Fett coolt asså ba

På väg upp till mitt rum på jobbet i morse, delade jag hiss med tre människor som jag gissar var bara precis strax över tjugo år.
 
De snackade helgplaner, om nån konsert nån ville åka på och nån fest hemma hos nån som skulle bli av. Konserten med samma artist förra året var visst "fett bra", ena tjejens nya brallor var "fett coola", nu såhär på morgonen var killen "fett trött" och på festen hos den där kompisen skulle det tydligen bli "fett mycket folk". Sen minns jag inte riktigt men det var fler saker som var riktigt feta också.
 
Hissresan på två våningar tar inte många minuter, men mycket fett hann det bli.
Fascinerande mycket.
 
Jaa ni. Nu ska tant gå och fika istället för att skriva på sin rast.
 
/Jenny
 
 

En av alla hektiska dagar

Körigt just nu.
 
Igår var det först jobbjobbjobb såklart, med späckat schema och en att-göra-hög som snarare växer än minskar. Därefter skulle det vara balettavslutning och uppvisning, men det hade blivit inställt - och tur var väl det för logistiken!
 
Istället behövde jag handla lite snabbt - inget mjukbröd eller fil hemma, Frida skulle ha matsäck och jag jordgubbar och grädde till torsdagens knytkalas. Såklart fanns det inga jordgubbar på närmsta affären, så vi fick lämpa av handling nummer ett hemma och sedan svepa ned på torget en repa för komplettering.
 
Sedan bar det iväg raka vägen till grillkväll med personalföreningen mitt jobb, som jag var med och arrangerade. Frida fick haka på, eftersom sambon var på resande fot med jobbet - sedan hämtade han upp henne där vi var och vi bytte fortskaffningsmedel med varandra. Grillkvällen fortskred; lite plock och fix och god mat och avdukning och småprat senare kom jag hem runt halvtio-snåret.
 
 Fönster i soldatkyrkan där grillkvällen var.
 
Då var det dags att styra upp lite smått och gott hemma; lite köksplock och packnng inför Bollywood-träning och uppstyrning inför efterföljande knytkalas med boollywoodarna. Tvättade av bortglömt svartlortiga barnfötter på sovande unge, betalade ett par senkomna räkningar och en del annat jag glömt. Tiden tog slut långt före sysslorna och jag somnade mitt i skrivandet av det här blogginlägget...
 
Maj är ju helt CRAZY, alldeles korvtoppat proppfull - inte konstigt att man behöver semester snart! Puh.
 
 När det snurrar snabbt, gäller det att ändå kunna se det vackra. Stanna upp och ta in.
 
Ikväll har jag och Frida varit på knytis med Bollywood-gånget. En kvinna som äir inflyttad från Japan hade gjort sushi bland annat, och jag har provat dumplings för första gången. Trevligt snack och häng i kvällssolen!
 
 Årets första typiska jordgubbsbild - det gick inte att låta bli. Mmm. Efterrätt.
(Jag tror Frida åt en hel liter själv. minst. Hon älskar verkligen jordgubbar!)
 
/Jenny

Mätt, vägd, kollad och justerad

Besöket på sjukhuset drog ut på tiden, det var lite väntan här och väntan där... Den lediga eftermiddagen blev inte särskilt lång på något vis. Men vad gör det! Vi hann kika in hos pappan på jobbet en sväng också, innan vi åkte vidare till stan.
 
Det mesta såg fint ut på astmakollen. Jag konstaterade när jag kollade hur ofta Frida behövt ta sina "förkylningsdoser", att sedan hon börjat med sin dagliga tablett har hon minskat antalet medicindagar med tre fjärdedelar! Drastisk skillnad, det är ju toppen. Hon var dock liiite för tät i grundandningen nu, enligt spirometrin. Hon fick därför (förutom sina tidigare medikament) en ny kompletterande medicin, en långtidsverkande luftrörsvidgande inhalator som hon ska ta morgon och kväll ett tag. Det blir bra det.
 
