På god väg mot sängläge

Vi har äntligen köpt säng idag, wohoo! Tyvärr saknades det skruvar till en omgång ben (men gaaaaaaah!), så vi sover ändå en natt till i vardagsrummet på gamla bädden.

Det börjar bli ganska drygt med bristen på golvyta, får man säga. Operation packa upp stannar liksom av en smula när man inte kan rodda omkring prylarna. Dessutom måste vi försöka samköra sovningen någorlunda, och det är inte den här familjens starkaste kort. Men jag ska göra mitt bästa för att komma ikapp resten som just lagt sig, genom att faktiskt hoppa i säng tidigt efter en dusch. Vem vet, då kanske humöret blir bättre på hela familjen imorgon... Det tar på energierna att flytta och stöka, let med tell you.

Vi har även cykeltränat med Frida ikväll, tog en sväng till förskolan och plockade smultron på tråd minsann. Mums! Hon litar inte på sig själv men balansen är inte långt borta. Just nu kör vi med lång "hållpinne" bak på cykeln men inga stödhjul, för att se om hon kan komma på hur man gör själv. Armbågsskydd och knäskydd är på, annars vägrar hon, haha! Hon har ända sedan hon föddes väntat med saker tills hon kan dem, så det här med att våga och vingla tar klart och tydligt emot.

Just ja, vi har käkat första middagen på altanen! Vi slog nämligen till på en enkel utegrupp i svart aluminium och textilene eller vad det heter, sånt där plastaktigt nät. Ganska billiga grejor, vi får väl se om de håller måttet (och överlever vintern). Men skönt att kunna sitta ute och äta i alla fall! Vi har velat om vi skulle satsa på lounge-stuket med konstrotting-myshörna, eller mera sitta-och-äta-vänliga möbler. Nu slog vi till på detta så får vi se. Fyra platser bara (men sex stycken om man nyttjar gavlarna). Själv tänker jag att det blir lite för lite om vi får gäster, men det visar sig.

Nu ni, måste jag kliva genom vattnet. Sov gott!

/Jenny

Gör en insats

Katastofen i Östafrika drabbar en massa barn (och såklart en massa vuxna) gräsligt hårt. Jag får lite hjärtknip och känner behov av att kliva utanför mitt stående månatliga autogirogivande. 

Jag gav 200 pix till Unicef när jag betalade räkningarna igår, och jag lade 50 kr i en bössa när vi käkade på Max tidigare i veckan (och Max ger 3 kr extra per krona man gett).

En enkel insats är stödja UNICEFs katastrofarbete med 50 kr genom att sms:a Liv till 72 900. Eller stötta Rädda Barnens katastroffond genom att sms:a 10KATASTROF (för att ge 10 kr) eller KATASTROF (för att ge 50 kr) eller BARN (för att ge 200 kr) till 72950.

Jag uppmanar alla att göra nåt liknande.

Många bäckar små och sådär ni vet. Ingen kan göra allt, men (nästan) alla kan göra nåt!

/Jenny

Tant Frida betraktar vädret

Idag har jag rasslat upp säkert fem-sex kartonger i köket. Det är klart påtagligt att det finns färre skåp... Och vad opraktiskt det är när man bytt plats och funktion på en massa möbler! Inget blir liksom självklart när man ska stuva in allt igen.

Frida och jag gjorde några ärenden på stan i eftermiddag, och sen käkade vi middag på Church Street. Vardagslyx! Sambon var och tränade så vi fick liksom frikort på köpmat, hehe. Jag blev mätt som en plätt.

Frida är så rolig med sina kommentarer om allt. Igår gick vi ut på altanen sent på kvällen för att plocka ni något. En nattlinneklädd Frida tassade efter på bara små fötter, stannade upp och liksom insöp världen och utbrast:

- Åh, men vilken VACKER kväll det blev idag! Mmmm!

Haha. Och idag var det repris:

- Mamma, ser du vad himlen är vacker. Det blev en vacker kväll igen, tänker jag på!

Gulle dej, lillgamla lilla trollunge. Du är så rar och klok. Och trött... Idag nattade Frida och pappan gemensamt, sisådär strax efter kl 23. Sovtiderna har spårat ur en smula kan man säg, men det ger för det mesta sköna sovmornar så det är inte alldeles illa. Jag passade på att stöka undan lite mer saker innan jag somnar, jag får ont i ryggen om jag ligger i sängen för länge.

Kanske är den åkomman botad redan imorrn?! Då ska det köpas sängar, är nämligen tanken! Och eventuellt en liten möbelgrupp till altanen. Kan man hoppas på en grill i helgen också? Vem vet...

/Jenny

Overload

Det är lite mycket nu alltså.

Berget av STÖK och kartonger ska helst minska med nån slags hastighet (olika hastighet önskas beroende på vem du frågar), samtidigt som Frida ska underhållas och få lite tid och närhet. Det ska fixas saker och det ska köpas saker, och vissa känns lite extra viktiga - sova i säng i rätt rum till exempel vore ju skojsigt inom översiktlig framtid. Annat (som vår förra säng bland annat...) ska fixas ut på Blocket.

Utöver allt detta så ska trassel tas om hand, t.ex. en diskmaskin som puffar ut ånga som orsakar fuktskador... Men handdiska tills vidare är väl kul när man redan har fullt upp? Gaaah. Dagens i-landsproblem, men ack ändå så tröttsamt. Det främjar inte lusten att hinna och orka laga käk, kan jag meddela. Alls. Men det ska väl rätta till sig framöver!

Det är lite tungt idag, som ni märker. Jag räcker inte riktigt till för alla önskemål, sysslor och måsten... Varken mina egna eller andras. Det är bara att ta det en sak i taget, jag vet ju det, men det är lätt att det blir lite frustration mellan varven.

Jag har i alla fall klippt gräset och fixat bort en del ogräs idag. Jämrarns vilket träningspass det var, inte illa! Sedan packade jag upp ett par kartonger, och stack sedan till IKEA för att köpa lite småjox som besticklådor och annat. Och så har jag diskat då som sagt... Och badat med busungen! Frida ÄLSKAR verkligen badkaret.

Nä, nu ska jag betala räkningar. Vardag mitt i allt, liksom.

/Jenny

En dag på språng

Idag har vi hunnit mycket - men inte här hemma. Här har bara packats upp sisådär tre kartonger (jag) och skrubbats lite altan (sambon). Men därmot har vi gjort en massa på annat håll.

Först var det dags för flyttstädning. Släppte in tjejen men åkte hem och hämtade trappstegen eftersom hennes var för låg. Sambon hann hem tills det var besiktnings-tajm, så jag har inte sett resultatet själv. En sak hade missats, så det ska korrigeras på fredag eftermiddag.

Vi fastnade på stan efter att vi koordinerat oss klart med städtjejen. Frida ville nostalgi-klättra på bockarna i Stadsparaden, sen vips var klockan tio och vi spanade efter taklampa till Fridas rum. Sedan högg vi en drop-in-tid hos frissan så att Frida fick klippa sig.

På eftermiddagen var vi på sjukhuset för att göra EEG på Frida. Hon somnade mot förmodan lätt som en plätt, när jag trollade med sovsångstricket! Hon var toppenduktig verkligen. Det svåraste var att få liv i henne igen efter 20 minuter. Hon var trött som en tappad vante, lilla humlan. Resultatet kommer inte direkt, det skickas till barnkliniken tidigast om nån vecka och sen får väl vi nån slags brev eller så kan jag tro.

