Pigg sjukling

Natten blev förhållandevis lugn. Frida vaknade i och för sig nån gång i timmen och gnällde efter nappen ,men somnade om direkt varje gång. Vid strax efter klockan sex i morse återkom dock Fridas andningsproblem. Hon vaknade och låg och flämtade lika intensivt som en gammal överviktig hund ,medan det pep och visslade i luftrören. Vi bestämde oss därför att gå upp, morna oss (snabbdusch för mamman och frukost för samtliga) och sedan åka direkt till sjukhuset istället för att vänta till kl 9 när vi hade avtalad tid.

Frida var piggare idag, trots rosslet. Hon spratt runt överallt och kollade in leksaker, pladdrade en massa och blev bundis med sköterskan. =) Hon tog både flytande medicin och tre inhaleringar utan minsta protest - nu visste hon ju  vad som skulle hända. hon lyckades till och med hålla humöret uppe, det var betydligt mindre gnäll idag. Hon är så duktig och tapper när det gäller, vår jäntunge!

Inte minst hade Frida full koll på att man fick GLASS efteråt - två stycken klämde lillgrynet idag, haha. Det var det första hon sa när andningsmasken åkte av, hojtade efter grön glass och följde glatt och tryggt med sköterskan och hämtade medan vi väntade kvar i rummet. Mellan varven kollade hon in utsikten genom fönstret i behandlingsrummet - placerade i barnvänlig höjd!

Andaaaas - typ en minut eller nåt sånt. Frida gjorde det med ett leende idag!

Frida smaskar på välförtjänt belöning efter medicin-intaget!

Vi fick med oss lite recept hem, pappan har hämtat ut medicin på Apoteket nu. En inhalator-apparat (Hubinett) och två olika inhalatorer - Airomir som är luftrörsvidgande och Pulmicort med cortison som läker inflammationen längs luftrören. Båda ska tas fyra gånger om dagen i fyra dagar, sen morgon och kväll i ca 10 dagar beroende på hur Frida mår framöver. Vi ska ringa honom i början av veckan och få en tid att komma in troligen på fredag för att kolla läget (och blir det panik får vi åka in innan dess).

Frida hann slockna i min famn medan vi väntade på medicinen, så första hemmadoserna fick hon i sömnen nyss och det gick hur finemang som helst! Ja, med undantag för att klantmorsan glömde att vänta 10 minuter mellan medicin 1 och 2 förstås... Nu sover Frida gott upppallad i sängen, och strax ska jag joina henne där. Efter hackig natt kan även jag behöva en midagslur. Pappan däremot (som sov igenom det mesta gnölet) ser fram emot att åka och träna.

Jaha. Nu dyker vi ned i vabbträsket igen då! Det blir inget dagis förrän tidigast på torsdag (då hon bara ska ha medicin två ggr/dag), och Frida ska vara helt normal i andningen innan hon kan få gå sa läkaren. Jag som var hemma med henne hela förra veckan och två dar förrförra veckan, konstaterar att det inte är helt lätt att kombinera en god insats på jobbet med småbarnsliv. Hm. Jag blir hemma imorgon och halva tisdag, sedan får pappan ta över ett par dar.

Onsdag och torsdag ska jag nämligen till Örebro med jobbet, det känns ganska otajmat nu! Det blir första gången jag sover borta från Frida nånsin. Det känns nog så ovant i sig (även om det är på tiden!) utan en massa sjuklighet att ta hänsyn till och oroa sig en smula för. Rackarns! Men det ordnar sig såklart bra med pappan och farmorn och farfarn (som skulle hämta på dagis, nu får vi väl se om det behövs). Och den lilla stjärnan kanske är mycket bättre om ett par dagar också, så att jag med lugnt hjärta kan byta roll från mamma till IKT-pedagog.

Pust. Nu ska jag vila. Hoppas er vecka blir bra! Här kör vi förkylningsastmatillvänjning, alltså. Skepp ohoj!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Linda

Vad skönt att höra att busblomman mår lite bättre! Jag hittade din blogg när du hade den på polarns hemsida. Har följt den sedan dess. Lika spännnade att läsa varje gång vad busblommar har hittat på för ngt kul. Men har aldrig skrivit någon kommentar innan,tänkte att nu var det dags! Så skriver du så bra!

krya på dig frida!

Mvh Linda

2009-03-22 @ 14:37:16
Postat av: Jenny E

Linda: Vad roligt att du gav dig tillkänna - och att du läser - och ger beröm! Himla trevligt. Välkommen hit!

2009-03-22 @ 15:14:30
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0