Vänlig avslutning på året

Igår:
Liten tripp till Ockelbo för dejt med goda vänner med bebisgos, lekparkslek (för pulkaplanerna töade bort), korvgrillning och efterlängtad prata-ikapp-tid. Därefter ett par timmar hos en annan vän, och sist middagsbesök hemma hos oss av L som precis kommit hem från Indien och hade mycket att berätta och massor av bilder att visa.
 
Toppendag!
 
Idag: 
Sooooovmorgon med snuva och tät andning (priset för att besöka två hushåll med katter igår, men det är värt det). Sen piff och avfärd för nyårsfirande med goda vänner. God mat, skratt och prat - och buslek för småtjejerna.
 
Toppendag!
 
Nu stundar ett nytt år. Jag hoppas på ett fint år. Ett år med glädje, styrka och energi. Ett år med friska barn och vuxna. Ett år där vi och våra kära och nära slipper stora sorger. Ett år med mycket umgänge med alla människor vi har i vårt liv, som jag uppskattar sååå mycket. Ett år med skratt, prat, sköna stunder och roliga händelser. Ett år med en fin vardag, där jag gläds åt vanligheterna. Ett år med pussar, samtal och tid.
 
Gott Nytt År på er!
 
/Jenny
 

En liten date

Idag har jag haft det bra. Egentid, brukar man säga nu för tiden.
 
Jag klev i stort sett ur sängen direkt in i bilen, och åkte för att hämta upp min gymnasieklasskompis L som var i stan för sonens hockeycup. Matchpaus = tillfälle för L att avvika en sväng från föräldrauppdraget. Sååå trevligt att hinna ses lite! Frukost/lunch och en massa prat, lovely. Jag avslutade med att kolla på juniorhockeymatch och fick hälsa på tre av fyra herrar i Lenas liv (den fjärde spelade). Kul!
 
Och inte nog med det. Efter att jag lämnat L och familjen, åkte jag en snabbis ned på stan. Hämtade ut nya linser, reklamerade en julklapp och lyckades kors i taket handla ett gäng träningskläder på Stadium. Det var dessutom liite rea på vissa, så jag fick ihop tre träningsbrallor och två toppar för mina födelsedags- och julklapps-presentkort. Toppen! 
 
Nu har jag avlöst sambon hemma, och han har rullat iväg för taxijobb. Själv ska jag bland annat tvätta, röja i köket, bygga julklappslego med Frida, styra upp nån middag och försöka hinna fixa lite "digitala ärenden" (det är t.ex. hög tid att beställa en ny almanacka nu, kan man säga). Sen vill jag klämma lite play-TV (Så mycket bättre - återträffen är osett ännu) eller kanske hänga i soffan med en bibblabok - jag har en hel trave som jag aldrig tar mig tid att läsa...
 
Fridas bords-krock-skadade öra mår för övrigt efter omständigheterna finfint. Hon är obekymrad om det hela, såret verkar okej, svullnaden har redan gått ned lite och hon sov utan problem. Skönt!
 
Hoppas helgen förlöper fint även där ute i era liv.
 
/Jenny

En händelserik eftermiddag

Idag har Frida och jag hängt hos familjen E/J (Fridas dagiskompis S med mamma och lillasyster) i kvarteret nästgårds.Vi liksom flyttade in där strax efter ett, och kom inte hem förrän på kvällningen. De bjöd på lunch, fika OCH middag - vilket lyx! Tjejerna fick leka ikapp och mammorna prata en massa - win win. Supertrevligt, TACK!

Vi hade dock ett litet avbrott där i kompismyset. Ett dramatiskt avbrott.
 
Plötsligt gav Frida upp ett siren-tjut och kom gråtande till mig med handen tryckt mot huvudet. Till sist fick jag ur henne att hon ramlat mot bordet, och när jag kollade bakom örat så hade hon fått ett 1,5-2 centimeters rejält jack där. Aj aj aj. Torka blod, torka tårar, kyla ned.
 