Sambon kom hem tidigt idag, så vi klämde in ett besök på Lindholms möbler. Vi reserverade en säng där (!) som fanns i LAGER, gubevars! Men velar lite om vi ska byta tillen annan, så vi avvaktar nån dags till. Men HURRA efter helgen kanske vi kan få sova i rätt rum!

Och avslutningen? En fikastund med fyra goda vänner i Valbo, och en liiiten, liiiiten nyfödd prins. Sä härligt att få prata och skratta och tanka energi - välbehövligt avbrott

 /Jenny

Teknik-freakout

Men åååååh så less man blir på tekniktjafset när man flyttar (eller köper nya prylar). Plötsligt passar inget ihop, signalerna går inte fram här och det blir ingen kontakt där. Det tutar inte när det ska och man ser inte det som ska synas. Gah!

Just nu: Videon vill inte funka som den ska ihop med TV:n, och vi har ingen signal i telefonen. Och mer än så har vi inte försökt kicka igång ännu. Imorrn någon gång måste instruktionsböcker och teknikpostpaket inventeras...

Fast först ska vi upp i arla morgonstund och släppa in flyttstädarna i gamla lägenheten vid åttasnåret. Mitt på dagen ska Frida på sjukhuset och göra en EEG, för att kolla att yrseln hon hade (mest förut) inte beror på epilepsi. Det tror vi inte, men det är väl bra att checka om doktorn säger så. En del av undersökningen görs under sömn, så jag har det rafflande uppdraget att försöka få lillgumman att somna på en sjukhussäng mitt på dagen imorrn! Kan bli en utmaning, minst sagt.

Gonatt!

/Jenny

Testa tvättstugan

Här har vi långsamstartat morgonen. En stunds DVD (Frida) och dator (jag), frukost, småplock. Strax blir det en dusch och så ska jag packa upp skafferigrejor och kanske ordna nåt mer i köket.

Borde ta tag i det här med telefonen också. I morse vaknade jag av ett envetet pipande som återkom med jämna mellanrum, gaaaah. Det visade sig efter lite efterforskning vara telefonerna som stod i en kartong och laddade ur batterierna!

I eftermiddag ska jag testa tvättstugan för första gången. Håll tummarna för att det känns bra! Jag har undrat många gånger de senaste veckorna, hur vi kunnat vara så galna att vi köpt ett boende UTAN plats för tvättmaskin?! Fast den den allmänna tvättstugan ligger precis utanför vår källardörr, det känns som att gå i sin egen källare så det är supersmidigt. Och det verkar vara väldigt lite bokat där. Och det finns torkrum, halleluja säger vi som haft en torkställning i vardagsrummet nästan konstant i fem år...

Om vi en dag vi väljer att kasta ut badkaret och ha dusch istället, kan man nog ha tvättmaskin i egna badrummet. Så det finns hopp, haha!

/Jenny

Nu har vi flyttat in minsann

Här kommer ett livstecken! Ett trött livstecken, nedknappat i mörkret medan Frida och pappan sussar bredvid sedan länge. Ögonlocken klipps igen hela tiden, så jag ska snart falla till föga jag med.

Nu är det totaltomt i förra lyan. Flytten gick HUR bra som helst! Vädret skötte sig fint, allt kom med, inget skadades (vad jag märkt). Fort gick det också, och avslutades med en trevlig pizzamåltid på altanen. Tack till alla som kom och svettades och kånkade. Vi är så tacksamma för er, alla fina vänner. Grymt jobbat! Och tacktacktack farmorn och farfarn för att ni avlastat oss med en massa Frida-tid så att vi fick ihop det här.

[bilder kommer...]

Man kan väl lugnt säga att det är fullt här nu, vi har ett fullkomligt kartongknökat hem. Det är som ett pussel - ett svårt ett! Dessutom visade sig vår trappa vara ruskigt opraktiskt vinklad och trång - vår 160x200 cm säng gick inte att knöla upp. Följdaktligen nattar vi tills vidare i vardagsrummet, så kan det gå... Det känns lite som att bo i en etta. Compact living! Det gör INTE uppackningen lättare, tro mig.

[bilder kommer...]

Frida sov i sin säng i sitt rum direkt igår, fast hon sagt länge att hon ska sova med oss. Hon snusade hur gott som helst hela natten och hade enligt egen utsago "drömt härliga drömmar".  Bravo! Inatt ligger vi dock på rad i storsängen, hon har haft en liten dipp och längtat tillbaka till lägenheten ikväll. Hon grät och ville yxa sönder det här huset, jojo. Men det lugnade sig som tur var.

Idag hann vi massor, jag och pinglan. Pappan gick till jobbet  (en vecka jobb vankas nu, innan mer semester) och vi fixade. Återlämnade lastbilen, cyklade hem, åt frukost (inklusive hallon från egna trädgården!), åkte till återvinningen med ett fullt lass och skaffade en ny diskmaskinsfrontlucka. På eftermiddagen lånade jag ut Frida till kompisen H, vilket passade fint för spaning efter bland annat säng, utemöbler och grill. Hej och hå!

Mina fötter är jämrarns ömma. Det har varit vääääldigt mycket stå och gå och bära de senaste veckorna och det känns rejält. Aj! Nu har de dock fått vila en stund i soffdivanen, medan jag knappat och surfat. Välbehövligt!

/Jenny

Samma lika som igår. Och i förrgår.

Packa packa packa, alltså. Booooring.

Tack och lov börjar vi ana ljuset i slutet av tunneln. ANA sa jag, inte se. Den där extra dagen vi fick (eftersom väderprognosen ledde oss till att flytta fram flytten) satt INTE fel kan jag säga.

I radhuset står det stilla just nu. Vi hinner inte fixa klart det lilla vi tänkt piffa upp, innan vi rasslar in med resten. Vi hinner inte packa upp böcker etc. som vi tänkt få undan där för att göra plats för mer kartonger. Men äsch - det hinner vi sen. Får flytta runt lite mer möbler och kartonger än vi tänkt, bara. Nemas problemas.

Boooring med packande igen tyckte Frida också, så hon fick leka hos kompisen E en stund på förmiddagen idag. Sedan trollade jag fram en present som jag haft på lut till ett bra tillfälle, DVD-filmen Barbie i en sjöjungfrusaga. Frida utstötte små glada skrik när hon öppnade paketet, så nöjd var hon. Det gav oss ett par timmars packning till, hurra. Filmen var bara 1 timme och 14 minuter, men alla nya filmer måste väl ses två gånger i sträck?!

I stort sett har jag övergett det tidsödande rensandet och bara packar nu, men i vissa hörn går det inte att låta bli. Något som slår mig, är vad OERHÖRT mycket brev och vykort jag fått, vissa av folk jag inte ens minns att jag hade så mycket kontakt med. Så himla trevligt! Det var före e-mailens tid det. Och nu mailar man ju knappt ens, nu kommunicerar man på Facebook och via sms istället. Typ. Tyvärr åker det mesta i pappersinsamlingen nu, o-omläst. Men mycket, mycket uppskattat! Jag går runt glad i hjärtat av tanken på alla fina vänner jag har och har haft genom åren.

Nu ska jag natta liten klimp snart, sen jobba på igen.

