Värmebölja

27 grader varmt - i skuggan.
En dagistrött och hungrig treåring.
En mamma som blir varm i ett huj.
20 försenade biblioteksböcker i en ryggsäck.

SVETTIGT.

Jag lånade inte hem en enda bok idag, när vi lämnat tillbaka den bunt vi haft hemma. Semestertider stundar, och det blir så knöligt om man är på andra sidan Sverige eller så när lånetiden plötsligt går ut - det är inte ens säkert att online-omlån är lägligt. Men jag har ju senaste tiden lånat minst en handfull vuxenböcker och en ryggsäck full med barnböcker varenda gång, så att gå därifrån med tom packning kändes... mycket märkligt. Nästan lite naket.

Efteråt cyklade jag och Frida upp på söder och köpte glass - det gick liksom inte att göra annat i den här galna värmen! Fast Frida var inte helt presentabel egentligen - hon var full med färg. Dels helt okej "tatueringar" som en av pedagogerna målat med ansiktfärg på armarna, dels inte alls okej svår-borttvättade streck som hon själv busmålat med fel penna på överarmarna, ena benet och runt munnen...


Cool raket, fina hjärtan - och lite tunna tuschrester på överarmarna...


Pigg unge med lortliknande ritrester kring munnen... Hon hade visst skämts rejält.


När vi äntligen kom hem, blev det mat-mat-mat för knorriga magar, som pappan trixade fram i ett huj. Sent som attsingens, hoppsan - vad skönt det ska bli när vardagstiderna inte stressar längre!

Därefter?
Gissa.

Duschning och skrubbning av liten sandig dagislort med tuschpenne-mustasch, såklart! Och så pang tjong i säng med lillpärlan, därefter ned i soffan med jobbdatorn i knäet för min del. Två jobbdagar kvar till semestern (tjohoo), men de räcker inte riktigt till, som vanligt.

/Jenny

Snälla, klicka mig till vinst!

Jag har deltagit i en tävling som Allt om barn och Resorb har, där man kan vinna resepresentkort på 20 000 kronor. Snälla klicka in er på bilden nedan, varje klick/besök ger mig poäng och ökar därmed chansen till en drömresa!

 


Kanske ska du registrera dig i tävlingen du med? Länk finns på sidan du kommer till!

/Jenny


Steg ett i karriären?

Det gäller att se framåt, planera och sätta upp mål.
Annars kommer men ingenstans i karriären - har jag hört, haha.

Frida är det i alla fall ordning på, hon har börjat fila på sitt yrkesval redan nu.

Det infann sig viss dramatik på vår innergård en söndagmorgon för ett par veckor sedan. Frida hade just stampat hårt i sovrumsgolvet och jag hyssjade och sa att hon kunde störa grannarna. Sedan kom vi ut i köket - där vi har totalgenomsläppliga fönsterrutor, till skillnad från sovrummets rejäla 3-glas - och jag insåg att grannarna nog redan var vakna. I alla fall om de sovit med öppet fönster, som vi för en gångs skulle INTE gjort den natten. Tursamt drag, tydligen.

På innergården dånade nämligen tokhög hårdrock, studsandes mellan husväggarna så att det knappt gick att lokalisera varifrån (o)ljudet kom. Klockan var runt 8, så det var ju inte riktigt arla morgonstund men inte heller partytime om man säger så.

Medan vi käkade frukost, såg vi en polis dyka upp. Han snackade i radion, kände på dörren in till trappuppgången, snackade lite till. Jag öppnade fönstret och frågade om han ville ha portkoden, vilken han glatt tog emot. Han väntade in sin kvinnliga kollega och hann berätta att någon ringt dem eftersom lattjolajban-ljudet pågått sedan halvfemtiden på morgonen... Han var väldigt pratsam och trevlig, frågade Frida vad hon hette och småpratade med oss en stund.

De knallade upp till lägenheten, musiken tystnade ganska snabbt men inga poliser kom ut. Frida väntade med spänning, satt i kökssoffan med blicken klistrad mot porten och smaskade smörgås. En kvart, inga poliser. En halvtimme, inga poliser. Till sist kom de, med en ung man i släptåg. Minsann, tro vad som hänt? Bråkade han, var påverkad, hade narkotika hemma?! Nåt skumt var det, ingen blir väl inplockad för hög musik...

Frida var väldigt intresserad, frågade mycket och sa sedan:
- När jag blir stor ska jag också jobba med att vara polis!

Efter lite funderande lade hon till:
- Och korvmatslagare.
- Och så ska jag jobba som mamma, förstås.


Lilla sötstjärnan. Allsidighet och bredd är nog bra.
Det ger ju fler möjligheter.
Man ska inte stänga några dörrar i onödan.

/Jenny

Gör om, gör rätt

Åh, vad det är uppfriskande med en biokväll! Nu har vi dessutom hämtat upp renduschad, sovande trollunge (bra jobbat och TACK!) och rasslat på plats här hemma.

Filmen A-Team var rätt bra tyckte jag. Man väntar sig action, fart och fläkt och får just det. Det serveras pangpang i rejäl dos, explosionerna avlöser varandra och den är just sådär medryckande händelserik och orealistisk som underhållande actionfilmer ska vara. Ibland är det i och för sig nästan svårt att hinna med i svängarna, och lite väl högt ljud. Tur att vi inte satt på främsta raden, då hade vi fått träningsvärk av att flacka hit och dit med blicken! Jag såg aldrig TV-serien A-Team, så jag har ingen uppfattning om ifall filmen är i linje med originalet. Men betyget är hur som helst Godkänt.

Vadå? Varför vi såg A-Team? Och inte Karate Kid?
Host, host, harkel, host, hm. Eeeeeehhh....

Den föreställningen var visst NÄSTA måndag.

En ganska snopen upptäckt att göra, när vi stod redo med godis i handen och var på väg in i salongen. Men två småbarnsföräldrar som fixat barnvakt och jäktat från jobbet låter minsann inte ett sådant tillfälle gå dem ur händerna - det fanns ju fler filmer. Så... Nu har vi sett A-Team, alltså - OCH har en ny biodejt om en vecka!

/Jenny

Kul kvällskultur

Nu sticker jag från jobbet, hämtar upp lilla förskolefröken, åker och käkar nåt och rullar sen ut till farmorn och farfarn på landet. Där får Frida hålla igång en stund, kanske avtvättas och förhoppningsvis hinna somna, medan pappan och mamman är på förhandsvisning på bio!

Vi ska se den nya versionen av Karate Kid, med Jaden Smith (Will Smiths son) och Jackie Chan i huvudrollerna. Kan bli lite trevligt! Om inte annat kan vi passa på att hålla handen.

/Jenny

En liten söndagseftermiddag

Vi kom ut i ljuset idag med!

Fantastiskt väder, bra läge för en familjecykeltur. Men jag känner alltmer att jag inte är någon soldyrkare. Jag liksom bara tar mig mellan olika skuggor, när jag befinner mig i solen... Pust pust.

(Undra om jag varit nån liten grekisk tant i ett tidigare liv, fullt påklädd i skuggan eller inne medan alla turister steker i stringbikini runt knuten? Fast mest troligt har jag väl varit nån blek engelska, haha, det har alltid känts som en hemma-tanke på något vis.)

Vi fick i alla fall äran att hälsa på lille nyfödde L, tre veckor och en dag gammal. Gooos, vilken skatt! Han sov länge i min famn, så snäll. Bebisälskande Frida var såklart urförtjust och klappade och strök och stoppade i napp, så att jag var rädd att föräldrarna skulle drabbas av beskyddarpanik... Hade varit fullt förståeligt, i så fall. Tur att Frida är helt frisk och har varit det länge nu, bacillrisken borde vara minimal åtminstone!