Jag ringde en läkarvän som brukar jobba på familjeläkarjouren, för att kolla om hon trodde att man behövde sy eller så. Och ja, hon tyckte vi skulle åka in direkt och få det kollat. Som tur var hade pappan precis kommit hem från jobbet, så vi ringde honom, blev hämtade och åkte direkt till familjeläkarjouren. Där var det snabba ryck idag, applåder för det! En dryg halvtimme eller så senare hade Frida ett limmat och tejpat öra (och läkaren höll med om att vi gjort rätt i att åka in, för det var djupt) och vi var på väg därifrån.
 
Frida som tidigare blivit lovad att få stanna och äta hemlagad pizza hos S, ville då ABSOLUT åka tillbaka dit. Pappan skulle ändå gå och träna, så eftersom Frida verkade okej i övrigt (förutom ett ytteröra som blånade och svullnade alltmer, och ett stort blåmärke på armen som hon också slagit i) åkte vi tillbaka. Och jag tror nog pizzabakning med S var en alldeles utmärkt distraktion och tröst mot ett ont öra!
 
Tjejerna gjorde småpizzor med pepparkaksformar; pizzahjärtan & pizzagubbar. Roligt!
 
Men det var inte riktigt slut på spänning för den här dagen. Kompisen S började klaga på att det kliade här och var under eftermiddagen - och jodå, nog hade hon lite prickar här och var. Sedärja, med stor sannolikhet är det vattkoppor på väg! Med det har Frida haft med besked för ett och ett halvt år sedan, så det är nemas problemas för oss. Skönt det i alla fall!
 
Nu innan nattning hinkade Frida (enligt doktorn rekommendationer) i sig en slatt Alvedon, så att hon skulle kunna sova lättare på det ömma örat. Hennes mesta problem med det onda var att hon inte skulle kunna gå på badhuset (ingen hårtvätt/dusch på örat på fem dagar), och inte kunde sova så bra åt "mitt håll" vilket hon ville för att kunna gosa mig! Haha, sötunge.
 
Frida konstaterade att "resten av den här dagen var ju perfekt mamma, början och mitten var perfekt, det var bara lite på slutet som det inte var perfekt!". Jojo. Det är bestämt vad som kallas en positiv livssyn! Härliga unge.
 
/Jenny

Sköna dagar

Det här med att vara ledig, det kan man ju vänja sig vid hur lätt som helst alltså. Sååå skönt!
 
Igår tillbringade ju Frida och jag eftermiddagen på badhuset. Det är så roligt att se hur hon simmar nu! Sedan masade vi oss hem och kvällshängde framför en brasa, hela familjen. Mycket mysigt, faktiskt! Vi använder den där rackarns öppenspisen alldeles för sällan.
 
 
Och nu har vi haft en sådan där alldeles utmärkt småtrevlig dag igen. I förmiddags hann vi knappt ur sängen, innan mamman till en förskolekompis till Frida ringde. En liten stund senare hade vi S på besök här. Tjejerna tog sig än lite julklappslego, Barbie-lek och en film hann de med också.
 
Efter lite lunch drog vi ut och lekte. Kidsen klättrade länge runt i en snökoja nära oss, sedan tog jag smådonnorna på boben och gick iväg. Vi lekte oss via snöhögar och småbackar hem till S, där vi fick varm choklad och lite småprat innan vi vände hem igen. Trivsamt!
 
 
 
På kvällningen fick vi besök av svägerska nummer två med familj.Några julklappar bytte ägare, vi fikade och pratade. Frida kände att hennes tomtekoncept från julafton satt finfint, så hon styrde upp ett nytt skägg. Den här gången fanns dock ingen tomtemössa att låna, men det hindrar inte en pysslare - hon klippte till en egen. Väldigt tvådimensionell, men det är inget ett resårband inte kan fixa! Gullo.
 
 
Hoppas ni har en god fortsättning där ute! Jag kan då inte klaga på våran.
 
/Jenny

Gääääsp

Idag kör sambon taxi. Tjejerna i familjen kör mera... laidback.
 
Frida sov till tio, yey! Sedan kollade hon TV och käkade pepparkakor och då slumrade minsann nattsuddarmamman nästan en timme till! Gött. När pappan kom hem på lunchrast, satt vi och mumsade frukost. Pappans replik var:
 
- Jaha, man missar ju ingen kvalitetstid, ser jag!
 
