Intelligensreserven

Jag har verkligen sett till att framstå i gooood dager på denna jobbresa. Plocka fram det där lilla extra. Vässat till mig. Exempel:

Smarthet nummer ett
Incheckning på hotellet, jag ber om parkeringsbevis. Tjejen i receptionen skriver namn och grejor på en lapp, och frågar sedan efter registreringsnumret.

- Registreringsnumret? Hm... (säger jag och ser förvirrad ut) ...hur vet man vilket det är då? (Jag mitt nöt tror nämligen att hon menar nån slags bokningsnummer för själva övernattningen.)

Hon och min kollega tittar ganska konstigt på mig och receptionisten säger sedan försiktigt, som om hon talade till någon med en mycket liten och skör hjärna:

- Eeeeeh... jo, det brukar ju stå på en skylt på bilen...

Aaaaah. Jaså DET registreringsnumret! Minsann, så logiskt, ja. INTE så konstigt när jag bad om ett parkeringsbevis! (Sa jag att jag hade huvudvärk? Och var trött?)

Smarthet nummer två
Jag satt ju och hängde med datorn i hotellsängen igår. Vääääldigt lyxigt och stillsamt och skönt. Flyttade runt mig några gånger och hamnade till sist sittande med kuddar bakom ryggen. Efter nån halvtimme blev det så himla varmt, tyckte jag. Jag skruvade på mig och bytte lite sittläge men det fortsatte kännas varmt och obekvämt. Alldeles het om rumpan var jag. Började reta mig förfärligt på hur svårt dent var att hitta en bekväm ställning.

Efter säkert en halvtimme av hasande hit och dit ledsnade jag och tog bort kuddarna, tänkte att det kanske var de som gjorde det för varmt. Fram dök strömdosan till datorsladden - som var tooookhet! Den hade jag alltså haft intill mig hela tiden?!

No wonder att arslet brann. Goddag yxskaft.

Smarthet nummer tre
...kommer jag inte ens på. Jag vet att det fanns ett tredje exempel på min hjärnas mindre lyckade tilltag också, men det har jag tydligen förträngt just nu. Nåja. Det är kanske lika bra det.

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Ja, tänk vad krångligt det kan bli ibland. Registringsnumret, ha ha :) Skönt att du kan bjuda på det iaf!



Visst är det gött att sitta framför tv:n med datorn i knät, speciellt när man inte behöver vara social. Jag gör det ofta hemma, härligt! Tyvärr är min dator en klumpg, släpbar 17" men det är trots det trevligare i soffan än i arbetshörnan i köket. Vill gärna ha en liten 10-12", gärna rosa, som nog skulle gå följa med mig i sängen också... Till jul kanske, eller när jag fyller 40 om 9 år, ha ha.



Kram Marielle

2009-10-23 @ 17:31:13

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0