Klädsam dag

Idag kom visst sommaren! Det var 27 grader (TJUGOSJU) när jag slutade jobbet, svettvarmt trots att det fläktade. Ett mycket sandigt och tunnklätt barn hämtades från förskolan. Ljuvligt. Men kvällsdusch av fröken lortfot blir obligatoriskt vid denna typ av väder, haha!

Med denna värmen (och kommande flytt) insåg jag dock att Fridas garderob behövde en genomkörare. Bort med för små tröjor, korta brallor och trånga underbrallor! Och framför allt; bort med täckbrallorna från dagishyllan! (Täckbrallorna hemma däremot ska ned i kartong.)

Sedan återstod att inventera sommarklädesutbudet. Hmm... det var minst sagt magert. Men VIPS, då kunde jag plocka fram stora kassen med lånekläder som "stått till sig" några veckor - trolleri! Den är från bästa underbara vännerna M&T. De har lånat ut så mycket kläder till Frida hela vägen, vi bugar och tackar miljarders gånger.

Denna gången har jag tacksamt packat upp, märkt och vikt in typ en hel sommargarderob. Tadaaa, så var det löst! Frida kommer att ÄLSKA utbudet, för från lilla B kommer fler klänningar och kjolar än vi kan räkna. (Och mamman älskar att typ hälften är från PoP = minimalt med rosafrossa, rejäla grejor med bra kvalli.)

Imorgon är det onsdag. Eller... var det fredag?! För sedan har jag ledigt FEM dagar, tjohoo! Det ska bli obeskrivligt skönt. Lyx! Förhoppningsvis kan jag beta av lite flyttförberedande rens och fix och ändå få tid att koppla av. Jag vet i alla fall att jag ska hälsa på i Ockelbo och gratta treåring, samt träffa svägerskorna med familjer som kommer upp. Trevligt, trevligt.

/Jenny

Glada måndag

Igår var jag på ovanligt glatt humör, trots att det var måndag och jag låg efter med en massa saker (både på jobbet och hemma, faktiskt - flytten börjar krypa allt närmare!).

Kanske för att det är tredagarsvecka och sedan långledigt torsdag-måndag?
Kanske för att jag var duktig och fixade en god och vettig middag (cambozolaostkyckling)?
Kanske för att jag var iväg och simmade 1800 meter (sista passet för denna termin dock)?
Kanske för att jag pratade en stund i telefonen med en god vän?
Kanske för att jag kom hem från simningen och det luktade tokgott av nybakta bullar?

Nu är det i alla fall tisdag. Och lunch!

/Jenny

Sköna söndag

Helgen är slut och det är dags för jobbvardag i morgon. Tänk om nån uppfunnit en hemlig arbetsdag som liksom gömde sig i skarven mellan söndag och måndag, så att man hann ikapp att-göra-listan lite i smyg utan att behöva jobba på helgen. Det hade varit grymt!

Idag har huvudpunkten legat på barnkalaset ute på landet. Familjen har får, kor, häst, kanin, hundar och katter. Mycket spännande att se och möta som ni förstår. Ungarna lekte vilt och glatt, fika intogs, godispåsar utdelades och tårar utbröt för flera vid hemgång  - ett vanligt lyckat barnkalas alltså.

Sitter nu här vid midnatt (!) med datorn i knäet och har det mycket intressanta TV-programmet "10 saker du behöver veta om sömn" på i bakgrunden. Ironiskt, haha! Fast jag har inte svårigheter att sova - bara klara störningar vad det gäller att lyckas hoppa i säng i vettig tid...

/Jenny

En riktig bonusdag...

...blir lördagen, när man varit ledig på fredagen. Mest hela dagen har jag trott att det var söndag - så GÖTT att komma på att det faktiskt kommer en ledig dag till!

Idag har vi varit rätt slappa och slöa. Eller... när jag tänker efter är det väl mest JAG som varit det. Inga överraskningar alltså, haha! Pappan och Frida var på en liten fisketur i Bolognern på eftermiddagen minsann - fångstlös men mysig (trots regnskurar), såvitt jag förstod. En golfrunda har herrn i hushållet också hunnit med ikväll. Jag har plockat och pysslat lite här hemma och vilat en smått magkatarrig mage, mer kan jag inte skryta med idag.

Imorgon väntar barnkalas hos en av Fridas förskolekompisar som bor ute på vischan. Förutom sedvanliga kalaslyxigheter, så finns där en massa nyfödda lamm som extra bonus just nu. Trevligt!

/Jenny

Kul tur med kultur

I torsdags fick vi (hela den centralt administrativa personalen från en hel hop avdelningar) alltså åka på personalutflykt till Uppsala. Mycket, mycket trevlig dag! Det soliga och fina vädret gjorde sitt till, om det öst ned hade upplevelsen varit klart mindre positiv.

Dagen innehöll fika på Café Smultron, besök på Linnémuseet och i Linnéträdgården, lunch i maffiga universitetshuset, en förevisning av myntkabinettet, en guidad promenad i Pelle Svanslös fotspår och avslutande bullfika på Kafé Katedral. Och så bussåkande dit och hem, givetvis.


"Ställ dig förundrad till allt, även det mest alldagliga" ska Linné ha sagt. Står på platta i
marken utanför ingången. (Står även på hundrakronorssedeln med en massa annat!)Start på Café Smultron - jättefint och jättegoda mackor.Sen gick vi till själva Linnémuseet (det gula huset som skymtar till höger).Där inne fick man inte fotografera, näpp näpp.Efteråt kollade vi in Linnéträdgården. (Museet syns i bakgrunden här.)
Tjusig, men ännu vackrare om nån månad när mer blommar kan jag tro!Roligt om man jobbar med en lärplattform som heter Blackboard. Annars... inte.Det fanns många fina sittplatser i trädgården.Bellis - de är söta.Här ska det växa upp något maffigt i sommar, skulle jag gissa.En polkagrisrandig trädgårdstulpan......och en vit blomma som jag missade namnet på.Sen spatserade vi till Universitetets huvudhus och käkade lunch.
Snacka om häftiga lokaler! Man riktigt känner historiens vingslag.Domkyrkan var lika ståtlig som den varit länge, länge.Syrenerna blommade och doftade ljuuuuvligt.En övergångsställe för katter, minsann (och personer med hästsvans!).Jag hann med en snabb sväng in i kyrkan också innan hemresan.