För övrigt är ungen mätt och vägd (med jeans mm) nu, det var länge sedan:
Längd: 119,5 cm  ---  Vikt: 24,1 kg
 
 Frida tyckte det var ljuuuust idag, så hon tog på sig solbrillorna som låg i bilen.
De var stora, de var ute och gick med henne. Hon såg ut som en fluga, haha!
 
Efteråt köpte vi Furuviks-årskort, gjorde lite ärenden på stan och käkade mjukglass. Ikväll har vi käkat grillat, och jag råkade sova middag en timme sådär bara. Inte likt mig, men välbehövligt!
 
/Jenny

Sprallig och utmärkt

Igår var det sista simträningen för terminen. På promenaden hem efteråt var Frida full med sprall och bus. Mysunge!
 
Hahaha, det var som att vara ute och gå med Linus på linjen!
 
Det går knappt att fototografera Frida längre utan att hon ska göra knasiga miner.
 
Frida säger att hon vill fortsätta simträna nästa termin. Hon har varit emot det hela tiden, ända tills det plötsligt lossnade lite teknikmässigt (med jättefint ryggsim till exempel!), plus att de vid ett tillfälle bara var två barn på träningen och fick passa på att ta en massa märken. De tog 15 (!) märken i ett svep. Imponerande, och superroligt tyckte Frida.
 
Igår kom vi oss äntligen för att köpa en sköld och de 7 "bästa" av märkena hon tagit.
 
Nu lättar jag från jobbet och åker med Frida på astmakoll-besök på sjukhuset, och tar en ledig sluttamp på dagen därefter med lite ärenden. Skönt!
 
/Jenny

Friskluftschock

Gääääsp. Jag hade tänkt jobba lite mer ikväll, men klockan sprang iväg och jag orkade inte sen. Jag är heeelt slut. Jag har väl drabbats av friskluftschock, jag har vädrat min soffsittarkropp idag igen, haha.
 
Vi har tillbringat några timmar på landet, blev bjudna på grillat till lunch av sambons föräldrar. Mycket gottt och trivsamt! (Tusen tack.) Det var strålande sol och en mycket fin dag, även om det blåste en del. Körsbärsträdet blommar sådär vackert som om det stod mitt i en saga.
 
 
Ikväll har jag gått rond två och tre mot kirskålen hemma också. Min ischias-rumpa tyckte kanske inte det var den bästa idén, inte tennisarmbågsvärken i armarna heller om jag ska vara ärlig. Men vad fasen... Nu syns det i alla fall att vår tomt hör till ett bebott hus, inte ett övergivet. Typ. Jag har (för att inte tråkas ihjääääl) kört lurar och telefon med podradio under tiden - tack bland annat Jonas Gardell och Annka Lanz i Värvet! Vi behöver införskaffa  växtlighet att plöja ned i de övergivna och rätt tomma rabatterna också, men det blir ett lite senare projekt.
 
Nä, nu är det väl ändå hög tid att natta. Ha en fin vecka!
 
/Jenny

Utomhuslördag

Frida har varit på tre timmars utomhus-barnkalas på landet (i Kjessmanbo) med traktor-och-vagn-åkning och studsmattehoppning och djurklappning och annat skojsigt. När hon kom hem, hängde vi en stund med några nya grannar; Frida och lilla E ritade med asfaltskritor, medan jag och hennes pappa pratade lite. Jag har gjort lite ärenden här och där under dagen, och inte minst tagit mig an den digra uppgiften att rensa en hel rabatt i vår trädgård ren från den helt obegripligt stora mängden kirskål.
 
Sambon har klippt gräs och cyklat en del, bland annat för att införskaffa hyshhysh till mors dag imorgon vad det verkade. Jag är i alla fall portförbjuden in i ett rum på övervåningen... Frida smög dock in dit för att inspektera:
 
- Mamma, de är UNDERBARA!
- Stopp, jag vill inte veta mer, om det är hemligt.
- Jag ska inte säga något mer. Bara att de är UNDERBARA!
 
