Missvisande namn

Frida har en tendens att vilja "gå en pjomenad baja" efter varje lördagsgympa, gå direkt hem är aptrist om ni frågar henne. Ut på äventyr ska man!  Sålunda även idag, så vi gick på spegeljaktdirekt efter familjegympan! Igår när vi lämnade familjen S, fick jag nämligen (under gallskrik) bända loss en liten lila rund flickspegel med skaft ur Fridas hand. Hon SKULLE bara ha med den hem. Jag lovade då att vi kunde köpa en egen spegel till henne sedan, för det har hon faktiskt ingen.

Utanför ena gallerian i stan fanns en fiskdamm idag. Det nog en möhippa, eller jämn födelsedag kanske? Ett gäng utklädda brudar fanns i alla fall på plats och undrade om Frida ville fiska fiskdamm. Visst, Frida fick fiska. Hon stod lite förvånad och höll i spöet och upp kom en igenhäftad papperspåse.

Efteråt höll hon påsen nogsamt framför sig, medan hon under säkert 5-10 minuter gick och trallade "fisken simmar många timmar i sitt haaav ". Jättenöjd. Men sen kom hon på:

Frida: Mamma, nu få öppna och kolla fiskajna?
Jag (leende): Ja, det får du.
(vi hjälptes åt att öppna den ihophäftade påsen)
Frida (väldigt snopen): Nämen! De ÄÄ inga fiskaj!
Jag: Vad är det då?
Frida: Goooooodis! (fundersam, men hoppfull) Nu ä lörda???
Jag. Ja, det är det faktiskt.
Frida (paff): Nu äta dom?
Jag: Ja, det får du.
Frida (med en obetalbar min av lycka): Ååååh, tack snaälla mamma, tack tack!

Sedan mumsade hon Zoo och sa inte ett pip mer på flera minuter. --ler--

Om det blev nån spegel? Ja, en vit och ganska trist. Den enda lilla med skaft som gick att uppbringa i hela stan tror jag. Vi kollade i alla fall i minst åtta butiker, så jag skulle säga att jag gjorde en ganska god kartläggning... --suck.-- Det är tydligen ute med skaft-speglar för tillfället!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Jag köpte en jättesöt i trä på Panduro. Den är i och för sig vit/omålad... Den är formad som en prinsesskrona högst upp och jag målade den med vanlig hobbyfärg, rosa handtag och runt om spegeln och guld på "kronan". Toppen till en liten prinsessa som lilla E. Funderar på att borra ett hål i skaftet och hänga upp den på en blomkrok som jag köpte på samma ställe och målade i matchande färg, rosa blomblad och guldfärgad knopp i mitten!

2009-05-24 @ 11:46:56

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0