Efter en intensiv, rolig och trevlig dag rullade bussen hem med ett gäng nöjda medarbetare!

/Jenny

Glasögonormar

Jag hämtade mina nya brillor i veckan. Kul! Fast så värst revolutionerande är de ju inte. Utbudet på bågar hos SmartEyes för tjejer med bred skalle och colabottentjocka glas var liksom begränsat, så det blev ett par lite brunspräckliga. Igen. Men fyrkantiga istället för ovala, åtminstone!
 


Jag konstaterade att jag haft mina förra glasögon i åtminstone FEMTON år. Femton! De har hunnit bli svaga som attans - och de senaste två åren eller nåt faktiskt bra igen och sedan för starka! Åldern, ni vet - är man närsynt så börjar det med att backa lite i styrka innan man får progressiva...

Frida tycker det är kul att prova glasögon. Det är gulligt, samtidigt som jag tänker "Vänta du tjejen, vips är det på riktigt...". Min släktsida är synstörda brillisar hela bunten, i alla fall på pappas sida. Hon har ganska många kroppsligheter där hon brås på mig, så risken för glasögon är klart överhängande. Den här yrseln hon pratar om ibland (som snart ska kollas upp) KAN också vara nåt med ögonen, typ skelning eller nåt. Återstår att se.


Mja, kanske blir ett par LITE mindre bågar när det blir skarpt läge..."Jag ser ganska ut som min farmor!" sa Frida och speglade sig noga.


En av anledningarna att jag inte bytt glasögon fast jag skulle ha behövt, är ju att det är sjukt dyrt. När jag ändå har linser JÄMT, känns det klart surt att lägga närmare 5000 spänn på ett par brillor. Men hos SmartEyes blev det 1290 pix med undersökningen. Taget!

/Jenny

Gråregn, så härligt perfekt väder!

Idag är det studiedag på förskolan och jag är hemma med Frida. Kanske ska jobba nån liten snutt hemifrån också, men bara såpass det funkar med henne. Mest mys hade jag tänkt mig. Och gääärna sovmorgon.

Vad sägs då om att den sköna fröken somnade om och snusade till 9.40?!
Applåder, visslingar och tacksamma pussar!

Frida vaknade först innan sju. Pappan ropades in för en morgonpuss, sedan lovade hon att somna om. Frida kröp upp till mig och vi låg och myste i mörkret. Frida var påtagligt trött, men extrasovandet höll på att gå om intet ändå på grund av grannens jag-vill-inte-vara-ensam-hemma-skällande hund. Gaaah! Men till sist slutade vovvandet och då - kanske närmare åtta - slocknade både Frida och jag igen! Jag vaknade till och med FÖRE henne sedan. Tack älskade prinsessan! Ljuvligt.

Vinnade faktorer: Jag "toade" Frida när jag lade mig. Jag satte för det mörka lakanet för fönstren. Och så måste jag tacka REGNET, såklart. Det är så gråmulet ute, att inget morgonljus sipprade in för att lura upp ögonlocken idag.

Lagom till förskolelunch-tid hade vi precis fått i oss frukosten med fil, juice, mackor, vindruvor och jordgubbar. Nu har vi soffkramats framför barn-TV och smarrat varsin piggelinglass. Frida säger att hon ska ha nattlinnet på sig hela dagen, jag hasar runt i mysbrallor.

Än en gång - tack till regnet! Kravlöst hemmamys är så mycket lättare då.
(Och jodå, vi SKA peta oss ut en sväng på eftermidagen för några ärenden.)

Ha en riktigt fin helg!

/Jenny

Lyxlirardag

Personalutflykt till Uppsala med jobbet. Café smultron, Linnemuséet och Linneträdgården, lunch på universitetet, Myntkabinettet, en raketsväng på stan, en promenad i Pelle Svanslös fotspår och fika på Kafé Katedral. Soooool och fint väder. (Bilder kommer.)

Mycket trevligt!

After work hos en vän på kvällen. Vi var fem tjejer som hann prata ikapp om graviditeter (två runda fina magar deltog, en visste jag inte om innan!), toahistorier, familjerelationer, jobb, hus och hem. Vi fick en hel drös välbehövliga skratt - och gooood mat och gooood efterrätt. Tack snälla M!

MYCKET trevligt.

Idag somnar jag nöjd, trots att jag missade Fridas förskolas sommarfest med sånguppträdande och efterföljande picknick. Men Frida var så glad att ha både pappan och farmorn och farfarn där, så stolt att få publik som var där för hennes skull! Pappan hade dock fixat en GRYM picknickkorg, så det sved lite att inte få delta i den faktiskt.

/Jenny

Är det framsteg?

Frida är väldigt intresserad av bokstäver, läsning och skrivning just nu. Eller fortfarande ska jag kanske säga, det har hållit i sig typ ett halvår nu. Hon provar ofta att skriva ord, men vill gärna fråga om vilka bokstäcer det ska vara.

Idag skrev Frida sitt första ord - rätt! - utan att få nån hjälp alls. Hon tog en badkrita när vi duschade och skrev ett helt ord på duschväggen genom att ljuda fram det på egen hand. Hon har fått en liten egenhet jag sett några gånger nu - rätt vad det är, skriver hon spegelvänt. Det är coolt och ordnar säkert upp sig så småningom.

Tänk att hon skrev SJÄLV. Jag är så stolt! Eller?!

BAJS.

Så stod det. Bajs! Ett av favvo-orden just nu. Kiss- och bajsåldern är här, helt klart. Tja... Jag väljer att fokusera på framsteget, inte ordvalet. Valet av ord fungerade nog som en morot för utveckling, helt klart!

/Jenny

Om att anamma uttryck man hör

Sitter i bilen på väg hem från förskolan. Står vid ett trafikljus och väntar på grönt ljus. Plötsligt tutar bilen bakom, för att jag missat att det slagit om. Då kommer en fråga från baksätet:

- Varför tutade du, mamma?
- Det var inte jag, det var bilen bakom oss som undrade varför jag inte körde fast det blivit grönt.
- Nähä, vad gjorde du då? Väntade på bättre tider, eller?!

Hahaha!

/Jenny

Vill prova en kamera för strand och hav

Just nu söker Smartson testpiloter som vill prova en supertålig, vattentät kamera med GPS-funktion - Pentax Opius WG-1 GPS. VILL HA!