Sedan cyklade vi alla hem igen. Frida skuttade glatt uppför trappan i sina nya "hoppa-tofflor", ett par Crocs i Hello Kitty-stuk som vi shoppade idag. Hon betalade stolt med egna midsommarpengar precis som jag skrev tidigare, så hon fick välja själv!


På kvällskvisten bakade jag och Frida chokladbollar. Det var typ eeeeevigheter sedan jag gjorde det! Frida var förvånansvärt duktig på att rulla degen till bollar, måste jag säga.


Nej, nu måste jag i säng - det är ju faktiskt inte semester riktigt ännu... Kämpa på.  Ha en bra vecka där ute!

/Jenny

Nu och här

Varje gång jag lägger över foton på datorn just nu, kommer en vinterbild upp när jag bläddrat till sista bilden. Från somriga, varma, shortsklädda bilder hoppar man direkt till en Frida framför en stoooor snöhög iklädd vinteroverall, mössa och uppdragen huva. Man riktigt känner hur det biter i kinderna! Brrr.

Hörrni.

Jag må svettas för ingenting och inte längta det minsta efter att visa mig i bikini, men visst är det väl skönt med sommar?! Alternativet - trilskande tråring som måste stuvas in i vinteroverall - längtar man ju i alla fall inte efter... Sensommaren och tidiga hösten är ju annars min bästa tid, då när det räcker med en kofta eller så och man fortfarande kan gå barfota i skorna om man inte är en fryslort...

Men nu. Också. Vi har det väldigt bra och skönt just nu. Nu när värmen just börjar komma, ljuset finns där och semestern ligger kvar som en oanad möjlighet...

I LOVE när man bara kan sticka ut med barnet i typ inga kläder alls. Så bekvämt! Och snart, om nån vecka, kan vi tjejer i familjen släppa det här med väckarklocka, läggningstids-stress och tidspassning överlag. Frihet!

/Jenny

Söndagshäng

Frida sov till 07.55. Tack! Först yrade hon ilsket kl 06.30 över nåt jag inte förstod i en dröm, men tack och lov somnade hon om.

Vi ska få snusa på en rätt så färsk bebis senare idag, mysigt! Besök hos M & M med lille L inplanerat på eftermiddagen. Pappan golfar på förmiddagen men vi tjejer slöar hemma tills dess - barnkanalen går varm just nu och vi käkar sen frukost. Söndags-slappt soffhäng.

Om den här slöa mamman orkar duscha och styra upp lunch i tid, kanske det blir en kort sväng på stan före också - Frida vill-vill-vill ha "hoppa-tofflor" och har bestämt sig för att köpa sådana för midsommarpengarna från morfarn och M. Praktiska skor, javisst, men ack så fula - jag kan inte vänja mig.

/Jenny

Midsommarbilder

Okej, äntligen har jag aktiverat mig och rasslat igenom alla midsommarfoton. Här kommer en bildkavalkad över midsommaftonen, som faktiskt blev både varm och fin till sist! Framför allt med hänsyn till andra som inte blivit tillfrågade om att vara med på bild, blir det (som vanligt!) mest lillgrynet ni får se...


Hemma innan avfärd - midsommarflickan poserar.


Så fort vi kom fram åkte kofta och sandaler av. Studsmattelycka!

(Genast börjar fina klänningen som farmor och farfar köpte på
Madeira att ligga i farozonen för att inte förbli vit så länge..)



Lilla blomsterflickan hjälpte glatt till vid majstångsfixandet!


Faster E band en söt krans till stolt Frida - tack!
(Hon pajjade inte den förrän EFTER fotograferingen, åtminstone...)



Efter sillunch blev det jordgubbstårta utomhus - i stekvärme!


Är det sådant här som kallas hyllvärmare?! Nån lags vilopaus var det...

Här nånstans infann sig årets första havsbadande. Jag var så svettig efter utefika i stråååålande sol och värme, att det relativt kalla vattnet var en ren välsignelse! Inga bildbevis finns dock - och lika bra är det! Jag platsar ju inte i Sports Illustrated numera precis, host host... Alla andra vuxna höll sig på torra land, det var jag och barnen som plaskade runt i nån halvtimme - till och med Frida vågade blöta sig en hel del. Oväntat modigt!

Det var grymt skönt att hoppa i en ny och fräsch outfit nummer två efteråt! Den packningsknasiga mamman gladde sig åt att en hel del medsläpade saker kom till nytta, haha! Frida vita klänning hade hunnit bli grå framtill så hon fick skifta kläder hon med.



Dans runt midsommarstången - hej vad det går!


Nåt dans-moment jag inte minns - Björnen sover kanske?


Grin-Olles visa - "Fast jag gillar bättre glad-Olle" sa Frida


Efter dansandet grillades gottigott middagskäk, snackades det en massa och dracks rosévin. Barnen busade. Frida hann med ett klädombyte till - hon var blöt den här gången, studsmattehopp efter regnskur har sina sidor... Efter den sena middagen somnade Frida lätt som en plätt, sedan socialiserades det vidare. Trevligt!

Sambon och jag avslutade kvällen med en prommis vid havet. Faster E passade lilla sov-fröken (tack för hjälpen, snälla!), medan vi tog bilen en bit och strosade under den ljusa kvällshimlen. Vackert!


Utsikt. Vacker, stämningsfull utsikt längs vår promenadväg.


Kvällshimlen alldeles ovanför solnedgången, vid 22.15-tiden kanske.


Mera vacker utsikt. Sverige är fantastiskt, eller hur var det?!



Havet var så fint, så fint på kvällskvisten.


Sen var det liksom dags att åka hemåt. Vi packade in alla väskor och grunkor, kånkade ut liten djupsovande räka till bilen och rullade in till stan igen.

Tack framför allt faster A med familj, som bjöd in och liksom höll i ramen för det hela den här gången. Det blev en riktigt härlig dag!

/Jenny

Energinivåerna...

...är lite varierande i familjen idag.

Frida vaknade 06.55. Kissnödig. Sedan var hon superduktig och försökte verkligen somna om, men det gick inte. Pappan och jag har sedan halv-dvalat till och från hela förmiddagen, medan hon lekt. Vi har liksom draperat oss över sängar och soffor, slött hängandes. Intag av mat har varit de enda avbrotten, och nån enstaka hushållssyssla.

Fridas energi är det dock inget fel på. Hon har klistrat klistermärken, pysslat med dockskåpet, satt mysdjuret Råbert på toan. Och såklart pratat, pratat, pratat oavbrutet i olika fantasilekar som liksom pågår hela tiden. Just nu sitter tydligen hon, Nasse, Giraffen och Råbert på olika båtar i sängen, på väg någonstans. (- Mamma, vi har det jättekul här på båtarna, Nasse sitter själv också!). Tjatter, tjatter, som en ständig ljudmatta. Söto.

Det var inte konstigt att Frida inte kunde somna om i morse, förresten. Hon har flera rejäla blaffor till myggbett, som INTE ser kul ut alltså. Själv har jag pyttigare men väldigt MÅNGA, så jag kan inte slöa till helt - sisådär 30 myggbett låter ingen ligga stilla länge... Kli, kli, kli. Just ja, inte klia! Kli, kli, kli. Gaaaah! Dårhuset nästa.

Pappan tog sig just samman och stack på golfrunda. Jag ska hänga tvätt och filura med Frida kring om vi ska gå på bio eller ta en cykeltur nånstans...