Haha, nej kanske inte det, det beror på hur man ser det. Det är en slags livskvalitet att få vila ikapp, i alla fall. Nu har vi dock såsat klart så nu sätter vi dock lite fart - badhuset nästa!
 
/Jenny

Dagen efter dagen före

Idag var vi lite möra. Nöjda, men möra. Efter allt fix och planerande och städning och käk inför och på julafton, så kändes det lite slött såhär dagen efter. Lite pyspunka på ork-kontot på nåt vis. (Och nej, jag är INTE bakis om nån trodde det - jag har skrivit på för en vit jul och var alldeles i god ordning igår.)
 
Turligt nog är inte svägerskan lika slö som jag (som lätt kunnat mysbyxrelaxa bort hela dagen, haha). Med hennes draghjälp åkte hon och jag och barnaskaran till Hemlingbys pulkabacke några timmar. Skönt med friskluft! Jag fick dock mest stå och vara hejarklack, för jag har ett trasslande knä som inte riktigt ville knalla upp och ned i brant, snöhalkig backe. Men det var kul ändå!
 
 
 
Efter en sväng hem för dusch och käk var det dags för bio minsann, medan Frida hängde hemma med farmor. Sambon, jag, svärfar, svägerskan och henne två kids - hela gänget hade biljetter till Hobbit. Nice - jag som haft bio-längtan länge nu! Filmen var helt okej, den uppfyllde förväntningarna tycker jag.
 
Sen var det hem och käk som gällde. Julmatsrester, of course. Det lär hålla i sig ett tag. Helt seriöst, det är ju lite knäppt. Först äter man julbord och jultallrik någon eller några gånger (om man har tur) veckorna innan jul, sedan käkar man det på julafton - och sen äter man det i alla upptänkliga former minst en vecka EFTER jul också. Variation AB... Skulle ju inte funka med mycket annat - fatta om nån sa att nu ska du äta tacos typ varannan dag i tre veckor?! (och det tycker jag ändå är riktigt gott!)
 
Vi är i alla fall redan inne i jullovs-tempo här. Jag gick ut hårt redan förra veckan när vi slog till på nån sen julklappsköparkväll och alla läggningstider hamnade på trekvarten. Nu är vi än mer i ofas. Frukost sent, lunch tidigast kl 14, middag när det borde vara läggning (ikväll käkade vi efter klockan nio) och sedan läggning vid 22-23. Hej och hå. Men det är ju så skönt!
 
Nu ska jag i alla fall försöka natta snart, för det har blivit väldigt lite sömn de senaste nätterna.
God fortsättning där ute!
 
/Jenny

Det blev jul i år igen - en bra en minsann

Det var det, det. Julaftonen kom och gick.
 
Helgen blev visst lite tyst här - jag ägnade mig åt att städa och rensa och plocka och slå in klappar och styra upp.Sen kom julaftonen, ni vet när allt-allt-allt ska vara klart och funka och klaffa. (Vi måste ta och coola ned med det där, gott folk. Släppa ned axlarna. Okej?)
 
Det blev faktiskt alldeles finemang! Har haft en mycket trevlig julafton, för första gången tillbringad hemma hos oss. Jag är jättenöjd med kvällen faktiskt! Lagom av det mesta. Mat (mer än lagom där, i och för sig...), sällskapsspel, glögg, fika, godis, småprat, julklappar. Avslutade till sist kvällen med soffhäng och småprat med svägerska. Skön känsla.Alltså varför håller vi påååå så?
 
Frida i väntan på gästerna, tidigare i eftermiddag. Stassad och redo för julafton - bring it!
 
 
Vi fick förresten ihop ett pepparkakshus här trots allt - det trodde jag inte igår eftermiddag. Jag kan inte ta nån cred dock,pappan och Frida styrde upp det hela. Jag är bara ansvarig för istappar, florsocker, svampar och husfolk...
 
 
 
Frida har pysslat en julkalender till mig idag. Nåt ska man ju göra när man väntar på tomten! Alla luckorna är öppna, men så är det ju julafton också. Haha!
 
 
 
Käket i köket. Allt det kalla, iaf... Det varma stod på andra bänken. Mycket mat blire!
 
