingen student att gratta, men det är ändå svårt att missa ståhejet om man bor i stan.

Det tutades och sjöngs och kördes lastbilsflak och skrålades och tjoades och levdes om, vill jag lova. Heeeela kvällen. Vi fick sova med stängt fönster inatt, för det var lite för många tjohoppsiga människor igång även i de två hus som vätter mot vår innergård. Öppna fönster, gitarrspel, glada röster och hög musik.

Persiennerna är fortfarande nere i den mest partajjiga lyan. Nu - när de väl lagom släpat sig upp och käkat frukost - kontrar vi. På vårt sätt, alltså. Barnmusik och sagor rullar på CD-spelaren i köket precis bredvid det öppna fönstret, haha!

Vi käkar just en seeeen lunch, jag och pinglan. Pappan är och golfar med en kompis och jag har oväntat nog haft värst plocka & rensa-rycket här hemma under tiden. Sådana energier måste man ta vara på, oavsett hur strålande väder det är ute! Men strax ska vi ta en cykeltripp och köpa glass nånstans, tänkte vi. Sweet!

/Jenny

Det bidde inget

Nähäpp, vi blir hemma i helgen. Logostiken brakade när bilen inte ens ville starta ikväll. Den hostade trött några gånger, bara. Och nollställde klockan. Sen var det dött. Såå.... ingen Stockholmstripp. Vi gav upp.

Ingen sommarfest hos tremänningarna, med annan släkt jag så sällan träffar.
Ingen återlämning av barnkläder och barnstol, inkl. kramar och kanske fika.
Ingen mysig dag på Ingarö med herrar på golfbanan och kvinnor pratandes ikapp.

Grrrrr. Jag ska väl röja här hemma, packa lite flyttlådor och sura lite istället då.
Och såklart pyssla om den prickiga ungen som nu torkat upp rätt bra.

Nu kan vi köra vardag på måndag. Fortfarande lätt prickig, men osmittig vardag.
Yey.

Gonatt!

/Jenny

Kinkig och nyfriserad

Jag känner mig tjorvig.

Vi har en del trevliga planer för helgen, men det känns som om det blir pannkaka. Logistiken haltar och det känns osäkert om det blir nåt, med en trasslande bil vi inte bestämt oss för om vi vågar chansa på och en unge som vi inte säkert vet om hon är smittfri då. Vi avvaktar till imorrn så får vi se. Tröööök.

Men jag är i alla fall nyklippt - det piggar alltid upp lite. Troligen är det bara jag som märker nån skillnad, men i alla fall... Har blivit rödare igen, med slingor. Och sisådär en 7-8 centimeter kortare, lite kortare i nacken än på sidorna. Kul! Skönt.

Nu natti natti.

/Jenny

Hemmalek och bankärenden i en härlig mix

Idag har Frida gjort det bra - igen. Hemmalek hela långa dagen och galet varmt. Och så en mamma som sedan länge bokat in ett telefonmöte med banken för lite låneplanering! Hoppla. Men Frida var en pärla och sysselsatte sig med leka själv och lyssna på saga under tiden. Applåder till henne!

Det här är en lugn vab på så vis att Frida är väldigt pigg förutom prickarna (och ett ganska kort tålamod). Men jag är galet less på att truga i ungen medicin, för att inte tala om tonen hon tar till när det är dags att badda prickarna med alsollösning. Puh! Idag skippade vi Clarityn mot klådan, jag håller tummarna att den avtagit nu.

Vi har lekt med Molly-mus-bokhuset och pappfigurerna, och Polly Pocket-dockorna har badat i handfatet. Jag har sökt livsviktiga borttappade yttepyttesmå skor till Polly Pocket-dockorna, slarviga rackare det där, haha! Vi byggde en ny soffkoja också. På förmiddagen råkade jag slumra till i med huvudet i soffkojans mörker en stund. Det var ljuvligt skönt, tills Frida (som satt bredvid och såg på TV) knackade mig på armen och frågade om jag kunde sova lite tystare, hahaha! Snark-elände.