Fatta vad smidigt på utlandssemestern, dagarna på stranden, på badhuset... Kanske äntligen sambon kan få fånga härliga fiskeminnen när han utan risk kan doppa kameran i plurret? Eller svägerskans windsurfande? Kanske lyckas vi få Fridas första simtag på bild i sommar?

Här kan du se en informationsfilm om den rufftåliga kameran
Här kan du ansöka om att bli testpilot

Motprestationen är att blogga om synpunkter och lämna en utvärdering. Det gör jag GÄRNA!

Tumhållning pågår...

/Jenny

Filmpremiär hemma i TV-soffanFörra veckan var det biopremär på filmen Life as we know it - men vi fick minnsann sitta bekvämt i egen soffa och se den samtidigt! Jag har blivit utvald som testare för Smartson, och fick den hemskickad till premiärdagen för att lämna våra synpunkter. Schyrre uppdrag!Och vad tyckte vi då?

Filmen handlar om Holly (Katherine Heigl) och Messer (Josh Duhamel). Deras respektive bästisar är gifta och har en gång i tiden försökt para ihop dem men det gick helt åt pipan. De avskydde varandra hjärtligt och så har det fortsatt genom åren. Hela den delen av deras bekantskap visades på ett effektivt sätt genom en snygg snabbprofil av klipp under tiden förtexterna rullade.

Själva utgångspunkten för filmens handling, är när det gifta paret förolyckas i en bilolycka och lämnar sin dotter föräldralös. Gudföräldrarna - det vill säga Holly och Messer som inte tål varandra - tilldelas enligt föräldrarnas önskemål gemensam vårdnad om dottern. Vi får sedan följa deras resa mot balans i tillvaron som sambos och föräldrar - hur ska det bli alltsammans?

Vi tyckte filmen var helt okej. Visst, den var väldigt amerikansk och innehöll väl inga stora överraskningar. Och lite svårt hade den att bestämma sig för om den var drama och komedi. De många igenkännande leendena som uppstod här kring föräldraskapstrasslet, känns som om det borde falla betydligt mer platt hos dem som inte har barn. Filmens fåningaste scener infann sig när barnavårdsnämnden var där, de kändes onödigt klyschiga. Men den höll hyfsat.

Och givetvis gillade vi lyxen med ny-ny-ny film fast hemma!

/Jenny


Rusningstid

Jamen sådärja!

Ikväll var det rena hetsen här, med ett par Blocket-kunder och en arbetskompis till Johan som alla kom och hämtade saker här ungefär samtidigt. Jalla jalla.

- Vi sålde vårt furubord och sex stolar (yes!)
- Vi sålde vår frysbox (yes!)
- Vi gav bort och lånade ut ett gäng barnprylar

Allt på samma kväll! Snacka om att det genast blev luftigare i förrådet. Allt såldes på tok för billigt, men det var mest bara skönt att bli av med det utan att behöva bära iväg det själv. Vi är nöjda.

Efteråt var jag och min oerhört påtagliga somna-i-soffan-nackspärr från inatt så trötta att jag tillät mig att slockna med Frida när jag nattade. Ljuvligt. Släpade mig dock inte upp förrän TVÅ timmar senare så kvällen blev liksom lite låghalt, haha!

/Jenny

Kroppslig och rumslig rening

Idag har vi varit hela familjen på Fjärran Höjder-badet. Äntligen fick Frida öva på att simma och doppa huvudet lite igen, det var på tok för länge sedan! Pappan och mamman fick också simma varsitt 1000-meterspass. Skönt!

Mindre skönt var väl att jag lyckades knäcka till min "pektå" helt på snisken, när jag skulle hoppa närmare Frida i bassängen för att hon fått vatten i ansiktet. AJ aj aj, så himla ont det gjorde - och gör. Halva tån är nu mörklila, svullen, mer än lovligt stel och bultar som ett jäktat hjärta. Dumt!

Förhoppningsvis blir det tätare simtränande för Frida i sommar, jag har tänkt köpa sommarkort åt oss på badet nämligen. Vi kommer ju att vara mycket kvar i stan i och med flytten, och ska dessutom flytta närmare Fjärran - med ett sommarkort kan man kvista dit en snabbis då och då utan att det behöver blir multumdyrt. Stunder med sol och bad som motvikt till kartonglivet behövs nog!

Ikväll har jag och ballongtån haltat runt nere i förrådet för att börja rensa och styrsla upp allt crap där nere inför flytten. Ett gediget arbete - men jag kom i alla fall ETT steg på den långa vägen!

/Jenny

En liten fikadejt

Idag har vi varit och fikat hemma hos S&S och deras lilla goa M. Henne har vi inte sett sedan hon var en pytteräka - nu är hon en cool tjej på 10 månader! Poff vad tiden går. Trevligt att det äntligen blev av att ses - tack kära ni för att ni bjöd in!

Vi tog med en liten bunt böcker som Frida vuxit ifrån och lämnade över till M. Tjejerna var sååå himla söta, där de satt och läste ihop.


Det var kul, för M blev uppenbart glad så fort hon såg Frida. Tänk att barn har sådant nöje av varandra, fast de skiljer sig åt i ålder! Frida som bara äääälskar småkids, gullade mer än gärna med M.

Mycket trevlig visit. Tack igen!

/Jenny

Pippi på is i Läkerolen

Förra lördagen var jag och Frida tillsammans med förskolekompisen E och hennes mamma och såg föreställningen Pippi - ett äventyr på is" på Läkerol Arena.

Föreställningen var riktigt bra, särskilt andra akten. Frida var supernöjd! Dels med föreställningen såklart, men också med att hon fick vinka till sin förskolefröken i kiosken och med att vi träffade ett flera andra barn från hennes förskoleavdelning där.


Då var vi på plats!Man fick minsann Pippi-fräknar vid entrén. Och guldpengar!På plats i sätet, med program och allt.Här kommer hon ju! Pippi glider in på Hoppetossa i öppningsnumret.Vi satt högt, högt upp. Mindre detaljer, mer överblick. Men visst ser ni vilka det är?Det är spännande med teater!Villa Villerkulla kom in på isen också - och pannkaksspisen ryker.Dansande pannkakor - knasigt och roligare än det låter!Plenty of Pippi-kommers i pausen. Man kunde köpa ALLT (men det gjorde vi inte).Sedan kom Dunder-Karlsson & Blom (Nassim Al Fakir och Tobbe Blom) på nattbesök.Det tyckte Frida var småläskigt - som vanligt när nån gör bus.Sen gick Pippi på kafferep med fina damer......och kurrekurredutterna dansade loss......precis som gastarna/spökena. Snyggt nummer!Vips var föreställningen över och det var dags för avslutningsnumret.Hejdå, Pippi och gänget!