 
Frida bytte om och körde dansuppvisning efter julmiddagen. Lite blyg, men ändå sugen. Hon virvlade vilt om till tonerna av Peter Jöback, "för den där musiken fyller mig med rätt känsla, mamma". Gullo.
 
 
 
Efter att tomten varit här, hade vi plötsligt en extra Nisse som delade ut resten av klapparna. Hon hade underlig röst och hade pysslat ihop skägget själv.
 
 
Trots att Frida var minst här och kanske mest benägen att inte ha tålamod med sina klappar, tomtade hon ut alla paket innan hon tog itu med sina egna. Imponerande bedrift tycker jag! När jag berömde henne för det, sa hon lite oväntat "Ja, men jag ville inte öppna mina än för då skulle jag ju avslöja att det var jag bakom skägget!". Hjärtsnörpsgullighet. Fröken Incognito.
 
Tiden räckte förresten inte till för julkort i år, helt enkelt, det får bli en digital Piff&Puff-variant istället (tyvärr utan den fotoskygga pappan just här). God Jul och Gott Nytt År alla vänner!
 
 
Portopengarna vi sparade in, ger vi istället till Unicef. Vaccinpaket, näringspulver, skolböcker och startpaket för fem mammor - det hoppas vi ska hjälpa barn som har ett hårt liv. Det är sannerligen inte alla kids som har hem, värme och drivor med julklappar under granen....
 
Ta hand om er själva och varandra under de fortsatta helgerna. Kram!
 
/Jenny

Långsamt framåt

Idag unnade jag mig lite sovmorgon. Skönt! Sedan jobbade jag några timmar, vilket är helt okej när man får sitta hemma i mysbrallor och morgonvild frisyr. På eftermiddagen har vi bland annat hunnit handla lite käk, köpa julgran och träffa en förbipasserande vän på GävleBro för att byta klapp-påsar.
 
Hemmet är ostädat och alldeles galet rörigt, all mat är långt ifrån lagad, en klapp är kvar att köpa och säkert en massa annat fix också. Men den där vanvettigt snurriga snuttifieringsröran i skallen har minskat betydligt, skönt nog! Granen står nu och acklimatiserar sig i garaget över natten, några fler julklappar har slagits in och det är hög tid att hoppa i säng.
 
Imorgon är en annan dag.
Tiden går inte, den kommer.
 
/Jenny

Jag uppskattar det stora i det lilla

När jag kröp i säng inatt (alldeles för sent), låg det en liten varm och oändligt len femårsfot utsträckt på min plats.
 

Kärlek.
 
/Jenny

Snart, snart, snart

Förskolan var på julspel i kyrkan igår. Nu har Frida ritat stjärnan på himlen, Josef och Maria som bär Jesusbarnet i en påse. Se där ja! Ja, vem behöver barnvagn liksom?!
 

 
Här hemma är det än så länge stökigt men mysigt ändå. Sambon har handlat och kockat lite ikväll. Snön ligger djup utanför dörren, julblommorna har slagit ut och stjärnor och ljusstakar lyser.
 

En enda arbetsdag återstår (och före det en arbetskväll/natt som inte är riktigt slut ännu...), sen blir det långledigt. Först ett inför-julafton-race några dagar, men därefter avkoppling på riktigt ända till trettonhelgen för min del. Åh, det ska bli helt osannolikt skönt! Mer välbehövligt än på länge.
 
/Jenny

Klapp och klang

Vilken julklappsdag! 
 
Jag startade morgonen med att överlämna julklappar till pedagogerna på Fridas avdelning från alla föräldrar. Lyxpresenter denna gång, eftersom jag hamnat på utförsäljning av hudvårdsprodukter så blev det mycket av det goda till bra pris!
 
 
Efter jobbet idag åkte jag och Frida ned på stan för att köra ett julklappsrace. Och dra mig baklänges om vi inte lyckades! Frida var enormt duktig att ha med sig idag och det berömde jag henne för många gånger. Vi lyckades handla till alla vi planerat, tjoho! Nu är det bara två kvar, plus att jag löst några med att ge cash. Sisådär!
 
Gud så skönt. Visst, 1000 saker är kvar att fixa, men ändå fick jag genast betydligt mindre brus i skallen och det är värt mycket. Det gjorde inte ens nåt att komma hem först halv nio, med köpkäk i ena näven och en trött liten gogumma i den andra. Hon somnade sent som skrutt, men vad fasen gör det. Hon har bara en enda dag kvar på förskolan innan jullledighet, så det blir bra ändå!
 