/Jenny

Om att bli förvånad

Bara en undran, en alldeles ärligt menad sådan:

Är det verkligen helt normalt att glassbilen kör ut sådär på landet och pinglar - på midsommarafton?

(Och hur mycket OB får de som kör???!)

/Jenny

Midsommarglad

Vi har haft en alldeles klassisk och jättebra midsommarafton ute på landet. Mycket trevligt! Foton och sådant ska jag väl klämma ut imorgon. Men jag vill redan nu kaxa mig med att BÅDE Frida och jag tog årets första havsbad idag! Alla barnen badade - och jag. Länge. Så avsvalkande och skönt i värmen!

Nu ska dock jag och mina sjuttioelva nya myggbett gå och sova sova sova, säng säng säng, pronto! Kan bli en lite hackig natt eftersom vi har ett stycke treåring att trängas med redan från början. Det var nämligen krabbor som kröp på hennes täcke nyss, förstår ni. Och NEJ, det ÄR inte en dröm påstod hon envetet ilsket när vi försökte trösta...

/Jenny

Trött kväll

Den här kvällen bara försvann. Tjoff! Sånt gör mig alltid lite grinig, när det inte är planerat...

Jag jobbade till klockan sju - det må vara dagen innan midsommar, men är det inte min hämntningsdag och rätt kort kvar till semester lär man utnytja timmarna... Sedan svepte jag hem och avlöste pappan. Han drog till mataffären och shoppade midsommarkäk, medan jag åt lite och såg till att kvällsmat hamnade i Frida-magen. Efter den numera nästan obligatoriskt saneringsnödvändiga kvällsduschen, fick jag Frida i säng med saga och mys. Skönt!

Hm. Väldigt skönt tydligen, för jag vaknade plötsligt helt förvirrad klockan 23.35. 
Men åååååh! Så skulle det ju inte vara. Mutter, mutter.

Nu sover istället sambon, medan jag fortfarande lätt omtöcknad skriver packlista och äter nåt litet för att stilla hungrig mage. Snart ska lillgrynet pottas och jag natta mig själv igen! Imorgon sticker vi ut på landet för att midsommarfira med hela sambons familj.

Glad midsommar och trevlig helg!

/Jenny

Operation (!) sticka

Frida hade fått en ganska ordentlig sticka under foten på förskolan idag. När vi kommit hem, försökte jag plocka ut den. Men en minst sagt INTE särskilt samarbetsvillig treåring kan verkligen försvåra sådant detaljarbete... Vilken brottningsmatch! När Frida dissat mutorna jag provade, när hon gråtit och gormat så att hon knappt fick luft, när jag var totalt genomsvettig och hade blivit sparkad i ansiktet två gånger så gav jag upp.

Efter den kulinariska korv och makaroner-middagen, körde pappan och jag med teamarbete istället. Jag höll Frida skruvstädsfast och tröstade och pratade avledande, medan pappan opererade ut sticka-eländet. Efter en del tårar men ändå en strong insats så var det klart - och då vänder Fridas nyss lätt panikslagna humör direkt tillbaka till ett soligt leende! Jag ÄLSKAR den egenskapen!

Efter en skön och välbehövlig kvällsbadbalja, somnade hon gott med tre belönings-tatueringar på armarna - två fjärilar och en glittrig ros. Stolt brutta.

/Jenny

Blött x 2

Idag var Frida sådär riktigt äkta dagislortig, när jag hämtade henne. Grus i håret och armveckan, den egentligen ljusa tröjan var helt grådassig, dammiga barfotafötter... Efter en omväg via ny-bebis-present-shopping till lille L (med några spontana extra köp till Frida såklart, ofelbart fenomen...), inköp av hårjox hos frisören på hörnet och god middag i magen som pappan hann ordna lagom tills vi ramlade in genom hemma-dörren, så blev det sanering av treåring.

