Pigg som en mört

Ringde förskolan nu. Jag jobbar halvdag idag, och kom överens om att jag skulle ringa för att kolla om Frida somnat innan jag åkte för att hämta henne. Om hon sov, skulle jag komma lite senare och jobba ikapp tills dess. Men nej, nej - Frida pratade med mig i luren, var hur vaken som helst och vill iiinte sova. Men hon hade ätit gott och länge, tills hon enligt egen utsago var proppmätt minsann. Haha. Så nu drar jag till dagis! Blir nog bekväm köplunch och så får vi se om hon vill sussa om en stund hemma istället. Blir lättare att orka med ev. brasbesök ikväll då. 

Nu är det tredagarshelg, tjohoo!

/Jenny

Bonustid

Idag har jag tackat av en arbetskompis på morgonkvisten. En sådan där som man verkligen kommer att sakna. På riktigt. Både känslomässigt och framför allt jobbmässigt. Tusans! Smått försenad med rödkantade blanka ögon (är en sån blödig typ att det är löjligt!) och tårtan i halsgropen, störtade jag sedan iväg till min heldagsutbildning om vårt webbpubliceringsverktyg. Den var givande och bra som tusiken!

Nästa stopp: dagishämtning. Hann bara upp på kontoret och stänga av datorn - en massiv insats där idag som ni hör... --haha-- En sprillande glad Frida tog emot med öppna armar, när hon väl trasslat sig ur gungan. Numera sitter hon nästan alltid i en gunga när jag hämtar, känns det som... Vantlös och lättklädd - det är verkligen vår redan nu!

Gladgoingen i sitt esse (med stövlar som glider av)!

Frida och jag drog sedan direkt på husvisning. Det visade sig att den lilla fnuttan INTE behagat sova idag, så det hade kunnat bli hur som helst. Som tur var hade jag laddat med festis och banan, vilket gav kraft nog att inte börja gapa och gnälla förrän precis på slutet  - när hon stötte skallen i en vass hylla. Lagom till dess blev hon trött och ville bli buren. Den lilla charmösen drabbades av våldsam puss-sjuka och gosade mig så till den milda grad att jag knappt kunde prata med mäklaren. Men hey, hon skrek ju inte i alla fall! --skratt--

Det fanns en 3,5-årings-pappa på visningen som verkade anse att jag inte ömkade Frida nog när hon stötte huvudet, för han påpekade tydligt att han minsann också hade velat grina om HAN slagit i det vassa hörnet - och uppmanade mig att känna på det... Haha. Samme pappa sa strängt till sin son att HAN minsann inte fick gå utanför altanen i bara strumporna - i samma ögonblick som jag och min lilla buslort tassade snabbt en bit över gräsmattan för att kolla baksidan! Oops. Och han var betydligt mer noga med att kolla sitt (alltså mycket äldre) barn i den halvfarliga trappan, än jag som lät Frida prova på och bara höll koll på håll. Tydligen till synes ovarsamt, för han kollade undrande nån gång såg jag... Hihi. Jag har alltid bra koll på risker och vad Frida gör, men försöker att inte pjoska i onödan - den principen funkar bra tycker jag.

För att avrunda hushistorien: Radhuset vi kollade på var sjuuuukt fräscht. Men ganska litet - minst ett rum till hade suttit bra. Och framför allt i läge för budgivning nästa vecka utan att pappan  kan hinna kolla. Så det blir nog inget av - igen. Men vi har börjat aktivera oss i alla fall, alltid nåt. Kanske skrämde vi bort nån intressent genom att Frida knallat runt med en smygig bajsblöja också! Ingen jätteladdning, bara sådär lagom bara för att man skulle undra "Men luktar det inte lite... konstigt här? Kan det vara nån fuktgrej kanske?" --skrattar--

Bilresan hem blev tung för den icke-dagis-sovna bruden. Men jag lyckades parera det fallande huvudet och de tuuunga ögonlocken snyggt genom bus och sång! Pytsade sedan snabbt i henne mat och passionsfrukt och nåt kex - sen var det kvällsritual och marsch i säng. Läste världens kortaste saga och fem minuter senare (kl 18.45) sov hon som en stock! Haha, tackar tackar för minst 1,5 timme extra egentid ikväll! Lagom tills jag kommit ur sovrummet, vandrade pappan in med thai-köpmat i en påse. Gött! Både vuxenmidddagen och icke-anstängningen uppskattades.

Ikväll har jag kört TV-maraton. Roomservice och Grey´s Anatomy. Nu ska jag släppa datorn till pappan (som fortfarande är uppe!) och slå på videon en liten stund, medan nåt litet fika gör min mage snällare än igår när jag lade mig hungrig som en varg!

