Ut och upptäcka världen

Idag har Frida varit och lekt hemma hos sin mysiga förskolekärlek H. Åh lycka! 
Under tiden hann jag göra ärenden på stan, inklusive inköp av träningsskor. Åh, lycka!
 
Vi kom hem för en stund sedan, och har just ätit lite mellanmål. Färska hallon och jordgubbar från torget, och aprikoskräm med mjölk. Somrigt!
 
Nu sticker vi ut igen en sväng. Frida vill nämligen cykla omkring och upptäcka lite av världen, säger hon. Så det är klart att vi ska!
 
(Om jag får som jag vill, så ska vi upptäcka den del av världen där Dollar Store ligger som just nu säljer två Grumme tvättsåpa för 50 kronor, haha!)
 
/Jenny
 
 

En mysbyxdag har passerat

Jag hamnade visst i semestermood direkt. Sovmorgon, förskjutning av måltider och hemmahas i mysbrallor som jag inte kom ur på hela dagen faktiskt. Härligt!
 
Eller ja, sovmorgon och sovmorgon... Jodå. Om man försöker ignorera de där TVÅ gångerna strax efter klockan SEX på morgonen som vår klockradio fullständigt skenade, och drog igång på maxljud som skorrande sprack i mötet med väldigt morgontrötta trumhinnor, tills jag ryckte ur sladden - ja, då var det ju sovmorgon. För efter att jag fått ned panikchockspulsen (båda gångerna, herregud alltså!) och somnat om (och lyckats få Frida att göra detsamma), så sov vi till efter nio nånting. Och då ville Frida spela på iPaden bredvid mig, så jag passade på att slumra nån timme till. Tackar tackar!
 
Mesta delen av dagen har gått åt till tvätt. Hela förskoleklädhögen som kånkades hem inför "sommarlovet" dök ju upp som tillskott till den vanliga tvätten. Milde tid vilken massa skitiga regnjackor, ingrodda vantar och småskruttiga extrakläder det blir. Däremellan har jag jobbat några timmar, lämnat och hämtat Frida hos en kompis, handlat och slöat.
 
Imorgon blir det ungefär en likadan dag, kan jag tro. Tempomässigt, i alla fall. Utan tvätt, men förhoppningsvis med en prommis och en snabb sväng på stan för att ragga upp ett par nya prommis-skor också. Och så får vi väl ägna nån stund åt lite förberedelser för att gå på bröllop på lördag.
 
/Jenny

Äntligen, som man brukar säga

Äntligen fri! Semestertajm, känns ljuvligt skönt. Lite flextimmar torsdag-fredag kvar att beta av bara, men de kräver ingen väckarklocka och tidspress, utan går att beta av när det är läge helt enkelt.
 
Jag tog en powerwalk ikväll igen. Var ute en dryg timme och fick sällskap på en del av rundan av S från jobbet. Tyvärr hade jag kolossalt ont i utsidan på vaderna/smalbenen, så jag fick både gå långsammare och kortare än planerat. Skit också! Jag måste verkligen köpa ett par nya dojor, det kan förhoppningsvis hjälpa en del.
 
En bonus under promenaden var ett telefonsamtal där jag styrde upp ett och annat. Snabba ryck. Plötsligt hade jag kirrat semesterplaner för mig och Frida för nästa vecka. Kul! 
 
Kom hem, masserade benen lite, fikade - och kom på att jag missade So You Think You Can Dance ikväll. Och det verkar INTE gå att se via Play. Vad är det för stenåldersfasoner?! *morrar och kollar repristider*
 
Nu en sen dusch. Och imorgon SOVMORGON! Man kan ju bli lycklig för mindre.
 
/Jenny

Regnet det bara öser ned

Det här vädret är ju inte på topp, direkt. Det senaste dygnet har varit väldigt blött. Regn, regn, regn. Men vad fasen, det hjälper ju inte att deppa ihop över det precis - det gör ju ingen skillnad i alla fall! Jag gnäller inte, det här halvsvala mellansomriga som pågår nu passar egentligen en varm själ som mig rätt bra. Inte längtar jag efter att svansa runt i bikini heller. Bättre att göra det bästa man kan av saken, bara!
 
Ikväll blev det i alla fall äntligen uppehåll i strilandet. Jag svidade om och gick på en dryg timmes långprommis, tillsammans med A som bor i kvarteret och är mamma till en förskolekompis åt Frida. Det är ju så perfekt att umgås samtidigt som man knallar, snacka om att mixa nytta och nöje! Naturligtvis började det regna igen, så vi kom hem rätt blöta - men glada! Synd bara att jag klev ned i en grop i gräset och vrickade till foten en smula, det hade jag kunnat hoppa över...
 
