Tack och lov, ske pris

Imorgon är det fredag. Kropp oh själ längtar.
 
Den här veckan känns som om den bestått bara av dagar. Intensiva, långa, hektiska, utmattande dagar utan nån vila emellan. Så känns det. Jäkt, jäkt, jäkt.
 
Imorgon är det ÄNTLIGEN fredag. Hurra!
 
(Imorgon blir det simskolestart igen för Frida, och sista-rycket-fix och förberedelser för oss. I helgen ska vi nämligen fira några vänner som gift sig, det blir mysigt!)
 
/Jenny

Vissa är tydligare än andra

Idag har Frida börjat på balett. Jag tror dock inte riktigt hon är balettmaterial, men jag kan ju ha helt fel. Hon har längtat och önskat så hett, så hon får givetvis prova på. Hon var oerhört laddad idag. Och till hennes glädje hittade hon en tjej från hennes lördagsdans i samma grupp också.
 
Jag trodde att det mest skulle vara lek och lättsamhet så här tidigt, men det verkade rätt så seriöst. Håret ska vara uppsatt, "teknikskor" köpas, kläderna ska vara tunna och ganska tighta så att man ser rörelserna, föräldrarna får vänta i omklädningsrummet. Balettfröken inledde med att prata om vilken hållning man måste ha när man dansar, att man ska tänka sig att man har vatten i bäckenet som inte får spillas ut. Typ. Efter en del föräldrainformation, hann de dansa sisådär 20 av lektionens 40 minuter.
 
I bilen hem:
- Tyckte du att det var kul, gumman?
- Nja... Vi GJORDE ju nästan ingenting!
- Det blir längre tid nästa gång, när inte vi ska få en massa papper och information först.
- Mm. Men jag tyckte det var lite tråkigt, faktiskt.
- Varför tyckte du det var tråkigt?
- Det var liksom inte som jag tänkt mig, riktigt.
- Vad var det som var annorlunda?
- Jag trodde det skulle vara lite mer GLÄDJEFULL balett, med mer hopp och skutt liksom!
 
Underbara, uttrycksfulla, fantastiska sötunge! Jag förstår på pricken - och just precis det där (strikta, disciplinerade, kontrollerade) är varför jag trodde att balett inte passar henne riktigt. Men vi får väl se hur det artar sig.
 
För övrigt uppstod världens roligaste missförstånd härom veckan! Jag mötte en annan mamma i hallen på förskolan och berättade att Frida skulle börja på balett. Hon gjorde en sådan där stel min som liksom sa att jag verkade GALEN men att hon försökte verkade artigt leende ändå, och sa "Jaså...?" klart fundersam. Jag sa "Ja, jag vet inte om jag tror det passar Frida men hon måste ju få prova" - varvid mamman lättad utbrast "Jasså var det FRIDA som skulle börja?! Jag trodde du sa att DU skulle börja på balett!". Hahaha, dagens asgarv! Hur kunde hon ens tro sig höra det? Jag har en förhållandevis korrekt självbild och iiiiinte direkt den typiska balettkroppen, om man säger så...
 
Natti!
 
/Jenny

Måndagsmaraton

Jobbajobbajobba. Aldrig hinner man klart det man ska - det blir nog en liten upphämtning ikväll om det här ska gå ihop sig, för morgondagen lär inte bli det minsta lugnare.
 
Men nu tar jag och tutar iväg, lastar min ösregns-kvarlämnade cykel på bilen, åker till förskolan o hämtar Frida, sticker hem och drar i oss en snabb macka, packar lite film&rit-sake, byter om, sticker till Korpen med barnet och mig själv och hoppas hon vill försjunka i Barbie eller nåt medan jag tränar ett pass Funktionell styrka vad det nu är. 
 
Tjipp!
 
/Jenny
 
Tillägg några timmar senare:
Utmaningen ta-med-F-och-håll-henne-lugn fick vänta, sambon hann preciiiis hem så jag kunde dra iväg ensam och träna. Sweet.
 