Nu ska jag gå och slå in ett par skick-paket. Sov gott!
 
/Jenny

Jag har visst varit snäll i år

Nämen? Idag "ramlade" det in ännu en julklapp till mig själv minsann. Inte illa! Väldigt vad generöst, tack tack. Jag måste ha varit väldigt snäll i år.
 
 
Synd bara att det är så länge kvar till april, men kul att ha något sådant där på lut att se fram emot. En vän, kanske lite käk innan, en bra artist. Bokat och klart, tjohoo!
 
Nu ska jag lämna jobbet och ta med mig Frida på stan för att köpa lite klappar till andra också. Nån ordning får det väl vara.
 
/Jenny

Det tar ett tag att vänja om sig

Hej nya plånbok. Tro om vi ska trivas ihop?
 
 
Den var egentligen alldeles för dyr, men så går det när ens gamla, invanda, omtyckta plånbok går sönder i julhandeln. Jag hade inte tid att jaga en ny och kände mig visst generös mot mig själv just när jag snubblade över denna. Så... god jul till mig!
 
/Jenny

Shake it

Här har ni hela det härliga bollywood-danseriet från i torsdags. Jag har svart tunika och står längst till vänster i bild (i början åtminstone). Jag hamnade lägligt lite halvt ur rampljuset, hehe. Sedan är det lite folk som ställer sig i vägen och så ibland, men ni fattar grejen ändå.
 
 
(Själva uppträdandet börjar 2 minuter in på filmen, först presenterar vår danslärare Sanaya sig och dansen.)
 
/Jenny

En helg går så fort

Poff tjoff så hade både lördagen och söndagen försvunnit. Måndagen kommer så fort när man har roligt!
 
Vi drog först ut en sväng på stan i lördags, och har hunnit köpa några julklappar nu (men det är alldeles för mänga kvar än). Sedan åkte vi hem, bytte om i 190, lämnade Frida till farmorn och farfarn (tack!) och åkte till Sandviken i snöyran. Det vankades Julgala på Göransson Arena, minsann. Vi fick biljetterna av farmorn och farfarn, de har varit utomlands och vi har husvaktat under tiden. Tusen tack för en fantastiskt trevlig kväll!
 
Först var det julbord. Helt obegripligt nog fungerade det att ha buffébord med flera tusen personer. Vi kom ganska tidigt och vältajmat, innan de värsta köerna uppstod både i entréerna och vid käket.
 
När vi var mätta och belåtna drog artisteriet igång; EMD, Peter Jöback, Lasse Berghagen, Loreen, Molly Sandén, Lisa Miskovsky, Kate Ryan m.fl. höll igång på schenen och bjöd på en toppenshow. Konferencierer var Hanna Hedlund och Jakob Öqvist, som bland annat fick hela arenan (5 000 pers tror jag) att dansa loss till Gagnam Style. Störtskönt!
 
 
Vi råkade förresten ut för ett lustigt och märkligt sammanträffande! Bredvid våra platser (bokade i svärfars namn) låg denna bokning: 
 
 
Nån sekund trodde jag det var en kupp - en kort stund trodde jag nästan att pappa skulle dyka upp. Det hade ju varit oväntat kul! Men sedan kom en liten herre från Sandviken med fru och tog plats, haha!
 
Vid 01-tiden hade vi kunnat tänka oss att åka hem, men tyvärr stod garderobskön tokstilla sedan länge då. Till sist fick vi falla till föga och vänta ut den. Eller det var Johan som köade, jag dansade till DJ Robert Wåtts som spelar kanonlåtar under tiden! 
 
På söndagen valde jag sovmorgon. Nu har vi ju en riktigt bra sovunge, men ändå. Det är något alldeles extra med en barnfri sovmorgon! Så jag tillät mig att sova länge, trots att jag egentligen inte hade tid. Det var ljuvligt skönt! Sambon som är mer morgonpigg åkte och hämtade lillpinglan och jag fick gona mig. Tack!
 