Kram därute.
/Jenny

ZzzzzzzZzzzzz

Fortfarande är min hjärna inbäddad i fetvadd, typ. Alldeles förskräckligt seeeg och trög. Jag har nästan svårt att hålla mig skärpt nog på jobbet på eftermiddagarna. Jädra pollen! Ändå valde jag att åka buss till och från jobbet idag, trots perfekt cykelläge (ingen dagispassning!) och fint väder. Det är helt enkelt inte värt det, en blåsig cykeltur är riktigt illa för ögon och näsa just nu. Elände. Men det går väl över. Tids nog blir det vinter igen!! --skratt--

När jag kom hem idag var Frida väldigt kramig och klängig. Jag skulle leka med henne och hennes saker, busa och vara med henne heeeela tiden. Det tyckte pappan var ganska skönt, för han var alldeles (citat) "färdig som människa" efter så mycket tid med Frida, haha. Han åkte dock och handlade mat istället för att bara plana ut i soffan, det var bra jobbat. Det är skönt att se att det inte bara är jag som kan bli alldeles trött ibland av intensiteten i att vara med Frida och få allt att flyta! Hon är charmig, rolig och underbar - med  tvåringsvilja upp över öronen!


Frida smaskar banan och spexar efter maten på altanen hos M&A i lördags.

Nu börjar House och sambon står i datorkö! Efteråt ska jag betala de sista räkningarna. Suck. Roligare kan man ha. Kanske därför jag lätt skjuter upp det till sista sekunden...

/Jenny

En särskild sorts ledig dag

Pappan har varit med på förskolan idag. Han hinner i vanliga fall nästan inte uppleva nåt av dagislivet, eftersom han är där så sällan. En hämtning i veckan bara. Idag är han ju ledig och beslöt sig därför att göra studiebesök på dagis! Han har fått vara med och kika på allt de gör en vanlig dag - mellis-stund, lunchätning, skogsprommis (tror jag) och annat skoj. Jag pratade med honom för nån knapp timme sedan, då satt han i solen på altanen och fascinerades över hur snabbt de fått (nästan) alla barn att sova, inkl Frida! När hon vaknar sedan, ska de åka hem ganska snart förstod jag det som.

Vilken lyxig dag de haft. Jag vill också vara med och leka på dagis! Men nej nej. Här ska jobbas istället. Jag avslutar lunchen nu, knappar lite på datorn en stund och ska sedan på fackmöte om lagen om anställningsskydd. Tjohoo - not.

/Jenny

Störtskönt - det svänger

Vi sitter vid middagsbordet, jag pratar med Frida om hur dagen varit och vad hon gjort. Vi har redan avhandlat lekparken, frukost framför TV:n och andra uppskattade inslag.

Jag: "Har du bajsat idag då?"
Frida: "Mm, jaa mamma. Till musik!"

Jamendåså. Det gäller att hitta guldkornen i vardagen. Frida tycks ha talang för det! (Småbarnsfamilj... Jag lovar sluta fråga om detta ämne när hon börjar skolan. Eller gymnasiet kanske, haha!)

/Jenny

Längtan

Jag har tydligen nån slags inbyggd dagisklocka numera. I vanliga fall lättar jag från kontorsstolen ungefär den här tiden och styr näsan mot förskolan och Frida-hämtning. Idag sitter jag istället på fikarast vid datorn (alla andra hade redan fikat, jag var sent ute efter ett möte). Jag ska jobba ett par timmar till är det tänkt, eftersom pappan är ledig idag och imorgon och är hemma med krulltotten! 

Jag längtar. "Tick tack, dags att kramas!" säger den inbyggda klockan. --ler-- Ringer dem för att kolla läget. Få lite kontakt. Men de är ute, det blåser, förmaningar krävs hela tiden. Jag hör Frida babbla på en massa, men sedan drar hon tydligen iväg med vagnen och pappan måste lägga på. Jahapp. Jag avslutar väl min ostmacka och drar igång med några minnesanteckningar då istället...

/Jenny

Yrkesvägledning

Härom dagens småpratade jag och Frida lite om vad hon ska jobba med när hon blir stor.

Polis? "Neeeej."
Doktor? "Neeje mamma."
Köra tåg? "Jaaa! Då kan jag åka moffa å M!"
Jobba på bibliotek ? "Jaaa."
Bygga hus? "Jaaa, å kan hamra då!"
Massage? Tandläkare? Klippa hår? "Neej."
Jobba med dator? Rymdraket? Klädaffär? Jympa och träning? "Neeej".
Med hästar? "Ja. Då kan ja rida galopp på dom."

Men sedan berättade pappan att de två ju redan kommit på vad Frida ska jobba med sen. Hon ska bli glassbagare! Sälja kaffeglass och godisglass, minsann! Smarrigt va?!

/Jenny

Ett slags bildspel

Fattar ni att det är sommarvarmt redan nu? Helt märkligt hur oväntat det kommer varje år. Men nu är det ju inte ens maj och det var 20 grader ute idag = svårt att hitta nån lämplig avklädningstakt! Det blev en svettig cykeltur till simningen idag. Men härlig! Frida plumsade glatt på som vanligt, men ville märkligt nog inte dyka idag. Hon deklarerade detta tydligt, så det var bara att avstå de flesta dyken och hålla tummarna för att det var tillfällig motvilja.

