Fredagskaos

Sambon fyller år på söndag. Han är inte mycket för att fira sådant så värst. Imorgon blir det lite tårtkalas med familjen ute på landet i all enkelhet, i samband med att vi tar upp båten och lagar brygga och plockar undan sommaren.

Men ska man ha tårtkalas, måste det ju ingå tårta. Själv är jag oftast rätt bekväm, för att inte tala om tidspressad och ibland oplanerad - och det finns ju folk som jobbar med att baka tårtor och fikabröd. Går fint att köpa. Samma inställning gäller för övrigt även matlagning, allt som oftast.

Sambon har en liiiite annan taktik. Jag beundrar honom mycket för att han nästan alltid drar igång nåt tidigare helt oprovat recept, just när det liksom är skarpt läge. Jag förundras av att han inte gör det till något stort projekt, han bara agerar liksom. Som idag - han CYKLADE till ICA Maxi (det är en bit) och handlade ingredienser EFTER middagen, kom sedan tillbaka på kvällskröken och snitsade ihop nån slags marängtårta. Imponerande!

Fröken kontrollbehov (dvs jag, alltså) tycker också att det är i viss mån imponerande hur man kan kicka igång ett bak och sedan hamna i diverse krislägen på mitten, och hur man kan få ett förhållandevis undanplockat kök att se ut som en krigszon så pass snabbt. Milde tid! Men nu har vi hjälpts åt, och köket är sig själv igen.

Två fina tårtbottnar och en chokladkaka skuren i bitar ståtar som resultat av kvällens ansträngningar. Bra jobbat vännen!

/Jenny


Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0