Givetvis har vi även läst Törnrosa-böcker idag - de båda (!) som finns i vår bokhylla är nämligen klara favoriter just nu. Här är det ständig Törnrosafeber numera! Frida är alldeles förundrad över att i den ena versionen sticker hon sig på en nål, i den andra en slända. I den ena är det Törnrosa som friar till prinsen, den andra är mer traditionell. Komparativa litteraturstudier á la 4-åring. 

När vi käkade lunch, lyssnade hon på Törnrosa som CD-saga också, och den är ett kapitel för sig. Den ingår i CD-boxar med HC Andersens och bröderna Grimms sagor som hon fått. Superbra i teorin, enerverande i praktiken. De har nån lätt hysterisk bakgrundsmusik hela tiden, som får oss vuxna att vilja peta ut hjärnan med en virknål genom örat - det vore mindre plågsamt. Dessutom slänger de sig med ord som emellertid och förläna - typiskt småbarns-ordförråd, tycker ni inte?! Frida är tillräckligt lillgammal som det är, haha.

Imorgon och på fredag ska lilla pärlan vara hos farmorn och farfarn (tusen, tusen tack!), så då blir det jobb igen för min del. Välbehövligt!

/Jenny

Gonatt gonatt

Frida var som en sprallgalning vid nattningen ikväll. Jag fick bli lite barsk och säga åt henne på skarpen att lägga sig stilla. Då vände hon sig mot mig, smög in sina små armar runt min hals, gosade in sig mot min kind, pussade mig på munnen med sin små plutläppar och sa med full dramaturgisk ådra:

- Åååååh mamma, jag är sååå KÄR i dig!
- Jag är galet kär i dig också lilla gumman.
- Jag vill bara goooosa dig mamma, du är så gosig!

Hjärtsmältning. Det var såklart dramatiserat av fröken teaterapa för att avleda min stränga order om att ligga stilla, men ändå. Hjärtsmältning.

/Jenny


Torkväder?

Det syns tydligt på lilla gumsingen idag att kopporna är på tillbakagång nu. Det försvinner allt fler, det märks att de som aldrig blommade upp ordenligt håller på att backa och de allra första håller på att torka upp. Skönt! Nu är det bara de enstaka illigt rödgula stora blafforna som medicinen ska ta hand om, så börjar saker komma på rätt köl igen.

Tur att prickarna lugnar sig och kliet minskar, för ujujuj vad varmt det är idag! Typ 30 grader i skuggan - och i större delen av lägenheten också, haha. Inte optimalt inte-klia-väder, direkt.

Vi har sovit länge (tack för det!) och blåst såpbubblor på balkongen, bland annat. Mysigt! Men jag har också varit tråkiga mamman och suttit med lite jobb vid datorn, medan Frida kvittrat runt med dockskåpslek och Barbie-bravader.

Nu blir det nån slags toksen lunch. Rutinerna förskjuts snabbt när det blir många lediga dagar i rad...

/Jenny

Lycka är...

Frida ser på barn-TV, och inslaget "Lycka är..." kommer upp. Hon kikar på TV:n lite, vänder sig till mig och säger:

- Mamma, vet vad jag tycker lycka är?
- Nej, vad då vännen?
- Lycka är att GOSA!

Kära älskade lilla mysprick, du har så rätt.

/Jenny

Medicin, medicin, medicin med detsamma

Vi var på familjeläkarjouren i eftermiddags, som sagt. Frida fick träffa läkaren, som tyckte det var alldeles för många koppor som såg alldeles för fula och inflammerade ut. Speciellt den med röda strimmor ut ifrån sig gillade hon inte.