Dusch och skrubb AB! Jag och lillgrynet schamponerade och tvålade oss noga och länge. Det är så härligt när Frida förvandlas från lortgris till nyponros, jag vill bara kramas och kramas och kramas! Lite för sent somnade vi sedan rena och ihopslingrade hela familjen i storsängen en stund innan vi petade över Frida i sin säng, myyysigt!

~~~~~~~~~~~~

Såhär på kvällningen sitter jag och hemmajobbar lite med laptopen framför TV:n, och kollar samtidigt på "So you think you can dance". Jag konstaterar igen, för jag vet inte vilken gång i ordningen, att jag verkligen är hopplöst blödig. Jag gråter för ingenting, känner med i folks glädje och sorg så lätt och så starkt att tårarna sällan är långt borta. Det är liksom ett fenomen, rent av.

"Det är väl bra att du har nära till dina känslor" får jag ofta höra. Ja, jo, nog fasen är de nära alltid - både det lättkvittrande glada, rödglödgat tokarga, stressfräsiga och själsdjupt tankfulla finns där, bara ett ögonblick bort. På gott och ont. Och alla känslorna blåser förbi snabbt och ger utrymme till nästa "uppsving"...

Omtanke, vänliga gester och beröm lockar fram de våta ögonen lätt som en plätt hos mig. Idag på jobbet fick jag en (mycket oväntad!) sommarpresent av de fyra personer som jobbar extra på biblioteket och som jag under våren även lärt upp på vår support. Med presenten följde ett urgulligt kort med snälla ord och vänliga omdömen om mig - VIPS kom tårblinket!

Nä, nu ska jag ta mitt genomskinliga humör och de torkade TV-tårarna och hoppa i säng strax!

/Jenny


Håll igång AB

Ikväll har Frida och jag varit på Friskis & Svettis utegympa i Bolognern. Toppenfint väder och en massa rörelsesugna människor!


Frida skötte sig snyggt, så jag fick gympa hyfsat i alla fall. Visst, hon gjorde ett utfall mot lekparken så att jag fick hämta tillbaka henne. Men mest for hon runt till musiken ("Jag vill inte gympa som de gör, mamma, jag vill mest dansa!") eller satt snällt på filten och lekte med sina grejor. Duktiga tjejen! Efteråt lekte vi lite med dagispolaren E och hennes mamma som också var där, sedan slog vi oss ned på filten och njöt i solen medan Frida mumsade kvällsmats-frukt.






Vi kom faktiskt hem i hyfsad tid, Frida somnade inte mycket senare än en hemmakväll. Bra det, hon kan behöva vilan så att hon är sitt bästa, glada jag imorrn. I morse hade lillhjärtat nämligen en tuff start på dagisveckan...

En killes mamma hade ritat ett hjärta i sanden, så Frida ville att jag skulle göra ett åt henne. Så fort jag gjort det, strålade hon stolt och visade sina kompisar (bara grabbar och hon där idag) - som omedelbums stampade bort det! Frida bröt alldeles ihop i en ledsen liten hög. Hårda bandage! Jag ritade ett nytt i smyg bakom ett uthus, som var bara hennes hemliga. Tydligen hade de hittat det och förstört det också under dagen, med fler tårar som följd. Nu har vi försökt prata om att saker man ritar i sanden faktiskt är förgängliga, man får göra nya igen och igen... Gullnos.

Nu är det sen natt, dags för sängen. Tro om vi får sällskap inatt igen, av en liten tös som kryper upp till oss, sover tätt som ett frimärke bredvid mig och sedan lägger sig skafötters och håller fast mina fötter med sina små armar? Haha, knas-sovare!

/Jenny

En dag i plurret

Idag har vi varit till Fjärran Höjder-badet och plaskat omkring - HELA dagen. Vi kom vid 11.30 och åkte hem med bussen kl 16.50! Frida och jag alltså, resten troppade av efter hand. Men det där lilla blötdjuret i vår familj verkar brås på sin mor när det gäller att bada (bassäng, mest), det roliga tar aldrig slut!


Frida är redo (och supertaggad) för böljan blå!


Det badades en massa. Vi vuxna simtävlade (!), också nåt att ägna sig åt för min del när man är nordisk mästare i att vara otränad och dessutom med en rätt påtaglig astmaandning... Men vi gjorde vårt bästa i alla fall. Sambon var stolt vinnare i crawl, men bara med 2 sekunder över mig =). A vann bröstsimmet med tre (?) sekunder över mig. Tillbaka i familjebadsdelen, fångade jag upp en tjej som höll på att hamna under vattnet och hade panik. Dramatiskt men allt gick bra - mamman svarade med att inte tacka alls och skälla på sitt barn. Hm. Sen badades det mer, innan vi smaskade i oss väbehövlig lunch - Frida hann hamna i gråt och på-tvärsen-läge...

Efter ett pass vuxen simträning för min del och ytterligare lite plask ihop avvek kusinerna, deras kompis och faster A. De skulle bila hem till Stockholm och behövde komma iväg. En stund senare tröttnade pappan också, men Frida höll igång! Så vi lät pappan få rulla iväg mot golfbanan, medan vi skvätte vidare, simtränade lite och klev upp en timme senare. Skrynkliga som russin!

Frida var jätteduktig idag faktiskt. Hon har invigt sina armpuffar, och med dem kunde hon flyta helt själv! Fast helst vill hon ju hålla i en eller ett par händer, minst. Men hon blev modigare och modigare, jagade en anka i en sluttning och gick riktigt djupt innan hon såg minsta besvärad ut. Likaså druttade hon ned under ytan ett par gånger då, men gnällde inte om det. Hon vågade sig också på att gång på gång själv simma iväg mot mig ut på det djupa, från en "undervattens-soffa" som hon bottnade på.

När vi satt och käkade lunch, sa Frida:
- Vad bra du var på att simma, mamma!
Söta unge. Tänk att hon uppmärksammade mitt simmande OCH kom på att ge en komplimang.

När vi var i bassängen, kom en kille och simmade under vattnet. Frida sa:
- Kolla mamma, han kan simma på havets botten!
När jag förklarade att det kunde jag med, sa hon:
- Men GÖR det då!
Jag simmade fram och tillbaka till henne, nöp henne i tårna och kom upp.
- Wow mamma, vad COOLT!

Lilla sötnosing. Jag passar på att glädjas helt på riktigt åt ditt beröm, och omdömet cool - det är inte säkert den åsikten håller i sig så länge, haha.

/Jenny

Bröllopsdagen

Jag vaknade trist nog med rackarns ont i ryggen och huvudet, så det blev en ganska seg förmiddag hemma för oss tjejer medan pappan åkte och golfade en skvätt. Sedan velade vi hit och dit - men till slut slog vi till på ett beslut. Jag packade fika, käk till Frida, lite extra kläder och regnjackor etc, och så hoppade vi in i bilen och drog åt nordväst.

Vi såg alltså kronprinsessparets vigsel på storbilds-TV i Wij Trädgårdar i Ockelbo. Det var vanvettigt varmt (just under ceremonin var det strååååålande sol!) och alldeles gräsligt lerigt, men väldigt stämningsfullt! Publiken utbrast i ett stort glatt jubel och tjohoo när bygdesonen Daniel sa JA, när Viktoria sa detsamma hurrades det igen och så poppades champagnekorkar både här och där!


Det vackra brudparet under vigseln, på storbildsskärm i Ockelbo.


Jag och Frida kollar bröllopet (och ja, omgivningen är konstgjort
suddig, av hänsyn till folk som inte valt att synas på Internet...).


Vi blev kvar i Wij Trädgårdar tills det var natti natti-dags för Frida. Vad bra ordnat det var allting, och massor av folk! Himla trevligt. Vi såg flera sällskap i finaste finstassen - och såklart en svensexa med den blivande brudgummen (riktigt bra) utklädd till drottning Silvia. Han gick runt och vinkade till folket, haha. Vi hann kolla in lite artister också, även om vi bara hörde några av dem när vi kollade in shoppingen medan regnet öste ned en sväng.


Det blev en del tårtor kvär efter tårtserveringen (som vi missade).
Ingen som ska gifta sig imorrn? Skulle tro att dessa är billiga...



Picknick-middag för lilla stjärnan.


Flaggviftande firartjejen börjar bli trött...


...och till sist hängde hon mest på pappans axel.