Sedan såg hon fundersam ut, blev liksom klurig och sa beräknande:
 
- Förresten... När det det BARNENS dag, egentligen?
- Haha! Jag tror inte riktigt att det firas någon sådan, på det viset.
- Nähä. Det får väl vara mina namnsdagar och min födelsedag då, helt enkelt!
 
Nu ska jag ta min rabattsrensande-ömma ischias-skinka och ta mig genom duschen, innan jag snusar ned mig bredvid Frida. Hon brukar numera brukar sova i sin säng, men för ovanlighetens skull sover hon i våran inatt eftersom hennes rum är off limits inför mors dag. Ska passa på att mysa nära!
 
Natti natt!
 
/Jenny

Bara några spridda bilder

I fredags fick jag hämta hem en grankotte, typ. En pigg och färgglad trädklättrare!
 
När jag kom hem hade jag fått brev av Naturskyddsföreningen, som tyckte jag skulle
vara med och rädda bin. Alltså... Nej. Vissa argument landar liksom fel. (Ja, jag VET
att bin och getingar inte är samma sak, men ändå. Huuu. Dem får nån annan rädda!)
 
Sedan passade jag på att föreviga de små solarna till maskrosor ochtusenskönor på
vår gräsmatta, innan sambon sedan skoningslöst klippte bort dem med gräsklipparen.
 
/Jenny

Ramlar in i fredagsläge

Är trött som skrutt efter en intensiv vecka på alla sätt.
 
Det är lite körigt hos oss just nu med saker som ska göras, tankar som ska tänkas, prat som ska pratas och känslor som ska kännas. Det händer liiite för mycket på en gång, men det ordnar sig nog till sist med det mesta. Det brukar göra det, så det gäller att ha tillit och åka med.
 
Det är i alla fall äntligen fredag. Nu ska vi andas, pussa på varandra och plana ut. Skönt!
 
(I helgen måste jag troligen försöka hinna ikapp en smula med både jobb och annat, men så blir det ibland. Det kan vara värt att bli av med nåt som släpar - då får man i alla fall ett bekymmer mindre.)
 
Nu sticker jag till förskolan och hämtar glädjespridaren, sedan ska vi nog dyka in på Konsum på hemvägen.
 
Ha en fin helg!
 
/Jenny

Ett litet hojt bara - och cred till Terassen

Jag lever - jag är bara bissy bissy.
 
Sedan sist har vi avverkat bland annat barnkalas på Prolympia (spännande med ny miljö), en avslutningsfest med Fridas förskoleavdelning (jag grät några tårar redan nu, trots att de ska gå en hel månad till), och dropin-fika på hennes kommande skola (hej hej några nya föräldrar och hej hej lärarna hon ska ha - kändes bra).
 
Just nu på jobbet så håller jag i en användarträff för ett gäng kollegor från tre andra lärosäten i Sverige, som också har samma utbildningsplattform som vi. Idag och imorgon möts vi och utbyter en massa erfarenheter. Mycket nyttigt och kul! Ikväll har vi varit ute och käkat ihop på restaurang Terassen.
 
Terassen ska ha STORA applåder för ikväll. Dels var det gott käk, men de ansträngde sig också utöver det vanliga;
1: De hade gått med på att ta bort all försäljning av jordnötter under kvällen, för att en i vårt sällskap är jätteallergisk mot jordnötter.
2: De råkade tappa en bricka med tre av vår grupps fördiga på-väg-till-bordet mat på, vilket resulterade i att dessa personer fick vänta lite extra på sitt käk. Personalen bad om ursäkt, och kompenserade med att bjuda alla i sällskapet på dessert! Riktigt snygg upphämtning där tycker jag - applåder för det!
 
Så nöjd, mätt och trött ska jag susa in i sängen.
 
/Jenny

En god kväll

Vi har haft en lugn dag. Först Mackmyra-häng för Frida och pappan med golflektion för småttisar och sedan en golfrunda, medan jag betade av lite hemmajobb. Sedan inföll nån slags dipp med stilla legolek för Frida och rätt lång middagslur för både sambon (inte ovanligt) OCH mig (kors i taket). Soft.
 