Nu är det EN dag kvar till ledighet. En! (Förutom några flextimmar jag tänkte avverka hemifrån under torsdag och fredag, men de räknas nästan inte.) Sen är det långledigt för damerna i familjen! (Pappan har ju fått jobb över sommaren - mest bra såklart, men också lite trist liksom.) 
 
/Jenny

Dagens tack

Regnet ÖSER ned ute. Himlen är grå, grå, grååååååå.

Riktigt helt-okej-att-jobba-väder. Tack!
Och lika mycket tack för att jag hann torr till förskola och jobb innan det började...
 
Nu - fika!

/Jenny

Lite smarrig skinka, kanske?

Härom dagen tog jag en dryg timmes prommis. Gå gå gå gå gå gå. Rask takt.
 
När jag kom hem var jag helt svettig, så jag stretchade utomhus. Sedan rensade jag bort ett gäng uppstickare i rabatten, som vågat sig fram sedan den stora kirskåls-slakten. Så stretchade jag lite till.
 
Då så. Avsvalnad och balanserad, in och duscha.
 
Senare upptäckte jag typ åtta nya myggbett. Samtliga på rumpan!
 
Hmmmm. Jag drar två slutsatser:
- Ju större rumpa, desto fler myggbett får plats på den. Ännu en anledning att minska den en smula.
- Jag får eftersvettas inomhus nästa gång och ignorera ogräset, för så pass som den däringa rumpan hamnar i självgungning under själva gåendet i rask takt må det vara rackarns vältränade myggor om de sitter kvar då!
 
Framför allt är det ju sååå himla piffigt att klia hysteriskt på sina myggbett just på rumpan...
 
/Jenny

Tack för att jag får det här

Det finns kärlek, och så finns det kärleken till sitt barn.
 
På natten när jag tassar i säng alldeles för sent, och bär Frida till toa för en säkerhetskissning, och hon nästan sovandes klamrar sig fastare med små mjuka händer runt min hals. När hon ibland gnyr "Mmmm, mamma" och kramar mig med mjukt sovrufsigt hår som killar mot min kind.
 
Då.
 
Då blir jag fullständigt matt och oövervinnerligt stark av kärleken till det här barnet.  
Jag känner en så stor lycka att jag fått henne. Hjärtöversvämningslycka!
 
Jag vill alltid, alltid finnas hos henne, men vet att jag inte får. Att det inte går. Inte i det lilla - hon har sitt eget lilla liv redan nu med saker i som jag inte kan vara med på, och mer ska det bli. Och inte i det stora - jag tänker på livets förgänglighet och darrar vid tanken på om det skulle hända mig något. Eller henne.
 
När jag kryper ned i sängen och Frida vänder sig mot mig i sömnen och flätar in sina händer med mina, då faller en varm tår för att jag får vara med om det här. När hon snusar lugnt och trevar med sin varma lilla fot mot mitt lår, då är livet fullständigt.
 
Fullständigt.
 
/Jenny

Friheten

Idag, denna lördag som känns som söndag, har vi inte gjort något midsommarhelgsartat alls.
 
Frida sov tack och lov till närmare 10. Det var nog välbehövligt för ork och humör - hos alla, haha! Sedan har det tvättats och käkas pannkakor, typ. Frida och pappan hämtade sedan upp en kompis till Frida och åkte till leklandet? Åh stora lycka!
 
På väg i bilen från lekandes, hade Frida tjattrat på som vanligt om allt och ingenting. Sedan hade hon plötsligt sagt:
- Nää, nu är jag så trött på att höra mig själv prata. Nu ska jag titta ut lite, på friheten! Jag ÄLSKAR friheten, pappa!
 
Själv tog jag sista passet i tvättstugan. Nackdelen med att inte ha egen tvättmaskin är att man liksom måste tvätta alltihop samtidigt. Fördelen är att man slipper känna att man tvättar precis JÄMT. Jag pallrade mig sedan ut på en dryg timmes rask powerwalk. Jaaaa, heja mig!
 
Efter en sen midsommarkväll igår och lekland idag, var Frida lätt att natta.
Vi har sett Black Swan och ska nu natta oss själva. Det blir nog lika lätt!
 
/Jenny

Midsommarmys

Nu är den här soliga, fina och låååånga dagen slut! Familjen sover redan, jag ska strax haka på. 
 