/Jenny

Flytten blir flyttad

Nä, det här går inte. Väderprognosen ändrar sig hela tiden mot massor av regn heeeela lördagen och hyfsat klart eller i alla fall bara lite regn på söndagen.

Vi kör flytten på söndag istället.
Det får bli så, även om det blir lite krångligare på flera sätt.

Håll tummarna att prognosen stämmer.
Blir det uppehåll hela lördagen blir jag mycket, mycket trött nu.
För att inte tala om, ifall det blir massivt regn på söndagen...

/Jenny

Kan personlighetsklyvning vara en lösning?

Gaaah, nu är det mycket att göra. Frida är utlånad till farmorn och farfarn idag - tuuuusen tack för det! Då blir det plötsligt möjligt att fokusera och jobba på i 190 knyck. Tar en vattenpaus nu, sen kör jag igen.

För pappan blir det målning av källartak i nya radhuset idag. Helst skulle jag styra undan förrådsgrejor ur det rummet PRONTO för att förenkla arbetet. Och så borde vi packa upp köksgrejor och bokkartonger, för att skapa plats för mer inflytt. Men vänta, vi måste visst packa klart i vår nuvarande lägenhet också? Hoppla.

Nåja, måla i källaren KAN vi göra sedan. Packa upp också.
Det som är här, MÅSTE vi göra nu.

Prioriteringstvånget har talat. Packapackapacka!

/Jenny

Stadsbarn på stadsbad

Fontänen på torget är mäkta populär, nu på högsommardagarna. Nästan alltid när man passerar, ser man barn som låter sig bli plaskblöta och springer igenom den som galningar. Väldigt kul, så klart! Frida har fått göra det några gånger, när vi varit på väg hem. (De här bilderna är från förra måndagen.)


Kanske man ska avsluta bo-på-stan-perioden med att själv plaska ned sig lite? Det skulle ju förvåna en och annan stel förälder vid sidan om i alla fall. Det vore kul, haha! Får se om det hinns med. Från och med nästa vecka - så OVERKLIGT det känns! - har vi ju betydligt längre väg hem i kalla blöta kläder...

/Jenny

En knippe bilder

Jag har nu lagt ut några foton på Dora och Svampbob-dejtandet i detta inlägg och en liten sommarbild på biggaråer i inlägget från i måndags.

Sedan hittade jag den här bilden nedan på Frida. Eller snarare på fönstret. Våra fina, fantastiska fönster! Fönstren som vi nu ska lämna om tre dagar, för sådana som är en tredjedel så stora. Knappt.


Jag kommer att sakna dem, så är det bara. Fönstren var en av de saker jag omedelbums förälskade mig i, när vi hittade den här lägenheten. Och gammal kärlek rostar aldrig, sägs det ju.

Tack för den här tiden, fönstren. Nu måste vi gå vidare på var sitt håll.

/Jenny

Dålig timing

Neeeeeej! Väderprognosen säger KRAFTIGT REGN på lördag, åtminstone på eftermiddagen. Har vi tur (och kollar rätt källa) så kan det bli någorlunda uppehåll på förmiddagen, men sen blir det helt kört väder. Ösregn i massor.

Grattis till oss då.
Vi kör slutflytten på lördag.

Flytta på söndagen istället? Mjaaa... Dels verkar det ska regna hela söndagen, mycket mindre mängder men mer ihållande. Och så är det ju det här med att styra om alla medhjälpare. Nej, det känns krångligt det med. Det får nog bli en så tidig start på dagen som det bara är möjligt helt enkelt, och full rulle.

Och galet mycket tumhållning.

/Jenny

I läskigaste laget

Det här med vad som är läskigt för barn, är då en svår gräns. Död och elände och olyckor och sånt (som väl åldergränserna för t.ex. biofilm främst fokuserar på, plus sex?) tycker Frida är läskigt på sätt och vis, men allra mest fascinerande.

Vår lilla fröken tycker det läskigaste är när nån gör bus och konstigheter, så att man liksom känner på sig att det här var väl inte riktigt rätt och så får man väl inte göra/säga...

Vi hade laddat hela dagen för att ikväll skulle vi ses Zillah och Totte på Sommarkväll här i stan. (Buktalartjej med apa, som vann Talang 2007.) Frida mindes till och med att hon sett dem på Sommarkväll förra sommaren och kunde referera vad apan gjort - imponerande! Men vad hände, när vi väl rasslat oss på plats framför scenen? Efter sisådär 10 minuter ville Frida gå. "Jag mindes inte att han var så busig, mamma. Nu går vi!". Jag försökte locka henne kvar, men till sist var det bara att gå. Antiklimax.

Det är sällan hon avviker sådär, hon brukar hänga kvar ändå. Hon höll för öronen större delen av Karlsson på taket-teatern för kanske nåt halvår sedan, men kläckte direkt efteråt kommentaren "Åh, vad BRA det var mamma!". Samma sak på Loranga, Mazarin och Dartanjang-teater förra sommaren, då hon gick fram och ville ha autografer efteråt och prata med skådespelarna.

Idag berättade jag för Frida att det snart kommer en ny film om Blixten McQueen. Hon tjöt glatt, jag visade henne trailern, hon kollade och sa eftertänksamt: '''Njaaa... Jag får fundera lite på det där. Den verkar lite läskig, mamma." Men VAD exakt som verkade läskigt, det vette fåglarna.

/Jenny

Tant Frida talar

Vi kollar i fotoalbum:

- Titta här då Frida, här åker jag bakpå min pappas cykel när jag är ungefär fyra år.
- Jaha. Men FANNS det inga riktiga barnstolar då?
- Nja, alltså barncykelsitsarna såg ut sådär då.
- Jahaaaa. Vad roligt för mig att få se en sådan, som jag aldrig sett!

/Jenny

Familjegrill

I vår världsfrånvända flyttvärld, har vi sjukt dålig koll på folk just nu. Vi vet inte vad de gör, hur de semestrar, var de är. Sporadiska rapporter på Facebook om trevliga utflykter (att bli avis på) är allt vi har som informationskälla, typ. Till exempel visade det sig att både sambons systrar är här uppe på landet igen den här veckan, utan att vi hade nån aning om det. Hoppsan.

Men idag har vi träffats. Först kom ena syster-familjen och kollade in radhuset på eftermiddagen, sedan blev vi bjudna på grillmiddag av farmorn och farfarn ute på landet ikväll och fick träffa alla samtidigt. Trevligt - tack!


Biggaråerna är mogna - så det ÄR sommar där utanför flyttkartongsvärlden!


örrni förresten, jag hinner inte riktigt med mig här. Det finns foton från midsommar, från cirkusbesök och annat, som jag inte har hunnit peta ut än. Och jag har inte tagit EN enda bild på radhuset ännu, så jag snålar inte medvetet med bevis på att vi faktiskt flyttar in nånstans. Det kommer väl framöver!

Gonatt gonatt.

/Jenny

Vi har lite att göra här. Och där.

Idag var jag i koma på förmiddagen, med huvudvärk och viiiila. Det funkade ju medan jag väntade in Myrornas, som skulle komma och hämta en massa rassel hos oss.

På eftermiddagen gjorde vi en massiv insats i fixarbranchen - vi shoppade material. Trätrallsrengöring och olja, takfärg och väggfärg och tapeter (när det gällde tapet kunde vi ha velat ihjäl oss, men till sist slog vi bara till på en som kändes okej - det blir säkert schysst). Och såklart en knippe attiraljer och tillbehör för alla dessa ändamål.