Sedan har vi tillbringat en väldigt trevlig och god kväll på finrestaurangen Bistro Nord med farmorn och farfarn, för att fira farmorn som fyllt jämnt. Så lyxigt. Fint ställe, och vilken gooood mat - stort tack! Jag kunde inte motstå lite matbilder på desserten, även fast de sällan gör verkligheten rättvisa... Men varmrätten hann jag inte ens tänka tanken på att fota, den mumsade vi i oss i ett huj (som sig bör).
 
Lakritsparfait, mmmm. Det var min - och den var smaskens.
 
Jordgubbsmousse och ugnsbakad rabarber. Vackert!
 
Sprallig gounge i pappas famn på hemvägen.
 
När vi kom hem, körde vi en liten fixarstund. Sedan hade jag bara lyckats se småsnuttar av eurovisionschlagerfestivalen mellan altanmöbelbärande, presentinslagning, nattning, tvättsortering, getingjakt och annat jox. Eftersom jag ändå inte hade nån koll, gjorde jag sambon glad genom att skippa resten och se klart filmen Skyfall istället (som vi såg början av igår kväll).
 
Natti natt på er!
 
/Jenny

Vilken cirkus!

Äntligen fredag! Ikväll har hela familjen varit på språng, fast på lite olika håll. Sambon har tjolahoppsat på 40-årsfest, medan jag och Frida hängt på cirkus. Cirkus Brazil Jack är i Gävle och vi har tagit del av det magiska. Mycket trevligt!
 
 
 
Sämre kan man ha det.
 
Imorgon förmiddag är det premiär för Frida på golfträningen för knattar, kul! Det ser hon och pappan fram emot - och mamman ser fram emot en morgon med långsamstart på egen hand. Alla glada, alla nöjda.
 
Ha en bra helg vettja!
 
/Jenny

Natti natt min skatt

Förskoleövernattningen hade (som väntat) varit en succé.
 
Frida hade dock somnat bland de sista och vaknat bland de första, och var liiiite trött efteråt igår kväll. Vi växlade ned; skippade hennes balett, käkade tidigt framför TV:n och kvällade sedan den lilla pinglan direkt. Jag skulle nämligen på förskolerådsmöte kl 18.30, och sambon skulle olja altanen. Hm. Jag tänkte att jag testar att natta Frida INNAN mötet helt enkelt, det kan hon kanske behöva. Går det så går det.
 
Hon lade sig i sängen klockan 18.10
Klockan 18.12 sov hon redan djupt.
 
Klockan sju på morgonen väckte sambon henne.
Sedan somnade hon om, tills jag väckte henne igen.
 
Liiiite trött, som sagt. Rekordmässigt, skulle man kunna kalla det.

Ikväll däremot hamnade vi lite normalsent igen efter att ha betat av ett bollywoodpass, en sväng till Stortorget (för att kolla in utställningen på Förskolans dag, med förskolornas båtar som de pysslat och knåpat med), middag samt en välbehövlig dusch för svettiga tränarmamman och det lortiga utelek-vår-barnet.
 
 Fridas avdelnings båt, med tema från boken "Grodan hittar en vän"
 
Imorgon är det freeedag. Efterlängtat! Fast jobbmässigt kunde veckan gärna få innehålla dubbelt så många dagar just nu - då kanske jag skulle kunna hamna i fas. Men eftersom det ändå inte går, är det bara att ge upp, bryta ihop och komma igen, haha.
 
Ha en härlig fredag och en bra helg!
 
/Jenny
 

Det saknas en liten rackare

Den här dagen har varit efterlängtad! Ojojoj vad det har räknats ner till den här dagen, ska ni veta. I flera veckor.
 
Sista-termins-ungarna sover över på förskolan inatt.
 
Snacka om att det var ett gäng uppsprallade busbarn som härjade in i lekrummet och bäddade som galningar vid sex-snåret ikväll. Det regnade "oj har du en blå sovsäck" och "är det här din kudde" och "kolla det här är mitt gosedjur" och "jag har en ny pyjamas med mig". Sötnosar!
 