Resultatet: Själva vattkopporna får klara sig vidare på egen hand (och det går ju utan problem), men infektionen behöver behandlas. Penicillin i 10 dagar, 3 ggr om dagen. Som tur är ska hon bara få i sig 1,5 ml per tillfälle.

Hon ska helst inte äta eller dricka för mycket en timme före eller efter medicinen... Det blir rena schemaläggningen för att få tre tillfällen att gå ihop då ju. Puh! Och det är en kylvara, så kylväska och klampar gäller om man ska på vift.

Nåja. Bra i alla fall att jag ringde känns det som. Är ju omöjligt att veta själv om prickarna bara är fula och skruttiga rent allmänt, eller farligt fula.

/Jenny

Men skärp till er nångång

Så, då har jag anmält VAB (vård av barn) till jobbet och försäkringskassan. Klappat och klart, skönt. Men till förskolan? Nej nej,det går inte.

Vi är supernöjda med Fridas förskola, missförstå mig rätt. Den är grymt bra, personalen är härlig och duktig och hon trivs enormt bra. Men alltså det här med informationskanalerna i förskolan...

Hallåååå, resten av världen har blivit digital! Jag saknar att det inte skickas ut mail om allt de sätter upp lappar om. Jag saknar en möjlighet att fylla i barnets schema online. Och just idag, tycker jag det känns liiiite omodernt att man inte kan meddela såhär på kvällskvisten att ungen är sjuk och inte kommer till förskolan imorgon.

Maila in? Nej. 
Klicka i på nätet nånstans? Nej. 
Åtminstone lämna meddelande på en telefonsvarare? Nej.

Nädå, det är minsann bara att ställa väckarklockan på ringning enkom för detta syfte. Gäääsp.

/Jenny

Om att få smörj

- Aj, mamma, sluuuuta!
- Men Frida jag måste få smörja där så kanske det blir friskare. Kolla vad rött det är.
- Men åååh, okej då.

Frida sitter kvar och stryker förstrött på min arm, medan jag pysslar om henne och smetar antiseptisk salva på några av hennes fulare vattkoppor. Plötsligt utropar hon bestört:

- Men mamma, DU måste smörja din armbåge, jösses, den är torr som en grisrumpa ju!

Haha, jojo. Bäst att jag tar hand om mig lite också, tydligen. Nån grisrumpsarmbåge vill jag ju inte gå omkring med... Isch.

/Jenny

Vi kollar upp läget

Frida har sovit som en prinsessa inatt, nästan utan ett pip från kl 21-10! Tretton timmar, jisses. Minst två mer än väntat. Snacka om skön sovmorgon-feeling, när jag klippte med ögonen vid 09.40 av att sambon klev upp och Frida fortfarande snarkade. Och framför allt skönt att hon fick vila ordentligt, det behövde hon (tydligen).

Idag räknade jag till knappt 200 vattkoppor, så nu är eländet på tillbakagång. Jippi! Och ingen feber idag heller. Återstår "bara" att bevaka att alla blommar klart och torkar ut då!


Men hon har några prickar som är rejält fula och inflammerade - och ONDA. En på fotleden har ett enkronas-stort område runt om som är tjockt, rött, svullet och stelt. En på låret ser likadan ut, plus att det går ut ett par 5 cm långa rosaröda strimmor från den...

Jag ringde sjukvårdsrådgivningen för säkerhets skull, som gav oss en skötersketid på familjeläkarjouren för att hon tyckte det var lika bra att checka läget i alla fall. Dags att rassla ihop sig, vi ska vara där om 45 minuter. Vänta ute är det som gäller för ovanlighets skull, en av oss får gå in och anmäla fröken smittpricks ankomst.

Heja Sverige idag!

/Jenny

Premiärpackat

Idag har vi börjat flyttpacka på riktigt. Skönt att komma igång! Från och med nu ställer jag in mig på att hemmet kommer att se ut som en kaosyta tills vi flyttar. Ja, alltså, mer än vanligt då - kanske märker bara vi skillnaden, haha!