Vi befann oss på Flüggers färg i eeeeeevigheter. Tack och lov fick vi guldbra hjälp av en kvinna där. Vi hade dessutom såhär i elfte timmen nytta av medlemskapet i Hyresgästföreningen, för det var 20 % rabatt då och dessutom hade jag fått en 100 kr presentcheck. Gött! Vi kom till sist ut helt matta. Vilken pärs! Det är som en egen värld, de där butikerna. En värld vi inte kan. Men vi har fler projekt att handla till, så vi lär få vänja oss, haha.

Jag måste säga att det är lite svårt att ladda om efter lördagsflytten, på något sätt. Men nu är det dags att tända till här för att hinna allt som måste göras under veckan utan att behöva jäkta ihjäl oss.

Vi ska nämligen:

- Packa klart allt i lägenheten
- Måla källartaket
- Måla väggarna i källaren
- Tapetsera om en vägg i kontoret/pysselrummet/gästrummet (syftet med rummet lär utkristallisera sig med tiden...)
- Bestämma vart de tunga möblerna ska stå
- Röja undan redan flyttade kartonger tills möblerna flyttas in
- Packa upp några kartonger så att man kan använda köket mer
- Åka till återvinningen med en massa skrutt och skräp

...och då har vi ändå skjutit upp att måla två dörrar, dörrkarmar, ett trappräcke och ett element i källaren. Det får bli senare. Ganska snart måste vi också köpa utemöbler, skaffa en bra grill, beställa en ny diskmaskinsfront (och få den monterad), sätta upp en klädhängarpinne i Fridas garderob och ordna inredning/hyllor i en annan. Vi måste fästa tippande hyllor i ett köksskåp, laga en droppande kran, ordna med igenmålade ventiler, tvätta och olja altanen, rensa ogräs som attsingens och styra upp lite krokar och så i garaget för småförvaring där. Nån gång men inte nu, skulle jag vilja måla insidan på garderoberna i sovrummet - de är så mörkbruna att man inte hittar nåt där inne. Och sen är det typ sjuttiofjorton saker till.

Ja, ni förstår. Bla bla bla bla bla bla bla...
Och vårt hem är ändå liksom färdigrenoverat och i schysst form.
Ja just det, och så ska vi hinna leva också.

Jojo. Vi lär inte få liggsår närmaste tiden.

/Jenny

Mysteriet löst

När vi fick tillträde till huset, satt en rad ballonger fastknutna på vårt farstubro-räcke och en liten miniblomma stod på trappan. Väldigt välkomnande, överraskande och en mycket gullig idé av någon. Så rart! Så kul!

Någon, ja. Vem? VEM? Hallå, veeem??
Vem var det som varit så påhittig?
Gaaaah. Vem?

Vi har varit toknyfikna. Men efter lite tankemöda, gissande och utforskande sms till ett par personer, kom till sist en bekräftelse.

Tack söta snälla U, min tidigare arbetskamrat (och boende i området intill)! Du är så påhittig och omtänksam. Tänk att du tog dig tanken och tiden. Gulle dig!

/Jenny

Gomorron

Det enda riktigt semestriga med den här flyttsommaren är sovvanorna. Frida somnar sisådär mellan kl 21-22.30 varje kväll, sen får vi sova till allt mellan 8.30-10! Tack tack tack (och tumhållning för att det inte avtar nu bara för att jag skrev så).

Nu blir det frukost. Ha en bra dag!

/Jenny

Så kan man nyttja fria ytor

Frida har alltså haft förskolevännen J här på besök mellan ungefär klockan två till halv åtta idag. Tjejerna har maxat tiden, kan man lugnt säga.

Först var vi nån timme i lägenheten. Då hann de byta kläder tre gånger, se lite DVD, leka i Fridas hörna och beordra bygge av en "skola" i den tomma delen av vardagsrummet. Visst visst. En vädringsställning, några lakan, klädnypor och knutar senare så hade de en slags stor tältskole-koja att mysa i! Skönt med plats att sväva ut på.

Sen drog vi till radhuset. Jag hoppade över källarröjet - blir så svårt att serva och hålla ögonen på två små busbruttor då - och fixade inne uppe istället. De började med att rusa till Fridas rum och lekalekaleka - det går tydligen fint med bara kartonger och tomt golv att strö ut framrafsade leksaker på, haha. Jag pusslade in lådor och hyllor i kyl och frys och bytte glödlampor i trappräckesbelysning ned i källaren. Vi fikade jordgubbar, hallon, bullar och mjuk pepparkaka på altanen (ALTANEN!).

Sambon tog tjejerna till lekparken en stund, men sedan ville de bada badkar (BADKAR!) så då passade jag dem och hann få upp lite kläder i sovrumsgarderoben samtidigt. Sambon klippte gräset och körde med grästrimmern, för att försöka få nån slags fason på tomten som växt vilt de senaste två månaderna sedan förra familjen flyttade ut. Det var inget lätt jobb!

Till sist åkte vi tillbaka till lägenheten, käkade en sen middag och tjejerna hann med varsinn Piggelin också. Jag tror det är två småsmulor som kommer att sova gott inatt!

Imorgon kommer Myrornas och hämtar en jättehög med utrensat joxelimox som står och tronar i förrådet. Skönt!

/Jenny


Hohoo, det ekar här

Sisådärja! Nu är väl uppskattningsvis sisådär en tredjedel av bohaget på plats i nya hemmet. Puuuuh. Det var en svettig historia igår, trots perfekt molnigt halvsvalt flyttväder. Vardagrummet är halvtomt nu, det känns extra stort och lite ödsligt. Ljuden blir dessutom väldgt tydliga när matta, kartongstaplar, många leksaker och tavlor är borta... Fötterna ömmar, men hittills har jag förvånansvärt lite träningsvärk i kroppen.

Tusen tack alla fina vänner som hjälpte till denna gång, med all uppskattad bärhjälp och passning av Frida under tiden! Och inte bara det - vi fick hjälp att trixa fast droppskyddet under kylen också. Det var mickligt att få ut kylen och in igen och det var otroligt skönt att slippa göra det på egen hand. TACK!

På kvällen åkte vi till landet och smaskade i oss grillmiddag med farmorn och farfarn, innan vi åkte hem igen och tillät oss en packningsfri kväll. Efter en välbehövlig dusch för alla, lade sig sambon ganska tidigt medan jag såg på TV och knappade på datornen stund men somnade i soffan hux flux. Gääääsp.

Idag blir det kanske lite undanstuvning av förrådsprylar på nya stället (nu står de i en stoooor röra i källarrummet, där taket ska målas under nästa vecka). Jag ska även marschera iväg och se ifall vi får något för lite silversaker och kanske nåt guldsmycke som jag inte redan sålt - det finns en köpare av sådant på ett av hotellen i helgen. Vi får besök av Fridas förskolekompis J på eftermiddagen också, så vi får se vad vi hittar på då!

Nu blir det sen frukost för tjejerna i familjen!

/Jenny

Vi har nyckeln!

Idag gjorde vi klart affären - nu är vi med radhus på riktigt! Vi har i alla fall en knippe nycklar, som leder till ett radhus med tomma rum och en liten tomt med låååångt gräs. Overkligt.

Vi var dit och stökade lite direkt i eftermiddags. Frida valde rum, tittade ut genom fönstret och sa mycket nöjd:
- Åh, vad det är VACKERT mamma!