Här kommer en rätt visuell rapport från lördagens utfärd till vännerna i Ockelbo! Vi blev bjudna på årets första grillmiddag och hade det väldigt skönt. Blev kvar tills Frida borde somna, och mycket riktigt slocknade hon gott i bilen hem sen. Härligt med lugn och ro och tid att hinna prata klart åtminstone om NÅN enstaka tråd!

Frida slog sig ned på altanen och kikade runt lite.

E hade ju spännande leksaker som såklart måste testas!

Det gick även bra att leka TILLSAMMANS med E, som numera kan gå!
E, killen med världens mest glittriga charmblå ögon och underbara skrattgropar.

Frida kollar in landet med M, hunden Malte är också nyfiken.
Malte var spännande att umgås med tyckte Frida (som blev modigare och modigare).


Frida och M plockade vitsippor på tomten i den soliga kvällen. Fint!

Nu ska jag ta min allergi-vadderade tröttskalle och skutta i säng!

/Jenny

Seg som kola

Vet inte när jag var så här trött senast. Är rätt utslagen av allergi, hasar runt i mysbrallor och får inte ett smack gjort. Oförmögen att skynda mig eller vara effektiv just nu. Har småslumrat i soffan större delen av förmiddagen medan FRida kollade på lite TV, klättrade på mig ibland och fick vara med pappan ibland. Nu har han dragit på fisketripp, så jag fick ta och gaska upp mig. Gääääsp. Känns som om nån hällt sirap i hjärnan. Jag tog dock en allergitablett i morse så det blir nog bättre och bättre nu kan man hoppas!

Frida somnade ganska nyss för sin middagslur. Jag ska käka nåt under tiden och packa badgrejor, sedan måste hon antagligen väckas, kläs på (inte ens det har jag orkat ännu!) och få ny blöja. Vi ska nämligen cykla iväg till minisimmet om nån timme. Ett projekt som känns stooort för trötta mamman, men det blir nog bra! Vädret är strålande även idag, så det blir trevligt att komma ut lite. (Måste bara strunta i polleneffekten...)

Jag hoppas att alla andra har en lika solig söndag - och betydligt mer energi!

/Jenny

Totalt täppt

Ikväll säger jag bara ett kort hej här. Jag är trött som en gnu och sååå himla tokrasslig av katt- och pollernallergi att jag inte orkar skriva nåt. Ögonen är så röda, irriterade och svullna att det ser ut som om jag gråtit i en vecka. Men naturligtvis verkar kattdejtandet INTE ha satt sig särskilt mycket på andningen just denna gång, vilket var poängen med att ha uppehåll med medicinen! Typiskt. Så det var liksom inte värt det. Känner mig helt sänkt.

Men vi har haft en väldigt bra dag och kväll, dock. Mysig och skön jympa och sen Ockelbotripp med prommis, sol, grillning och kompisprat. Berättar mer imorrn och lirkar fram lite foton också skulle jag tro. Husvisning blev det ingen, jag hade råkat drulla bort en förmiddagstimme i min vimsiga hjärna så vi hann inte med det... Knasigt. Är en ny visning på samma objekt på onsdag, får se om det blir av då istället.

Nu natt. Välbehövligt. Jag kommer att somna med tummarna hårt hållna för att Frida INTE vaknar klockan 6 som i morse. Eftersom hon (peppar peppar...) vaknar klockan sex typ en endaste dag i månaden, så är lördag en väldigt onödig dag att göra det på! Men jag somnar snart och hoppas på det bästa. Ska bara ta en liten hungersdämpande banan först..

/Jenny

Hets och humör

Lagom tills jag hämtade fröken Frida på förskolan, kom jag på att låneböckerna måste lämnas tillbaka idag! Alla 29 (!) barnböcker som vi lånat måste sökas fram ur lägenhetens alla hörn, staplas ihop, packas ned och kånkas iväg till bibblan. Innan klockan 18, då de stänger på fredagar. "Hoppsan Kerstin", som Frida säger! Önskade att antalet böcker hade varit något färre den här gången, så att sökprocessen hade kunnat vara smidigare!

Vi skulle ju givetvis helst klämma in en middagsätning åtminstone för Frida innan dess också. En vardagsutmaning, alltså! Utmaningen blev än mer påtaglig då sköna madamen inte behagat sova på dagis idag (för första gången den här veckan). Man kan väl kort säga att hon INTE var på fullt lika strålande humör som igår, det var svajigare nu. Tålamodet var inte på topp riktigt - men leenden fanns där ändå, och massor av energi!

Det började lite buttert... Men det var varmt och skönt i alla fall!

På hemvägen tog vi en omväg, kringelikrokade oss ut på upptäcksfärd!

Frida (pr)övar sina krafter - det enda som hände var att hon klämde fingret...


Det var första heldagen med springskor idag - så Frida kutade mest hela tiden!
Mest bort, iväg, undan och åt andra hållet...