I samma sekund som man viker upp första kartongen och ska börja packa, startar också Operation Rensa i Röran. En gren som sambon är bättre på än mig. Han är inte så nostalgisk, inte så bunden till sina saker. Själv kopplar jag ihop allt med nån person, nåt minne... Men jag försöker i alla fall, och det brukar gå hyfsat mellan varven om jag verkligen ställer in mig på att vara hård.

Sambon har varit iväg idag (uppdelning är ju nödvändig just nu - en av oss är vattkoppsomvårdare medan en är i frihet) och köpt två stora kastruller och en stekpanna som ska funka på induktionshällen i nya plejset. Jag hade sett en annons om att sådant var på halva priset på Coop, det satt fint för oss! Ytterst få av våra gamla kastruller och pannor överlever nämligen flytten tyvärr.

Han slog också till på ett läckageskydd till nya kylen och frysen, som är en så kallad side by side med ismaskin. Eftersom den har vatten i sig, är risken stor för jobbiga följder om det blir blött under och bakom och man inte märker något först. Besiktningsmannen tipsade om skydd under, så givetvis lyder vi det rådet! Skönt att ha det klart - det måste ju in under direkt, innan vi börjar fylla på med käk och det blir tuuuungt att dra fram...

Hörrni, vi SKA verkligen flytta! Hihi!

/Jenny

Det rullar på

Ja det rullar faktiskt på rent konkret - idag levde bilen plötsligt igen. Skumt! Fast den är nog inte helt att lita på, med tanke på hur lynnig den var igår. Frågan är bara om/när/hur vi ska kunna styra upp det här med verkstadsbesök i veckan? De ska ha tid på verkstaden, och vi ska kunna ta oss dit trots en unge med vattkoppor i släptåg... Trixig logistik.

Vattkoppsungen var uppe i 250 prickar i morse. Förnyelsetakten saktar ned alltså, skönt! Men de prickar hon har börjar vara ganska trasiga, stela och göra ont. Och de ser allt bra skruttiga ut nu! Jag tittar på henne och undrar om det är så här hon  kommer att se ut om sisådär 10 år när acnen sätter in? Fast just när det gäller DET, har jag i alla fall bra gener om hon nu är lik mig där också. Jag är inte så nöjd med att dela ut astma (sorry), närsynthet (återstår att se) och lockigt hår (lär hon morra om i perioder). Men fin hy (vassego) kan hon väl i alla fall inte klaga på, haha!

Frida sov som en kratta i natt, hon vaknade typ en gång i timmen och hade kli eller ont. Som tur var somnade hon om direkt varje gång, men visst blev det hackigt. Hon har varit förvånansvärt pigg idag, trots att hon haft en skvätt feber också (knappt 38 grader). Fast i eftermiddags slocknade hon minsann i soffan en liten stund. När hon krupit in i sin soffkoja under en gosig filt blev det plötsligt väääldigt tyst, hihi. Jag hoppas på lite bättre sömn inatt, men det lär visa sig...

Imorgon ska det viftas med Sverige-flaggor! Vi håller oss dock på vår vattkoppskant och åker ut på landet och klipper gräs och grillar istället, om det inte regnar förstås.

/Jenny

Osaligt, oskönt, och oturligt

Frida hade svårt att somna ikväll, hon slocknade väl till sist vid 21.30.
Sedan dess har hon vaknat och gnytt över kliande koppor typ fyra-fem gånger redan.

Jag har klappat om, sjungit, bytt till tunt täcke, öppnat balkongdörren för svalka, smörjt och blåst. Försökte nyss badda med alsollösning, men då sved det visst i de sönderkliade (som blir fler och fler) och det gillades inte ett endaste dugg. När jag förklarade att det sved för att hon kliat sönder dem, svarade hon "Ursäkta mig, det var inte meningen!". Gullprinsessan, det tror jag det. Jag har FULL förståelse och är så imponerad av hur duktig du är!