Kan för övrigt meddela att "funktionell styrka" saknas i min kropp - tanten på 70 år bredvid mig orkade bättre. Nog för att hon var lätt som en fjäder och därmed hade mindre tyngd att lyfta och knixa med, men ändå. Maj gaaad. Det där passet får jag nog pallra mig i väg på fler gånger...

Vardagschock - check!

Hallååå där ute! I´m alive!
 
SWOPP sa det så hade hela den här veckan gått utan att jag fattat vad som hänt. Och inte har jag hunnnit/orkat/prioriterat att blogga en enda gång! Det har varit stressigt as hell, kan jag säga. Den här och de närmaste veckorna som kommer är alltid så på mitt jobb, så jag vet ju om det innan. Ändå blir jag överraskad varje gång! Man kan lugnt säga att övergången från semesterlunk och viloläge till skärpa, fokus och tempo i 190 knyck är lite utmattande. Andnödstempo, liksom.
 
Som om det inte räckte med jobbjäkt, har vi haft en hel del att stå i på fritiden också. Jag har varit hos frissan, Fridas dans har börjat (den ena - på onsdag blir det balett också!), vi har varit på rackarns trevligt 40-årskalajs i Ockelbo, vi har varit iväg på ärenden, köpt ett gäng födelsedagspresenter, jagat kökstaksspotlightslampor som passar, handlat, hunnit med ett piratbarnkalas, hämtat reserverade bibblaböcker... Och en hel bröt andra saker. Så där som det alltid är, och lite till.
 
Ja, och en morgon mitt i veckan nån gång, lät det plötsligt om om en moppevarvning eller en tvättmaskinscentrifugering pågick inne i vårat kylskåp. Fel fel fel ljud. Hjolp. Hastigt och lustigt fick vi tömma kyl och frys (tack och LOV att vi har en extra av dem vardera i källaren också!!) och frosta av dem, för att se om fläkten skulle må bättre av det. Vi har precis dragit igång dem igen och håller tummarna... Det är så drygt att springa i trappan för minsta macka som ska fixas. (eh... dagens i-landsproblem, jag vet.)
 
Frida har övernattat hos en kompis (hos S - tack snälla ni!) för första gången också. Åh, lycka! Hon var galet sprallig innan och supernöjd efteråt. Hon frågade varje dag hela veckan om hur många dagar det var kvar. Laddad som en tok. När det var fyra dagar kvar kom kommentaren: - Jaa! Nu är det dags att planera vilken pyjamas jag ska ha på pyjamaspartyt! Och timmen innan lät det: - Mamma... Det är såååå pirrigt att jag nästan inte vill gå dit! Perspektivet var liksom att eftersom HON skulle på översovning, så kunde ju VI ta och gå på fest nu när vi ändå hade lite extra tid. Haha! Och det hade gått kanonbra.
 
Något jag INTE gjort i veckan, är att träna. Jag körde ett Aerobox-pass i söndag och sedan har det varit stilla. Inte helt fritt valt, dock. Jag har - förutom extrem tidsbrist och lite småkraxighet - haft två av Sveriges absolut märkligaste ursäkter för att avstå;
- Order från frisören om att inte tvätta håret på några dagar (Jag blir toksvettig vid träning och måste tvätta håret efteråt. Men rött pigment rasslar av så lätt om det inte fått "sätta" sig ordentligt - och det kostar ju en slant att peta dit...)
- MASTODONTont nageltrång på båda fötterna (Hej varande, illröda, onda tår! Vill ni ta och klämmas in i tränga, stela träningspjucks igen? Inte?)
 
Nu kör vi en vecka till. Full fart framåt!
 
/Jenny

Ohoj, landkrabbor!

Idag är Frida på piratkalas, minsann. Skepp ohoj!