Nu ska jag sortera och packa ihop lite urväxta barnkläder och några böcker, som vi tar med till lille E imorgon. Det ska bli mysigt att träffa hela familjen inklusive hund och katter! Är alldeles, alldeles för sällan det blir av och jag saknar dem. Fast jag ska i astmautredningssyfte undvika att ta allergitabletter denna gång, så kanske tycker jag inte att det är så himlarns mysigt längre imorgon kväll när kattallergi OCH pollenelände fått härja fritt i näsa, ögon och andningsvägar...

 /Jenny

Glad helg

Hörrni, det är fredag. Så mycket fredag att jag slutar nu och trampar till dagis om båra några minuter! Känns grymt skönt. Helg helg helg, shalalalaaaa, helg helg helg, shaaaalalalala! Kanske kan jag styra cykeln lite stabilare nu, än på vägen till jobbet. Då kom jag nämligen från ett besök på hälsocentralen, där jag gjort spirometri. Händerna var alldeles skakiga, lite obehagligt!

(Spirometri är en andningsmätnings-tjolahejsan där man får andas på olika vis i en apparat, sedan ta två (extra stora och koncentrerade) doser Bricanyl och andas igen. Tanken är att kolla om jag har astma - dagens resultat gav inget entydigt svar. Ska mäta klart hemma också med min PEF-apparat nån vecka till, sedan träffa läkare i mitten av maj. Hur som helst. Av luftrörsvidgande Bricanyl blir man ganska darrig och får lite ökad puls, en mycket märklig känsla som höll i sig tre-fyra timmar.)

Det är strålande väder och det har dom tydligen lovat både lördag och söndag. Sweet. Väldigt trevligt (förutom när det gäller pollenreaktioner, men man kan inte få allt!). Imorgon har jag en kompisdate inbokad i Ockelbo för mig och Frida. Familjegympa blir det också och kanske en husvisning om vi kommer oss för. Känns härligt att ha saker att blicka fram emot. Jag vet inte varför, men jag känner mig extra fredagsglad idag.

Ha en skön helg och KRAAAAAAAAM till morfarn som fyller år idag. Du finns i våra tankar, även om födelsedagskramen får bli på distans!

/Jenny

(Mat)galen sötnos

I morse blev vi lite småsena till dagis och jobb. Dels dök det upp en... hm... blöjfördröjning av det illaluktande slaget, haha. Dels fixade Frida och jag med gemensamma krafter ett tjusigt födelsedagskort till morfarn! --schhhhhhhhh, säg inget, haha-- Han fyller nämligen år imorgon. Nu håller jag bara tummarna för att posten är snabb och smidig!

Jobbdagen sade bara swisch idag. Hade mötes-SM igen, blir inte mycket skrivbordsro just nu men det är väl bara att tänka bort allt som ligger och inte blir gjort. Blev en kvart sen till dagis och möttes där av en oerhört fnittrig och glad Frida, som gungade och skrattade så det ekade! Världsbästa känslan, kan jag lova.


Det spexiga humöret har sedan hållit i sig hela kvällen. Jag vet inte vad det var med Frida idag, men hon var mer crazy än vanligt helt klart. Hon har knasat sig och skrattat i stort sett oavbrutet. För att inte tala om att hon snackat! Ojojoj, vad hon hade mycket att berätta ikväll. Hon har dessutom ätit oavbrutet hela kvällen. Först fick hon käka sitt medan jag lagade mer mat. När vår middag var klar, fortsatte hon att äta vår spagetti. Typ FYRA portioner! Jösses. Hon busade och kladdade och hade spagetti mest överallt - men var sååå himla nöjd.

Dagen avslutades med en dusch med pappan. Den avtvättningen sanerade både dagens sandsimning (personalen rapporterade om en rullning i sandlådan på förskolan som resulterat i grus absolut ÖVERALLT) och det spagettiflottiga ytskiktet! Ett stycke kvällsprocedur senare, somnade den lilla busblomman (som idag gjort mer än skäl för smeknamnet!) gott och djupt.

Nu hägrar lite TV-tid. Jag kombinerar det med att hänga tvätt, så känns det inte lika slappt...

/Jenny

Självmedveten

När Frida träffat många nya människor under en period, märker man hur mycket hon faktiskt lyssnar på vad alla säger numera… Så var det under påsken. Då hade vi besök och hälsade på folk och åkte bort, allt inom loppet av en vecka. Vid ett tillfälle när vi träffade (för henne) nytt folk för jag vet inte vilken gång i ordningen, slet Frida av sig mössan direkt och sa uppfordrande: ”Titta här då, titta på mitt hår!!" --skratt--

Gissa om det är många som kommenterat att hon har gulliga lockar?

/Jenny

Tempoväxling

Den här dagen har passerat i ett rasande tempo! Hela dagen var inbokad på jobbet, med bara korta snuttar av tid mellan de olika mötena. Noll ställtid, noll tid för konkret kontorsarbete vid datorn. Bara hattigt rusande hit och dit, sporadisk mailkoll emellan och en oavslutad känsla mest hela tiden. Och så en förlamande eftermiddagströtthet - pollensäsongsstarten gör sig ögonkliande och gäspande påmind redan nu...

