Badglad brutta

I förmiddags var Frida på lekdejt hos förskolekompisen V tvärs över vägen (vi råkade ramla in där en sväng på kvällsprommisen igår och sedan var lekplanerna ett faktum). De har pool, så baddräkten var packat. Tyvärr var det lite gråkallt idag - det är bra väder för de som börjat jobba den här veckan, om man säger så - så det blev inget dopp där.

Så kunde vi ju inte ha det, tyckte Frida. Vi kapitulerade och hela familjen rasslade iväg till Fjärran Höjder-badet.

Frida går verkligen från klarhet till klarhet i plurret just nu. För tre dagar sedan skrev jag om att hon simmat för första gången utan flythjälp. Det gjorde hon idag med, flera gånger. Hon dök också ned i det djupa vattnet med huvudet före från en liten avsats (ståendes i vattnet, alltså) och vände själv och simmade tillbaka till dit hon bottnade igen. Och hon flöt för första gången på rygg helt utan flythjälp. Och hon lärde sig att göra undervattenskullebyttor, fick till två i rad till och med innan hon kom upp (men då satt cyklopet fint för att skydda lilla näsan). OCH hon hoppade två gånger från 1-meterstrampolinen!

Jisses. Nu är hon mer under vattnet än över, och kastar sig ut på det djupa även utan puffar - det gäller att hänga med i svängarna. Men det är så KUL! Hon blir glad och stolt som en tupp för varje grej hon kan och vågar. Det som förvånar mig, är att all den här utevecklingen kommit trots att vi badat så väldigt lite i sommar.

Pappan avvek lite innan oss för att gå hem och börja laga mat. När vi gick hem vid stängningsdags (klockan åtta!) för att äta middag (!), berättade jag för Frida att hade det här varit en vanlig förskoledag hade hon legat i sängen och kanske redan sovit. Hon kramade mig och svarade:

- Tänk då hade vi inte kunnat göra sådana här UNDERBARA saker tillsammans du och jag mamma!

Hon har verkligen sinne för att uppskatta saker, den här lilla pinglan. Underbart.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0