4 islands-tripp från Koh Lanta

Tar er med på ännu en sväng in i minnen - och bilder - från den varma thaivärlden vi lämnade... Den 11 november åkte vi på en 4 islands tour som utgick från vår strand Klong Dao på Koh Lanta.


Turen innehöll två snorklingsstopp - på Koh Cherk och Koh Ngai. Ett stopp gjordes också på Koh Mook, där man fick simma in i vackra Emerald Cave. Eller fick man det?

Vi klev ur båten, hoppade ned i det skvalpiga havet med en massa vågor. Jag hade en flytväst som tryckte ned skallen i plurret bakifrån plus en liten halvskrämd 3,5-årig klängranka på ryggen... Sedan simmade vi in i den kolmörka grottgången på ett led. Då fick Frida panik och ville INTE vidare. Vi vände, pappan fortsatte - paniiiik igen. Ok, alla försökte simma vidare igen men vips hade vi tappat bort gruppen och såg inte ett smack. Vi fick helt sonika vända tillbaka till båten hela familjen, och jag var SJUKT besviken. Inte nån av oss fick se den vackra grottan, morr morr.

Efter emerald cave drog båten vidare till Koh Kradan, där vi tillbringade några härliga timmar som dessutom var soliga, kors i taket! Lunch på stranden, kolla snäckor, strosa och kika... Mysigt!


Wel Come to Ko Kradan - tackar tackar!



Utsikt över havet...



...och upp mot himlen!



Snacka om vykortsläge - måååånga tog den här bilden tror jag...



Våran speedboat - Lanta Surin Travels. De var bra!



Lunchtajm - buffén är uppdukad!



Skönt placerade under ett skuggande träd mumsade vi kycklinglår och ris. Mmm!



Det här med rättstavning är väl inte thailändarnas bästa gren, haha!



Re-la-la-laxa...


Hej lilla eremitkräftan, vilken fin snäcka du valt!



Finns det nu en gunga, måste den ju testas!



Kul med vågorna som brusar in över tårna. Och lite läskigt.



Det är lite coolt att komma till en ö med tomma stränder.



Frida hittade en hängmatta att slöa lite i, precis innan hemresan.


Efter några avkopplande, själsnärande timmar var det dags att kliva i båten och åka tillbaka till Koh Lanta. Oturligt nog var det slut på solen vid det laget - hemresan gjordes gropig sjö och tokregn som stod som spik mot ansiktet. Löööövli! Frida tog skydd genom att krypa in under sittbänkarna, kurade in sig på några flytvästar och SOMNADE. Hon var den enda på båten som var torr när vi kom hem, kan jag säga.

Men bortsett från hemresan - en bra dag!!

/Jenny

 


Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0