Gaaalen resa norrut

Frida o jag tog lyxledig fredag! Vi reste med tåg igår från Gävle till Östersund. (Pappan kunde tyvärr inte vara ledig på fredagen, så han får skrota runt själv hemma i helgen...) Vi har tillsammans med min bror överraskat morfarn som fyller 65 idag! Vi spatserade in och sjöng "Ja må han leva" på finrestaurang, där han och M satt och väntade. Roligt, härligt, mysigt. Fast sjungandet gick sisådär, jag fick klump i halsen direkt när vi kom in, haha - blödighets-SM som vanligt, halva gänget grät en skvätt.

Vi fick avnjuta FANTASTISKT god mat på restaurang Arctura igår. Verkligen ett ställe att rekommendera, om man ska ut och äta en finare middag i Östersund. Bra utrymme för springande barnben också, väldigt luftigt och UNDERBAR utsikt! Man ser hela stan och ända till fjällen. Och med så trevlig sällskap till, var det verkligen en lyckad kväll.

[ OBS: Bilder kommer att läggas in senare i ett eget inlägg, efter helgen! ]

Men resan, hörrni, resan upp var inte fullt lika underbar. Trippen som skulle ske mellan 9.41-13.28, var försenad en timme redan innan avfärd från Gävle... Urspårning i Bollnäs natten innan orsakade tågstopp och omriktning via Sundsvall. Sen skedde diverse småstök, men märkligast var att vi pötsligt fick stå still 45 minuter i Hudiksvall för att vänta på släckning av gräsbränder!! Jösses. Dessutom fick vi där över alla X2000-resenärer från tåget bredvid, som måste vända tillbaka till Sthlm... Tjoho.

Vi anlände till Östersund kl 16, två och en halv timme för sent. Tur att jag alltid packar onödigt mycket pyssel, leksaker och fika, haha - OCH att vi har världens snällaste 3-åring! Frida var HELT enormt duktig, måste jag säga. Stå still en timme på perrongen, sitta på tåg fem och en halv timme och avsluta med att tillbringa tre timmar på restaurang - imponerande insats att genomföra det nästa utan ett enda gnäll. Duktiga unge!

Idag ska vi åka till Bodaborg och leka och tävla, det blir kul. Jag tror den lilla treårskroppen kan behöva det efter idag! Mammakroppen får nog en större utmaning, hahaha!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Karin

Oj, fyller morfarn 65! Hälsa och gratulera.

2010-04-24 @ 17:28:43
URL: http://www.karinrolennordstrand.se
Postat av: Marielle

Imponerande!!! Inte alla vuxna skulle klara av det... Vilken kul överraskning för morfar som bor långt bort! :-)

2010-04-24 @ 23:48:34

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0