Först var Frida och pappan ut på golfbanan i förmiddags. Sedan åkte vi till Älvkarleby och dansade kring midsommarstången - deras stång var för övrigt väldigt fin och annorlunda! Därefter puttrade vi hem igen, stassade om och gick till min före detta arbetskompis J på grillknytis. Trevlig och innehållsrik mix!
 
På kvällen var vi tre familjer, vilket innebar flera lekkompisar och full rulle för Frida. Hon hade superkul och somnade halv tolv, så jag håller en tumme för sovmorgon imorrn...
 
/Jenny

Högläge tack!

Upptäckte på kvällskvisten - medan jag satt och småpratade med Fridas förskolekompis V:s föräldrar i soooolen på deras altan, när det var meningen att jag skulle hämta Frida men blev kvar i en och en halv timme! - att mina ben och fötter är helt SJUKT svullna. Fotknölarna kan bara anas och på smalbenen är det inte mycket bättre.
 
Det är nästan så att jag borde kolla upp det,faktiskt. Jag menar, det är ju inte ens varmt ute än!
Men liksom...  Orka.
 
Nu ska jag sova - välbehövligt!
(med fötterna på en tjock kudde)
 
/Jenny
 
 

Hjärta och smärta

Det är mycket prat om kärlek för Frida just nu. Det ritas hjärtan och förklaras stor kärlek lite titt som tätt, till saker och vänner och extra hjärtansnära.
 
Kärleken till förskolekompisen H håller stadigt i sig, liksom till Eric Saade och Ulric Munther. Ett tag under SM-spelet i hockey var hon ju också kär i Jakob Silfverberg i Brynäs. Men nu?
 
- Nä mamma, jag är inte kär i Silfverberg längre.
- Inte?
- Nä. Nu vet jag hur han ser ut.
- Haha, fast det visste du ju innan också, det frågade jag ju dig om då.
- Ja... jag är i alla fall inte kär i honom nu.
- Nähä, där ser man.
- Nä mamma. Han var bara ett vackert namn!
 
Jisses. "Han var bara ett vackert namn"?! Och så en dramatisk suck på det. Hahaha, filurunge!
 
/Jenny
 
 

Fröken Trött och Fröken Ännu Tröttare

Idag kommer Fröknarna Humör att få jobba hårt för att inte ryka ihop så ofta.
 
Söndag natt:
Vi cykelutflyktade alldeles för länge, Frida kom sent i säng och låg vips nån timme back. Det gick knappt att få liv i henne på morgonen.
 
Måndag natt:
Frida kom i säng i riktigt bra tid, men var istället vaken över en och en halv timme på natten på grund av kliande myggbett. Oh jubel. Jag hade såklart nattat för sent och blev galet trött, och Frida var än en gång helt kolavippad på morgonkvisten.
 
Tisdag natt:
Frida hade somnat alldeles för sent (på grund av trevlig rullskridskostund med pappan på kvällen, rolig anledning men otajmat tillfälle) OCH vaknade nu 06.11 piiip (dvs minst 1 tim för tidigt i våran morgontrötta värld) på grund av samma dumma kli-myggbett... Gah. Jag som faktiskt lagt mig i hyfsad tid - noll utdelning på det.
 
Vi är nu båda trötta som skruttar och det brukar sällan bli alldeles bra då... Frida bryter ihop och gråter för allt och ingenting när hon är trött, och blir rasande titt som tätt däremellan. Jag beter mig ungefär likadant, haha, tålamodet brukar inte direkt frodas.
 
Tjohoo, låt dagen börja! Zzzz Zzzz...
 
(Sa jag att jag har tuuusen saker att hinna på jobbet och borde vara tokeffektiv idag?)
 
/Jenny

Socialt uppsving

Oj vad tiden rusar! Jag har haft tre innehållsrika dagar.
 
På söndagen var jag fortfarande efter-operationen-trött, det märktes. Vilade och tog det lugnt. Frida och jag mös ned oss i soffan och såg inte mindre än två barnfilmer ihop, jättegosigt! Sedan fick vi ett "vi måste ut och röra oss"-ryck och drog iväg på en sen cykelutflykt till Järvstaängarnas koloniområde. Vi hälsade på min vän M som har stuga där, och blev bjuden på mat dessutom! Mycket trevligt, och Frida var duktig som cyklade så långt.
 
På måndagen tog jag en lång rask prommis igen, heja mig! Jag sms-ade vännen C på vinst och förlust och fick minsann trevligt sällskap dessutom! Det här med att umgås med folk genom att jag promenerar med dem (eller cyklar till dem!) är ju bara finfint! Snacka om socialt uppsving och härlig kombo. Mera sånt!
 