Sedan rasslade vi oss i ordning för balettavslutning på Kulturskolan. Fridas grupp var ljus till Harry Potter-musik. Frida är tärnan i mitten:
 

Igår kväll var jag ute på en liten prommis i vintervärlden. Det är plötsligt inte kallt och luftigt längre, utan typ nollgradigt och klibbigt och blött. Men vackert!
 

 Ikväll har sambon bakat kålrotslåda. Jag har mest konstaterat att det luktat prutt i hela hemmet (nackdel med öppen planlösning...), kirrat ett par klappar online, styrt upp lite logistik för veckan och slagit in presenter till förskolepedagogerna. Och sett ett andlöst spännande avsnitt av Homeland - jädrar vad bra det är nu!
 
Nu är det nattadags.
 
/Jenny

Julbord med dans

Är så nöjd efter julbord och jätterolig personalfest på Estraden igår. Det var käk, dansbandsdans till Date och toppenduktiga ungdomar från Helges som uppträdde. Cheferna genomförde ett bejublat luciatåg med rektor som lucia i spetsen, mycket kul!
 
Några av oss som tränat Bollywood-dans i höst uppträdde med ett litet dansnummer. Vi har tränat en hel del senaste månaden för att få ihop koreografin, vi är ju sannerligen inga proffs. Det var kräknervöst innan, men SJUKT kul under tiden och efteråt! Leendet sitter kvar även idag, faktiskt.
 
Hela sköna dansgänget (jag längst till vänster). Foto: Jeanette Andersson
 
Gruppfoto efteråt - lättade och GLADA! (jag är bakom kameran...)
 
Vilken kick! Jag var faktiskt så adrenalindarrig långt efteråt, att jag snubblade och ramlade uppför en trappa - blev lite mörbultad på hand och knä men det gick bra annars. Vad gör det när man går på glad-dans-endorfiner?
 
För övrigt har jag nu äntligen fattat att det typ inte är nån tid alls kvar till jul, men VÄLDIGT många saker som ska hinnas med innan dess. Känner att jag får lite tunnelseende och blir sådär snuttifierad i skallen som man blir när man rusar mellan många saker samtidigt. Holy moses. Andas!
 
Men såklart får det plats roliga saker också, trots allt som snurrar; imorgon ska vi faktiskt gå på julgala med artister och mat, jag och sambon. Bara vi. Mysigt!
 
Ha en fin helg!
 
/Jenny

Sankta Lucia

Sådärja, då var dagen igång. Har hunnit frysa både tår och rumpa av mig medan vi kollade på luciatåget på förskolan idag - minus 17 grader, klockan 07.15. Tur kidsen är söta! En liten michelinpuffig lucia fick luciakronan runt halsen, en ledsen stjärngosse fick hämtas av sin pappa, allt som det brukar. Men resten trallade glatt, och fina och julstämningsbringande var hela gänget.
 
När jag sedan skjutsat sambon till bussen och kom till jobbet, hann jag precis se Gävles lucia där. Vackert och stämningsfullt!
 

Nu är det bara att köra på med resten av dagen då. Häpp!
 
/Jenny

Brända bocken

Ett minne blott... Vår vackra Gävlebock brann nyss. Hann se det på Facebook (det är där det händer först numera, haha) precis när jag skulle hoppa i säng. Trist tycker jag!
 
 
Jag har jobbat hemma tisdag och onsdag i ett försök att vila hostig hals och krasslig kropp lite extra. Ikväll var det stressigt med mycket som skulle fixas, så jag fick första riktiga inför-jul-dippen. Men det är ju i-landsproblem hela grejen, så det är lugnt!
 
Imorgon väntar en spännande och fullmatad dag. Först en ruskigt tidig morgon med lussefirande på förskolan. Lucialinnet struket och kronan kollad och packad! Sen jobb jobb jobb, vardag as usual. I andra änden av dagen vankas julbord för hela högskolan, och vi som tränat Bollywood i höst ska uppträda på middagen. Oh my oh my, jag börjar bli rätt nervös. Vad har jag gett mig in på?
 
Natti!
 
/Jenny

Vart tar dagarna vägen egentligen?