Efter jobbet blev det lika hektiskt. Rusch till dagis, lite sent. En tripp till Max fick det bli för middagskäk, det gäller att göra det enkelt för sig. Problemet är väl att varken Frida eller jag är snabbätande, så även om allt ikring gick smidigt så tar själva ätandet ändå sin tid liksom. Att dippa strips var en ny omtyckt upplevelse, som frida hade kunnat pilla vidare med läääänge.

Frida fick till sist hoppa tillbaka in i bilen med haklappen på, stripspåsen i näven för vidare knaprande och äppeljuicen i mugghållaren... Det vankades nämligen föräldramöte och ytterligare en tid att passa idag! Frida lämpades kvickt av väldigt nöjd hos farmorn och farfarn, medan jag brummade vidare tillbaka till förskolan. Vi fick se film med exempel och snuttar från barnens dagar, få info om viktiga datum framöver och fika.

När jag hämtade Frida, var det nästan nattningstid och hon var trött som en plätt. Vi kom hem och upp och hon fick i sig lite fil och smörgås. Sedan blev det pyjamas, blöja, tandborstning och raskt i säng, så hon somnade inte så fasligt mycket senare än vanligt faktiskt. Det var evinnerligt skönt att bara snusa in sig med henne i sängen efter den här hattefnattiga dagen, jag riktigt kände hur axlarna sjönk och pulsen saktade ned... Stressbot på bästa vis!


Sista kvällssnutten tillbringades med pappan i soffan, för att göra honom up to date med föräldramötets innehåll. Nu har jag hängt framför datorn en stund, men när detta är publicerat ska jag fika nåt framför TV:n och göra mitt bästa för att inte bli uppe efter midnatt. Jag känner att jag hade kunnat sussa för länge sedan idag, egentligen...

/Jenny

Vardagskvällarnas vardagskväll

Idag händer verkligen inget rafflande. Jag har jobbat långdag. Kom hem efter sju och har knappt hunnit krama Frida ikväll! Det var därför sannerligen lockande att få somna in bredvid henne, finns få saker som är mysiga än en lugn, stillsam, gosnattning sådana dagar. Men jag ryckte upp mig maaasade mig upp igen. Pappan är och handlar mat, gissar att han är på ingående vilken minut som helst. Nu ska jag plocka ur diskmaskinen i en hast innan House börjar, och senare ska jag nog betala räkningar.

Ni hör ju - händelserikt så det förslår, haha.
/Jenny

Ny taktik?

Frida var ganska trött ikväll, trots att hon sovit på dagis. Hon hamnade i säng typ en halvtimme innan ordinarie somning och hade nääääästan slocknat, när telefonen ringde. Det var den av mina morbröder som jag ytterst sällan pratar med, så min plan att bara svara snabbt för att säga "jag ringer upp sen" passade inget vidare. Istället tog jag med luren in i sovrummet, lade mig bredvid Frida och babblade vidare. Först flaxade hon omkring lite kort, härmades, lekte med nåt gosedjur och liksom kom igång igen. Men rätt snart lade hon sig tillrätta och inom 7-10 minuter sov hon djupt och gott!

Dags för ny nattningsteknik kanske? Vore ju lysande om det skulle funka, eftersom jag tycker att det blir alldeles för sällan som jag tar mig tid att ringa släkt och vänner numera... Snacka om två flugor i en smäll!

/Jenny

Hurtigt

Idag fick vi en halvtimme över på morgonen (den lilla tröttnöten som somnade tidigt igår, vaknade tidigare än vanligt idag!). Den nyttjade vi till att cykla till dagis och jobbet! Mycket friskt och härligt. Det var bara tre-fyra grader ute i morse - tur det, för jag blev svettig ändå. Jag är hopplös med det där. Folk tittade en del när jag sen rulllade sista biten bara iklädd tunn tunika - en viss avsvalning krävdes, innan det kändes bekvämt att göra jobbentré!


Blir nog varmare ute på hemvägen, igår var det fortfarande 15 grader varmt vid midnatt! Men då är det mest nedförsbacke, haha. Och inte lika jäktigt. Ska dock stanna till på stan och hämta ut en PEF-mätare på hälsocenttralen. Den mäter andningskapaciteten - meningen är att kolla om det är astmavarning på mig eller inte. Man ska tuta i den där 3 ggr per dag i minst en vecka och sen kommer domen! Typ.

Nä, nu ska jag faktiskt FIKA på resten av min fikarast!
/Jenny

Långkväll

Vi hade en jättetrevlig stund hos M&M idag. Tyvärr kändes den ganska kort, men det var inte mycket att göra åt när Fridas simning kallade! Vi hann dock fika ljuvligt god glass (tack!), prata ikapp en smula och försöka hålla koll på busblomman under tiden så hon inte halkade nedför trappan eller förstörde nåt i deras avskalade, stilrena hem. Det gick så bra. Hon slog på charmen som vanligt och busade bara lagom!

Frida serverades en målarbok och kritor och satt still en lång stund hos M&M!