De ska käka pizza, ha filmmys med snacks, och pyjamasparty med dans till låtar de redan valt ut. Enligt Frida skulle de leka Let´s Dance. vid 22-tiden var det tydligen dags att (försöka) sova. Låter myyyysigt - och bäddat för en rätt gäspig morgondag.
 
Snacka om att det är ovant med en barnfri kväll såhär, där vi båda är hemma men inte Frida. Vi har tagit en pauskväll och sett film tillsammans. Mysigt. Och lite konstigt, haha. Men vi kommer nog att sova extra ostört och gott!
 
/Jenny

Körigt körigt...

...har det varit idag. Tvätt och fix och hämtning av "fådda" garderober till källaren och jag vet inte allt. Fullt upp!
 
Kalendern är sådär vårgalet, hektiskt tokspäckad för de närmaste två-tre veckorna, må jag säga. Det är möten, avslutningar, jobbjäkt, presentköp och annat som trängs. Inget större utrymme för avvikningar, puh. Stressande! Men det mesta brukar ordna sig även om det känns lite överväldigande från början, så jag ska nog få ihop det.
 
Men när tiden rusar hinner man inte lägga ut rara bilder från torsdagens barnkalas som man vill, eller härliga foton från lördagens kosläpp och övrigt utflyktsbus. Synd, men det får bli en annan dag! Istället ska jag ta min altanoljnings-ischiasonda rygg/rumpa/ben och sova några timmar.
 
Ha en fin vecka!
 
/Jenny

Som om nån skulle missa det...

Det hände något stort i veckan.
 
Frida (och de fyra andra från hennes förskolegrupp som ska hamna i samma klass) har varit på sitt första skolbesök. Det första av två - nästa vecka blir det ett till. Nån slags inskolningsstart, kan man väl kalla det. Spännande värre.
 
Frida tyckte skolan verkade bra ("Det var trevligt där, mamma!"), "fröknarna" (en man och en kvinna) verkade snälla och hon hade träffat både blivande klasskompisar och tidigare förskolekompisar som gått ett år eller flera redan. Allt verkade bra, utom möjligen...
- Fast jag veeeet inte om det blir PERFEKT. Mina fröknar från förskolan är ju inte där. Jag kommer att sakna dem!
 
Gott betyg till pedagogerna hon har nu, alltså. Härlig trygghet att få med sig.
 
Under samlingen passade hon också på att informera sin fröken lite om sig själv:
- Jo, jag tänkte bara säga att jag ÄLSKAR att prata. Så det kanske kan bli lite problem med det sen!
 
Haha, jepp - henne kommer de att minnas. När hon berättade för mig om att hon sagt det, kom hon på att hon inte ens räckt upp handen innan. Gulle.
- Men det var ju första samlingen mamma, vilken tur, det var mer som en träning liksom!
 
Haha, sötunge. Jag sade att det nog blir något hon får träna mycket på i skolan, att lära sig vara tyst och vänta och räcka upp handen och så. Då sa Frida:
- Ja... Fast man ska ju mest lära sig att räkna, och läsa och sånt ju.
- Ja, absolut. Och du kan ju redan lite läsning och skrivning.
- Ja. Vad bra! Då har jag lite tid över att träna på att vara tyst istället!
 
Älskade barn. Du är så, SÅ lik mig. Kärlek till dig!
 
/Jenny

After-kalas-tröttheten

Jag hade tänkt lägga ut några kalasfoton ikväll. Lite hästar och ballonger, typ.
Det blev ett jättelyckat kalas! Roligt, trevligt och bra på alla sätt. Yey!
(Vi hade kunnat vara lite mer klara med fikadukningen innan, men äsch. Det funkade.)
 
Jag hade tänkt tacka alla barn som kom (och föräldrar som hjälpte till). Ingen var sjuk!
(Hade ALDRIG hänt om vi haft kalaset i februari som vi borde, let med tell you.)
 
Jag hade tänkt tacka för alla presenter Frida fick. Så mycket fint och kul!
Och så många fina, omsorgsfullt skrivna och pysslade kort till paketen! Gullungar.
 
Men jag orkade inte. Luften gick ur mig.
 
