Hungriga små rackare

Vi har en liten fågelmatare uppsatt på köksfönstret. En sådan där liten plexiglasboll med små "ståpinnar" på vardera sida. Den sitter fast med en stooor sugpropp på fönstret, sitter som berget faktiskt!

Förra vintern var fågelmataren sparsamt besökt, kan man lugnt säga. Inte så konstigt kanske, när den sitter på en innergård mitt i stan! I sommar har den fått sitta uppe - det blev liksom aldrig av att ta ned den. Kanske har det gjort att alla småfåglarna hann snoka rätt på den? För i år är det andra bullar - fullt hus! Inte ens regn och rusk hindrar mumsandet.


En liten hungrig talgoxe tar för sig. Gott!


Fast lite väl regnigt var det ju... Bäst käka under tak istället!


Man ser fåglar slinka förbi och knapra lite mest hela tiden. Jag har fyllt på frön varje dag senaste veckan! Hungriga små fjädervippor, de där!

/Jenny

PS: Det kan bli lite jobbigt när vi åker till Thailand i 3 veckor - blommorna klarar sig minst 1 vecka utan vatten, posten trillar ned så att den inte syns från inkastet... Men FÅGLARNA behöver passning varje dag??!

Kommentarer
Postat av: Jenny E

Jag fick en fråga på Facebook var man kan köpa den här. Jag hittade den på Desigforum i Gävle i fjol, men tex. finns de i Desigtorgets webbbutik www.designtorget.se - sök på "Fågelmatare"!

2010-09-26 @ 17:02:24
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0