     
  
Det var jag och Frida som simmade idag, det var mysigt. Hon är så himla trygg och duktig i vattnet! Hon försöker till och med simma iväg helt själv ibland, men DET går inte riktigt än. Nån måtta får det vara, haha. Jag försöker numera hålla upp henne så lite som möjligt, låter henne istället hålla sig fast i mig med egen kraft. Hon klättrar och klänger på mig som rena klätterträdet ibland!

Mitt i eftermiddagens alla aktiviter blev det ingen tid för sovpaus idag. Det resulerade i en rätt så trött Frida, som mest klagade och hängde runt middagstid. Hon lyckades dock peta i sig bra med mat och lite macka. Sedan gnällde hon efter att leka med lera, vilket hon fick. Jag var sen tvungen att gå på toa. När jag kom tillbaka hade hon plockat ihop leran ordentligt i sina burkar, att på locken och lagt sig framstupa över bordet! Jag lyfte upp de lilla tröttnosen och SNARK så slocknade hon omedelbums mot min axel!

Hela kvällsprocessen med avklädning, blöja och pyjamas fick alltså ske i sömnen ikväll. Som tur var hade jag borstat tänderna på henne precis innan utslagningen ägde rum, haha. Bar över hene i sängen och där snusar hon på hur gott som helst. Lättaste läggningen nånsin? Kanhända. Det blev i alla fall typ ett par timmar extra söndagskväll över till mig. Tackar tackar! --ler--

Imorgon är det måndag. Igen. Vad veckorna flyger! Ha en bra start, där ute.

/Jenny

Tolk

Barn är bättre än man tror på att tolka omvärlden, det blir jag påmind om ganska ofta. Och jag själv (såväl som pappan) är stundtals ganska klichéartad och på tok för lätt att förutse, det märker jag också...  Frida har nämligen ett roligt trick just nu.

I vissa lägen överraskar hon med att säga på pricken det man just tänkt kläcka ur sig! När Frida är lite extra söt, eller charmig, eller tufflig, och jag tittar på henne med en viss blick, och kanske blinkar lite extra, och lägger mööööjligen huvudet lite på sned - då säger Frida (med EXAKT rätta sortens ömma betoning och tonfall, dessutom!) redan innan jag hunnit öppna munnen: "Liiiilla gumman". Haha!

Det har hänt flera gånger och jag blir helt paff över att hon har sån koll! Nyss gjorde hon samma sak med pappan, härmade både ord och tonfall på det han skulle säga just när han öppnade munnen. Spooky.

/Jenny


Söndagskoma

Jag har inget att skriva, egentligen. Vi gör liksom inget. Jag försöker renskriva en kontaktlista till dagisföräldrarna, men blir avbruten av Frida hela tiden. Pappan är rastlös men läser och såsar. Nu får det dock lov att bli fart! Strax ska jag slå in paket, duscha, se till att vi får i oss lite lunch och packa badväskan. Sedan går vi till M&M på Gävle Strand, för att gratta M som fyllt år. Vi ska bli bjudna på glass och släppa loss busblomman i deras vackra hem, haha. Efteråt sticker vi direkt till minisimmet.

/Jenny

Mysbyxbekvämt

Hela familjen har tränat på förmiddagen, något som faktiskt börjar bli en vana nu! --kors i taket, för min del-- Först knatade vi iväg runt hörnet (sjukt bekvämt att det är så nära!) på familjegympa, som Frida blir bara mer och mer förtjust i för varje gång vi är där. Igår kväll när hon fick pyjmas och kvällsblöja, började hon störtgråta för att vi pratade om att gympan var dagen efter. Då ville hon plötsligt "iiiinte soooova, ha shorts nuuuuhuhuhu, gå gyyyyympaaaa..." =) Så hon gillar det, kan man lugnt säga, haha.

Efter hopp, skutt, spring, sång, lek, saga och fruktstund, stannade jag kvar för ett medelpass medan pappan och pluttan gick ut i det vackra men svala vädret. Nu börjar jag känna igen lite folk där och kan konstatera att mångagår på samma pass vecka efter vecka. En knapp timme senare skundade jag svettig hem, för att byta av pappan som i sin tur ilade iväg på thaiboxningspass! Frida smaskade lördagsgodis när jag kom hem, den lilla lyxliraren. --skratt-- Supernöjd.

Efter lite lek med smyckesaskar och halsbandsprovning på både Frida och dockor, blev det lucnhtajm. Nu sover hon hur gott som helst sedan snart två timmar, så det är väl strax "slut på lugnet". Jag har hunnit duscha och glida i mysbrallorna under tiden, sköööönt. Mer rafflande än så här blir nog inte vår lördag! Jag tvättar. Packar upp väskor från norrlandstrippen som precis som vanligt blivit stående i hallen (en av mina akilleshälar!). Ordnar till fotobackupen och lite annat småjox på datorn som inte kommit i ordning än sedan ominstallationen. Ja, ni hör ju. Booooring hemmaliv. Men ack så bekvämt, skönt slappt och trivsligt!

Tror jag ska lägga mig en liten stund och njuta bredvid vår underbara blomma som ligger och snusar...