Förutom att dricka och äta ikapp här ikväll (hann inte så mycket sånt under dagen), kolla lite TV och bara pusta ut, har jag suttit och varit enormt tacksam för att vi hade sådan sjuk tur med vädret! Natten till idag regnade det, och förmiddagen var grååå. Men under kalaset på eftermiddagen var det HELT okej väder, faktiskt riktigt fint på slutet! Sedan när vi städat upp, packat ihop, åkt hem, packat ur bilen och käkat middag - då kom ösregnet. Och då menar jag ÖSREGN. Det fullkomligen vräker ned ute.
 
(TACK högre makt för den omtanken. Tack. Det uppskattas! Det här tre-månader-försent-kalaset hade inte blivit fullt lika kul annars.)
 
/Jenny

Att tänka efter före kan löna sig

Om man nattugglar till seeent med att fixa och styra upp inför barnkalaset dagen därpå, så att man sedan är i rätt deperat behov av de där få sovtimmarna som blir kvar.
 
Om ens barn kommer intassande strax innan halv sju, men kryper ned intill en och somnar om så gott när man viskar att det inte riktigt är morgon än (hehehe).
 
Om till och med den morgonpigga sambon sover längre än sin vanligt tidiga skutta-upp-tid.
 
Då.
 
Då hade det ju väldigt smart om man kommit ihåg att stänga av sitt vardagsmorgon-alarm.
OCH det extra alarmet för kroniskt morgontrötta.
 
(Men ibland har man oförskämd tur - samtliga somnade om IGEN! Tackochlov.)
 
Sådärja. Då kör vi barnkalas idag då: med hästtema. Det är regntunga skyar ute, men uppehåll hittills. Håll tummarna att det fortsätter så gott folk - vi ska vara mestadels ute och ponnyrida och åka sulky m.m. Travskolan, here we come! (Vi och vår lilla nätta "vi flyttar in"-packning.)
 
/Jenny

Uppåhoppa lilla loppa

När man (som idag) ställt alarmet fel och istället vaknar med ett ryck av små mjuka barfotatassande fötter kl 08.24 och inser att "saaaablar, om 35 minuter ska jag ha support på jobbet!", då blir det lite hektiskt. Minst sagt. Blixten is my middle name sådana gånger.
 
När barfotaungen tittar storögt på en när man studsar ur sängen och säger moloket "Men jag hade ju tänkt komma och GOSA dig ju!", då svider det lite i hjärtat att man bara hinner med en snabb morgonkram. Men det får vara bonus om vi håller sams, alltså. Det är nämligen lätt att bli lite morrig i sådan där panikjäkt, i alla fall för mig. Men man kan också välja att tänka "shit vad vi har det lyxigt som har ett barn som sover till halv nio!". Faktiskt. Och jag lyckades halvhyfsat med det den här gången.
 
Jag lade mig i alla fall i förhållandevis okej tid i förrgår, så det kan vi inte skylla den oplanerade sovmorgonen på. Jag nattade direkt efter att jag kommit hem från min märkliga postrunda... Jag var iväg och träffade en bekant utanför stan på kvällen (och blev bjuden på käk och trevlig pratstund, tack!). På hemväg därifrån körde jag en kringelikrokrunda med bilen för att leverera ett antal kalasbrev till Fridas gäster på torsdagens kommande barnkalas. Alla är redan inbjudna och klara via sms, men si det dög minsann ICKE tyckte Frida. Gissa om jag kände mig som en skummis, när jag vid 22.30-tiden tasslade runt och pluppade brev i lådor här och där. Suspekt!
 
Ikväll hakade Frida på en kompis hem. Jag lämnade förskolan utan barnet och åkte raka vägen till Ö&B, för att shoppa till kalaset. Sambon hämtade hem Frida sedan, så jag han halvt tömma affärerna och göra klart det mesta kalasinköpen tills jag kom hem vid NIO. Hyperhungrig, matt och svettig (har varit 23 grader här idag på eftermiddagen - vid kl 23 var det 13 grader ännu!). Puh! Ischiaskänning bak i vänster skinka och ryggslut dessutom. Men rätt så riggad för torsdagen - nog så mycket värt!
 