Kallt blev det också på kvällskvisten! Picnick-filten kom till nytta.

Hej svejs regnet, Molly Sandén, Joakim Cans, Breghagen, Lillbab¨s och alla andra!


Sedan vi kom hem runt 21-snåret har vi (nåja, mest jag) kollat in midagen och festen på SVT och fällt en del tårar, både vid pappa Westlings tal och inte minst vid Daniels tal. Sååå fint!

Imorgon skippar vi sista simningen, för ett besök på Fjärran höjder-badet med kusinerna och faster A. Trevligt! Vi har förresten precis beslutat oss för att ta ett uppehåll med simningen i början av hösten också, så får vi se sedan. Förhoppningsvis ska Frida kunna få prova t.ex.dans eller gymnastik eller något annat istället ett tag.

Nu är det natt. Frida har begärt att få sova bredvid mig i vår säng hela natten (så som trenden varit förr, när jag varit hemifrån några dagar), så min onda rygg  blir nog inte bättre till imnorrn heller. Kanske lite bastu kan hjälpa?

/Jenny

Äntligen helg

Sällan har det känts så skönt med fredag! Min energinivå är är totalt i botten så lite vila sitter riktigt, riktigt fint. Är nog nödvändigt, rent av. Ska bara se till att jaga bort tankarna på hur mycket (redan försenat och uppskjutet) jobb som är kvar, på de stackars sju (!) arbetsdagar som är kvar till semestern.... Sådärja. Puh.

Äntligen ska det bli tid att få mysa ikapp med familjen också, skönt! Frida var så busig och go´ idag, vill vara nära, nära, nära och skrattade och var filurig. Hon ville inte gå upp i morse, utan sa "Kan vi inte bara ligga kvar och vila och kramas hela dagen, mamma?" Sådant härligt ger extra ork, tack för det!


Frida försöker göra en knasig min, men kan inte hålla masken utan börjar skratta.


Glada goprick, vad jag älskar dig!


I helgen är det prinsessbröllop också. Svårt att missa!

Jag är ofantligt less på allt tjat om det här brölloperiet, faktiskt. Har inte hängt med mycket, inte sett nåt av all inför-TV, inte läst skvallertidningarna. Kräks snart om nån mer butik spinner vidare på det här med bröllopsprodukter... Kände mig osäker på om jag skulle se själva vigseln imorrn ens. Men nu, vad hände ikväll? Jag råkade slötitta på slutet av festkonserten och VIPS var jag med i stämningen. Jag kunde knappt andas under det fantastiska Svansjö-numret, och grät ohejdat när de två modiga, duktiga barnen sjöng solo om kärleken direkt till brudparet! Tänk vad häftigt att få gå till bröllop med all den där kärleksboosten i kroppen - få förunnat!

Vi får väl se om det blir en tripp till Ockelbo imorgon för att fira ståhejet, eller om det blir hemmasoffan med nån prinsessbakelse istället. För nog måste det ses, trots allt.

Nu ska jag krypa till kojs. Ha en riktigt bra helg!!

/Jenny

En trippel i Västerås

Tre dagar i Västerås, alltså. Mycket bra kurs och trevligt sällskap. Att solen strålade mest hela tiden, hjälpte nog till för att ge ett mycket positivt intryck av staden. Många vackra hus, småstadscharm, bra shopping. I like the place!


Foajén på Mälardalen högskolas Västerås-campus. Stylish i profilfärgen orange!


Rolig konstutsmyckning, olika livsval leder till olika spår. Här ses födelse och uppväxt!



Utsikt från mitt hotellrum på 6:e våningen.


Solig kvällsprommis med mini-guidning i staden, på väg till middag på restaurang.


Västerås är en stad med anor! Charmiga gamla hus...


...både här och där! Fint.


Hann lite shopping! Köpte ett nytt trevligt halsband, minsann...


...och ett nytt armband. Alltid uppiggande!


Utsikt från hotellets Skybar på 24:e våningen - häftigt! (Häftig var utanpåhissen upp
också, om man stod längst fram vid glaset och såg fötterna sväva uppåt i 190 knyck!)




Glad, iklädd nya halsbandet och redo för kvällsaktivitet!


/Jenny

Plötsligt händer det

Hemma! Jag blev mött på järnvägsstationen av en liten glad rosaklädd gumsing med ryggsäck och en sambo som snällt övertog tung väska. Kram&puss-kalas! Det är skönt att komma hem, hörrni.

Dessutom har jag redan packat upp.
Väskan är helt tömd och lagd tillbaka på sin plats.
Inom 3 timmar efter att jag kommit hem.

Under sker faktiskt. Plötsligt händer det!

/Jenny

Det lilla extra

Jag tycker det är väldigt, väldigt trevligt, när hotellet har en sån där helkroppsmassage-stol till gästernas förfogande. Med minst 15 minuters program, så att man kan bli mör som smör. Gratis.

/Jenny

Späckat schema

Guuuud vad trött man blir i huvudet av att sitta still och lyssna, lyssna, lyssna. Noll sekunder fritänk och overload i skallen, haha. Nu har vi dock preciiiiis slutat för idag och nu väntar promenad, lite shopping (eller i alla fall ska jag strosa runt lite på stan), käk med några kurskollegor och sedan biobesök! Nice.

/Jenny

Fri tid

Jag har det strålande. Kursen är tokintensv, vi har tre dagar för ett kursinnehåll som normalt görs på fem dagar... Dessutom talar kursledaren bara engelska, så den lilla hjärnan som skvalpar omkring här inne är ganska mör nu!

Det är trots allt jobb skönt med lite egen tid, lite ombyte. Ikväll har vi umgåtts hela kursgänget - vandrat lite runt i Västerås, käkat gott på restaurang, "bar-hoppat" lite och haft det mycket trevligt. Sedan drog jag igång datorn på hotellrummet, hasade ned mig i sängen och tänkte föra över lite foton - och VIPS så sov jag! Vaknade nu två timmar senare med datorn fortfarande i knäet... Haha.

Natti natti!
/Jenny

Man ska vara trogen...

....såklart. Det är ju en bra grej. Jag är trogen min (o)vana idag.

Klockan är midnatt.
Jag ska på jobbresa till Västerås i 3 dagar imorgon.
Jag har inte packat ännu.
Tåget går 06.26. Piiiip.

Jaha, men så intelligent av mig. Nu igen.

/Jenny


"Dumma dag"

Idag har Frida haft det lite oturligt.

Eller det började redan igår, då hon på nåt vis halkade till och landade med höften/ryggen på ett dockvagnshandtag. Kylning, tårar och ett ordentligt blåmärke som minne minst i några dagar kan jag tro.

Idag har hon trillat på asfalten på förskolan, när hon skulle skrämma iväg någon fågel. Båda knäna är lite raspade och ömma, ena byxknäet hade fått ett litet hål, och hon har småååå skrapmärken på händerna med. Viktigt viktigt tyckte Frida, som berättade hela historien direkt vid hämtningen.

Sedan har hon snavat, klämt sig, snubblat, stuckit och skrapat sig mest hela kvällen, medan vi gjorde lite ärenden på apotek och några butiker. Bara små små "skador", men till slut blev Frida less och muttrade:
- Dumma dag! Jag baaara slår mig ju, vilken dum dag det här är!

Vid nattningen ville jag kolla under plåstren på knäna, för att se om det var några sår på riktigt och om de i så fall behövde tvättas. Frida grät många, många Lille skutt-tårar, hon var helt bedrövad och ville minsann INTE ta bort några plåster och AJ vad ont allt skulle göra.

Till sist mutade jag med en godsak - och världens coolaste plåster förstås! Det blir något att visa upp på dagis, tyckte Frida.


När Frida fick de häftiga plåstren på knäna och dessutom kunde konstatera att det faktiskt inte gjorde så ont att bli ompysslad, vände humöret till solsken igen! Det där är en skön konst som vi båda besitter - att växla från tårar till skratt på ett ögonblick!


/Jenny

Tältmöte

Många familjer pratat om "hell hour". Ni vet, när man kommer hem från dagis, ungen är hungrig och trött, allt är fel, skrik och gnäll, tjat och gnat... Pulsen är på 190 på mamman, som bara vill kunna trolla fram middagen på 2 röda sekunder för att få tillbaka blodsockret och energin på plus igen.

Riktigt så är det faktiskt inte här - ta i trä.
Nästan aldrig, i alla fall.
(Det ska vara jag då, som kan få lite matpanik...)