Nånstans i mitten av föreställningen sa Frida plötsligt uppmärksamt:

- Kolla, Pippi och hennes pappa är ju lika stora nästan! Hon ÄR inget barn riktigt eller hur, det är på låtsas, visst är det?

Knivskarpt iakttagande, får man ju säga. Vilken liten unge är lika lång som sin pappa liksom?! Haha.Frida Pipplotta Långstrump, mina damer och herrar.Det var en väldigt trevlig eftermiddag - och tack för trevligt sällskap och skjuts A och E!

/Jenny

Ansiktsmask

Lördagstacos. Är det sådant här som kallas att leka med maten??


Pappan (som också fotade) såg klara paralleller med ansiktmasken för cellfångar på fängelsemuséet... Kolla in bilden här. Piffigt.

/Jenny

Äntligen kan man sitta ute!

Det är väl för härligt, nu när man kan börja sitta ute på lunchen och fikarasterna! Vi har en jättefin altan på jobbet, som är guld värd. Särskilt för mig, som än så länge inte har så mycket utomhusmöjligheter hemma med lägenhet i stan och balkong utan sol.

Fast det är klart, när våren kommer krypande kommer även pollen.
Ögonen rinner, näsan kittlas, andningen tar rejält med stryk.
Det ökar dessutom i styrka allt eftersom dagarna går och mer slår ut, så...
Jag går in och sätter mig istället.

Och nästan direkt när jag går ut och försöker, kommer ju getingarna.
Surrar och snurrar, kommer nära, envist störande.
Jag vill inte ha hjärtklappning och rusande puls (hur fånig rädslan än är), så...
Jag går in och sätter mig istället.

Och ganska snabbt är det ju FÖR varmt ute för fröken lättsvettad.
Jag tycker det är jobbigt att äta i direkt sol.
Och jag vill ju inte känna mig ofräsch resten av dagen, så...
Jag går in och sätter mig istället.

Sensommaren är ju fantastiskt härlig! Äntligen lagom temperatur.
Men då har vi ju getingarna igen. Och regnet.
Och myggen, inte att förglömma! Myggen gillar att smaska på mig, så...
Jag går in och sätter mig istället.

Oooh vad det ska bli skönt att få en egen altan utanför radhuset snart, haha!
(Tror ni grannarna tittar snett om jag sitter ute på VINTERN istället?)

/Jenny

Morgonsnackerier

Frida står med morgonyvigt hår på pallen vid handfatet och blinkar mot ljuset. Hon gör en runtgående handrörelse över magen/bröstet:

- Det är tecknet betyder LEDSEN, mamma. Så här.
- Gör det? Jag trodde det tecknet visades i ansiktet?
- Nä, så här är det! För att ledsenheten känns ju först liksom i magen, sen går det uppåt och uppåt och kommer ut som rinnande tårar!

Så HIMLA bra beskrivet, tycker jag! Jättefint.

På väg till förskolan är jag lite radiostyrd och blinkar först för att svänga åt helt fel håll:

- Oj Frida, nu höll jag på att svänga mot jobbet istället, tänk om jag glömt lämna dig!
- Mamma, det gjorde faktiskt farfar en gång förut, och då satt det kvar en glad pojke där bak när han kom till jobbet och det var pappa! Fast farfar skulle ha lämnat honom hos dagmamman - det fanns ju inte förskolor på den tiden!
- Jodå, det fanns det. Det finns dagmammor nu också, man kan välja vad man vill ha.
- Jaha. Men JAG vill i alla fall gå på förskolan.
- Varför?
- För jag vill vara med mina fröknar!

På utvecklingssamtalet i veckan, undrade pedagogen om hon verkar trivas. Jag tror det, va?! Det är väl härligt.

Ha en bra fredag och helg!

/Jenny (som nu ska FIKA lite snabbt på fikarasten också...)

Släpp kossorna loss!

I lördags åkte vi iväg på betessläpp på Karlsro Gård i Storvik. En massa glada kossor skulle få rusa ut i friheten och skutta loss lite vinterenergi. Himla trevligt! Det är tredje året i rad som vi åker på betessläpp någonstans - olika varje år hittills.Karlsro Gård, här kommer vi - och MÅNGA andra...Lämpliga fotdon på!


Halloj där, kossan!Ett gäng kossor - och notera raderna med bilar i fjärran!Äntligen lite grönsaker, mmmmm!


Snacka om att det finns många stadsungar nu för tiden! Fascinerande på något sätt hur folk vallfärdar för att få se lite kossor och provsmaka yoghurt, typ, haha! När jag bodde kvar i norr, umgicks jag med människor där man fick allt det där lantlivet på köpet så fort man skulle ses. Saknar det nu, särskilt för Fridas skull.

/Jenny

Lite bilder från jobbtrippen...

...finns nu i detta inlägg, och ett par stycken finns här och så lite utsikt här.

Håll till godo!

/Jenny

Lilla snigel

I förrgår när jag hämtade Frida från förskolan, gjorde hon ett par spännande fynd alldeles bredvid bilen. Det gäller att unna sig att stanna upp och se det lilla - då väntar äventyr överallt!


Väldigt nöjd snäcksnigelfinnare!


/Jenny

Jag är återuppstånden

Hoho! Jag lever, även om det är lite tyst här.

Magen har bättrat sig nu, men den har varit ilsken och ovänlig ett par dar må jag säga. Man blir liksom helt handikappad av att ha ont i magen, inget funkar bra då. Uff! Igår kväll bara sov jag - somnade med Frida nån timme, gick upp och halvsov mig genom House, och sov sen en timme till på soffan. Sen åt jag, och VIPS blev det som trolleri nästan helt bra igen. Skumt.

