Idioti

När man äääääntligen fått ut den förbaskade gamla sängen (som inte gick att klämma upp genom trappan till övervåningen) i garaget, så att det blivit lite golvyta i vardagsrummet.

När man äääääntligen tagit sig för att flytta den massiva VÄGG av flyttkartonger med mest böcker i, som täckt hela raddan med bokhyllor som de ska in i.

När man är redo att köra ett svettigt mastodontpass med att packa upp böcker och sortera in i hyllorna på rätt sätt (eftersom jag är en lätt störd bibliotekariedotter, så finns det regler för sånt förstår ni).

När man preciiiiis ska börja med det där.
Då.

Då är det förbannat dumt att ha lagt pluttarna till hyllorna på "ett bra ställe".
Som man givetvis glömt bort var det är.

Efter ett par timmars gråt, svordomar och butter tandagnisslan (ja, jag har väl aldrig varit känd för att ha ett stillsamt humör precis), har jag nu precis fått en snilleblixt och hittat dem. TUR.

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Karin

Blir litet full i skratt åt ordningen som ska råda i bokhyllorna. För länge sedan hade jag mina böcker i bokstavsordning, och facklitteratur och skönlitteratur behagligt åtskilda. Nu har jag bokhyllor i snart sagt varje rum i huset, och alla formligen svämmar de över av böcker i dubbla och tredubbla rader. Och ändå kan jag inte låta bli att köpa fler och fler. Undrar var detta skall sluta!

2011-08-07 @ 23:54:52
URL: http://www.karinrolennordstrand.se
Postat av: Jenny E

Karin: Jag är likadan, köper ofta - och sambon blir gaaalen. =) Men än så länge försöker jag ha facklitteraturen någorlunda temasorterad och skönlitteraturen i bokstavsordning efter författare, så jag har inte gått loss alldeles. ;-) Mammaarvet är starkt där, tror jag. =)

2011-08-08 @ 01:41:01
URL: http://busblomma.blogg.se/
Postat av: Ulla (bibliotekarie)

Men! Böcker har man väl antingen för att det ser snyggt ut med lite svart eller röda eller gula ryggar i en hylla eller för att man gillar böcker och vill kunna hitta dem då och då. Jag är säker på att det finns bibliotekarier som har en snygg bok på vardagsrumsbordet (om handväskor tex) och massor av icke bibliotekarier som gillar böcker - många böcker. Är man av sorten som vill hitta sina böcker är det klokt att börja med ordning och inte tänka att det kan man ordna sen.

2011-08-08 @ 12:35:47
Postat av: Jenny E

Kära Ulla: Det var väl just det där med att hitta dem. =) Så jag försöker envisas med lite sortering direkt... Men på vardagsrumsbordet får de också gärna ligga, eller var som helst annars. =)

2011-08-09 @ 00:02:40
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0