En lååååång dag

...s färd mot natt är slut nu. Innan jag avslutat det här inlägget är det påskafton! Johan hade långfredagstråkigt på förmiddagen, då han tyckte ingenting hände. Dagens evenemang var en maratontripp tilll ICA Maxi, inte hans cup of tea precis. Men skönt med gott om tid tyckte jag! Och faktiskt riktigt human folkmängd,  trots storhelgsläget! Kändes lovande redan när vi svängde in och parkeringen bara var fylld till nån fjärdedel eller så. --phew--

Vi mellanlandade kort hemma för inpackning av inköp i kyl, frys och skafferi. Rasslade sedan ihop lite fika och filt och drog ut till Johans familjs lantställe. Den övertrötta lillskruttan somnade redan innan vi gett oss av, så hon snusade gott i vagnen medan vi fångade det sista solljuset och syret ute på bryggan. När jag sedan väckte Frida, blev hon skapligt paff över att befinna sig alldeles vid havet!


Utsikten från strandkanten


     
  Jag solnjuter --- Badhuset från vårvintrig strand --- Nyvaken Frida spanar ut över havet
 

     
Mamma och nyvaken mysdotter -- På språng för att utforska -- Kexknapraren på Libanesen

Precis när vi skulle hoppa in i bilen och återvända hem, ringde vännen J. Han lockade med oss ut på restaurangmiddag! Mycket trevligt. Vi vuxna njöt av LIbanesen på hörnets mat, tills vi var mätta som små sälar (= tjockast på mitten)! Frida (som redan ätit) knaprade medhavda kex, russin och drack Festis. Sedan sprang hon och busade under bordet och i soffan hon hade som "barnstol". Det slank mellan upptäcksrundorna ned lite Maze-provsmakningar, tomat, bröd och annat också. Fruktfatet med vindruvorna i mitten fick till och med stående ovationer från lilla pärlan!

Sen kom vi till slut hem. Sent med Frida-mått mätt. Långfredagstråkigheten hade vänt, men nu var vi trötta. Frida och pappan nattade samtidigt, men hon stökade och gnölade så att även jag gick in och medverkade - och snusade in nån halvtimme! Är sedan dess alldeles groggyseg... Högarna med tvätt som skulle tas om hand får vänta. Diverse undanplockningsprojekt får bero ännu längre än de redan gjort. Det får helt enkelt vara fortsatt stökigt, även om det inte var så det var tänkt. Man ska ju orka umgås också! Imorgon kommer nämligen min bror. Yeeey!

Den oboynedspillda, nu nytvättade, filten ska dock hängas nu. Och ungarnas påskägg till imorgon pysslas i ordning. Det räcker bra. Jag håller tummarna för att ni har en så glad påsk ni kan!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0