Jag tycker det är så fullt upp hela tiden, att jag inte hinner med nånting. Hinner inte blogga, inte jobba klart med saker, inte ringa folk, inte skicka mail jag tänkt, inte handla saker, inte förbereda det jag ska. Inte, inte, inte. Och nu är jag dessutom förkyld, fast utan feber än så länge men ändå rätt matt. Rackarns.
 
Framför allt har jag inte hunnit fatta hur lite tid det är kvar till julafton. Jag är helt off. Jag undrar när stressen på riktigt ska sätta in över allt som ska göras men inte hunnits med ännu? Idag är det redan andra advent, och vi hade lite ljusmys bland alla tidningshögar.
 
 
Jag har varit på konsert med några kompisar ikväll. Tur att det var bestämt innan, annars hade det aldrig blivit av för jag känner mig egentligen alldeles för raspig för det idag. Vi såg Bo Kaspers Orkester - ett säkert kort. Ständigt bra, jag har sett dem många gånger förr också. Skön stämning!
 
 
Och när jag kom hem doftade det helt fantastiskt och den här skatten låg på köksbänken. (Jag som inte hunnit käka middag ännu, fick behärska mig för att inte dra i mig ett helt gäng!) Vilket lyx!
 
 
 
Igår tog hela familjen en tur ut till landet, med täckbrallorna på och lite festis och varmkorv i termos. Frida fick ta årets första skidglid, om än mest i djupsnö. Det var såååå vintervackert!
 
 
 
 
 
Nu är det dags att natta för ikväll. Ha en bra vecka!
 
/Jenny

Vintervackert

Vardagen är tillbaka. Den startade lite fint med lekdejt för Frida efter förskolan (oh, lycka) och planeringsdag i Högbo för mig.
 
Alltså, vad FINT det är i Högbo! På Brukshotellet är det ofantligt god mat och trevlig miljö. Dessutom var innehållet i dagen riktigt bra. Enda nackdelen var väl väglaget... Med ett par decimeter nysnö i morse kändes det nästan olämpligt att ge sig ut, men faktum var att det fungerade riktigt bra utifrån förutsättningarna. Skönt!
 
 
/Jenny

Hemmalugn och host-ro

Poff sa det så närmar det sig slutet på veckan redan. Tre dagar blev det hemma med lilla förkylda pinglan, som dock bara var marginellt sjuk måste man ändå säga. Tre ganska sköna dar, med några ärenden och mys och tid för varandra. Och lite lämplig vila (i alla fall stundtals) för en mamma som också känner sig lite off.
 
Frida dockskåpsleker. Hon har makalöst bra fantasi, den här goa ungen.
 
Vi pysslade en luciakrona till Barbie, med gröna (?) ljus,
 
"En liten dam på ett skepp med styrhjul och segel, ute på det vilda havet".
 
Sen är det svårt att inte kommentera vädret. Vintern är här med besked! Från noll till hundra på mindre än en vecka, liksom. Det snöar och snöar, det lägger sig drivor överallt. Det är ljust och vackert och sagolikt!
 
Det är ovanligt extra-svårt att se ut genom Fridas fönster... 
 
/Jenny

Tempoväxling

Här fick vi styra om planerna på morgonkvisten. Frida smög igång med feber och lite hosta idag, så vi är hemma och ser vart det tar vägen. Det är första gången på jättelänge som hon är hängig.
 
Hade såklart varit allra skönast att veta om det redan igår. Då hade vi kunnat ha lyxig slömorgon istället för att dra igång hela "väckarklocka-snooze-upp-morgonjäkt"-proceduren (idag med den festliga överkursen överkursen "söka-vimsig-sambos-nycklar-inne-och-ute"), för att sedan inse sjukfakta och tvärbromsa processen. Men man kan inte få allt, haha!
 
Det går verklgien ingen nöd på oss. Att vabba (vobba...) en lättfebrig och småhostig pingla när man också själv känner sig halvmosig gör inte så mycket. Sedan insåg jag att det är -19 grader ute dessutom, skönt att inneskrota då såklart. Men det är soool och enormt vackert, så det lilla ärende vi måste göra till bibblan sen nån gång sitter fint för att få sniffa lite snabbt på tjusigheten. Via bil, men ändå.
 
