Vi har lite att göra här. Och där.

Idag var jag i koma på förmiddagen, med huvudvärk och viiiila. Det funkade ju medan jag väntade in Myrornas, som skulle komma och hämta en massa rassel hos oss.

På eftermiddagen gjorde vi en massiv insats i fixarbranchen - vi shoppade material. Trätrallsrengöring och olja, takfärg och väggfärg och tapeter (när det gällde tapet kunde vi ha velat ihjäl oss, men till sist slog vi bara till på en som kändes okej - det blir säkert schysst). Och såklart en knippe attiraljer och tillbehör för alla dessa ändamål.

Vi befann oss på Flüggers färg i eeeeeevigheter. Tack och lov fick vi guldbra hjälp av en kvinna där. Vi hade dessutom såhär i elfte timmen nytta av medlemskapet i Hyresgästföreningen, för det var 20 % rabatt då och dessutom hade jag fått en 100 kr presentcheck. Gött! Vi kom till sist ut helt matta. Vilken pärs! Det är som en egen värld, de där butikerna. En värld vi inte kan. Men vi har fler projekt att handla till, så vi lär få vänja oss, haha.

Jag måste säga att det är lite svårt att ladda om efter lördagsflytten, på något sätt. Men nu är det dags att tända till här för att hinna allt som måste göras under veckan utan att behöva jäkta ihjäl oss.

Vi ska nämligen:

- Packa klart allt i lägenheten
- Måla källartaket
- Måla väggarna i källaren
- Tapetsera om en vägg i kontoret/pysselrummet/gästrummet (syftet med rummet lär utkristallisera sig med tiden...)
- Bestämma vart de tunga möblerna ska stå
- Röja undan redan flyttade kartonger tills möblerna flyttas in
- Packa upp några kartonger så att man kan använda köket mer
- Åka till återvinningen med en massa skrutt och skräp

...och då har vi ändå skjutit upp att måla två dörrar, dörrkarmar, ett trappräcke och ett element i källaren. Det får bli senare. Ganska snart måste vi också köpa utemöbler, skaffa en bra grill, beställa en ny diskmaskinsfront (och få den monterad), sätta upp en klädhängarpinne i Fridas garderob och ordna inredning/hyllor i en annan. Vi måste fästa tippande hyllor i ett köksskåp, laga en droppande kran, ordna med igenmålade ventiler, tvätta och olja altanen, rensa ogräs som attsingens och styra upp lite krokar och så i garaget för småförvaring där. Nån gång men inte nu, skulle jag vilja måla insidan på garderoberna i sovrummet - de är så mörkbruna att man inte hittar nåt där inne. Och sen är det typ sjuttiofjorton saker till.

Ja, ni förstår. Bla bla bla bla bla bla bla...
Och vårt hem är ändå liksom färdigrenoverat och i schysst form.
Ja just det, och så ska vi hinna leva också.

Jojo. Vi lär inte få liggsår närmaste tiden.

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Alltid är det något...! Tänkte när jag läste "var det inte ganska renoverat?" men det blir att göra i alla fall ;-) har funderat på det där med garderober, varför är de inte färdiginredda? Likadant hos oss... Och i vår tidigare lägenhet! Ett riktigt meck är det att hitta rätt format på hyllor och korgar och så kostar det småpillet en förmögenhet. It's a out there...

2011-07-19 @ 06:22:37
Postat av: Jenny E

Marielle: Alltid är det något, som sagt. Och även små projekt tar rätt mycket tid, i alla fall om man är ovan. =)

2011-07-19 @ 13:02:15
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0