Det ska nog bli bra det här. Fast i bilen hem började hon gråta för att hennes stol fick stanna kvar i huset:
- Neheeeeeeeej, vi skulle inte flytta den ÄN ju, buhuuuu...

Det har varit mycket sådant på sistone, det märks att den här omställningen påverkar henne likaväl som oss.

Imorgon ska vi dra igång hårt och köra flytt nummer ett, bestående av de kartonger vi hunnit packa (rätt många ändå, hjälp vad de tornar upp sig snabbt), några lätta småmöbler och troligen förrådet. Sen blir det takmålning i källaren och nåt mer fix, innan hela-baletten-flytten görs nästa lördag.

Det där himla förrådet, alltså! Jag har rensat och plockat, plockat och rensat - det syns inte ett smack. Det är GALET mycket kvar ändå. Jag får väl göra ett försöka att proppa ihop ett jättejätteförråd in i ett yttepytterum, helt enkelt. Puh. Det blir nog en loppis-vända till för oss nån gång framöver, kan jag gissa.

Sambon har styrt upp baguetter och matig sallad till oss och medhjälparna imorgon, så himla trevligt! Ingen risk för blodsockerfalls-orsakade stress-meltdowns för min del, alltså. Det ska vi nog alla vara tacksamma för, hehe.

Nu - nyduschat natti natti!

/Jenny

Förrådsmaraton

Idag har jag tillbringat nästan all min vakna tid (förutom under måltiderna) i källarförrådet. Rensat ut, plöjt igenom, plicketiplockat, flyttat om. Läst gamla brev, hittat en "mamma-låda och saknat henne MYCKET, slängt en massa skit och fått ett psykbryt för att jag inte ätit lunch i tid och fick värsta dippen. Men jäklars vad jag hunnit mycket! Och jäklars vad jag har vansinnigt ont i fötterna av allt stående och gående!

Heeeeela dagen. Förråd, förråd, förråd, förråd, förråd.
Bara fyra lådor kvar att rassla igenom - om jag ids imorrn.
Jovisstserru. Festligt. Vem behöver finväder på semestern?

Suck.

Det här kan bli den blekaste sommaren i mitt liv - och det vill inte säga lite. Jag hittills solat exakt NOLL gånger. Badade i påsk (!) men har inte doppat tån sedan dess. Alldeles på tok för lite utflykter av alla sorter - inte konsigt att jag blir lite labil.

Efter att vi petat ned allt vårt crap i kartonger och kånkat över det till nya hemmet (om en och en halv vecka, typ), då jäklars måste vi trolla fram lite semesterfeeling. I alla fall en snutt. Annars orkar jag kanske inte genom vintern! Kartongerna står där de står.

/Jenny

Nu bränns det

Idag har vi växlat kartongtornsbyggandet med en linskoll (för mig), att hälsa på Dora Utforskaren och Svampbob Fyrkant på stan, och lyssna på musiktjohej på kvällen.


Hej! Frida spanar, Dora hejar.Det är lite fnissigt att träffa "kändisar"!Svampbob minglade också omkring på stan.När det var dags för scenframträdande, fick man ansiktmålning.
En liiiiten yttepytte-Svampbob, ville Frida ha. Väldigt lagom.


Frida hostar plötsligt idag, men hittills har det inte vänt till något mer. Vi har kört igång en astma-dos-omgång och håller tummarna... För nu har vi inte tid eller lust med några förkylningar!

Frida är inbokad på lekdejt till goa förskolevännen J imorgon, vilket (hurra!) betyder att vi får packapackapacka och fixa ifred en stund. Eventuellt kan det bli en golfsväng för sambon också, medan jag tröskar igenom förrådet lite mera. Tanken är att flytta det rassel vi har där på lördag, så nu ska överväxeln i för att ha röjt det klart tills dess! Några fler kartonger ska vi nog få ihop tills dess också.

Jobba-på-dag imorrn alltså. Köööör!
Första dagen med nya nyckeln i hand på fredag eftermiddag.

/Jenny

Dagen i korthet

- Packapackapackapacka.
- Cykelträna med Frida till bibblan, och hem med 30 barnböcker/ljudsagor i kassen.
- Åka till återvinningen med ett släplass crap (i regnet).
- Välbehövlig dusch och piff.
- Liiite semesterfeeling genom familjemiddag på trevliga Gefle Brygga. Gott!
- Natta barnet sent (typ kl 22) och slockna totalt hela familjen. Totalt verkligen. 
- Snopet vakna efter kl 01 och gå upp.
- Natta om NUUUUU!

/Jenny

PPM-ångest? Testa Independent!

Är jag inte ensam om att ta alldeles för dåligt ansvar för allt som har med pensionen att göra? Är jag inte ensam om att bli lite trött och ha noll koll när det orange PPM-kuvertet kommer? Kunde just tro det.

Det är Buzzador-dags igen här. Att vara buzzador innebär att man ibland får prova olika varor och tjänster gratis, dela med sig i bekantskapskretsen och sedan lämna sin egen och andras ärliga åsikter om produkten. Den enda motprestationen är rapporten jag ska lämna efteråt. Plättlätt!

Jag får nu prova Independents tjänst för att förvalta PPM-pengarna. Perfekt för mig! Självklart finns det stora fördelar med ett aktivt pensionssparande - det är i praktiken bara så svårt (tycker jag) att orka göra det på egen hand. Independent verkar vara ett utmärkt alternativ för oss lata och förvirrade.

På Independents webbsida kan du göra en beräkning (utifrån just dina förutsättningar) av hur stor påverkan avkastningen har på pensionen. Testa själv på Independents webbsida.

En av de bästa sakerna innan man sett effekten (som jag hoppas ska bli bra också såklart), är att det är kostnadsfritt att förvalta PPM hos Independent. Till skillnad från alla övriga PPM-aktörer, har de inte valt att ta någon avgift för PPM-tjänsten! Du betalar bara förvaltningsavgift i de underliggande fonderna, på samma sätt som om du valt fonderna själv.

Vill du också bli buzzador?
Lämna en kommentar här med mailadress och namn (eller kontakta mig på annat sätt, om vi känner varandra), så fixar jag en inbjudan!

/Jenny

Sakna och se fram emot

Jag kommer att sakna...
- badrummet, helt klart. , utrymmet, den stora duschen, skåpen. "Diskbänken" med grovrengöring.
- de fantastiska fönstren i vardagsrum och kök. Charmen och ljuset.
- takhöjden. Det blir lättare att andas med högt i tak.
- det stora köket! Fast det nya är riktigt fint. Bara mindre.
- den omedelbara närheten till stan. Så smidigt när man ska göra ett kort ärende, köpa käk (fast det blir väl för dyrt nu i alla fall, haha), sticka till bibblan, gå på Fridas dans, köpa en födelsedagspresent, klippa sig, gå på apoteket, till läkaren... Det blir ju inte långt nu heller, bara inte lika "vi har ändå vägen förbi" liksom.

Jag ser mest fram emot...
- att Frida ska få eget rum. På tiden, minst sagt.
- att kunna cykla till jobbet på fem röda och passera förskolan på vägen.
- kunna gå ut lätt som en plätt och sitta en stund i solen utan att det är ett projekt.
- att Frida ska slippa bada i en liten badbalja i en duschkabin. Badkaret blir finfint!
- få kort gångavstånd till simningen och sommarbad.
- att vi ska få ett "arbetsrum".
- att slippa att ständigt ha en tvättställning som extra dekoration i vardagsrummet! Torkrum, yes!
- att få bättre med plats för övernattande gäster.
- Större frys. Äntligen kan vi storhandla frysvaror, och laga matlådor om vi vill! Och en stor kyl gör inte ont heller direkt.

