Nu är det på riktigt

Inatt och idag rasade stormen Sven här. Det blåste småspik, snöade massor och var allmänt överväldigande. Den där snön som kom igår var ju bara florsocker jämfört med detta.
 
I morse när jag klev upp sängvarm och loj och möttes av snö-igensmetade fönster och vinande vindar, kändes det väldigt omständigt och motigt att ta sig an vardagslogistiken... Men hux flux så hade vi fått på vinterklädeskittet och sedan var det bara att köra. Vi slirade oss till skola och jobb och kom faktiskt i tid, kors i taket.
 
Snöpiskad fasad på jobbet.
 
Får satsa på insikt istället för utsikt...
 
Vackert som en tavla!
 
Visst; i stormform är mycket snö lite överväldigande. Men hellre mycket snö än ingen snö, definitivt. Och att leva med barn gör att man påminns om här&nu-glädjen när snön äntligen kommer, det är fint. Hoppsandet av lycka, snöänglandet, jublandet! Frida har hunnit rassla fram både stjärtlapp och snowracer och njuuuuta av det vita.
 
Precis när jag skulle åka från jobbet, och hunnit tänka lite beklagande på att jag måste hinna snöbefria bilen och orka skotta när jag kom hem, fick jag ett sms från Stockholms stadsmission som påminde om att de som är bostadslösa nu behöver extra mycket hjälp.
 
Den satt som en käftsmäll. Stötta dem som har det tufft du med! 
 
 
Vill du ge något till behövande i Gävle, kan du just nu köpa presentkort på mellan 100-500 kr och lämna det/dem (eller kontanter i insamlingsbössa, eller i Kyrkans hus på vardagar) vid någon av Levande Julkalender-öppningarna varje dag i december. Det ska jag göra imorgon, har jag tänkt! Läs mer om det här.

Det är så lätt att glömma, så lätt att ta saker för givet. Jag har det så sjukt bra. Alla kan inte ta sig an en stormdag genom att ta foton på snöiga fönster, åka varm bil hem från jobbet och lyxgny lite lagom över jobbig skottning i snöyran innan de gonar in sig i sitt varma hem med de sina och äter fredagstacos tills magen står i fyra hörn. Jobb, bil, hem, mat, familj - inga självklarheter. Jag är tacksam.
 
Ha en fin helg alla!
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0