Ikväll har jag varit på tjejmiddag i Valbo. Såååå gott! Såååå trevligt! Vi pratade oavbrutet i fem timmar, lovely.
 
Nu; natta!
 
/Jenny

Linser på och humöret upp

Efter att ha sovit sammanlagt tolv timmar inatt (ja, TOLV, jag var helt däckad mellan kl 21.45-10.15 med undantag för en vaken halvtimme runt midnatt och lite trött snicksnack när Frida vaknade vid 9-tiden) kan jag konstatera att jag definitivt blev lite trött av det däringa opererandet i torsdags.

Och inte hjälpte det där sovandet så värst heller. Jag har ändå varit helt trött och loj hela dagen. Eftermiddagen tillbringade jag på stan, i ett stilla tempo. Ögonkoll hos optikern - dagens bästa inslag, för hon gav grönt ljus för linser igen! Åh, lycka. Sedan valsade jag runt på en massa ställen och sökte kläder till bröllopet vi ska på i slutet av juni, men det var stört omöjligt att hitta något vettigt.

Ikväll har jag tagit en betydligt kortare slummer med Frida, och sedan hängt på Kanal 5 Play för att äntligen komma ikapp med de rafflande sista avsnitten av Desperate Housewifes och Greys Anatomy. 

Natti! 

/Jenny

Jag tror det var ett återfall

Jag har tagit det väldigt lugnt idag, det känns att jag är trött. På eftermiddagen när jag slavade lite med tablett-tajmingen kände jag också att jag hade rätt ont, så dem försöker jag att inte glömma igen. Jag har jobbat några timmar hemifrån soffan, men det kändes helt rätt och alldeles nödvändigt att främst fokusera på lugn och ro och att göra saker i min takt.

Efter att ha hängt med Frida på sista simskolepasset, kockade jag tillsammans med sambon ihop fredagstacos och mumsade nöjt. Sedan vankades Sverigematch i EM, sambon intog soffan medan jag gick upp för att natta Frida.

Jag somnade nog före henne, tror jag.

Jag lade mig ned, vi pratade lite - och POFF. Sen minns jag inget mer, förrän mer än två timmar senare när jag öppnade ögonen klockan 23.52 och undrade varför jag hade kläder på mig? Det påminde om... låt mig se... Jo, gårdagen! Total medvetslöshet utan förvarning - kan man få sövnings-återfall i hemmet efteråt? Hehe.

Jag blir alltid stressad och irriterad när jag sovit oplanerat länge sådär, känner mig sååå bestulen på min kväll! Nu har jag rasslat runt och plockat ihop och stängt av saker och morrat helt orättvist i en halvtimme över varför jag inte blivit väckt, så nu ska jag lägga mig på riktigt. För det är ju utom allt tvivel att jag behöver sova. Mycket.

(Mest otajmat: Två timmars sömn med linserna på som jag inte får sova med, med ögon som bara har daglinser på prov ibland just nu och ska bedömas igen av optikern imorgon. Grattis grattis, rödöga...) 

Glad helg därute!

/Jenny


Fixad och helt färdig

Back home från dagkirurgen. Vid liv.

(Jodå, det hann svepa förbi några ångestmoln inatt nån gång, med tankar om att saker faktiskt kan hända när man opereras... Väl medveten om att det verkligen inte var nån långdragen livshotande operation jag skulle göra direkt - jag minns och förstår mammas ångest över sin sista operation till exempel - så spökade ändå tankar på risker och följder. Men jag lät dem få tänkas, och då försvann de ganska fort.)

Det gick bra att sövas! Fast det är en mycket märklig känsla att bli lite soft och groggy i 30 sekunder typ och sedan POFF försvinna bort utan att man märker ett smack, för att sedan (i mitt fall redan efter typ 20 minuter) vakna och tro att det gått några sekunder bara. Weird.

Allt hade gått bra med operationen. Jag hade tur och slapp må illa efteråt, var bara jättetrött. Och efter en stund även sjukt hungrig. Sambon hämtade mig och vi tog vägen förbi Max drive-in på vägen hem, en snabb fix behövdes för min tomma mage! Några killar pratade på uppvaket om att de skulle åka och köpa hemburgare efteråt, de smittade av sig.

Allt gick bra och är väl, men jag är tydligt trött och seg (i bilen hem tyckte jag själv att jag pratade sluddrigt, lite som på fyllan liksom) och har lite ont även om det just nu inte är så farligt. Så får det gärna fortsätta, så jag kör nog på med stadigt värktablettsintag minst ett dygn eller två enligt rekommendation.

