Social svängom

Vi drog alltså till Stockholm över dagen igår. För en gångs skull kom vi iväg tidigt - pappan hade ju en viktig tid att passa! Tjurruset hägrade. Så jag min slökorv hade bara att anpassa mig - det var INTE läge att bli minsta sen just denna dag. Det var läge att respektera mannen (som alltid vill komma iväg i GOD tid) lite extra mycket. Det lyckades jag bra med - vi kom iväg 20 minuter innan önskad tid och 50 minuter innan då-MÅSTE-vi-dra-tid. Väl genomfört!

Efter att jag och Frida lämpat av pappan vid tävlingsplatsen och kollat att han fått kontakt med sin löparkompis, rullade vi tillbaka genom stan till vännerna M&T med barn. Det var kallt och regnigt och inte riktigt åskådarvänligt väder, plus att jag ville hinna socialisera mera! Pappan gjorde ett toppenlopp och fick nästan på pricken den tid han strävat efter, strongt! Det är inget "strutta fram på asfalt"-lopp det här. Snarare en "vi provar att springa där det egentligen inte alls är lämpligt"-bana. Kolla gärna ni bildspelet på Tjurrusets webbsida, så förstår ni hur lerig och sliten han var efteråt!


Frida pysslade om trillingar, så hon hade fullt upp!
(En trilling hamnade visst utanför bild just här, dock.)


Vi hade en helt ljuvlig dag! Härligt att få hinna prata ikapp lite, även om man åker hem och inser att det fanns fullt av tappade trådar och oavslutade tankegångar. Och ämnen man aldrig kom in på! Men lite mer vet man, lite extra kitt kom till. Tyvärr är jag just nu dålig på att hinna underhålla mina vänskaper, det känns slarvigt och dumt men vardagen äter så mycket tid att det ändå blir sådär. Fast det verkar vara ganska lika för alla runtomkring, och det är kanske tur på sitt sätt.

Frida lekte med B tills hon knappt orkade stå rak. Det var dockor som pysslades om, saker som såldes i en affär, härliga utklädnings-klädbyten och partymusik varvat i en härlig kompott! Fantastiskt roligt att se att de kan ha så kul ihop trots att B är dubbelt så gammal som Frida (hon fyllde just sex år)! På tal om det överlämnade vi presenter till båda syskonen som just fyllt  - populära böcker till båda samt en fin väggdekor till B. Frida fick också paket (liiite försenat bara, hihi), en utklädningsprinsessklänning. Jättefin, den kommer nog att bli poppis!

Så här fin ska B:s vägg bli! (Bilden är lånad från russinnet.se)


Innan vi åkte hem, blev vi bjudna på SÅ himla god middagsmat som vanligt (TACK!). Det serverades en jordärtskockssoppa som till och med soppskeptikern jag gillade, och en kycklingfilé med härlig risotto med svamp i. Mmmm. Och nån slags smarrig moussetårta till efterrätt. Mätta som sälar, tjockast på mitten! Pappan hade förtjänat vin och jag körde hem - det gick bra, men mina trötta ögon krävde lite ordlekar för att hålla sig skärpta hela vägen!


En liten Frida-fe, iklädd B:s attiraljer. Till detta hörde också ett par
högklackade skor med en liten dunpuff på, som Frida hasade runt i!


Sen blev den lilla fen ganska trött, och behövde
vila, vara still och tanka mammamys en stund...


Frida somnade som sagt typ i samma sekund jag hade placerat henne i bilstolen och gosat in henne med filt och kudde. Totalt slut. Supernöjd. Bak i bilen stod en kartong och en påse lånade barnkläder i uppdaterad storlek - lika mycket som vi haft med ner på återlämning. TACK även för detta, det är ovärderligt!

Vi har ju så nära till Stockholm, särskilt sedan de byggde om vägen förbi Uppsala. Att vi inte nyttjar detta mer! Men det är väl den där tidshungriga vardagen som spökar nu igen... Man ska ju orka också, orka hela paketet liksom.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0