 

 

/Jenny


Rast och ro

Jag har tvättmaraton idag. Igen. Nackdelen med att inte ha egen tvättstuga, är att all tvätt måste göras i ett svep. Fast har man egen maskin så tvättar man lite mest jämt och hela tiden Istället, det har sina klara nackdelar det med. Det där enda svepet känns bara så långt ibland...
 
Kommer upp, ser mig omkring och konstaterar att det är vädigt stökigt hos oss just nu. Skulle behöva plicketiplockas en hel del, överallt. Men.... Nä. Inte just nu. Om en stund. Frida och pappan är nämligen på promenad (eller ja, lillpinglan åker rullskridskor), så jag väljer att njuta.
 
Soffan, iPaden, Martina Haags sommarprat och kanske ett ögonblick med slutna ögon.
Yes. Njuta av stillheten. Skönt.
 
Jag har redan varit duktig idag så det räcker, utöver tvätten såklart. Tagit Frida till dansen, äntligen hittat rätt lampor till den trasiga spotlighten i kökstaket, slagit till på en ny lampa till köksfönstret (som jag ska sätta upp ikväll), lagat flera olika plagg som varit småtrasiga här och där, plockat lite hallon och fryst in, namnmärkt en hel kasse nya kläder och saker till Frida. Ska dessutom ordna käk nu, betala några räkningar, vika tvätt och kanske bränna några cd-skivor ikväll. Och kanske ringa en vän. (Om nu nån har tid en lördagskväll. Jag har det, för att sambon taxijobbar ikväll/inatt igen.)
 
Hm. Hur har jag hunnit allt det där och mer fast dagen varit lugn?
Aaaah. Vi gick upp tidigt i morse för att hinna på dansen. Trolleri.
 
Upp tidigt OCH ut direkt - en kombination som jag inte provar på så ofta på helgen, haha!
Men var var jag nu? Just ja, Martina Haag ja. Och blunda.
 
...och där kom de hem igen, mina kära.
(Tur att Martina lika gärna kan haka på ned i tvättstugan sedan.)
 
Hoppas ni har en bra helg!
 
/Jenny

Något är fel här

Det är lätt att känna sig lite trött när man börjar jobba efter semestern. Både under dagen för att man fått kliva upp så tidigt, och på kvällen för att man jobbat en hel dag istället för att slöslappa.
 
Men nu? Trött är jag, ooooh ja.
 
Men är orsaken de sena kvällarna i kombination med vardagsmornarna?
(Nja, det har inte varit så illa faktiskt - för att vara jag.)
 
Eller är det träningen som utmattar mig?
(Icke. Jag blir trött efteråt, men då LÄGGER jag mig tidigare också.)
 
Eller är det ovanan att hålla farten uppe hela dagen?
(Knappast faktiskt. Jag har väl inte riktigt kommit upp i så mycket fart ännu...)
 
Nej ni.
 
LUFTEN. Det är fortfarande fel på LUFTEN på jobbet, de väntar på nån jämrarns reservdel.
Varmt och kvavt och syrefattigt. Astmasprayen går varm och jag svettas. Blä.
 
Otippat skäl till att inte vilja gå till jobbet efter ledigheten, måste jag säga.
Tack och lov att det är fredag imorgon!
 
/Jenny

Nytillskott på jobbväggen

Fick med mig två nya alster från förskolan i morse:

 

 

/Jenny


Jag är igång, heja mig

Frida hamnade oplanerat på lekdejt igår efter förskolan, då tog jag tillfället i akt och drog till Korpen. Nu jädrar! Men hur gör man nu igen? Vad brukade man ha på sig? Var är skorna? Orutinen... Ett kortköp och ett pass powerafro senare kom jag hem toksvettig, högröd i fejset, trött i kroppen, galet hungrig och sååå himla nöjd med mig själv!
 
Det gäller att spinna vidare på den där energin när den väl kommer, så ikväll har jag testat "passera själv"-funktionen på kortet. Jag rasslade in sent och körde 50 minuter rask promenad på bandet medan jag kollade på So You Think You Can Dance. Sen cykla cykla cykla snabbt hem i en reklampaus (hann alldeles precis, perfekt avstånd!) och titta vidare. Fixade lite fika i nästa paus; bland annat färska blåbär med mjölk, tack sambon som plockat ikväll!
 