Frida leker nästan som allra bäst, när vi kommer hem från dagis. Fantasin tycks flöda, hon går runt och småpratar för sig själv och hittar på massor av grejor. Det är precis som om hon njuter av att vara själv och leka med sitt eget en stund, efter allt kompisbus på förskolan!

(Eller så hjälper hon till med maten, det är också en favvo just nu. Eller äter galna mängder körsbärstomater och lite morotsstavar vid bordet, medan hon leker med nåt litet plock.)


Idag såg det ut såhär: Frida och dockan Elin sitter och snackar i lektältet.


Om vi har kvar den där lilla, lilla yttepyttesoffan (ärvd efter min farmor, för övrigt) när Frida blir vuxen, ska jag påminna henne om att en gång i tiden fick hennes söta rumpa plats på den där! Haha. Obegripligt.

/Jenny

Lekparkshäng

Frida var strålande duktig på simningen idag! Hon vågade.

Vågade tippa baklänges från madrassen och få huvudet under vattnet - flera gånger.
Hon höll i mina händer, visst, men gnällde inget.
Framsteg.

Vågade trycka ifrån kanten utan att hålla i mina fingrar, för första gången.
Till slut kunde jag stå riktigt långt bak, och hon vågade ändå!
Heja bruden!

Efteråt käkade vi lite, och fikade med pappan på nyöppnade Café Sparven. Sedan cyklade jag och Fridelin vidare till lekparken i Boulognern. Frida gungade, visst. Hon åkte rutschbana, visst. Men mest klättrade hon såklart. Jösses vad hon klättrade!











Hon är riktigt säker nu, tar sig upp på de höga höjderna helt på egen hand. Men fortfarande är hon så där skönt duktig som hon alltid varit, att hon stannar upp och ber om hjälp eller låter bli när hon inte är säker på att klara det. Jag behöver sällan vara rädd, hon är modig men ändå försiktig.

Frida, älskade gumman, det är en riktigt bra egenskap.
Jag hoppas du behåller den genom livet.

Våga kliva framåt, våga ta för dig, våga prova, våga lära nytt.
Men när det känns farligt eller för svårt - stanna.
Be om hjälp.

Då kommer du längre.

/Jenny

Stylish

Jag är ingen välklädd typ från början ens. Och ju mer kilon, desto mindre snygg garderob... Jag gör hur som helst ingalunda några som helst anspråk på att tillhöra de vässade, piffiga och snygga här i stan. Är ordinärt halvtrist, möjligen ordinärt halvsnygg när jag anstränger mig.

Efter ett besök på en lite avsides placerad korvmoj idag, kan jag bara konstatera att OJ så många andra som inte heller tillhör Gävles stil-elit. ALLS.

/Jenny

Som baken

Smaken är verkligen delad.

För mig är det  H E L T   F U L L K O M L I G T   O B E G R I P L I G T att stora delar av Sverige just nu jublar och myser och trängs i TV-soffor för att avnjuta fotbolls-VM i en månad. Att de är förtjusta och laddade och gillar detta massor, har jag liksom svårt att sätta mig in i.

Själv finner jag detta spektakel fullkomligt totalt ointressant. Obsolut noll spännande eller lockande. Sverige är dessutom inte ens med, har jag förstått. Den enda anledningen för mig att känna till att VM går just nu, är att det inverkar i negativt på övrigt TV-utbud. Illa.

Jag sänder ett tack till högre makter, för att jag har en sambo som inte känner ett behov av att se alla matcher. Om det vore så, hade jag nog framtvingat inköp av TV nummer två till hemmet...

/Jenny

Lördags-lazy

Snacka om slapp dag! Jag har hasat om kring här hemma hela dagen, förutom när Frida och jag skuttade ut i hällregnet med stövlar och paraplyer till frisören runt hörnet för att köpa hårvax till mig.

Vi har käkat god mat både till lunch och middag, Frida har smarrat lördagsgodis, vi har ätit massor av jordgubbar med glass och grädde, till och med ett glas rött har gått åt vilket är kors i taket för mig. Trevligheter. Tvätt har körts och hängts, diskmaskinen har körts och tömts och körts igen. Hela familjen har duschat (delvis i omgångar, det finns gränser för utrymmet även i vår stora duschkabin...). Frida somnade i vettig tid efter sagoläsningen ikväll, ingosad mellan oss föräldrar och hur nöjd som helst!

Sambon sitter nu vid den fasta datorn i hallen och surfar om golfregler och avståndstabeller för golfklubbor. Själv sitter jag med jobbets bärbara vid TV:n, bloggar, Facebookar och skriver klart minnesanteckningar från föräldramötet samtidigt som jag kollar inspelade avsnitt av Grey´s Anatomy och Lost.

Ibland går vi förbi den andre, klappar lite vänligt på varandra och utbyter en puss.
Rafflande lördagskväll, va? Haha!

/Jenny

Petronella ifrån Plaskeby

Igår var det blött, blött, blött ute. Dagisungarna plaskade glatt runt och lekte i de villkor som vädret bjöd!


Sydväst på i ruskvädret!

 

 


Hopp och lek! Det var svårt att "skjuta från höften", allt blev lite suddigt...


Sedan har det fortsatt, det blöta. Inatt har det brusat som ett vattenfall utanför sovrumsfönstret, oavbrutet. Idag har det omväxlande öst och strilat ute, men regnar gör det prick hela tiden. Jag kör mysbyxliv och håller mig inne - varför inte passa på att välja själv när det är lördag och ledigt, utan inbokade aktiviteter? Pappan och Frida åkte för en stund sedan för att köpa golfklubba, men Frida hade tydligen råkat glömma sitt goda humör här hemma och blev nyss återlämnad igen...

Nu är det lunchdags. Magen kurrar!

/Jenny

Klätterkurs i höst?

Det nya sättet att ta sig upp till vår lägenhet (när mamman har tid och inte jäktar på) är att klättra längs räcket istället för att gå uppför trapporna. Den här ungen vi har klättrar JÄMT just nu, överallt där det går, och hon blir bättre och bättre på det.


Tro om hon varit en bergsget i ett tidigare liv, eller så?

/Jenny

Kvällen som försvann

Igår fastnade jag och Frida på stan efter att jag hämtat henne på förskolan. Vi kom dit strax innan kl 17 och vips var klockan sju - hur går det där till?

Vi skulle egentligen bara hämta ut linser till mig. Men när vi ändå var på stan, gav vi oss ut på jakt till tygaffären efter skosnöres-resår till Fridas ärvda pjuck. Sen tittade jag in på Indiska när vi ändå (nästan) gick förbi, för att spana efter Bollywood-fest-kläder medan Frida knaprade mellis som jag trollat fram ur väskan. På väg över torget köpte vi jordgubbar, och medan jag provade kläder på H&M, och pappan anslöt, och vi gick på toa, och spanade på skor till Frida och köpte middag, så åt Frida förtjust upp en halv liter av de röda bären!

Hem, sushimiddag framför TV:n, avtvättning av busunge och nattning. RIDÅ.

Båda vi vuxna slocknade också vid nattningen - pappan medvetet, jag mer oväntat. Vaknade svettig och fullt påklädd under täcket klockan 23.35. Hallå, vem snodde min fredagskväll, liksom?! Jag blir så morrig sådana där gånger. Rasslade upp, plockade undan middagsattiraljerna, muttrade en massa, borstade tänderna och stöp i säng igen. Har drömt helt crazy hela natten sedan, och vaknade med gräsligt ont i ryggen. Min kropp pallar inte långsovning längre! Mina alldeles för korta vardagsnätter är typ vad ryggen tål, sedan blir den steeeel.

Så var den - fredagskvällen som nästan inte fanns.

/Jenny

Grillat & glatt

Det blev en trevlig middag med personalföreningen! Soooooool, placering i gräset på filtar, goda och trevliga kollegor från andra avdelningar, riktigt god grilltallrik, musik, pratpratprat, solbrillor på och glada miner. Pappan och Frida svängde förbi på hemvägen och satte sig på min filt en stund också, vilken lyx!

Det blev dock en tidig kväll, kanske dels för att jag var bilförare istället för rödvinsdrickare, och dels för att jag inte hade nån energi för att hänga kvar när solen smet bort och myggen strax skulle dyka upp!

/Jenny

Silly walks