Nu är jag däremot mätt, nyduschad och sömnig. Sussa gott!
 
/Jenny

Nu e´ de fint vääääder

Igår var jag så trött att det inte bidde någon bloggning. Det kan bli så, efter en hektisk dag.
 
Jag körde, hängde och vek ihop x antal maskiner tvätt, men storstädade också hela källaren/tvättstugan i samband med föreningens städdagar. Puh! Sambon i sin tur var ute hela dagen och röjde, bar, skottade jord och rensade kvistar - imponerande insats med tanke på att han jobbat taxinatt innan också!
 
Jag känner stor tacksamhet över att Frida är så bra på att leka själv. Hon klarade sig ensam större delen av dagen igår, medan vi fixade och trixade med en massa. Heja henne! Hon "jobbade" (som hon kallar det) hårt med att göra teckningar som ska medfölja inbjudning/vägvisning till hennes kalas, som vi ska ha på torsdag. Det är inbjudet och klart via sms, men hon vill lämna ut lappar ändå såklart.
 
(Eh.... Ja, vi ska ha barnkalas först nu. Ja, hon fyllde år för TRE månader sedan. Det har bara inte blivit av! Krasslighets-SM inföll ju efter hennes födelsedag och vi kom alldeles av oss liksom Men nu så - bara hon inte blir sjuk!)
 
Idag är det strålande sol och fint och förhållandevis varmt ute, härligt! (Ja, förutom att det bli kännbart mer pollen då förstås... Snörvel.) Det verkar vara en och annan som gläds åt vårvädret, där det nyss var tomt och övergivet tinar studenterna fram direkt:
 
 
Nä, nu ska jag ägna resten av lunchrasten åt att faktiskt äta. Ha en bra vecka!
 
/Jenny

Avslutar med bästa grejen

Idag har det varit en riktigt bra dag. Många bra komponenter. Me like!
 
Vi startade med dansuppvisning. Det var stor avslutnings- och uppvisningshelg för Uddans danselever, inklusive Fridas lördagsgrupp såklart. Frida var glad, uppstassad och taggad, och inte det minsta nervös.
 
 
Efter danseriet åkte jag och Frida och hälsade på min före detta arbetskompis J och hennes dotter. Så trevligt! Det var på tok för länge sedan. Vi fikade och pratade, tjejerna lekte och vi fick en kasse avlagda kläder och skor till Frida (tuuuusen tack!).
 
Därefter rullade vi hem och bytte av sambon i bostadsrättsföreningens städdagsaktiviteter. Han stack och jobbade taxipass, medan jag och pinglan krattade och sopade och bar. Frida tröttnade såklart (även på att köra radiostyrd bil och blåsa såpbubbor) och gick in och såg på TV, men jag hängde kvar ute och stretade på svettades i över två och en halv timme. Skönt efteråt, att ha bidragit med gott samvete!
 
Efter käk, lite play-TV med Frida och nattning av henne, bäddade jag om sängen och tog sedan en välbehövlig dusch. Sedan har jag myst i soffan några timmar, och även om jag inte alls hann/orkade det jag tänkt göra vid datorn så gjorde det ingenting.
 
Sen kommer det bästa:
Jag ska nu alldeles strax krypa ned i en renbäddad, sval, mjuk, skön säng. NYDUSCHAD. Alltså, det är få saker som slår det!
 
/Jenny

Hur tänkte de nu?

För just den här föreningen kanske en höstpicknick eller vinter-korvgrillning vore en bättre satsning? *fniss*
 
 
(Ja, jag är stödmedlem av något slag. Och ja, jag är själv allergisk mot pollen. Ändå fnissigt.)
 
Ikväll har jag jobbat över, pysslat med några presenter, samt lagt fram kläder och strukit klänningen som Frida ska ha på sin dansuppvisning/avslutning på Estraden imorgon. Jag hoppas vi hinner duscha den lilla sandloppan imorgon innan dess - nu är våren här, med förskoleungar som är leklortiga ända in på skinnet när man hämtar dem!
 