(Jag lovar att inte hålla på att skriva om hurtigheter jämt, det bara slinker ur mig just nu. Alla som vet hur lat och inaktiv och tung jag är och har varit länge, förstår nog varför jag inte kan låta bli att skriva glatt om att jag faktiskt gör nåt när det plötsligt händer. Pepp!)
 
Nu är det dags för duschen och sängen. Natti!
 
/Jenny

Zzzzzzzzyre tack

Första arbetsdagen efter semestern avklarad - häpp!
 
Eller häpp och häpp... Jag är helt trött och vaddig i skallen. Jag har ingen aning om det beror på att jag var uppe för länge, eller om det beror på det helt obefintliga syret på arbetsrummet. Hela vår våning ger en liksom andnöd, en trasig fläkt gör luften helt stilla, varm, konstig och syrefattig. Gäsp. Vi säger att det beror på icke-luften (för jag lär knappast komma i säng i tid ikväll heller).
 
Dagens bästa: Frida och jag höll sams hela morgonen!
Applåder till oss. Verkligen.
 
Nu ska jag åka och hämta lilla gullsnytan.
Hon var glad och tokladdad för förskola i morse!
 
/Jenny
 

Vem behöver Spotify egentligen?

Frida och jag är på cykelutflykt. Vi susar nedför en backe och Frida ropar till mig:
 
- Mamma, vill du inte lyssna på lite musik?
- Det blir ju inte så lätt just nu, vi cyklar ju, gumman.
- Men du behöver ju bara TÄNKA på nån låt, så blir det FULLT av musik inne i huvudet ju!
 
Ah. Tänkte inte på det.
 
/Jenny

Idag lever vi långsamt

 
Idag har vi en sån där riktigt lugn dag. Först sovmorgon hela familjen. Nattjobbarpappan fick sova vidare ännu längre, när Frida och jag tassade upp och käkade frukost. Sedan kollade hon på Barbiefilm på sin lilla DVD, medan jag såg Narnia-film nr 3 nedbäddad i soffan med datorn - lyxigt slöande! Ingen risk för överansträngning direkt.
 
Nu på sena eftermiddagen drog pappan iväg på golf. Då tog jag en cykelutflykt med Frida, och för tillfället befinner vi oss på mellanlandning på stan för sushimiddag (som jag lovade Frida i början av veckan, men som aldrig blev av då). Nu tar vi nån liten omväg hem, är det tänkt. Fortfarande skönt tempo på den här dagen. I like.
 
Imorgon är det andra bullar. Då är det dags för vardag igen, med förskola och jobb och ordning och reda. Oddsen är låga för att det blir två trötta tjejer med kort stubin på mornarna några dar, haha!
 
/Jenny

Trädgård och trötthet

Idag har vi gjort en utflykt till den otroligt fina, mysiga och inspirerande trädgården hos A-K, en bekant till mig från högskoletiden. De har öppen trädgård även imorgon kl 11-17, missa inte den och hennes pappas goda bakverk om ni bor i närheten! Läs mer på hennes vackra blogg www.landetkrokus.se eller i lokaltidningen imorgon söndag.
 
Efter det blev jag lite seg. Sambon drog på taxijobb, jag lade mig i soffan med iPaden. Och toksomnade en hel timme! Enormt skönt, men kanske lite otajmat, haha. Nu ska vi se... vad var det nu vi skulle göra igen..? Just ja, middag! 
 
Vart femåringen var? Hon lekte med Barbie på övervåningen. Så kan det gå när man har en unge med guldmedalj i fantasilek på egen hand.
 
/Jenny

Kodak moments

Idag har fröknarna ofas först krämat ur det sista sovmorniga ur den här semestern - gött!
 