Jag har ju en tendens att få magkatarr lätt och speciellt efter stressiga perioder (hej 4-dagars jobbresa med lika mycket jobb som man helst ska hinna samtidigt på något outgrundligt vis), men den här gången var det annorlunda. Jag undrar nästan om det var nån olämplig kyckling inblandad i det hela också...

Hur som helst - jag är mycket bättre. Försöker nu undvika att bli för hungrig (för då brukar det bli sämre) och håller tummarna för att det onda ger sig iväg igen.

Nu - mot förskolan!

/Jenny

Laga mage

Ikväll hade jag tänkt peta ut ett inlägg om det betessläpp vi var på i helgen, och ett om Pippi på is-föreställningen. Men vips hade tiden gått och energin tagit slut!

Min mage är helt pajjig idag. Ond och dum. Jag har just slevat i mig en tallrik a-fil med nyttiga bakterier och nu ska jag soooova. Det är alldeles för gott om plats i sängen, dock - sambon har åkt iväg för att gå kurs på västkusten i några dagar.

/Jenny

Jordgubbsglädje

I måndag behövde jag göra ett par ärenden på stan innan vi åkte hem efter förskolan. Frida tjatade om att få godis och leksaker (nej och nix pix). Istället köpte jag en låda jordgubbar på torget, placerade Frida med den i ett avskilt hörn hos optikern och provade glasögonbågar en stund medan hon mumsade nöjt.

När jag var klar, var nästan halva byttan uppäten - tjoff bara!


Frida fick ett nytt smeknamn: Fröken Rödskägg. Haha! Och fingrarna var ännu rödare.

/Jenny

Gaaaapa stort!

Jag var med Frida till tandläkaren i måndags, innan jag drog på jobbresa. Hon gapade orädd som en hungrig fågelunge och fick beröm för utomordentligt fina tänder.


Skönt. Bara att borsta på som vanligt alltså!

/Jenny

Hålla masken

För nån dryg vecka sedan när jag hämtade Frida på förskolan, hade de just haft maskletning i komposthögen. Frida visade strålande glad upp sin gula hink, full med löv och jord - och maskar. Lycka är att undersöka naturen!
Jag beundrade och berömde den modiga masktämjaren. Fast hur underbar naturen än är, kändes det lite.... lortigt. Lite sådär basselusk-SM. Så yes, Frida fick tvätta och sprita händerna innan vi åkte hem!

/Jenny

Sofftrötthet

Efter en innehållsrik dag och en vän på middag, slocknade jag i soffan.
Zzzz Zzzz Zzzz Zzzz. Totalt väck.

Alltså; ingen vettig bloggning ikväll heller. Men god sömn!
Imorgon är en annan dag.

Ska bli spännande att se om Frida sensomnaren håller löftet om sovmorgon...

/Jenny

Två tysta dygn senare - hemma!

Det blev ett par intensiva dagar i Västerås, med mycket nytta och en sen kväll igår efter vilken jag stöp i säng direkt! Har sett till att få undan lite jobb de stunder jag hade över vid datorn. Så inget bloggande alltså.

Nu är jag hemma, såååå skönt. Har ätit sushi, tvättat, kollat posten, kramats, läst ur nya åka-borts-present-boken, nattat glad unge, plockat lite och hunnit kolla på film med sambon. Mys! Men inget bloggande alltså.

Jag rasslar säkert igenom kameran på foton och skriver nåt mer imorgon. Nu ska jag sova och ladda med ork, för imorgon ska vi på betessläpp på förmiddagen och sedan ska jag och Frida se Pippi på is på eftermiddagen! Skojsigt.

Ha en bra helg!

/Jenny

Nu laddar jag om

Nu ny stad, nytt uppdrag, nytt fokus. Tjoflöjt.
Ikväll: Batteriladdning.

Jag kom till stan, checkade in på First Hotell Plaza och kastade in mina väskor på rummet. Sedan gled jag kvickt ut på stan och kikade i affärer en stund, innan jag hamnade på Harrys för att få i mig middag. En stycke god Club Sandwich (och ett avvärjt raggningsförsök från en av Västerås mer sliriga herrar som absolut ville slå sig ned hos mig...) senare, spatserade jag hem till hotellet igen.

Som om inte sommarvärmen vore nog, kom jag på att jag ju måste basta. När bastun ligger på 25:e våningen och har panoramautsikt över stan, måste man ju ta chansen! Jag var dessutom ensam där, så det var riktigt meditativt och njutbart att ligga och spana ut över Västerås by night. Efteråt tog jag hissen tillbaka ned till rummet och hoppade i badet en stund. Gött!


Jag kikade in en snabbis i hotellets Sky Bar också, på våning 24.DET kan man kalla utsikt, gott folk!Mycket trevlig utsikt. Åt alla håll.Nu ska jag snacksa lite, knappa klart, se nåt trams på TV och sedan sooooova.

Imorgon bitti kommer jag att njuta oerhört av att inte behöva jäkta. Användarträffen börjar inte förrän till lunch så tills dess kan jag styra min egen tid. En hotellfrukost på RIKTIGT (långsam, rejäl, lugn, avkopplande, lyxig) kan det för en gångs skull bli då, innan jag går upp och jobbar på rummet. Ljuvligt!

Gonatt!

/Jenny

Lämnade Örebro med spretiga tankar

Henrik Schyffert avslutade konferensdag ett, och gav oss en timme härliga skratt. Med hjälp av alla knasiga historier, förmedlade han sitt budskap: Dåliga idéer dör ändå av sig själv, så säg JA till alla idéer! Då stimuleras förmågan att utveckla de bra och komma med fler. Alltså - säg ja. Jaaaaaa.


Ja-sägaren himself.Jonas Söderströms föreläsningar om bilder på webben och skrivande för webben var grymt intressanta. Jag köpte hans bok Jävla skitsystem och hans kompendium om att skriva för webben. Tydlig, lättlyssnad, kunnig och intressant föreläsare.

SiteVisiondagarna är grymt bra organiserade, applåder för det! Jag särskilt bara ÄLSKAR de pappgubbar i naturlig storlek av medarbetarna som skyltats fram överallt - med rätt info, i precis rätt tid, på rätt plats. Och att de tryckt schemat på baksidan av namnlapparna - guldstjärna!


De sista pappersgubbsskyltarna. Bye bye!Ytan för utställningen var trist nog outhärdligt varm, det var syrefattigt och nästan svårt att andas - astmasprayen åkte fram. Synd, eftersom man därmed liksom fick undvika att mingla där man ville och skulle. Minus.