Ha en fin helg hörrni. Det ska jag ha.
 
/Jenny

Vi klämmer väl ett par vardagar

Omstart mitt i veckan är ju förvirrande, alltså. I morse var jag heeeelt säker på att det var måndag. Jag kollade till och med upp måndagens möten etc i almanackan - goddag yxskaft. Men å andra sidan var det ju då som en present att upptäcka att det bara väntade två arbetdagar innan det vankas helg igen, yey!
 
Idag har jag tränat, har skakat bollywood-rumpa för första gången på rätt länge. Frida hade med sig en kompis och de båda tjejerna hängde och klängde lyckligt i rep och ringar medan vi dansade.
 
Till sist har jag blivit sittande vid datorn ikväll för att bland annat fixa lite saker med jobbmailen. Vi har fått ett nytt system och allt är stökigt som attans! Inte blir det lättare att försöka få ihop den med mobila enheter och annat trixande. På äkta arbetstid är det stört omöjligt att hinna finlira med inställngarna som gud glömde, om man säger så. GAH.
 
Natti!
 
/Jenny

Dagens ris x 2

Det blev visst lite tyst här plötsligen. Nemas problemas! Det har bara varit några långa dagar, sena kvällar, mycket fix och väldigt lite datortid.
 
Dagens ris i förrgår: 
Morgonen började lite knöligt, det körde ihop sig tidsmässigt och Frida hade på-tvären-humör och långsamsirap i heeela kroppen. När vi till slut sista-minuten-jäktade till förskolan, var jag en ganska less mamma. Plötsligt såg jag att Frida var ledsen, och frågade vad det var. Hon sa med bedrövad röst:
 
- Jo... Jag tänker på när vi brukar skratta på morgonen du och jag. Det här känns inte alls nåt bra!
 
Nä. Det gjorde det ju inte. Bakläxa för mig, aja baja. Då var det bara att krama barnet, ringa jobbet och meddela att jag skulle bli några minuter sen och liksom börja om. Vi hann avsluta med lite mys och bus, jag fick lämna en glad unge och genast kändes tillvaron betydligt trevligare för oss båda skulle jag gissa.
 
Dagens ris igår:
Igår var dagens ris mer konkret - nämligen i form av majbrasan på Kungsbäck. Stora travar med bråte och gammalt ris, som blir till en så stämningsfull och maffig eld på kvällningen. Mysigt!
 
Vi hade en mycket trevlig kväll med knytisgrillning hos R & M i Hagaström (tack - det var väl snarare Dagens ros på den!) tillsammans med två andra par. Det var lek, musik, gott käk och pingis i vardagsrummet (ja, de bor STORT), jättetrevligt. När Frida skulle somna, blev hon dock ledsen över att hon missat brasan i år och grät över att det skulle dröja ett heeeelt år till nästa gång!
 
Men vem har sagt att man måste sövas i en säng? Jag svepte in den lilla pyjamasungen i en filt och sedan tog hon och jag bilen till högskolan som tänder sin majbrasa sent. Och visst brann brasan fortfarande - lycka! Jag tog Frida på ryggen och vi hann känna värmen, se de förtrollande lågorna och faktiskt även uppleva lite fyrverkerier. På vägen tillbaka klockade hon in hur skönt som helst, och sedan sussade hon gott på en soffa resten av kvällen innan vi åkte hemåt i natten.
 
--------------------------
 
Idag är det lite gäspigt här. Det är dock fint ute, så jag och Frida ska väl pallra oss ut en liten sväng snart och hitta på nåt i friskluften. Sambon är extra trött och kraxar tyvärr mest till sängs än så länge, eftersom han blev förkyld allt eftersom kvällen gick igår. Tur i oturen att det var en bonusledig dag idag, med utrymme för tillbakalutat leverne.
 
Och inte att förglömma (även om själva firandet sker en dag lite längre fram):
Idag hurrar vi för farmorn som fyller jämnt - kram och grattis från oss!
 
/Jenny


RSS 2.0