Titta, pluslistan blev längre! Utan att jag ens ansträngde mig. Känns fint.

/Jenny

Vi börjar få vittring nu

Allt plockande och rensande och stökande syns ordentligt i hemmet. Det är skräpigt och rörigt. En hel del skåp och lådor är rensande och redo (även om det är många kvar). Bokhyllan börjar gapa tom. Tavlorna är nedplockade. En massa trötta krukväxter har mött kompostdöden. De packade kartongerna börjar travas och man får snirkla runt dem vart man än går. Dessutom har vi skrivit på sjuttiofjorton lånepapper och postat dem till banken!

Nu börjar det kännas verkligt att vi ska flytta!

Det är ungefär lika rörigt inombords, på sätt och vis. Jag är ju nostalgiskt lagd, så jag går runt och liksom noterar alla saker som snart är över. Alla sista-sakerna. Platser, vanor, rutiner och "rumsbundna" minnen poppar upp. Stort och smått, praktiskt och känslomässigt - allt får liksom en särskild touch. 

Ja, jag menar verkligen ALLT; Var vi slänger soporna, vilken väg vi tar på morgonen och var vi brukar handla mat. Att köpsushin finns bara sådär bredvid. Att vi kan hamna på en drop-in-tid hos frissan på väg från bilen till lägenheten efter förskolan, bara genom att gå andra varvet runt kvarteret. Att vi hur lätt som helst kan kila ut och fixa en snabb present med Frida i släptåg, utan att det behöver blir ett projekt.

Sådant som påminner om Fridas bebis- och småbarnstid känns kanske allra mest. Hjärtat suckar lite och präntar in var Frida lärde sig stå och gå, vart vi bytte blöja och badade henne, vart hoppgungan hängde med en sprallig bebisbrutta... Typ.

Tänk att allt ska ändras alldeles snart! Inte bli negativt alls, bara... annorlunda.

Jag har nyss varit inne i en period där jag fokuserat på minusen med nya stället; bristen på förvaringsutrymmen, de alldeles för små fönstren jämfört med våra stooora idag, att vi inte har egen tvättstuga... Men så minns jag ju; närheten till förskolan och jobbet (för mig), eget rum till Frida, mer utrymme för övernattningsgäster, stor kyl och frys och givetvis friheten med egen altan och grääääs! Just ja. Det blir nog bra det här!

Vi får tillträde till radhuset på fredag (iiiihhhh!). Snart händer det.

/Jenny


Lopphejdi lopphejda

Idag har vi sålt prylar så det stod härliga till på bakluckeloppisen i Åhléns parkeringshus. Tjoho! Vi blev drygt tusen kronor rikare och blev nog av med 70% av det vi släpat dit. Riktigt lyckat.

Det var väldigt mycket folk, både av köpare och säljare. Det stod bilar/bord hela vägen ända upp på taket! Vi stod inne, ganska långt upp (eftersom vi inte fattat att man kunde och borde åka dit och packa upp tiiidigt). Först kändes det som en dålig plats men det kom folk ändå, och det var en riktigt BRA plats på slutet när himlen plötsligt öppnade sig på två röda sekunder och ösregn och åska var ett faktum!

Dagens leende: En tant frågade mig hur länge jag brukat stå på loppis:
- Det märker man ju att du gjort det här förut, du har ju liksom rätta jargongen och kan prata med folk!
Haha, jag aom aldrig sålt på loppis förr, har väl ICA-jobbet i ryggen genom livet - och prata kunde jag ju redan innan...

Jag hann kika lite på övriga säljare när jag skulle gå och äta, och då gjorde jag ett tokbra fynd åt Frida; köpte en hel liten väska med Polly Pocket-dockor och kläder, en PollyPocket-bil och ett Polly Pocket-vinterland, allt för 60 kronor! De hade tydligen börjat på 150 kr och blivit allt billigare under dagen - sedan prutade jag en tjuga till, hehe. De där pryttlarna kostar multum som nya och Frida ÄLSKAR PollyPocket, så det var en riktig hit.
Inköpet hade dessutom den fina bonuseffekten att de höll Frida sysselsatt pysslandes med dem i bilen under delar av loppistiden. Hon var så duktig så, tyckte det var kul att sälja (allt utom barngrejorna, som hon helst inte ville skiljas ifrån). Hon gjorde teckningar och sålde för 1 kr styck också - vad månde bliva?! Hon tjänade fyra kronor, som hon stolt lagt i sparbössan ikväll.

Efter att vi kommit hem och packat ned resterna i Myrornas-hörnan i förrådet, tog jag mig samman och packade alla våra tavlor också. Puh. Sen var orken slut, och jag tog en välbehövlig dusch med Frida innan hon skulle nattas.

En mycket bra dag. Gonatt!

/Jenny

Musik(t)anten här hemma

Frida mumsar kvällsmacka, nyduschad i nattlinne med Bamse på magen. Hon sitter bänkad vid TV:n och kollar på Taube på Gröna Lund i 50 år som står på. Hon lyssnar alldeles koncentrerat, trots att vi vuxna babblar om annat. Håkan Helltröm sjunger Möte i monsunen och Frida utbrister:

- Vilken FIN sång!

Lill Lindfors - som vi verkligen på riktigt undrar om hon ALDRIG blir äldre?! - sjunger sedan Briggen Blue Bird of Hull. Frida lyssnar intensivt och frågar mycket om vad den handlar om. Fröken dramatik, hon tycker att allt allvarsamt är så spännande (och jag känner igen mig som jag var redan när jag var liten)! Då kommer ett tvärflötssolo:

- Åh, vad vackert han spelar!

Lilla sötunge. Du kan konsten att uppskatta saker du.

/Jenny  

Har Buzzador-testat Knorr Bag of Taste

Nu är det dags igen för mig att agera Buzzador! Att vara buzzador innebär att man ibland får prova olika varor och tjänster gratis, dela med sig i bekantskapskretsen och sedan lämna sin egen och andras ärliga åsikter om produkten. Den enda motprestationen är rapporten jag ska lämna efteråt. Plättlätt!

Den här gången har jag fått prova en kryddmix för kycklig; Knorr Bag of Taste. Den finns i tre smaker - Paprika, Lemon & Herb och Barbecue. Det är dels en kryddmix och så följer det med en stekpåse som man ska joxa ihop allt i. Påsen gör det enkelt, icke-kladdigt och saftigt. Vi har tyvärr bara hunnit prova Barbecue än så länge, men den var helt okej.
Vill du också prova Knorr Bag of Taste? Jag har några provpåsar kvar att dela ut med smaken Barbecue (jag fick det här paketet sent och hade redan gått på semester - otajmat), och kommer att skicka några av dessa till dem som ev. hojtar till om det här på bloggen. Lämna en kommentar här med kontaktuppgifter så mailar jag dig för att fråga om adressen (eller skriv in adressen direkt i kommentaren om du vill). Leverans så långt lagret räcker.

Vill du också bli buzzador? Lämna en kommentar här med mailadress och namn (eller kontakta mig på annat sätt, om vi känner varandra), så fixar jag en inbjudan!