Nu ska jag försöka orka duscha innan nattning. Bakvänt att jag känner mig så ofräsch, trots att jag duschat och skrubbat mig rekordmycket senaste dygnet! Men det är annat att få duscha med krämigt lödder, och balsam, och smörja sig mjuk efteråt.

Imorgon väntas vila, lite hemjobb i mån av ork, och lämning och hämtning av Frida.
Och så tumhållning för bra provsvar om ungefär tre veckor!

/Jenny

En liten kirurgdate

Imorgon ska jag dra en repa till dagkirurgen i Sandviken. Jag ska bli sövd för första gången i mitt liv, för att de ska göra cellprov samt eventuellt nån typ av åtgärd så att jag slipper åka dit och bli sövd vartannat år av samma anledning...

(Orsaken är en låååång historia, men den någotsånär korta men begripliga versionen är följande: Jag opererades för cellförändringar på livmodertappen (var det väl?) 2008 och ska kollas extra ofta av den orsaken. Proverna hittills verkar ha varit sisådär... Jag fick plötsligt värsta störtblödningen innan påsk (läskigt var det!), och kollade såklart upp om gyn kunde lista ut varför. De hittade inget fel, men kunde inte göra något cellprov för att det inte gick att komma åt på grund av ärrvävnad efter operationen. Nähänä, men vid de två tidigare proven (varav det ena gjordes av samma gynekolog - man minns ifall den som ska fiffla där nere är en man som ser ut som en grekisk svartmuskig slaktare!) var det minsann ingen som hojtade till, inte! Men nu var det bara marsch pannkaka hem och vänta på kallelse för att åka och bli sövd minsann. Tydligen behövde undersökandet och åtgärdandet bli lite... obekvämt.)

Så alltså: imorgon ska jag tippas omkull och kollas upp. Jag är lite nervös för själva sövandet och hur jag ska må. (Cystan jag har på halsen fick ju tömmas men sitta kvar, just för att det är en onödig risk att sövas...) Men det är ju ingen livshotande operation precis, så det ska nog gå bra.

Det var väl rackarns vilka bestyr det här för med sig. Jag har inte tid med det här! Läsa en massa papper och fylla i ett långt frågeformulär. Duscha och tvätta petnoga med nåt desinficerande joxelimox både nu och imorrn. Inte använda nåt luktagott och inget smörjande. Ta bort omsorgsfullt målat nagellack på sommartårna. Byta till rena kläder, rena handdukar, och rena lakan i sängen! Äta frukost aptidigt och sedan bara dricka vatten och saft hel dagen (och antagligen bli gaaalet hungrig). Och mitt i allt; lämna Frida, fixa matsäck till hennes utflykt och försöka jobba hemma...

Jaha. Dags att styra upp det sista innan sängen väntar!

/Jenny


Den däringa tajmingen

Jag ska typ precis resa mig och åka för att hämta Frida. Tänkte komma dit nån kvart tidigare, det vore skönt tänkte jag. Börjar plocka ihop lite saker och ska just stänga av datorn, tittar lite snabbt ut genom fönstret.

Jahaaaaa. TOTALT, MASSIVT, INTENSIVT HÄLLREGN.

Joråmensåatte... Nog hinner jag väl några saker till innan jag måste gå?
(Hoppashoppashoppas det lugnar sig snabbt.)

/Jenny


Landning

Fråga: Hur svårt är det att hålla sig vaken medan man nattar sin gosiga femåring, om man just kommit hem från två dagars personalresa som man själv anordnat och varit reseledare för? När man dag två käkat toppenhotellfrukost, varit på Vasamuseet en hel förmiddag, på studiebesök på KTH en eftermiddag och åkt buss ett helt gäng mil? När man äntligen kan summera, konstatera att det mesta blev lyckat och tidsplanen höll rackarns snyggt? När man kan slappna av och släppa reslederiet?

Svar: Jättesvårt. För att inte säga omöjligt.

(Nu har jag vaknat, rasslat i ordning lite saker och duschat. Dags att nanna igen!)

/Jenny


Reseledaren relaxar

Vilken dag! Reseledarna kan pusta ut och relaxa för dagen.

Tidsplanen höll. (Applåder och visslingar!)
Alla som skulle kom med på alla bussetapper.
Studiebesöket på Blåsenhus i Uppsala var trevligt.
Vädret skötte sig, förutom en störtskur som vi klarade oss hyfsat undan ifrån.
Utsikten från lunchrestaurngen var perfekt (vilket till viss del vägde upp att maten inte riktigt var det).

