Energikick

Jag har verkligen fått mycket energi idag - och det behövs. Förutom att gympa (både lekfull och svettig variant) har jag också promenerat långt och länge med vagnen (utan jacka - 15 grader varmt idag i skuggan) och träffat goda vänner i flera timmar! Härligt.

Efter att vi duschat och lunchat, tog Frida och jag oss ut. (Det var bra gjort, för efter sådant där hurtande och efterföljande varm dusch blir jag lätt väldigt mysbrallsbekväm...) Vi shoppade snabbt en försenad födelsedagspresent och fikabröd, och promenerade sedan söderut för att hälsa på familjen A. Ett spontanbesök tänkt att pågå i ett par timmar, men som blev både middag och kvällsbus...

Frida sover som en stock  i vagnen, med den härliga vårsolen mot kinden

Frida somnade gott i vagnen preciiis innan vi kom fram. Hon snarkade sedan där i nästan två timmar, så när hon väl vaknade var hela gänget på prommis igen på väg att handla mat! Tanken var att Fridelin och jag skulle gå vidare hem sen, men så gjorde vi ett lappkast (ni som inte kan norrländska får väl googla!) och beslutade att följa med tillbaka för middag istället!

Familjen A har dottern lilla I som är fyra månader äldre än Frida. Det var länge sedan de lekte ihop nu, det har varit sjukdomar växelvis hos dem och hos oss sedan årsskiftet i stort sett. (Och där emellan kommer alla de stunder då man helt enkelt inte kommer sig för, och de är också alldeles för många...) Nu hade de i alla fall så kul ihop som två bustjejer bara kan ha! Milde tid vilken eftermiddagskvist.

Frida spanar allvarsamt (på Isa som springer vilt omkring )

De småtokiga bruttorna härjade först runt ute. Iklädda galonisar sprang de iväg, smet, rände upp och ned för en slänt, knyckte prydnadsstenar och trampade i snörester och lerslask. Sen käkade vi hamburgare. Frida åt herrskapet näst intill ur huset på tomater, men även en hel del annat slank ned! Sen vidtog massor av lek med alla I:s roliga leksaker! Lyckliga provade de skor, mössor och halsband. Sedan sprand de busigt omkring och visade upp sina nya kreationer.

Sista och roligaste buset, var att hoppa i sängen. Där skuttade de runt som galna Duracellkaniner! De kastade sig, kramades, killades och kastade sig igen. Och tjöt konstant lyckligt i högan sky! De kröp ned under täcket, låg där som små prickar på varsin kudde och fnittrade. Så söta och charmiga så man kunde smälta omedelbums för mindre! (Och var är de charmiga bilderna, undrar ni kanske? Jo, i S:s kamera möjligen. Min fick slut på batteri vid alldeles fel tillfälle!)

Men denna vackra dam fångade jag i alla fall, med mobilkameran!

Vi kvällsprocedurade på plats och vandrade hemöver igen medan mörkret började lägga sig och Fridas nattningstid komma och gå. Hon hade dock fullt sjå att hålla koll på månen och stjärnorna och ingen tid för att somna då! Så vi hann hem och krama pappan godnatt innan hon till sist fick kasta in handduken.

En riktigt härlig dag. Tid, luft (massor), fysisk aktivitet, vänskapsprat och god mat (tack!). Och så rent och skärt tokhärligt lekbus mellan småkompisar. Måste göras om igen, förr snarare än senare!

Nu är jag så sömnig att jag skulle kunna trilla av stolen här, så det är snart dags att stänga korpgluggarna för idag!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0