/Jenny

Sudda, sudda, sudda, sudda bort din sura min

Jag har haft en väldigt jämnt och fint humör idag. Inga större svängningar, utan stabilt och stadigt. Jag har varit antingen arg, irriterad, gnällig eller ledsen mest hela dagen! Jo, det är faktiskt sant. Jag vet inte vad det tog åt mig. Trams. Skärpning.

Men järnspikar vad vi har fixat idag! Sambon var uppe med tuppen, jag anslöt nååågot senare. Vi har plockat fram en hel bröthög med prylar till loppis, prismärkt dem och packat in i bilen. Imorgon testar vi bakluckeloppis på Åhlens parkeringsdäck - kom och köp, vettja! Det blir spännande att se om vi får åka hem med allt igen... Men då går det till Myrornas eller Röda korset eller nåt liknande istället.

Förutom ovanstående, har jag rensat upp i gamla glömda hörn både här och där. Jag hittade till exempel en hel låda med skor som jag förträngt, och en massa hemstickade mössor varav den ena var mer omodern än den andra. Jag har packat en del och slängt en massa. Heja mig! Faktum är att jag i stort sett bara suttit ned när jag ätit idag - och när jag fick kyla pannan efter att en kartong rasat ned och anfallit mig... Bitska rackare det där.

Imorgon får det vara slutgnölat. Jag ska leeeee. Och kramas mycket!

/Jenny


Cirkus - en drömvärld

Jag och vännen S tog med oss våra döttrar på cirkus ikväll. Det är mysigt med cirkus tycker jag! Stämning, spänning och liksom något lite magiskt. 


Söta vännerna, hand i hand på väg dit.
Framme! Dags att gå in.Förväntansfulla fnisstjejer. Nu är det nära!Uppslukade av föreställningen.En clown som tokar sig - det ingår alltid.Obligatorisk paus-ponnyridning. (Eller... är ungen arresterad? Svårt att veta.)Kamelerna var maffiga!Slutnummer, dags att gå hem.Glada och nöjda busungar på väg hemåt!


Det var en trevlig kväll - alla tjejerna blev på gott humör!

Jag minns när jag var sisådär åtta-tio år, och det kom en cirkus till Sollefteå när jag var på besök hos mormor och morfar där. Jag tillbringade nästan varje vaken minut hos cirkusen, som stannade i tre dagar. Jag hade just läst Katitzi-böckerna som slog an nån ton och var helt fascinerad av livet för de resande människorna som levde så annorlunda än jag. Jag hängde där och spanade på djuren (för ÅH vad jag tyckte om djuren) och socialiserade. Jag fick borsta lite hästar, stå nära elefanterna och prata med spännande människor. Supercoolt!

/Jenny


Fixartid

Växlar ett intensivt packapackapacka med att sitta ned, ta en frukt och ringa några viktiga samtal. Det går liksom lättare att koncentrera sig när Frida är på utlån till Strömsbro! Tusen tack. Nu har jag kirrat bredband, telefon och parkeringstillstånd för flyttveckan. Check!

FlyttVECKA, undrar ni kanske? Jo, vi tar en lillflytt dagen efter tillträdet då vi brötar över de kartonger som hunnit packas, förrådet, blommor, tavlor och kanske bokhyllorna. Sedan lallar vi på under veckan med lite takmålning och fondväggstapetbyte på nya plejset, medan vi också får över lite mer småplock och ordnar färdigpackning här i lägenheten och åker på återvinningtripper och avlämning på Myrornas. Sedan helgen efter kör vi riktiga lasset, då ALLT ska med.

Om några timmar återvänder jag till Strömsbro, sen blir det cirkus för mammorna och döttrarna. Mysigt!

/Jenny

En puff energi

Idag har jag inte gjort många nytto-knop. Istället blev det mest undanröjning, en tur till affären och lunchförberedelser. Det var det värt!

Vi fick nämligen passera-förbi-besök av bästaste M och hennes familj som var på väg norrut. Vi ses alldeles för sällan numera, och har haft en ganska lång period där vi hörts alldeles för lite också. Bättring behövs. Men idag var det alltså läge. De stannade till för en sen lunch och blev kvar i fyra timmar (!). Underbart att äntligen få prata ikapp lite, sååå välbehövligt verkligen! Och Frida lekte loss med deras numera ganska stora barn och var lika nöjd hon.

Tack för den energi-booosten. Själslyftande!

Kvällen passerade sedan i ett poff. Sambon kom hem, kockade, åt och drog till till golfbanan. Jag var sååå trött när jag läste saga för Frida idag. Jag hade utlovat två böcker för ovanlighets skull, men tog mig nätt och jämt igenom dem. Jag fick en grym flashback, när Frida upprepade gånger knuffade på mig och sa "Men MAMMAAAA, du pratar helt sluddrigt ju!". När jag var liten, brukade nämligen pappa ofta somna mitt i läsningen men liksom fortsätta prata nån slags mumbojumbo... Haha! 

Nä, nu är det natti natti snart. Det svartklädda Getaway-festival-folket börjar rassla förbi utanför de papperstunna fönsterrutorna i vardagsrummet nu, jag känner mig som mitt i festen!

/Jenny

En tveklöst bra dag

Frida har haft sååå kul hos kompisen E idag.
Jag har hunnit sååå mycket här hemma.

Härligt!

/Jenny

Applåder för sovmorgon

Som jag nämnt tidigare, har jag blaffat upp ett mörkblått gammalt lakan för sovrumsfönstret för att få extra mörkläggning. Det är butt ugly, men det funkar. Det blir nattinattmörkt.

Gilla mörkt sovrum.
Älska mörkt sovrum.

I morse vaknade Frida kl 07.40.

Fullkomligt godtagbart för de allra flesta föräldrar, såklart.
Gissningsvis rena drömmen för en del till och med.

Själv konstaterade jag att den lilla blomman saknade en timme för att få ihop sina 11 timmar. Dessutom var jag själv aptrött. Så när hon kom och kröp ned hos mig och frågade om det var morgon, svarade jag därför  "Nästan." Sedan dvalade jag lite till och från, medan hon kramdes och småsnackade medan hon värmde tårna på mitt lår. När jag efter kanske 45 minuter kände att "Oooookej, jag lär pallra mig upp och göra frukost", insåg jag att hon slutat snacka och börjat snarka!

Vi klev upp kl 9.50. Rackarns kissnödiga.
Hurra för det fula, blå lakanet!

/Jenny

Utleasad dotter

Frida är inbokad på lekdejter både imorgon (till förskolekompisen stora E) och på fredag (hos I i Strömsbro). Tack snälla ni. Hon är galet glad över att få nåt roligare att göra, än att lalla runt här och tjata på fixarmamman som inte har tid att leka särskilt mycket. Och det betyder en massa rensa- och flyttpackatid för mig, jippi!

/Jenny

Kompostrekord

Jag har rensat skafferiet ikväll, bäst att fräscha upp där också inför flytten. Jisses vad mycket som hamnar under och längst bak och blir bortglömt!

Nån som till exempel blir lite sugen på kex med bäst-före-datum förra sommaren? Russin i småförpackningar som torkat ihop totalt? Dippsås-pulver som borde ha åkt i soporna för ett år sedan? En liten slatt av nån underlig likör från förr? Eller kanske lite torkad fårticka eller karl-johan-svamp från 1993?