Obekväma stolar (hej stel rygg och träsmak) och för liten upplösning/storlek på det som presenteras på skärm (behöver jag byta linser kanske??), gör att man lätt tappar fokus istället för att lyssna och hänga med. Onödigt minus.

Roligt, intressant, välorganiserat, varmt och lite obekvämt alltså?
Jahapp. Nu drar jag vidare.

/Jenny

Underliga tillfälligheter AB

I Örebro hände två sådana där udda saker, som får en att undra lite:

Konstighet 1
När jag kliver ur bilen och går för att checka in på hotellet, kliver jag som en klant rätt ut på en cykelväg och får backa snabbt för att inte bli påkörd. En av cyklisterna som störts i sin rytm stannar till och sätter ned foten. Då hinner vi se varandra ordentligt.

Nämen? Där står den ENDA person jag är bekant med som bor i Örebro! Den som anordnat den användarträff jag ska på under torsdag-fredag. Va??? Av alla människor, alla gator, alla cyklister och alla områden kontra de få timmar jag befinner mig i staden - och jag kliver ut just framför hennes cykel?! Weird.

Konstighet 2
Står i toakön på Sitevision-konferensen och pratar med kollegan. Kvinnan framför oss vänder sig plötsligt om och frågar mig: 

- Har du jobbat på Lantmäteriet?

Jag svarar att neeej, det har jag ju inte. Eller tja förresten,... Jag gjorde ju 10 veckors praktik där i Gävle, och jobbade extra sedan över sommaren i nån månad. Men nej, det lär ju ingen minnas, det var 2001. Dröm om min förvåning när kvinnan svarar:

- Jo, men då är det dig jag minns. Jag jobbade jag på i Örebro och var uppe i Gävle några gånger, men vi pratade i telefonen också. Så jag kände igen dig nu på rösten, jätteväl. Vad kul!

Oooookej. Jag måste säga att jag blir lite överraskad över detta fenomen. Min röst?! Tio år senare? Jösses.

Slutsats
Ni vet det här snacket om att världen är liten? Jag kan inte annat än hålla med.

/Jenny


Konfererar vidare


Entrén till Conventum, där konferensen hålls.


Körsbärsträden blommar, helt ljuuuvligt vackert!Dag två av Sitevisiondagarna pågår för fullt. Nu är det strax lunch och intressant lunchföreläsning om att skriva för webben, men föredraget innan slutade lite tidigare så jag hittade lite datortid (och en elkontakt, haha!). Skönt att hinna göra en mailkoll och fixa ett par jobbsaker - och peta ned en snabb rad här.

Gårdagen var jättebra. Efter en innehållsrik dag, hann vi gona oss med en drink på solig uteservering i värmen. Sedan snabbdusch och middag på självaste slottet! Väldigt gott och trevligt alltsammans. Vi valde dock bort nattsuddet och åkte hem före 12 faktiskt. Klokt med tanke på att det krävs koncentrationsork och skärpa under föredragen idag!


Slottet var pampigt som alltid!Konferensdeltagarna minglar inför middagen.Många stämningsfulla miljöer på slottet.Middagsdags! Maffigt med den stora salen.


Hotellet (Behrn Hotell) var toppentrevligt och mitt hotellrum var jättefint - men JÄTTEVARMT! Passar inte fröken lättsvettad något vidare, let me tell you... Kanske var det värmen som gjorde att jag bara poff somnade som en vissen vitsippa nästan direkt när vi kom hem? Har i alla fall sussat gott och länge, skönt!


Hotellets entré - längst ned på Stortorgete låg det.Mitt hotellrum. Charmigt, men som sagt en BASTU. Rackarns.Det var det minsta badrummet jag sett också. Man hittade inte ens toan först,
men den var dold bakom dörren. Och handfatet var yttepyttelitet verkligen.Frukostmatsalen var inglasad - jättemysigt!Man kunde välja att sitta ute och äta också, om man föredrog det.


Nu kör vi; lunch, eftermiddagspassen, bilresa till Västerås.
Nytt hotell, ny bortanatt - eller TVÅ bortanätter till, blir det ju.

Sänder tacksamma tankar till sambon och farmorn och farfarn, som sköter allt med Frida de här dagarna så att jag kan vara med på sådant här! Och nästa vecka ska sambon ut och lufta sig på västkusten.

/Jenny

Kontaktsökande

Jag är på plats i Örebro och konfererar för fullt. Lyssnar öronen av mig och får lite träsmak i rumpan. Antecknar febrilt och kollar utställningen.

Och så söker jag nya kontakter! Det ska man väl på konferenser? Fast... i mitt fall är det kanske snarast EL-kontakter jag jagar. Ladda batterier AB - en ständig utmaning sådana här gånger, haha!

/Jenny

Det rullar på...

...lite för snabbt. Imorgon bitti lämnar jag stan för 4 dagar på jobbvift och det är mycket som ska kommas ihåg och hinnas.

Jobb jobb jobb framför allt, det jag inte hunnit ikapp med får klämmas in i små gluggar och glipor på resan. Sedan ska jag också hämta medicin och skicka födelsedagspresent till Fridas kusin och hänga tvätt och hoppas den hinner torka och packa resväska och lägga ut annonser på Blocket och boka av sista hotellnatten i Örebro (eftersom hela arrangemanget flyttats till Västerås) och käka nåt någorlunda vettigt och programmera inspelningar av TV-serier - och några saker till också, kan jag tro. Puuuh.

Men allra mest måste jag andas och krama mina människor lite extra!

Nu - till förskolan.

/Jenny 

Nytt bord in, gammalt ut

Idag har vi varit på en liten tripp till Älvkarleby och köpt ett nytt (fast begagnat, alltså) matbord och stolar. Tjoff ut med mammas gamla furubord som vi tröttnat på för hundra år sedan, och in med ett ovalt vitt bord med spännben i metall och fyra svarta stolar. Härligt!

Nån gång framöver kanske vi vill verkligen investera i DET bordet, ni vet det perfekta - men det kostar garanterat en slant. Det kändes schysst att köpa det här begagnade kitet nu, som ändå känns bra mycket piffigare än det vi haft. Nu kan vi känna efter lite hur vi vill ha det och ändå slippa släpa med furubordet till nya hemmet i sommar.