Sedan åkte vi till Ockelbo och hälsade på våra vänner där. Det blev andra gången vi fick snusa på deras lilla bebis M, imorgon är hon två veckor och JÖSSES så sööööt! När hon är vaken får man riktigt mycket kontakt, det är ovanligt med så små räkor. Jag har burit och bytt blöja och myst, och så blev vi bjudna på gott grillat dessutom. Lite prat klämde mammorna in också, åtminstone några avslutade meningar tror jag vi fick till (fast sedan jag kom hem har jag kommit på flera saker vi måste återkoppla om, haha!).
 
Jag hann nånstans däremellan göra en raketinsats som familjefotograf också, vilket var själva huvudorsaken till besöket. Milda makaroner, inte lätt att fånga alla fem i familjen (med tre barn under fem år) att hålla sig på rätt ställe med rätt miner, haha! En flertal galna bilder med gnällminer, blinkningar, huvudvändningar och annat finns det garanterat, men kanske några användbara däremellan också får vi hoppas.
 
Ikväll har jag och sambon sett Narnia-film och soffhängt. Lagom! Nu ska jag läsa en stund innan jag klipper igen ögonlocken.
 
/Jenny

Återseendets glädje

Efter en lång sommarledighet där tiden sprang iväg, ägnar Frida sig åt återseendets glädje idag.
 
Vi hämtade hennes kärlek H efter lunch på förskolan idag, oh vilken grej! Först lyckan att få heja på vänner och pedagoger på förskolan, sedan glädjen att få tid med efterlängtade H. Jag har nu två fina femåringar uppe, som leker loppis och dukar till fika (har bestyr med att räkna in alla inkl Hs mamma o lillebror som ska komma), och viskar om smygbus, och poppar Saade och sjunger med på femåringsengelska. Värsta myset!
 
Nu ska vi plocka hallon och duka till eftermiddagsfika. 
 
/Jenny
 
 

Vad gör ni på nätterna?

Sover? Såklart. Det verkar ju sunt och normalt.
Jobbar kanske, i vissa fall?
 
Själv ugglar jag värre än nånsin just nu. Härom natten stod jag till exempel och rensade och frös in krusbär (tack farmorn!) och lyssnade ikapp på några sommarpratare tills vääääldigt sent. Jag ser film, plockar undan, förbereder nästa dag, läser ikapp på fejjan, märker barnkläder, betalar räkningar, läser böcker och beställer storflaskor schampo online. Typ. Och tusen andra saker. Och trivs!
 
Man undrar vad människan i den skramlande tidnings-elbilen som kommer mittinatta tänker om att det så ofta lyser här när han eller hon kör förbi.
 
Nåja. Snart är det vardag igen och sovmornarna ett minne blott.
Då blir det andra bullar!
 
Nu ska jag packa badväskor för Parkbadet imorrn...
 
/Jenny

Jag kanske ska slå till på en ny karriär?

Måste definitivt delge er gårdagens mest överraskande kuriosa:
(Ni kommer att förstå varför)
 
Av någon outgrundlig orsak (jag tror bestämt en peppande 10-åring var inblandad) förekom armbrytning på gårdagens stillsamma familjekräftskiva. Det visade sig då att sambon hade mycket svårt att bryta ned mig med höger hand! Han fick ta i rejät och trots detta blev det oavgjort i första omgången. Den andra vann han efter en seeeeeg match med hjälp av ett fulknep (släpp och RYCK - jag slant till så att min armbåge blev blå efteråt).
 
Ni som träffat min sambo (goddag herr vältränad), vet att detta är en bedrift!
Tack min galet otränade lekamen, det var uppfriskande. För mig åtminstone, hehe.
 
(Han är vänsterhänt, men ändå. Och jaadå, med vänstern gick det bättre för honom att vinna över mig mer direkt. Det får vara nån måtta på förunderligheterna.)
 
Hmm. Kan man börja med en ny sport efter 40 tror ni?
(Synd bara att jag är vass på att hålla emot men mindre bra på att bryta ned...)
 