Jag ställer in mig på en stökig natt med korta sovpass, helt enkelt. 
Stackars fnutt.

Just ja; bilen stannade idag också! Jamensåklartdårå. Gaaaah.
Verkstaden nästa. - det var ju en hel månad sen sist.

(Helgplanerna faller samman allt mer, känns det som...)

/Jenny

Övertydligt, skulle man kunna säga

I morse hade Frida gått ifrån gårdagens 50 vattkoppor till 185 st! Hon är alldeles knögglig, och några fler har poppat upp sedan dess också så jag skulle gissa att hon kommit upp i 200 vid det här laget. Nu börjar det se "på riktigt" ut, som ni förstår.

(Jag räknar dem inte bara för att jag är lite störd, haha, utan för att man ju lär försöka ha koll på när det inte längre kommer nya. Så fort de befintliga torkat ut och inga nya kommer, börjar hon ju bli mogen för att släppas ur sin karantän.)

"Håll barnet svalt" står det när man läser om vad man kan göra för att underlätta. Jojo. Det är tjugosju varma grader ute (i skuggan) och lika mycket här inne trots korsdrag. Tur att vi just fått ett gäng tunna, fladdriga, mjuka sommarklänningar efter lilla B! De kommer väl till pass nu.

Det är lite synd om Frida, men hon har ingen feber idag och klagar inte mycket alls. Mest verkar hon tycka att det är lite spännande att ha vattkoppor, faktiskt. Hon tittar i spegeln, känner på dem och skrattar åt sig själv.

Matlusten är dock inte på topp så jag har nyss varit ute och bunkrat festis, jordgubbar, passionsfrukt, gröna äpplen och vindruvor - sånt går i hyfsat. Vi smörjer de elakaste ställena med Elisabeth Arden Eight Hour Cream (det hjälper, säger Frida - provades av en slump!), har köpt alsollösning och antiseptisk kärm. Vi har dessutom kylbalsam som vi inte provat ännu.

Hon har dock en särskilt dum prick i ögat stackaren, och en massa i och bakom öronen, och ett gäng i rumpestumpen. De är av förklarliga skäl lite svårsmörjda, så nu har jag köpt flytande Clarityn som ska hjälpa mot kliet. Intages ikväll, för risken finns tydligen att man blir lite såsig av den...

Nu ska jag duscha fröken pricklund, så hon får lite svalka och en ren hud med mindre risk för klia-sönder-infektioner. Ha en skön fortsättning på långhelgen i detta härliga väder!

/Jenny


Försmak

Idag har jag hämtat, lastat, kört hem och kånkat upp SJUTTIOÅTTA jädrans flyttkartonger till lägenheten. Det är en himlarns massa kartonger, gott folk! Och när man bär dem och vill ta så många som möjligt, får man lätt fula skrapmärken på handlederna. Det ser ut som om man försökt skära sig själv. Osnyggt.

Milda Matilda.

Projektet tog över tre timmar, allt som allt. Vardagsträning med knorr, minst sagt! Jag kommer säkert att ha träningsvärk i både benen (efter trapp-SM) och armarna (efter knipet i nyporna) imorgon. Under kvällen har jag nog druckit minst två-tre liter vatten, för att kompensera den grava vätskeförlust som uppstår när jag gör sånt där i över 25 graders värme...

Det här var jobbigt - och ändå bara en liten viskning jämfört med the real thing i juli!

(Vart man gör av 78 kartonger i sin lägenhet när de inte längre står platt travade utan är fyllda med saker, ska ju sedan bli intressant att undersöka, haha. Crazy.)

/Jenny

Tvekan är förbi

Vattkoppor it is.

Frida har gått ifrån ca 25 prickar i morse, till över 50 st på sena eftermiddagen.
Vissa av de äldsta prickarna har fått en liten men tydlig vätskeblåsa.
Flera prickar kliar mer (men de flesta gör ont, säger den tappra drabbade).