Jag och Frida blev lite sena i morse. Först tog vi en kram- och mysstund i sängen och sådana är guld värda även när de tar lite för lång tid! Sedan hade mamman lite dålig koll på att hon skulle på grillkväll med personalföreningen på jobbet ikväll, och därmed inte hade någon större lust att hasta iväg med håret HELT på ända... Så det fick bli frukost hemma för lilla smulan idag och en senare avfärd.

Jag var på stan igår; träffade en kompis som jag sällan hinner umgås med numera, fikade på ganska nytt och tidigare oprovat café och gick sedan på sena bion och såg Sex and the City 2. Tjejlyx! Mycket, mycket trevligt.

Jag såg ett gång studenter knalla gatan fram i morse, när vi åkte till dagis. En av tjejerna hade en väldigt kort och vid klänning, som satt väldigt ojämnt - den var betydligt mer uppdragen bak än fram, vilket gjorde att den blev så kort att hon nästan visade rumpan! Mindre lyckat. Samma tjej hade dessutom decimeterhöga klackar, som hon INTE kunde hantera. Alls.

Alltså, när man på allvar funderar på om personen har en lättare CP-skada eller något annat rörelsehinder men sedan inser att hon nog bara inte kan gå ens i närheten av normalt i sina skor - borde inte människan ha valt andra pjucks då?

Självinsikt, mina vänner. Inte en enkel sak.

(Nu ska jag gå och FIKA på resten av min fikarast!)

/Jenny


Bli Buzzador du med!

Igår fick jag mail från Buzzador, som berättar att de söker nya personer (och vill extra gärna ha gravida och småbarnsföräldrar) till kommande kampanjer. Jag har varit med i några år nu och får med jämna mellanrum prova nya produkter från både nya och välkända varumärken. Det kostar ingenting! Enda motprestationen (förutom en liten rapport efteråt) är att man ska berätta om varan/tjänsten för sina vänner och bekanta, oftast får man med ett smakprov eller liknande att bjussa dem på också.

Gå med och bli en Buzzador du också!

/Jenny

Natti natti

Efter att vi handlat efter dagis och käkat mat som pappan kockade igår, sanerade jag fröken grus. Det blev en långdusch med skrubbning av små sandlåde-barfota-lortiga tassar och grusig hårbotten. Dessutom utspann sig ett samtal om kroppen och dess oilka områden, detaljer och funktioner, haha - spännande!

Jag lade mig nyduschad för att natta Frida, med håret fortfarande inlindat i en handduk. Hon somnade inte förrän en bit efter åtta idag, det är lite knöligt att klämma in allt detta duschande i vardagsschemat tycker jag! Hur som helst så somnade även jag, det var så mysigt att ligga inslingrad med en liten snusande gosunge - och vaknade klockan 22 när sambon kom hem från sin golf... Zzzz Zzzz. Snacka om yr i mössan!

Nu är sambon för övrigt innehavare av både medlemskort på golfbana och officiellt handikapp, så nu kan vi andra i familjen börja få ut något av detta slående på vita små bollar! Dags att boka in lite hälsa-på-resor till golfande vänner och släktingar, tror jag bestämt. Frida och jag socialiserar gärna under tiden med de som inte golfar - det går bra med allt ifrån strandliv och glassätning till shoppingrundor på stan. Trevligt!

Nu - natt. Sov gott!

/Jenny

Fantastiskt skön dag

Vilken lyxdag det varit idag! Att vara ledig på måndagen, när helgen redan glidit förbi med sina aktiviteter och man varvat ned redan, är klart bra. Riktigt, riktigt bra. Skön, loj, laidback känsla.

Frida sov till klockan 08.43 - TACK för det på en ledig dag, bästa go´ungen! Lagom till lunch kom dagispolaren S och hennes mamma och lillasyster på besök. Vi käkade ihop och kidsen busade runt tokiga, glada och upplivade. Vid 15.30-tiden lokaliserade vi om, och tog oss hem till dem istället. Där käkade vi middag tillsammans och leken fortsatte både ute och inne. Vilken härlig heldag!


"
Jag kom upp!" Trädklättring är en ganska ny gren för Frida...


...medan S som har dessa träd på tomten kunde stegen och greppen!


Det var en ganska trött och väldigt nöjd tjej som lämnades hos farmorn och farfarn (tack!) för att vi skulle gå på föräldramöte. Hon sussade gott in i bilen hem efteråt!

/Jenny

Föräldramöte och sommarpresent

Föräldramötet är genomfört och nu vet vi hur det blir i höst!

Sex barn (födda 2006) flyttar över till "storsidan". Tolv barn (inklusive Frida) blir kvar på "våran" avdelning och får sällskap av de sju äldsta barnen från minsting-avdelningen. Båda de fantastiska pedagoger som funnits med Frida hela tiden blir kvar nu också med gruppen, härligt! (Fast vi kommer att sakna E som varit med hela det här läsåret (men nu får byta avdelning), hon är jättejättebra!)

Höstläget känns bra ur personalsynpunkt, men det finns två nackdelar:

1: Två av Fridas "bästisar" försvinner från gruppen, vilket säkert kommer att bli ganska trist i början.

2: Frida kommer att vara näst äldst på sin avdelning, vilket antagligen kommer att ge henne lite mindre stimulans - hon leker mycket med de äldre barnen idag. När hon bara omges av mindre barn, kanske hon inte sporras att utvecklas och lära lika mycket och så... Fast den kraften känns mer inneboende i henne, än nåt som kommer utifrån. Och det är väl ingen stress att hon ska bli "stor"! Det skulle också kunna bli så att hon blir stor, bufflig och för "bestämmig" , eller alltför inriktad på att ta hand om de små... Det känns kanske inte riktigt som att de barn som stannar på samma avdelning kommer att gå vidare, risken finns att det blir lite "stampa på samma ställe som i år"-känsla över det hela - men det där får vi hoppas att de duktiga pedagogerna löser!

Äsch, översociala fröken Frida ordnar nog det där själv, både med de förflyttade kompisarna och att tanka stimulans på lämpligt håll. Hoppas jag.

Vi överlämnade sommarpresenten till pedagogerna också. En gåva med italienskt tema, för en trevlig kväll tillsammans om de vill - kanske läge för en after work? De fick presentkort på den nya italienska restaurangen Mezza Notte. Innan dess kan de värma upp med italienskt vin, grissini, italiensk choklad och Absolute Italian Classics strömmande ur CD-spelaren!


Tänk att det snart är "sommarlov" va, vad snabbt det gick!

/Jenny

Heja Sverige


/Jenny

Vips

Nu börjar hon bli stor, den här lilla människan som bor hos oss.

Hon äter (oftast) utan haklapp. Hon har inte använt blöjor varken natt eller dag på länge. Hon går på toan (även om pottan fortfarande är vanligare). Hon pratar med främmande människor. Hon klär på sig själv varje morgon. Hon pillar med skoknäppningar och dragkedjor i koftor och lyckas oftast på egen hand. Hon kan så mycket! Jag förvånas och imponeras ständigt.

Men det nya stora, det är nog barnvagnen - eller bristen på den.
Vi gör ärenden på stan i flera timmar utan vagn numera!

Ingen vagn, utom på långa/snabba promenader och sånt.
Ingen vagn.
Vad hände?
När hände det?

Mamman har nostagikramp i hjärtat mest jämt! Vips säger det bara, jag vet det.

VIPS
så kommer hon att kunna simma. Börja skolan. Sticka till kompisar. Vara tonåring. Skriva hemlig dagbok. Få hjärtat krossat. Ha stlk 39 i skor. Ta körkort. Ta studenten. Vara kär. Plugga nånstans. Dricka för mycket. Resa långt bort. Köpa hus. Få barn. Jobba med nåt jag inte begriper. Eller vad som nu ska hända och i vilken ordning... Jag säger som Frida brukar: "Man får se, men man vet inte!"

Lilla älsklingen, vad jag vill få fortsätta vara dig nära, nära!

/Jenny

Dagens lunch


/Jenny

Jomen hejsan

Meeeeeen!

Har man inte jobb så skaffar man sig... Är nu helt svettig efter en timmes röjning i köket, för att göra det säkert igen. Lyckades nämligen sopa ned en stoor (typ 1-meters) tavla i backen så glaset (och ramen) rök. Det kom en del hårda ord ur min obalanserade mun, kan jag säga!