På eftermiddagen hade vi några lediga timmar. Planen att strosa i närområdet och småshoppa, förbyttes snabbt till en fika med kusin H! Jag facebookade om att jag inte visste vad jag skulle fördriva tiden med, och hon högg. Bästa infallet! Vi pratade fort som galningar och hann ikapp med det allra viktigaste. Tänk speeddating, fast under en och en halv timme! Puh. Det var typ två år sedan vi sågs senast, så det fanns en del att tröska...

Middagen på Restaurang Cypern var alldeles, alldeles underbar! Tur att vår restaurang-chansning blev så bra!
Mätta som klot rullade vi tillbaka till hotellet, som by the way var tokfint. Jag fick för övrigt balkong på mitt hotellrum! Reseledarlyx, månntro? Hehe.

En (alkoholfri) drink i baren och Sverigematchen på TV i lobbyn var det perfekta avslutet p kvällen. Men sedan blev det ickeperfekt avslut till sist i alla fall, för det blev förlust för Sverige och i samma veva uppstod mindre kravaller utanför hotellet. Bråkiga unga män i flock började mucka och veva med nävarna. Hu! Storstadsläskigt.

Nu ska jag sova, och hålla tummen för att morgondagen flyter på lika fint!

/Jenny


Early bird

På plats på järnvägsstationen FYRTIOFEM minuter innan avgång. Halleluja, idag är en undrens dag.

När jag kliver in hör jag ett utrop om försenat tåg. "Åh nej, bara det inte är vårat" tänkte jag.

Intelligensreserven. Vi ska ju för helskotta åka i EGEN buss! Det är inte nyttigt för hjärnan med tidiga mornar, det har jag alltid sagt.

Nu åker vi.

/Jenny


Packa pickpacket

Vi har haft en härlig eftermiddag med vänner i park och på fik idag. Tacksam!

Nu ska jag packa klart och sen hoppa till kojs. Imorgon väntar en tvådagars personalresa med jobbet till Uppsala/Stockholm, som jag och en kollega organiserat. Jag håller tummarna för att allt klaffar som det ska nu! Känns lite pirrigt att plötsligt vara reseledare.

Tjing!

/Jenny


Såsig slapp söndag

Jag är så tacksam för det här barnet vi har. Goa unge! Hon är fantastisk på alla möjliga sätt, verkligen.

På söndagar kan hon till exempel vara fantastisk på att sova.

Somnar Frida sent, tar hon ofta igen det på morgonen. Idag vaknade hon klockan 09.47! Sedan låg vi kvar och pratade och kramades och spelade på iPaden till halv elva.

TACK.

(Att det sedan blir lite bråttom med resten som ska göras den dagen, det är det värt. Nu måste vi ha lite eld i baken för att hinna passa en tid på eftermiddagen!)

/Jenny


Den som rensar hon hittar

Idag körde jag en annan variant på vardagsrörelse; ogräsrensning. En och en halv timmes frenetiskt rensande gjorde mig svettig det med.

Såååå tråkigt.
Men man känner sig osannolikt duktig efteråt!

Nu står en hel svart plastsäck fylld med kirskål på baksidan. Fram kom en rabatt! En rätt tom och opiffig rabatt förvisso, men ändå. Hittade några små okända plantor, en stackars liten rosplanta och en ynklig kvist till krusbärsbuske.

Nu är det sena natten och jag ska ta min brutna gamla tantrygg och hoppa i säng. Sussa gott!

/Jenny


En gång är ingen gång...

...men två gånger är en vana, sägs det.

Vana är väl att ta i. Men jag upprepade i alla fall gårdagens chockinslag (typ 50 minuter prommis) idag igen, fast lite tidigare och med trevligt sällskap från grannkvarteret den här gången. Dessutom bjöds det spontant på altan-efterhäng hos det trevliga sällskapet, med te och prat såhär in på nattkröken.

Imorgon kan jag nog räkna myggbett, men det var det värt! Natti natti!

/Jenny


Plötsligt händer det

Man kan börja vilken dag som helst.
(Eller sluta också, för den delen.)
Därför blir det oftast aldrig, istället.
(Trust me, jag vet mycket, mycket väl.)

Men varför inte en torsdag i början av juni?

Jag kom för nån dryg halvtimme sedan hem från en timmes prommis i rask takt. Powerwalk, säger visst folk nu för tiden. BRA där. Heja mig!