Som tur är har hon ändå varit ganska normalpigg, hon äter lite extra skruttigt bara. Det blir spännande att se hur morgondagen blir! Eller förresten, jag kanske ska nöja mig med en bra natt först?

Efter en kväll ute på landet (hos dem som redan haft koppor plus ett par kusiner Frida troligen smittade redan igår - så kan det gå), kom Frida nämligen inte i säng förrän närmare klockan 23! Holy moses, hon kan behöva en icke-kliande nattsömn som sträcker sig en bit inpå förmiddagskvisten... Och det tackar ju nattsuddarmamman aldrig nej till.

/Jenny

Prickigt

Igår ute på landet var det galet mycket mygg. Jag har en helt bunt myggbett som kliat retligt inatt, och väntade mig helt klart att Frida skulle vara lika prickig i morse.

Och visst var hon prickig, alltid.
Men såg inte prickarna lite skumma ut?
Och kändes hon inte lite varm?

Vattkoppor? Myggbett? Vattkoppor? Myggbett? (Gaaaah, hur ska man vara säker?)

Vattkoppor, tror jag faktiskt. Det lutar åt det. Rackarns.
Och termometern visade 37,7, så hon har lite smygfeber.

Jahapp. Det lär bli tydligare under dagen hur det artar sig, det här. Men jag är otroligt tacksam för att det startade i början av en femdagars ledighet, eftersom utrymmet för VAB såhär innan semestern känns ganska magert. Jag googlar och läser om smitta och symptom, och är t.ex. tacksam för att barn med vattkoppor tydligen INTE smittar vuxna/äldre med bältros.

Hon är pigg än så länge i alla fall, lilla pinglan. Lite kli bara, men uthärdligt än så länge. Och helt säker på min sak känner jag mig inte... Men en av barnen på förskolan som hade vattkoppor tidigare fick visst bara sisådär tio prickar, så det behöver ju inte bli speciellt omfattande heller.

Rafflande fredag, som ni hör!

Nu ska vi hämta flyttkartonger som ska lånas från mitt jobb - Frida får väl vakta bilen och leka med Barbie... (Det ska stå en bunt kartonger och vänta på oss redan, tack vare snälla och hjälpsama vaktmästare!)

/Jenny

Årets första dopp

Idag har vi tillbringat större delen av dagen och kvällen ute på landet. Sommarskönt! Vi blev bjudna på middag av farmorn och farfarn (tack!) och fick god efterrätt som intogs galet svensk-sommar-idylliskt - med utsikt över havet, med sol på nosen och myggen surrades runt anklarna.


Jag badade också! Minsann, årets först (två) dopp. I havet! Och Frida vadade ut till knäna ungefär, helt frivilligt! Det var andnings-störnings-kallt och rivande friskt, må jag säga. Men skönt!

Imorgon blir det hämtning av en bunt flyttkartonger, och middag därute igen med ena svägerskan med familj. Och lite sovmorgon, please..?

/Jenny

Känns som en fredagkväll...

...här hemma. Frida kom i säng ganska sent, sambon är på vift hos vänner och en radda lediga dagar väntar.  Gött! Jag har stökat runt lite hemma men parkerade sedan vid TV:n. Förrådsröjning och annan ytterligare nytta får vänta till imorgon. På fredag ska jag hämta flyttkartonger, så då kan vi börja packa så smått också.

Det är helt klart fredagsfeeling även ute på stan. Det är väldigt rajrajjigt på gatan utanför, minst sagt. Kanske är det studenterna som börjar rassla runt? Det skrålas och levs om, i alla fall. Och dunka-dunka-bilarna rullar också, hör jag. Finfint.

Gääääsp.  Det är liksom ingen vidare fart på mig ikväll. Hm... Kan man vara fredagstrött efter en tredagarsvecka?

/Jenny


RSS 2.0