Känns väldigt piggt i köket plötsligt. Tjohoo!

Nån som vill köpa ett gediget runt/ovalt furubord och sex stolar?

/Jenny

Danstrans

Fridas grupp (och en jättemassa andra såklart) hade dansavslutning på Estraden under lördagen, som jag tidigare nämnt. Roligt! Frida hade extra publik i form av farmorn och farfarn, det tyckte hon var kul.

Hon hade noga styrt upp vad hon skulle ha på sig, var sprallig och glad. Och modig! Inte ett uns av nerver för att uppträda inför en stor publik, varken innan eller under tiden. Härliga, frimodiga unge! Må du få behålla den där självklarheten.
Uppträdandena hamnade snabbt efter schemat, så det var en del väntetid. Lite segt, men det funkade. Kidsen sprallade omkring och roade sig bäst de kunde, när de inte mellan varven fascinerades av stortjejernas dansuppvisningar. Något att gnälla på, dock: LJUDVOLYMEN. Knattar uppträder och ljudet är nästan för högt att stå ut med - hallå, vem tänkte (inte) till?!

Vi får se om det blir dans igen nästa termin. Eller kanske gymnastik? Simning igen? Fotbollsskola? Eller...? Vi får fundera.

/Jenny


Fridas senaste klipp

På begäran (!) kommer här ett par bilder på Fridas hår - resultatet av den första till stor del "egenbeställda" frisyren.Nu har jag vant mig vid luggen, som först kändes otroligt kort. Sötunge!

/Jenny

Snabb snabbare snabbast

Iakttagelser och förmåga att uttrycka sig blir ofta ett gulligt samspel. Frida sa härom dagen:

- Farmor var sååå snabb när telefonen ringde, jag hann nästan inte se henne, hon var bara som ett litet SUDD! Du vet, som när man åker bil jättejättefort, bara ett litet SUDD var hon!

Jojo minsann.

/Jenny

Lördagslugn

Lagom slö morgon, med lite serierepris och småjobb och hemmahäng.
Sambon reklamerade trasiga skor och fick ett par sprillans nya!
Dansavslutningseftermiddag på Estraden med massor av duktiga människor!
Otroligt smarrig pizzamiddag hela familjen tillsammans på Bakfickan på söder.
Glass i söderbacken med cruisinggalenskaper, sol och folkvimmel.

Skööön dag.

Dottern nattad framför TV:n för nån halvtimme sen och nyss buren i säng.
Sambon på golfbanan sedan ett par timmar eller nåt sånt.
Mamman med nya fräknar framför Kvällen är din och en skål godis.

Alla tillfreds!
God helg.

/Jenny

Förberedd flärd

Lilla rosa ballerinaklänningen, Hello Kitty-tofflorna, fevingarna och vattenflaskan står i hallen. Ballerina-strumpbyxorna hänger nytvättade på tork. Dansavslutning för småfnuttar på stor scen imorrn eftermiddag!

/Jenny


Tänker ingen vara hemma nästa vecka?

Härom dagen skrev jag om att det var galet omöjligt att hitta hotellrum i Örebro nästa vecka. Idag hade några av oss som ska träffas torsdag-fredag webbkonferens, och det visade sig att flera av de andra inte heller hittar någonstans att sova. Hmmm. Efter en massa resonerande, beslöt vi att flytta hela träffen till Västerås istället!

Men vad händer då? Joo ser ni, i stort sett fullt även i Västerås!

Jag hann för egen del norpa ett av de sista rummen på hotellet jag redan bokat en natt på. (TACK och lov, börjar tröttna ur på hotellsökande nu.) Men sedan hörde jag att de andra hade problem direkt. Herregud, finns det inte en människa som bara lallar på i sin vanliga vardag i maj, eller? Som jobbar där de brukar och sover hemma i egen säng? Man kan ju undra.

Återstår att se hur det går, hela baletten kanske blir inställd...

/Jenny

Stor fest och kyssar man inte bett om

Frida i telefon med morfarn och M igår:

"...och vet du, vi har köpt ett radhus! Då får jag ett eget rum. Och vet du vad det bästa är med ett eget rum? Då kan man ställa till med stoooor fest!"

"Det är en kille på förskolan som är kär i mig, A är det. Ååååh, han bara kysser mig hela TIDEN! Han vill gifta sig med mig fast jag vill inte det. Jag vill gifta mig med S."
(en flickkompis)

Sötfink.

/Jenny

Vill du testa film?

Just nu - verkligen NU, sista ansökningsdag är torsdag 5/5! - kan man anmäla sig som testpilot hos Smartson för att vara filmtittare!

Den romantiska komedin Life As We Know it har premiär den 11 maj. Smartson söker 300 personer, som (om de blir uttagna) kommer att få filmen skickad hem till sig till den dagen. Det enda man behöver göra som motprestation, är att skriva sina synpunkter och åsikter i en gemensam blogg.

Anmäl som intresserad av att testa film, du också!

/Jenny

Ska jag ta med tältet, kanske?

Nästa vecka ska jag som sagt till Örebro med jobbet. Två dagars konferens var först inbokade, sedan dök två dagars användarträff upp i samma stad. Jag har hotell bokat för första natten sedan länge, men har inte bokat övriga nätter för att jag varit lite osäker på om jag verkligen skulle stanna för användarträffen.

DUMT tänkt.

Igår skulle jag bara ringa och boka ett par extra nätter på hotellet jag redan hade. Såg fram emot tre hotellnätter i rad, det vore rätt soft på sitt vis. Kunna strössla ut sina saker och inte behöva kånka hela packningen med mig hela tiden. Lyxa med att hinna hotellfrukostera i lite ro och kunna gå upp och jobba på hotellrummet på torsdagsförmiddagen. Njuta av att bo centralt och kanske hinna ut och kika eller gå på bio på onsdag kväll...

Men nej, icke sa nicke - det var fullt. Kollade ett par ställen till - fullt.
Jag fick blanda in resebyrån.

HEEELA jämrans Örebro är uppbokat på onsdag kväll! Seriöst??
Finns inte ETT endaste ynka hotellrum ledigt. Galet. Och sjukt oväntat.

Som det ser ut nu, kommer jag att åka till Västerås och sova där istället, för att sedan lifta tillbaka med andra därifrån som ska på samma användarträff som jag på torsdagen. Bye bye extratid och egentid och jobbtid. Så störigt! Utcheckning varje morgon istället.