/Jenny

Ordval

Frida är för söt. Hon övar och slipar på språket heeela tiden. Exempel från ikväll:

Frida: - Hjäpp mig, måtte pinka på toan! (= Hjälp mig, måste pinka på toan)
Mamma: -Pinka??
Frida: - Ja, som E! (en kille på dagis)
Mamma: - Jaså, pinkar han?
Frida: - Jaa, han inte kissaj, pinkaj! (= ja, han kissar inte, han pinkar)

Pinka minsann. Inte illa (pinkat, haha). Ordförrådet breddas. --ler--

/Jenny

Veckoslut igen

Väääldigt bekvämt med två dagars arbetsvecka, tycker jag. Ja alltså, med undantag för att man inte hinner prestera nåt, förstås... Haha. Men härligt avkopplande är det!

Idag var småskruttarna ute och busade när jag kom till dagis för hämtning. Här nedan ser ni Frida in action, klättrandes och full av energi.


Sen åkte vi och handlade käk. Frida tog en stödmacka direkt på plats, i väntan på hemfärd och middag. Mumsigt! Och lugnare läge för både liten och stor tjej, om man säger så...


Nu håller vi på att kvälla oss. Frida smaskar kvällsmat, trött som en plätt för hon har inte sovit på dagis idag så snart är det godnatt hur lätt som helst skulle jag gissa. Jag sitter här vid datorn och ugglar, sedan ska jag sjunka ned i TV-soffan och pusta ut... Gona mig med serier på video och nåt gott och onödigt att knapra på. Pappan ska kanske uppvakta en vän som fyller år, så vi får se om det blir girls only så småningom här hemma.

Ha en bra, härlig, skön, vilsam helg!
/Jenny

Very much Busblomma!

Eller vad säger ni? Söt lillprick vi har, va?! --skrattar-- Tänk att hon har börjat busa, göra miner och knasa sig. Med vilje liksom. Stooor tjej nu!


/Jenny

Sliten

Jag ser så sjukt trött ut just nu. Och blek och glåmig. Och puffig runt pollenögonen. Och tjock är jag också, haha. Vilken himlarns tur att jag är så jäktad jämt att jag knappt hinner reflektera eller se mig i spegeln!

(Ni vet väl att en stor poäng med gamla vänner, är att de vet hur man EGENTLIGEN ser ut?! I alla fall om man inte gått i stadig försnyggningskurva, så kan det vara skönt. Jag hade nog mitt snyggaste jag för typ fem år sedan, eller möjligen femton. Snyggast hittills. Ja, ni vet hoppet är det sista som överger människan... Mitt nöjdaste jag var i alla fall för fem år sedan. När hade ni ert snyggaste jag?)

/Jenny

Sträva mot ett öppet sinne

Vi människor har på tok för många förutfattade meningar! Den känslan cementerar sig, när jag tittar på detta filmklipp. Fantastiska Susan Boyle. Allt är inte vad man först tror - och det är så underbart! Ett filmklipp för alla oss som någon gång (eller ofta) känt oss för fula, för gamla, för töntiga eller på annat sätt inte helt rätt. Som känt att vi inte passar in i ett visst sammanhang, trott att vi inte duger. (Varning: Är du känslig som jag, som är det gråtgaranti på denna!)

/Jenny

Enstavigt

Varsågoda, en enords-svars-lista! Hittade den här hos Hanna. Småskojigt, kanske... Vi får väl se när jag svarat. --ler--

1. Var är din mobiltelefon? Sängbordet.
2. Var är din andra hälft? Sovandes.
3. Ditt hår? Burrigt.
4. Din mamma? Nagijala.
5. Din pappa? Nybesökt.
6. Det bästa du vet? Frida.
7. Din dröm i natt? Glömd.
8. Din dröm/ditt mål? Harmoni.
9. Rummet du är i? Hallen.
10. Din hobby? Blogga.
11. Din skräck? Eldsvådor.
12. Var vill du vara om 6 år? Hemma.
13. Vart var du igår kväll? Bilen.
14. Vad är du inte? Kaxig.
15. En sak du önskar dig? Tålamod.
16. Var du växte upp? Bollstabruk.
17. Det sista du gjorde? Snaskade.
18. Dina kläder? Bekväma.
19. Din TV? Avstängd.
20. Ditt/dina husdjur? Inga.
21. Din dator? Vårstädad.
22. Ditt humör? Rörligt.
23. Saknar någon? Mamma.
24. Din bil? Kombi.
25. Något du inte har på dig? Smink.
26. Favoritaffär? Bok- och pappershandel.
27. Din sommar? Oplanerad.
28. Älskar någon? Många.
29. Favoritfärg? Svart.
30. När skrattade du senast? Nyss.
31. När grät du senast? Ikväll.

/Jenny

Linsluseri

Nu har jag lagt ut ett helt gäng foton i tre av inläggen från lilla norrlandstrippen nedan!

/Jenny

Vardagslandning med duns

Jag kan meddela att Frida sov som en stock. Heeeela natten. Hon snarkade och snusade hur gott som helst, tills jag väckte henne strax efter klockan 7 genom att dra upp rullgardinen och släppa in det ganska skoningslösa morgonljuset. Så himla gött!