/Jenny

Kräftsöndag

Idag har vi hängt på landet och firat farfarn som fyller år (grattis grattis)! Han fick en kräftskiva av oss och svägerskan, så ikväll har vi dukat av och på och mumsat oss tokmätta med hattarna på svaj. Toppenkräftor (fredagen = jagajagajaga THE kräfta, dvs nån packad i år och från Kina, det är väl inget orimligt krav va va va?!), good västerbottensostpaj, sallad, bröd, aioli. Mmmm. Mycket trevligt! Ett bad hann vi med också, i det uppfriskande havet.
 
Det här med att försöka närma sig lite mer vettiga rutiner och tider för Fröknarna Felfas går inget vidare, by the way. Ikväll kom vi hem rätt sent och Frida slocknade inte förrän närmare midnatt. När pappan hinner somna innan femåringen (och det är ingalunda första gången!) så känner man ju att det är lite skevt, haha. Vi får väl se hur det går, vi har en ledigvecka till på oss. Men jag gissar att det snarare blir crash-and-burn-effekten som får göra susen, när väggen av vardagar väl tornar upp sig ger det sig liksom själv det där. Har funkat förr.
 
Men tack och lov att det dröjer en vecka till innan vi behöver testa!
Natti natti.
 
/Jenny

Märkt för livet

Vi pratade för ett tag sedan här hemma om ålderstecken och rynkor (varför har jag ingen aning om längre, men det kom upp på något sätt). Frida kollade nyfiket om vi hade några rynkor.
 
- Mamma, har ni några rynkor i pannan?
- Ja, lite i alla fall. Fast pappas rynkor i pannan går liksom åt sidorna, men mina går uppifrån och ned. Som här, jag har ju några rynkor här mitt i pannan vid ögonbrynen.
- Jaaaa mamma, du har ju märket från där du jobbar!
- Där jag jobbar?? Vaddå?
- Jo men märket du vet från ditt jobb!
- Från mitt jobb?
- Jaa, som du har på din vattenflaska!
 
Ahaaaaa, där trillade pengen ned. Min kära dotter anser att jag har Högskolan i Gävles logga i pannan. Så kan man ju också se på koncentrations-/bekymmerrynkorna, hahaha! (Ni som inte vet hur loggan ser ut, kan kolla längst upp till vänster här) Snacka om lojalitet med jobbet, va? Jojo. 
 
Kan man få skadestånd, tror ni? Eller sponsorpengar?
Jaså inte? Attsingens, hehe.
 
/Jenny

Lite i otakt liksom

Idag har jag varit lite raspig, så jag har försökt ta det lite easy. Det är trist för spralliga femåringar! Men Frida blev bortlånad på lek en stund på eftermiddagen, det var dagens stora lycka för henne helt klart.
 
Såhär på kvällningen har jag hamnat lite i ofas.
 
Först handlade jag och Frida på ICA Maxi. Det är inte optimalt att göra med en tröttlekt unge, men vad gör man när pappan tränar samtidigt. Efter sju sorger och åtta bedrövelser (läs "kråglande kinkig unge och en lite hängig mamma med urdåligt tålamod)) hade vi väl kommit halvvägs genom affären. Då lät det pling plong i högtalarssystemet och en röst meddelade att butiken skulle stänga om 10 minuter. WHAT? Shit, jag som trott de hade öppet en timme till! Bara att avsluta i all hast och så måste vi handla resten imorgon. Dryyyygt.
 
Och sen har jag nattat barn och sambo och sedan suttit här och donat lite. Spelat Wordfeud och Razzle (fd Rumble), sökt lite grejor jag ska handla på nätet, kollat TV, plockat lite... Då kommer jag på att jag ju glömt TVÄTTEN i torkrummet! Jihoo vad man INTE vill komma på det strax efter midnatt när man tänkt hoppa i säng. Gaaah. Nu får jag smyga mig ned och styra upp.
 
Imorgon får jag visst vässa till mig lite.
Natti!
 