Nä, precis. Inte vi heller.
Så nu står det fem (ja, FEM) kompostpåsar i hallen och väntar på att bli dumpade.

Imorgon tar jag mig an kylen.

/Jenny

Några alster

Frida ritar i perioder gaska mycket, sedan vips ritar hon nästan inte alls.
Här är några av hennes senaste alster.


Jag och Frida. "Och när jag sätter den lilla typen under handen här, är
det för att du känner efter vattkoppor och skorpor i mitt hår mamma!""Det här är en elak sjöjungfru-fe!" Hu, läskig typ det där.Ännu en gång har Frida ritat sig själv och mig. "Du drar lite i min klänning mamma, och
så rapar du! Raaap, hahaha! Raaaaap! Visst står det rap där? Tänk att du rapar sådär!"


Det är ju så spännande, det här med skrivandet. Frida är petig och noga och vill minsann först bekräfta att hon stavar korrekt innan hon skriver, även fast hon oftast kan utan att fråga. Hon gör som hon brukar - ser till att vara säker på att hon kan, innan hon gör.

Uttrycksfulla RAP här, tror jag är det andra helt självständigt skrivna ordet i ordningen.
Det första? Det var BAJS.

Jodå. Damen siktar in sig på ett fint och varierat språk, som ni hör.

/Jenny

Det här med att säga sanningen

Det är inte alltid så lätt att säga som det är, här i livet. Speciellt inte när man vill slippa undan skäll, undvika något man inte vill göra eller har gjort något fel.

Frida är rackarns förslagen på att hitta på undanflykter och smålögner, faktiskt. Första riktigt tydliga lögnen drog hon på förskolan redan när hon var TVÅ, inför förvånade pedagoger som menade på att det brukar ta några år till innan de kan sådant... Hm, kuuuul att ungen är framåt, tjoho.

Som tur är, är hon än så länge lätt att genomskåda! Ikväll utspann sig följande:

- Frida... Har du tagit kluddet (häftmassan) härifrån?
- Neeeej, det har jag inte! Lyft inte på mitt täcke bara, det gör jag själv.

Jojo. När jag såklart plockade fram häftmassan ur hennes säng och sade åt henne att inte ljuga för mig, hasplade hon direkt ur sig:

- Förlåt mig då, mamma. Ursäkta mig.

Vi har i alla fall en artig liten rackarunge här hemma, haha!

/Jenny

Tröttmössan trippar upp

Nyss skramlade sovrumsdörren upp. Jag gick och kollade om allt var okej.

Förvånad hör jag Frida klaga på att det var för ljust i badrummet. Kikade in och såg en liten kisande sötprick i nattlinne sitta på toaletten, utan pappa som sällskap eller några rop efter mig innan. Mycket ovanligt att hon tassar upp själv!

Men vänta nu... Hon drack ju faktiskt FYRA glas dryck till den sena middagen ikväll.
Upptassandet var antagligen välbehövligt, om man säger så!

/Jenny

Massor av mys

Idag sov hela familjen till klockan halv nio. Tack! Ordentlig mörkläggning is the shit.

På förmiddagen drog pappan till huvudstaden på diverse missions; Ett gäng lånade och urväxta barnkläder ska återlämnas, en lånad barnstol lämnas och en annan hämtas, en smoking ska lånas ut och framför allt ska han vara flytthjälp. Som bonus fick han tillfälle att gratta sin äldsta systerson på födelsedagen på plats på rätta dagen - det är inte varje år.

Vi tjejer stannade hemma, flytten känns så nära nu att jag inte har ro att åka bort. Men har jag flyttstökat nåt då? Ytterst lite. Istället har Frida och jag haft en väldigt mysig eftermiddag och kväll med skön stämning och ytterst lite gnäll! Hon är grym på att säga kärleksfulla saker, den här pinglan. Underbart för mammahjärtat!

Vi har kikat på stan och gjort några små ärenden. Frida har klättrat på stadsbockarna. Vi har lyxat med sushilunch, smarrat glass, köpt lördagsgodis och jordgubbar som mumsades här hemma på kvällningen. Sista utposten innan hemgång var att utforska fontänen på torget, tillsammans till Fridas lycka - hon blev till sist helt genomblöt, men jag klarade mig hyfsat.


Efteråt raskade vi på hem i blåsten och duschade oss varma. Sedan kröp Frida in i övervåningen på sin koja och kollade på DVD medan jag fixade käk. Det blev så tyst att jag trodde att hon slocknat, men det kom faktiskt ut en brutta när jag ropade om middag (om än rejält gäspande).


Vi har det så stökigt redan, en koja gör väl ingen skillnad!

 


Tittuuuuut!


Frida har varit lite ledsen ikväll över att vi ska flytta. Hon grät hjärtskärande när den lånade barnstolen åkte till Stockholm idag, och hon har förklarat att hon minsann vill ha allting som det brukar, att hon vill ha med sig duschen och min tröja och sugkoppskorgen med pixiböcker och sitt "rum" precis som det är! Och jag kramade om och berättade att jag känner igen mig på pricken. Jag har samma nostalgi i mig, och har alltid haft. Samma darrning i hjärtat när jag ska skiljas från saker, personer och platser. Men det brukar ju bli bra även när det känns som om tröskeln är hög.

Nu ligger Frida och snusar sedan länge, utströsslad på tvärsen i våran säng. Hon ville sova där inatt, när pappan är borta. Klart att hon får! Jag välkomnar knuffande fötter och små mjuka armar som kastas över ens hals i nattmörkret, medan chansen fortfarande finns att njuta av det. Hon växer så snabbt!

/Jenny

En (halv)dag i sängen

Idag var min första semesterdag! Jag firade den med att lägga mig tidigt igår, sova som en kratta, ha ett rejält "anfall" av magkattarr och vara i stort sett sängliggande mesta delen av dagen fram till klockan två ungefär. Blä. En klassiker, symptomen kommer när jag släppnar av efter stress. Tur att Frida samarbetade bra - hon kollade gärna på TV och hämtade själv glass i frysen, hehe. Som tur var gick det onda så småningom över, tack och lov.

Det är skönt att sladda in lite på snedden i ledigheten såhär i slutet på veckan tycker jag, istället för att börja på en måndag. Nu väntar sex veckors ledighet, fint mixad med en liten portion föräldraledighet och resten semester. Grymt välbehövligt! Ser fram emot bad, sol, vänner, slöa dagar, promenader, utflykter... Inte? Nähäää, skulle vi ta och rensa, packa och flytta istället? Rackarns. 

Jag hann (och orkade) i alla fall göra en del flyttnytta på eftermiddagen. Jag har rensat ur saker vi kan skänka bort ur köksskåpen, packat lite glas och gått igenom krukväxterna. Jag dumpade sex stycken halvtrötta och småskuttiga blomster som gjort sitt - vi får så små och uschliga fönster på nya stället jämfört med dessa, att det är läge att tunna ur lite...  Sedan diskade jag krukor i parti och minut.

Mina mamma-sysslor idag var klart softa. Har bland annat varit med och blåst såpbubblor på balkongen och dessutom byggt en tvåvåningskoja av laminofåtöljen åt den mycket nöjda ägarinnan!

Nu ska jag stoppa en frukt i den opålitliga magen som inte får bli för hungrig.
Sedan är det natti natti!

/Jenny


RSS 2.0