Omramning lär kosta skjortan, och städa upp glassplitter är ju så lagom kul. Det ena leder dessutom som bekant ofta till det andra, så nu måste diverse annat röjas upp också... Tavlan rasade ned bakom ett stort furuskåp som var obegripligt överbelamrat och inte gick att skjuta undan lite fint utan att plocka av det en massa crap. Höger, högar, högar. Välbehövligt att rensa undan, men inte NU. Men jag har väl inget val, det är ju kul om man kan äta frukost på köksbordet imorgon bitti... Bara att hugga i med det strax då, suck.

Sa jag att jag ska slå in paket till pedagogerna på förskolan innan jag lägger mig också? Hm. Tur att jag är ledig imorgon! Lyx. Förskolan har planeringsdag och jag är kompensationsledig för nationaldagen (vilket egentligen känns lite knäppt när jag ju VAR ledig på nationaldagen eftersom den var en söndag, men jaja, tack säger jag bara), så Frida och jag ska ha mysdag!

Delar av morgondagen ska vi hänga med kompisen S från dagis och hennes trevliga mamma och lillasyster - det ser vi båda fram emot! Idag har vi varit på låååångt besök hos dagisvännen J, det började med fika efter simningen och sen blev vi bjudna på middag och till slut var det rent av läggdags innan vi kom oss hemåt. Tjejerna hade ofantligt mysigt och trevligt och jag är också jättenöjd! Frida ville såklart inte åka därifrån; just när det var dags för påklädning satt de i kökssoffan och åkte flygplan till Thailand, och jag kunde tyväääärr inte klä på henne för att jag kunde ju inte nå upp till ett flygplan juh! Haha, söta filur. När vi cyklade därifrån sa Frida nöjt "Vad BRA mamma att vi var så länge hos J, det var sååå kul!"

Imorgon kväll vankas föräldramöte, med bud om hur det blir med barngruppen och fördelning av fröknar i höst... Spänningen är olidlig!

/Jenny

Vips så var det natt

Vart tog den här dagen och kvällen vägen?

Lite slö förmiddag, korv&pommes-lunch, trevlig fika på stan med goda (inkl. några inresta, numera annars långväga) vänner för mig med Frida i släptåg (och under tiden golfeftermiddag för pappan), kort shopping, nagellacksmålning på stor och liten brutta, familjemiddag hemma, träning på att kasta mjuk inomhusboomerang, några reflektioner över livet och sedan en lååååång kväll mest med datahäng och pyssel kring årets sommarpresenter till Fridas förskolepedagoger (medan pappan hann ut och ta en öl med några vänner ett par timmar).

POFF. Det var det. Godnatt!

/Jenny

Fredagsmys

Idag sladdade jag ned på stan och gjorde några ärenden på lunchen. Lämpade av påsarna hemma, lämnade bilen och tog cykeln tillbaka. Efter snabb-provning av kläder i 190 knyck, var värmeoverload ändå redan uppnådd och fräschören bruten så att säga, haha! Frida jublade glatt när hon skulle få rulla i ett fordon med två hjul istället för med fyra hjul hem.


Frida ville absolut köpa sushi till middag och jag är ju sällan svårbedd på det... Pappan hade slutat tidigare och hunnit träna redan, så vi fick umgås hela familjen ikväll dessutom! Jag fick in Frida för en sanerande dusch också (ut kom en rendoftande och odammig sötjänta!), innan hon knaprade i sig vindruvor och ostkrokar till kvällsmat och sedan slocknade lätt som en (trött) plätt!

Nu ska jag också plätta mig i säng. Ha en bra helg!

/Jenny

Frida svarar på pedagogernas frågor

Snickelisnackdottern kommenterar bygg&konstruktions-temat de haft på förskolan hela terminen:



/Jenny

Konstigt fenomen

Var på festkväll igår, med kjol (kors i taket) och fina petrolblå strumbyxor (strumpbyxor from hell: midjelinningen rullade ned på halva arslet så fort jag rörde mig, så sjukt obekvämt, störigt och med en ful extravalk till följd - jag har tillräckligt med sådana ändå, tack så mycket! Men det var en utvikning). Knallade runt med dessa strumpisar i mina nya (dvs ej ännu ingångna), men oerhört fotriktiga och lågklackade Rieker-sommarskor. Kände inget obekvämt, kom hem med sköna tassar.

Tog samma skor till jobbet idag, barfota. Gjorde lunchärenden på stan (köpte förskolepedagogpresenter + ett par klädplagg), så jag gick lite extra utöver den vanliga kontorsråtta-delen av dagen. Skorna kändes väldigt sköna, inga skavsår, ingenting. Bekvääääämt bara.

Kom hem, tog av skorna, käkade mat - och kunde knappt gå efteråt! Fötterna hettar, trampdynorna känns helt runda under framfoten, är ömma och svider. Lite hälsporre-varning på högerfoten dessutom.

Va? Vad är det frågan om? Obegripligt skumt.
Hur mycket snällare kan man behandla sina fötter?
Jag menar, Rieker - tantpräktigt bekvämlighetsmärke...
Hur överlever alla med snajdiga högklackeskor egentligen?!

/Jenny

Sommarfest x 2

Nu mellanlandar jag på kontorsstolen, mest för att stänga av datorn! Har varit på sommarfest på dagis med sånguppträdande och finklädda busungar, nu väntar snabbtvätt av svettiga armhålor och sedan sommarfest med jobbet! Det är 323 anmälda så det blir nog rajraj för de som vill!

/Jenny

Tillfälligt avbrott

Idag har vi varit på nöjesresa på jobbet. DGA-gruppen (Den Goda Arbetsplatsen) ordnar en personalresa en gång om året - i år inföll resan på en heeeelt fantastiskt solig och lagom varm dag! Vädret kunde inte ha varit mer perfekt. Härligt.

Vi åkte buss till fina Forsa Forngård en bit väster om Hudiksvall, fick information om gården och tid att kika runt i de fyra husen. Rullade sedan vidare till lilla ön Storholmen och ET Tours himla trevliga anläggning där. Efter en jättegod utelunch stack några på fiske, andra på femkamp och vissa på tipspromenad (så även jag!).


Framme vid Forsa Forngård!


Brunnen inne på "tunet".


"Barnrummet" i storgården.


Se vilken vacker bok. Eller är det ett album? Man fick inte röra sakerna...



Vackert väder, beundrar utsikten över gärdsgården mot sjön.


Mot nästa evenemang - ET tours på Storholmen


Där var det trivsamt, verkligen!



Kanske njuta lite bastutunna och utomhusdusch?


Buffékäk i solen - detta är bara tilltugget!


Det var så trevligt ordnat så!


Rolig taknock


En badade frivilligt (men förvånande), en höll på att trilla i (men klarade sig), och alla fick garanterat mer än ett myggbett... Gött! Jag har haft en riktigt skön dag.


/Jenny

Definitionfråga

Ibland undrar jag om vi har ett barn eller en hund. I alla fall när jag är riktigt, riktigt yr i mössan och trött.

Inatt kom Frida uppkrypande i våran säng. Hon kurade ihop sig i gropen mellan mina fötter/ben (som hon gjort många gånger förr) och somnade om, toknöjd. När jag vimmelkantig vaknade till, sträckte jag ned handen för att stryka henne försiktigt. Jag fick fatt i den lockiga kalufsen, och då kändes det mer som om det låg en varm liten voffsing där istället för en treåring!

Den här gången hasade jag upp henne till kuddnivån, men nästa gång kanske jag bara ska lägga över lilla täcket och låta henne kura vidare? Kanske klia lite bakom örat?

/Jenny

Den lortgristid nu kommer

Frida som är lite torrhudad, duschar normalt max 2-3 ggr i veckan. Ofta bara en. Den frekvensen gäller INTE sommartid, let me tell you.

När barnen plötsligt leker ute hela dagarna i sandlåda och annat naturellt på förskolan i bara t-shirt och shorts, då om inte förr är det läge att införa täta kvällsduschar. Alldeles särskilt gärna om man just bytt till rena lakan i sängarna.

Idag tömde jag grus ur Fridas skor, fickor, öron och hårbotten, typ. Charmant.
(Och ett härligt tecken på att hon haft en kul och skön dag!)

Tur att den lilla pärlan fått nåt dille på att duscha, plötsligen!

/Jenny


RSS 2.0