Jag gick halvt vilse ett par gånger, men så blir det när man går på konstiga små gångvägar i skogsdungar i områden man inte brukar strosa i. Och nejdå, oroa er inte. Det var inga farliga typer ute och smög. Risken att dödas av galna knivmördare eller illvilliga våldtäktsmän känns för övrigt betydligt mindre överhängande än risken att dö av hjärtinfarkt om jag inte börjar röra på mig, haha!

Fördelen med att promenera när vanligt folk börjar hoppa till kojs, är att det är osedvanligt lugnt och fridfullt. Idag dock med enstaka inslag av onykter ungdom med studentmössor, förstås. Dessutom är det svalt och skönt! Nät man inte svettas som en galning för ingenting, känns allt lite lättare.

För framtida infall, ska jag dock minnas att...
...inte ha nyvårdade, bäbislena fötter. Det skaver så lätt.
...inte ha trosor med sömmar på fel ställen. Det skaver också.
...skaffa nya dojor. Några som bryr sig mer om mina artros-stortåleder.

Nu ska jag ta mitt rödrosa fejs och springa genom duschen på väg till sängen. Natti!

/Jenny


Sommarvittring

Idag har jag varit på fotvård. Så skönt att göra tassarna sommarfina! Frida fick hänga med, hon var guldmedaljduktig och satt stillsamt och underhöll sig med spel på iPaden under tiden.

Efteråt skulle vi hämta ut medicin åt mig bara, och cykla hem igen. Men vi fick liksom feeling. Solen lyste och luften var äntligen ljummen igen och det var bara så trevligt!

Nån medicin fick jag ju inte. Det var TREDJE gången jag försökt förnya recepten på min allergimedicin, men som det antingen saknats något eller blivit fel. Hallå, skärpning hälsocentralen! Nu är jag riktigt less på det här (och onödigt sjuk, eftersom jag har slut på både nässprayen och ögondropparna...).

Nåja. En klantig hälsocentral ska inte behöva förstöra en trevlig kväll! Frida ville såååå gärna springa i fontänen på torget, och vad fasen... Såklart hon skulle! Av med allt i klädväg som kunde avvaras, bara. Jag hann till och med köpa en tunika på Indiska (full översyn mot fontänen genom rutorna och hon hördes lång väg, praktiskt, haha), medan Frida illskrikande sprang sig plaskblöt och buslycklig. Sedan torkade jag henne med min kofta och byltade på räddade jeans och diverse dagislortiga extrakläder - tadaa! Funkade finfint, om man inte är så kinkig.

Men det var inte nog där. Nu har vi just svalt sista sushi-tuggan på vårt stammisplejs. Frida har klättrat på första stadsbocken för i år. Solen lyser ännu och nu ska vi cykla hem igen. Alldeles för sent egentligen, men med mycket skratt och mys i bagaget. Kanske blir det en ganska trött start imorgon, men det är det värt!

Och imorgon är det ju fredag. Bara en sån sak!

Kram på er.

/Jenny


Rassel rassel...

...sa det, och så hade halva veckan gått! Och inget hamnade visst nedknattrat här under tiden.

Jag har jobbatjobbatjobbat såklart. Även sambon har jobbat nu (och det tycks få hålla i sig åtminstone över sommaren, yey). Jag har varit till optikern och fått ögonen utdömda igen (linsförbud med undantag för några provtimmar då och då med endagslinser, det var väl envist så det förslår!). Frida har haft en lekdejt hos sin stora kärlek, nöjd som attans var hon när jag kom cyklande från jobbet med andan i halsen för att hämta.

Idag har vi nationaldagsfirat på var sina håll, kan man säga. Sambon har njutit av uppehållsvädret med att äntligen få spela golf, medan jag och Frida cyklade till Boulognern för att kolla in firandet och flaggandet. Frida hann få en fin fjäril målad i ansiktet, pyssla en marackas, klättra repbro och åka trädkarusell hos scouterna och åka gummibåt (en snäll storkille tog med henne i sin båt, för femåringar kan nog inte litas på vad gäller paddling). Dessutom såg vi Byggare Bob-show och ZenZens dansshow med de intensiva trummorna som Frida förtjust sa var "asbra"!

Imorgon är det visst jobbdags igen, har jag hört.
Det här med en andningspaus i mitten skulle jag kunna vänja mig vid!

/Jenny

En liten provyoghurt kanske kan smaka?

Nu finns en ny drickyoghurt, som är full av nyttiga bakterier och förenklar laktosnedbrytningen i magen. Jag hoppas få prova den - ansök hos Smartson för att vara testpilot du med!





/Jenny


Det ska bara fungera tycker jag

Frida har varit hos en kompis några timmar nu mitt över dagen. Åh, tänkte jag, då kan jag göra det och det och kanske vila lite. Skönt!