Nu ska jag gräva fram ett par långkalsonger (DÅ är det kallt, vill jag lova). Och så ska jag glädjas åt att jag fick meddelande om att jag vunnit en snygg liten tavla/tryck i en adventskalender på webben.
 
Ha en fin dag!
 
/Jenny

Brrrrr

Idag har jag frusit en massa. Utetemperaturen har sjunkit stadigt under dagen och är nu nere på närmare minus 20 grader minsann. Det var rackarns frysa-röven-av-sig-kallt att ta en julskyltningsrepa på stan, kan jag meddela! Och så skottning på det sedan. Friskt, minna vänner, friskt.
 
Innan den kylslagna advents-stämnings-rundan på stan, hade vi klarat av årets dansavslutning på Estraden. Sötungarna, de var så duktiga så. Frida tillbringade dock halva sista låten med att korrigera sina hårspännen, istället för att köra sina moves... Haha! Gullo.
 
(Jag har några foton jag tänkt lägga ut idag. Lite adventsbelysning, lite julbock, lite dansavslutning, lite ponnyridning. Typ. Men jag gäspar nu käken i led och ooorkar bara inte ikväll. De får väl helt otajmat publiceras lite senare, helt enkelt!)
 
Frida droppade förresten en liten söt, huvudet-på-spiken-skarp kommentar idag vid lunchen som intogs på Max:
 
- Mamma, vad är det där?
- Det är en chokladmousse.
- Har du köpt den??
- Nej, det var ett gratiserbjudande i min telefon, så vi FICK den faktiskt.
- Gratis? Utan att betala den?!
- Japp.
- DET gillar väl pappa? Han gillar sådant som är gratis eller billigt!
- Va? Haha, gör han?
- Jaa, han gillar INTE att bli av med pengar han inte, pappa gillar inte att köpa grejor och bli av med pengar.
 
Vi fick oss ett gott skratt. Och visst, höll även pappan glatt med om, det stämmer rätt väl! Och japp, det är mest mamman som står för shoppingen i den här familjen...
 
Nä. Antingen blev jag totalt chock-djupfryst tidigare idag, eller så håller jag på att bli hängig; Jag är så himla kall. Jag har soffhängt med kofta, min Kina-cashmere-sjal, tjockstrumpor, och filt - men jag fryser ändå. Enormt olikt mig, skumt.
 
Nu ska jag sova, hög tid. Men GAH. Nu kom jag på att tvätten hänger kvar i torkrummet. Oh the joy - NOT. Gääääsp. Efter det - natti!
 
/Jenny

Min ängel

Det är så vackert ute nu! Vitt vitt vitt. Väldigt stor skillnad på det här, jämfört med det kolsvarta fuktmörker vi haft på sistone. Nu får man adventsmysfeeling betyyyydligt lättare. Ljuvligt! Det blir en del jobb, men vad gör det. Vardagsträning behövs! Och friskluft skadar inte heller.(Det är väl mest tiden som det är ont om emellanåt.)
 
Frida har varit med ute idag, snöglad som få. Hon har klättrat, åkt bob och sprallat omkring. Sååå nöjd.
 
Min finaste lilla älskade ängel!
 
Sambon som kör taxi inatt, är väl kanske inte fullt lika nöjd med vädret... Men han lär ju få gott om körningar, i alla fall. Jag har varit ut och skottat ett par gånger ikväll också, för än singlar de vackra flingorna fortfarande ned.
 
Nu har jag sent omsider adventat klart här. Nån liten småsak kvar, men det mesta är riggat. Stjärnorna får jag se om jag sparar till imorgon, börjar bli gäspig nu. Ljusstakarna är uppe, ljusslingorna är ute på balkongräcke och cypress, ett par julblommor är köpta och piffade. Puuuh. (Och trust me - det blir mysigt även om man inte städat först. Så det så.)
 
/Jenny

Lucka 1

Har sovit alldeles för lite den här veckan, och varit lite hängig. Tänkte därför ligga kvar en extra stund idag, men sen kom jag på att det är julkalender-premiär! Den vill jag se med Frida. Mys!

Sen är det nog bara att sätta igång och skotta - flera decimeter snö, drivande blåst och fortsatt snöande gör sitt till.
 
Ha en bra helg därute!

/Jenny


RSS 2.0