/Jenny
 
 

Vi är ute och cyklar

Idag har jag och Frida cyklat till farfarns och farmorns sommarhus. Det är 11-12 kilometer dit från oss, så det är låååångt för en femåring. Hon var superduktig, verkligen! Det blev en trevlig utflykt med bra vardagsträning, en fikapaus i Strömsbro och många sköna samtal. Till exempel följande reflektion:
 
- Mamma, jag har tänkt på en sak.
- Jaha, vad då gumman?
- Jo, det är sällan man hör en kille säga att något är vackert.
- Jaså?
- Mm. Jag hör dem oftast säga att något är coolt istället.
 
Så impad av att Frida orkade hela vägen. Sedan blev vi bjudna på middag av farmorn och farfarn (tack!), så gott! Efter en lugn hänga-på-landet-kväll, åkte vi tillbaka till radhuset. Imorgon ska vi rensa krusbär som farmorn plockat åt oss (tack igen!) och kolla på Barbiefilm, har jag lovat. (Och förhoppningsvis inte få mer ont i halsen, än det lilla halvsträva som flyttat in såhär på senkvällen.) Vad det blir mer får vi se.
 
Semestermood. Jag älskar det.
 
 /Jenny
 

Danstrans

Frida och jag hamnade lite på tvären här ikväll, så nu bytte vi läggning i hyfsad tid mot soffmys med mig till So You Think You Can Dance så vi hinner kramas och bli sams. Frida kläcker sköna kommentarer och funderingar som vanligt.
 
Ett par dansar samba. (Sviiiiinbra, för övrigt.)
- Mamma, jag tycker det ser ut som om man ska dansa den här dansen med någon man älskar. 
- Varför tycker du det?
- Jo men... Det ser bara ut så. Och det är jU mycket roligare och coolare att dansa med någon man tycker mycket om, eller hur?!
 
Nästa par äntrar scenen:
- Vad hon ser ung ut, visst gör hon?! Hon ser ut som att hon bara är tonåring. Hon kanske ÄR det? Och varför liksom sträcker de sig efter varandra hela tiden? Visst är det för att de längtar efter varandra? Är det för att den handlar om kärlek, den här dansen? För det gör den, va?
 
Sköna funderingsfilur. Jag var nästan sugen på att låta henne få vara vaken lite längre, bara för att få höra fler intressanta reflektioner. Men... nej. Strax därefter snusade hon djupt och skönt.
 
/Jenny
 

En kvinnas doft

Det blev en innehållsrik dag det här, liksom bara av sig själv!
 
Lite sms hit och dit och vips fick vi hit en kompis till Frida på förmiddagen. Sedan åkte Frida till en annan kompis på eftermiddagen, och jag nyttjade den tidsluckan genom att träffa en vän för en fika på stan. Sen hem, och käk, och tjoff ut på prommis i Hemlingbys femkilometersspår med trevligt sällskap. Med så mycket babbel längs vägen vågade sig inga björnar fram, haha!
 
När jag kom hem, höll pappan på att natta Frida. Hon sträckte upp sina små armar för att få en kram av mig.
 
- Jag är lite svettig, gumman.
- Det gör inget mamma!
- Gosunge, sov gott!
- Mm, får lukta på ditt hår mamma!
- Vad luktar det?
- Det luktar underbart mycket DU!
 
Sötsnyte! Hon kommer ofta fram och bara borrar in sitt huvud och drar in doften av mig.
 
Fast det där minns man ju. Mammas doft. Den sitter som berget inom en! Trots att min mamma inte funnits i livet på snart 18 år (fullkomligt obegripligt att det är så länge!) så minns jag doften. Som en varm ros i hjärtat ligger den som ett minne. Om jag vill kan jag liksom plocka fram den ibland, även om det blir alltmer sällan.
 
Nu är det natti natti! Nu ska jag gå och bli trygg och varmhjärtad av mitt barns doft.
 
/Jenny


RSS 2.0