Veckans utandning

Fredagseftermiddagen och kvällen är liksom veckans utandning. Puuuuh. Axlarna ned, huvudet stillnar, tröttheten är ofta påtaglig. Ikväll har Frida dessutom skruttat till sig lite allt eftersom timmarna gick med snuva och heshet och ond hals, så vi får se imorgon om hon är sjuk eller om det inte blir nåt av det hela.
 
På tal om hälsoläget; för ett par veckor sedan hade Frida tid hos skolsyster för koll. Vägning, mätning, syntest och hörselkoll. Det såg finemang ut med tillväxtkurvorna, allt är i balans. Synkollen gick också finfint. Jag gissar dock att det bara är en tidsfråga innan brillorna kommer, eftersom en hel bunt av mina släktingar är jättenärsynta och även Johans närstående har glasögon även om han klarat sig undan.
 
På hörseln var det några enstaka toner skolsyster fick köra höja volymen på innan Frida reagerade, så hon ska få göra om testet om några veckor och se om vi behöver checka upp det mer för säkerhets skull.
 
Status nu är längd: 126 cm och vikt: 26,5 kg. Dessutom har jag nyligen styrt upp några vårsneakers och konstaterat att hennes fötter just nu är 19 cm (vilket innebär att nya pjuck ska vara minst 20,5 centimeter i innermått vilket motsvarar ungefär stlk 32 i skor).
 
Vi har nyligen varit på utvecklingssamtal med Fridas fröken i förskoleklassen också. Härligt nog fick vi höra att hon är ganska likadan i skollan som vi upplever henne; klok, kunnig, framåt, positiv, glad, sprider en härlig energi, har lätt att umgås med andra, är omtänksam och har många kompisar. Kunskapsmässigt ligger hon bra till och fröken såg i den aspekten inga som helst hinder inför övergången till första klass. Fina omdömen som glädjer föräldrahjärtan!
 
De två saker hon behöver jobba vidare lite extra med var inte heller några överraskningar, de stämmer också på pricken med det vi ser behov av att öva på här hemma (och som det väl bara är att konstatera att hon väl ärvt av mig, jag har haft och har väl ännu ungefär samma utmaningar, haha!) och möter till vardags:
 
Det ena är att prata mindre när det inte är tid och läge för tjatter - hon behöver kunna vara tyst och lyssna på andra lite oftare och längre. (Som fröken sa; hon har ofta väldigt kloka och roliga saker att säga, de behöver bara glesas ut lite...) Det andra är att träna på motgångar - att inte bryta ihop och bli ledsen, bedrövad eller arg när hon inte får som hon vill eller något går emot henne.
 
Underbara unge! Pigg, stark, frisk, glad, modig, duktig, mysig och alldeles ljuvlig. Vi är så tacksamma och sååå stolta över dig i alla väder!
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0