Jag står på kölista på ett par hotell i Örebro - håll tummen.

/Jenny

Plötsligt ska det pratas BH här

Vardagsmorgon. Frida käkar macka och jag försöker bli klar.

- Mamma, varför har inte jag nån BH?
- Barn behöver inte ha det. Det skaffar man inte förrän brösten växt.
- Varför behöver man en BH då?
- För att brösten ska hållas på plats och inte gunga och slänga.

Frida sitter stilla och betraktar mig en stund medan jag yrar runt och borstar tänder och fixar till mig. Hon utbrister sedan med eftertryck:

- Mäh! Dina bröst hoppar ju ändå!

Hahaha! Dagens roligaste. Barn är konkreta, och uppmärksamma. Men lilla pinglan hade mer frågor på lager, tydligen. Tänka tänka i liten hjärna.

- Men när börjar brösten att växa då?
- Tja, det kan vara olika, kanske när man går i sexan-sjuan i skolan. Eller innan. Fast mina var sena och växte inte förrän kanske i åttan-nian tror jag det var, så man vet inte riktigt.
- Jaha... Retade de dig då, för att du hade fått bröst?
- Nej. Faktiskt var det snarare så att de retade mig innan, för att jag INTE fått några än. 
- Jaha, men det var väl dumt av dem! Det brydde du dig väl inte om?!

Dagens inte helt bekväma efterfundering: Hur kommer det sig att Frida plötsligt funderar kring att bli retad?

/Jenny

Kan man vara mer än lillgammal?

- Frida, nästa vecka ska jag åka bort med jobbet i fyra dagar.
- Vart ska du åka, till England mamma?
- Nej, den här gången ska jag till Örebro, det är en stad i Sverige.
- Kan man ringa då?
- Jaa, då kan man ringa jättebra och lätt.
- Jaaaa, vad bra!
- Då kommer jag nog längta efter att få krama dig, Frida.
- OCh JAG kommer att längta efter dig mamma!
- Tänk vad mysigt det blir när vi ses sedan. Det är länge med fyra dagar utan kramar.
- Mmm. Fast i LIVET, då är fyra dagar kort!

Hahaha! Där fick jag minsann mig några visdomsord av tant Frida.

/Jenny

Tolka tårarna

Idag när jag hämtade Frida på förskolan, var hon egentligen klar att gå direkt. Hon ville dessutom helst följa med lille A hem, så hon svansade efter honom och hans pappa när de gick.

Jag stannade och sa att jag måste vända in och kolla på hennes hylla efter en mössa där till mig från Selmas mamma. (Jag skulle köpa en trikåmössa av henne som skulle lämnas på förskolan.) Frida sa att det inte fanns någon mössa där, men jag förklarade att jag skulle gå in ändå. Nästan direkt hörde jag Frida gråta hysteriskt på gården. Jag gick ut och såg henne komma med kinderna alldeles randiga av tårar.

- Men Frida, kom hjärtat!
- Buhuuuu, jag är jätteledsen mamma, huhuuuuuu!
- Men oj, blev du så ledsen för att du inte fick följa med A?
- Näää! Jag blev ledsen för att du inte LITADE på mig!

Söta, söta gumman! Hon fick givetvis en ordentlig förklaring om att S:s mamma faktiskt SAGT till mig att hon lämnat mössan där (och så fick hon se att jag hittat den). Respekt är viktigt!

/Jenny

Hipp hipp hurra för farmorn...

...som fyllt år idag! Grattis till henne. Vi har varit där och lämnat blomster och paket och blivit bjudna på mat och efterrätt. Trevligt!

Frida ritade farfar i gräset på landet, och farmor som står och väntar på honom.


Mindre trevligt dock att vår bil knasade till sig när sambon var på hemväg från dagens fisketur! Farfarn fick rycka in och bogsera den till en bilfirma, där vi lämnat den och hoppas de kan ta sig an den snabbt. Rackarns! Det är är sällan varken gratis eller praktiskt när bilen pajjar, men som tur är får vi låna farmorns och farfarns bil. Tack! Smidigt när mamman inte bara är lättsvettad, utan just nu även galet pollenpåverkad i både ögon och andning.

Imorgon är det måndag igen, tiden flyger. Ha en bra vecka!

/Jenny

Vintern rasade med en smäll

Valborgmässoafton. Ofta gör man ju något mys då, äter gott, kanske umgås med vänner... Här har det varit upptagen radhusköparhjärna hela veckan och NOLL fokus på helgaftonsplaner!

Sambon gled ut på golfbanan i morse. Frida sov ganska länge, guldstjärna! Vi var sedan på terminens sista danspass. Nästa lördag eftermiddag är det avslutning med uppvisning på scen! (Hugade vänner här i stan får gärna komma och vara publik - hojta för mer info.) Efteråt såsade vi runt här hemma; lekte, plockade lite, tvättade, käkade lunch. Sedan kom sambon hem och då sov jag middag en timme! Oväntat men gudomligt skönt.

Vi samlade ihop oss lite på eftermiddagskvisten och kom iväg till en brasa efter en snabb middag. Vi valde att besöka den som ligger närmast Fridas förskola, den tändes vid 19 så det var en bra tid plus att en massa andra förskolekids skulle dit.

Frida körde med öronskydd, men blev ändå såååå rädd för alla smällare. Med gråten i halsen bad hon efter bara en liten stund att få åka därifrån. När hon klänger i famnen och gnäller om att åka hem trots att ett helt gäng kompisar är på plats, då vet man att det verkligen är läge att sticka. Vi hann ta oss runt brasan och hälsa på lite folk, innan vi avvek och istället stannade på en lekplats nån halvtimme - det uppskattades mer av lilla gumman.


Det var soligt men kallt! Och öronskydden förblev på, även på lekplatsen...


Jag nattade till sist Frida alldeles för sent efter lite kvällskäk, och slocknade själv totalt. Zzzzzz. Vaknade nyss, lite lätt snopen. POFF så försvann den kvällen då jag tänkt göra en massa grejor... Nåja, det verkar finnas sovbehov idag - posttraumatisk radhusköparstress? - så jag faller till föga, borstar gaddarna och nattar på riktigt igen.

Godnatt!

/Jenny


RSS 2.0