Men nej. Icke.

Jag upptäckte att de stora skjutdörrarna till vår garderob/städskåp i hallen liksom hängde på sniskan. Listen hade tappat några hållare och börjat hänga ned betänkligt på mitten. Jag förstod plötsligt varför den ena dörren varit öppen så ofta på sistone, den hade glidit upp och inte lämnats öppen av "nån" som jag trott.

Vi fick haka av dörrarna, vilket var ett jäkla meck innan vi lyckades. Vi upptäckte också att städskåpsinredningen (som är kass från början) hängde snett den med och behövde fästas eller flyttas eller bytas ut.

Tjolahopp. Nu har vi två dörrar som står så att man får smyga förbi dem upp i trappan, ett galet kaos i städskåpet och allt väl synligt.

Sa jag att vi ska ha middagsbesök ikväll också?

Jaja. Nån dag får vi dra till IKEA och försöka komplettera, så att vi kan styra upp eländet. Jag önskar att sånt här bara kunde funka, tycker det är drygt att hålla på och fnula och trassla! (Jaså, jag borde bo i hyreslägenhet säger ni? Mm, det kan finnas en poäng i det...)

Okej. Fokus: vi får vara väldigt glada åt att inte de aptunga dörrarna drog ned hela listen och föll över datorn och väggen. Eller över oss eller Frida! Hu, hemska tanke.

Det är ju bara lite världsliga besvärligheter.
Dagens i-landsproblem, utan tvekan.

/Jenny


Tempoväxling

Sambon stack på träning och barnet följde med, så jag hugger tag i den obrutna tiden och tvättar, bäddar rent och packar upp resväskan sedan Halmstadstrippen. Kanske packar upp en gammal flyttkartong i träda? Hinner jag ska jag cykla och handla också.

Hoppla. Var kom den energin ifrån?

Kanske från den långa soffslummern jag tog på förmiddagen medan barn-TV, lördagsgodis och iPad roade Frida (och natt-taxi-pappan sov uppe)?

Både förmiddagströttheten och eftermiddagsenergin kan också komma ifrån gårdagen. Då hade vi tjejkväll här, jag och Frida hade besök av M och hennes vovve D. Let's Dance-final, fika och snicksnack långt in på småtimmarna. Mysigt!

För övrigt kan jag meddela att försommaren idag bjuder på 6 grader, ösregn och blåst. Facebook fylls av klagan över eländet. Men vad fasen, det gör väl inget - man slipper ju fönsterputs, trädgårdsjobb och pollenllergipåslag i alla fall! Nog lär det bli sommardagar så småningom.

Nu tvätthängning. Tjipp!

/Jenny


Från den ena världen till den andra

Jag åkte hem i vettig tid från personalfesten ikväll. Körde, till och med. Ordning och reda. Det känns som om det räcker med två kvällar ute på "lokal" den här veckan, om man säger så. Och jag har varit borta så mycket hemifrån.

Just när jag lämnade festen vid 23-tiden, drog dock partajet igång på allvar. Rajrajnivån var hög och ökande, skulle man väl kunna säga. Det var en kul fest och grymt mycket folk!

Jag tycker det är så intressant att betrakta folk sådana där gånger. När den som normalt sett går runt i kostym och är seriös och viktig, plötsligt dansar sig vild och svettig till en ACDC-låt. När nån som ser ganska hemvävd ut, plötsligt hånglar loss mitt framför högsta chefen. När man inser att han från den där ena avdelningen och hon från den där andra, verkar ha fått ihop det på riktigt - eller?

Men idag hoppade jag över att se det mesta av sådant där, och åkte hem. Skönt på sitt vis! Klev ur klackeskorna, skalade av mig partystassen, tog av halsbandet och njöt av stillheten. Växlade istället över till mamma-mode; pussade de sovande, lade fram morgondagens kläder till Frida, packade simskoleväska, röjde av diskbänken och plockade lite.

När jag var på språng till festen, sa förresten söta Frida att jag var fin:
- Åh vad du är fin mamma, du ser ut som en popstjärna - till och med på kläderna! Och du är ÄNNU vackrare utan glasögon, då ser man sminket!

(Ja, om jag bara blev av med brillorna snart! Inget ont om dem, men jag är en linstjej. Optikern har ordinerat läkande ögondroppar och linsförbud till nästa vecka, sen får vi se.)

Nu är det bäst att natta, för att orka med morgondagens jalla-jalla-schema.

Imorgon är det helg. Det behövs.
Glad fredag på er!

/Jenny



RSS 2.0