Sjukhusbesök

Jag var alltså på återbesök hos barnläkaren med Frida idag. (Snacka om att dra ut på ledigheterna - först en extra ledig (sommar)dag direkt efter en fyradagarshelg och nu en flexmorgon  i sol dessutom!) Det gick finfint. Frida började dagen med att vakna till och skutta ur sängen med ett "Jaaaa!", när jag påminde henne vid väckningen om att vi skulle till doktorn. Må den attityden hålla i sig!

Väl på plats (efter 35 min i väntrummet) sprallade Frida loss och busade glatt med honom precis som tidigare. Läkaren verkar tycka att hon är en riktigt extra glad skrutt faktiskt. Eller så får han alla att känna sig så, vad vet jag. Frida gick utan knot med på att han skulle lyssna på mage och rygg. När han bad henne andas djupt, blev hon dock tvärtombruttan och småsnusade bara. Då tog jag fram ett papper och bad henne blåsa på det så mycket att det fladdrade - och vips fick doktorn sina djupa kraftiga andetag! Han konstaterade förvånat att det var en bra idé, tydligen inget knep han använt tidigare.

Farbror doktorn tyckte hur som helst att Frida lät bra i andningen, förutom nåt litet krax efter att ha skuttat runt en stund. Han ansåg att det vilda flickebarnet verkade ha (ovanligt) gott om energi och ork och såg pigg ut. Han tyckte att vi kunde hålla oss till förkylningsdos-behandling tills vidare, eftersom hon inte fått några mer akuta eller uttalade andningsbesvär (utan bara hosta och slem i halsen) sedan sist. Får hon lite morgonhosta (som nu), kan vi prova att ge nån enstaka luftrörsvidgande dos och se om det hjälper. Vi förkylning med minsta host ska vi dock köra en 14-dagarskurs. Om det blir värre i höst under den mer intensiva förkylningssäsongen får vi kanske långtidsbehandla då, men tills vidare verkade allt rätt fint, tyckte han!

Läkaren påpekade till sist att barn med tendens till allergier och astmaproblem bör undvika pälsdjur hemma (framför allt) och tobaksrök (vilket få barn utsätts för idag). Övriga påverkansfaktorer som t.ex. utomhuspollen är det ju svårare att undvika... Sedan var det tack och hej för idag. Nästa uppföljning/koll blir om sex månader, dvs i slutet av november nån gång. Om vi inte har behov av att komma dit tidigare förstås!

Det får vi hoppas att vi INTE har. Inte, inte, inte. Håll tummarna everybody.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0