När vi kom till dagis i morse, dök en hel liten välkomstkommitté upp och omfamnade Frida redan i hallen! Sedan drog de iväg med henne för lite morgondans i sovrummet! Hon gnölade lite när jag skulle gå, men drogs sedan med i leken och verkade helnöjd när jag slängde ett sista ögonkast i smyg innan jag gick ut genom dörren. Mysigt!

Jag fick inga kramar när jag kom till jobbet, men var nog välkommen ändå. --haha-- Att-göra-högarna är stoooora nu. Min jobbdag blev rätt splittrad, det blir alltid rörigt när man varit ledig en vecka sådär. Men en del vettigt fick jag väl gjort i alla fall! Sedan har vi tre (för pappan kom hem ovanligt tidigt) haft en stilla kväll här hemma med bus och lek - ända tills jag fick ett smärrre meltdown över en småsak. Ibland kan jag vara liiiite överdramatisk (host, harkel), mitt eldfängda humör och dess snabba kast är inte alltid så smidigt, haha. Men det blåser över snabbt, åtminstone. --ler--

Frida lekte en lång stund själv när vi just kommit hem, det är så roligt att tjuvlyssna då! Hon satt med flera dockor på studsmattan och nattade dem, sjöng flera olika sånger för dem, förmanade dem, vaggade dem och småpratade med dem om ditt och datt. Störtcharmigt! Försökte filma lite, men så fort jag kom in i rummet avtog det där stillsamma egenlekandet tyvärr.

Nu ska jag nog äntligen ladda över lite foton från norrlandstrippen, får se om det kan bli bloggbilder senare ikväll...  Sen hoppas jag hinna ramla ned en stund framför TV:n också, inann det är dags för sängen. Har inspelade serier att komma ikapp med nämlisch! Men först ska jag tydligen göra en insats i nattningen av ett stycke envis tvååring, som fortfarande är vaken och nu ropar efter mig...

/Jenny

Tillbaka

Nu är vi hemma sedan nån dryg timme. Resan gick finemang, Frida somnade klockan 19 och sussar gott ännu. Möjligen vaknar hon hungrig som en varg inatt, den som lever får se. Hon yrade ilsket några gånger om att hon satt fast (jämrarns bilstol, inte sovvänlig för små turbosnurrare!). Pratade också ledset i sömnen: "Nej, inte åka hem, inte ååååka heeeeeem, neeeej...!" Hihi. Jag tror bestämt hon hade det mysigt på lilla morfarstrippen.


Imorgon: vardag. Dagis och jobb. Bring it on, bara! Snart är det helg igen, haha.

/Jenny

Snabba ryck

Morfarn sussade på bäddsoffan här i lilla lägenheten inatt. Frida kunde omöjligt somna igår kväll mitt i smeten, men till slut slocknade hon (strax före midnatt!!) i moffisens säng! Hon sov sedan till kl 10.20 idag - då Johan VÄCKTE henne! Jösses. Sen blev det allt-i-ett-svep resten av dagen. Frukost, dusch, besök hos U&B med gotttgott fika (tack!) och busglad vovve. Sen tandlagning för mig, välbehövligt. Avrundade med ett snabbsnabbt mycket trevligt raketbesök hos Ullis och hennes syrra A (som är den jag egentligen känner av de två, Ullis och jag är mer bloggbekantingar kan man säga).

   
Frida busar och stökar ned hos Ullis och lilla urcharmiga Nilia

   
Frida busar i Folktandvårdens korridor -- Myser i moffisens säng, seeent

Nu dukas det upp pizza i köket. Vi ska smaska i oss och sedan packa bilen full igen och rulla hemåt. Bättre sent än aldrig. Med mig följer tankar på alla jag inte hunnit träffa den här gången (heller)... Men vi körde i alla fall ett varv runt gamla hemkvarteret.

Kraaaam.
/Jenny
 

Det är så hälsosamt och stärkande...

...i... eh... norrland! I alla fall om man får en två-tre timmars promenadstrosning ute på landet. Om man får sitta och njuta i solen intill en varm stugvägg, så att jeansbenen hettar sådär oväntat mycket ni vet. Om man får skutta omkring hand i hand med sin spralliga tvååring. Om man får vara leeeedig och avslappnad och umgås med sin sambo, faster och pappa, en dag då man egentligen skulle ha jobbat. Om man får äta en massa gott, utan att ha behövt laga eller ordna ett endaste dugg själv. Allt det där är verklig lyx!

Som ni hör har vi haft det härligt idag. Hann in på "min" ICA-butik (där jag jobbade typ i mitt förra liv) och hälsa på två gamla arbetskompisar, innan vi åkte till gudmormorn (min faster som även är min gudmor). Sedan har vi spenderat hela dagen med henne, blivit servade med god mat och gjort en trevlig utflykt i toppenväder. På kvällningen anslöt morfarn också, till allas glädje - inte minst Fridas.

Frida pratar allvar med gudmormor A

          
Frida glassar i solstol med brillor -- A och Frida -- Rep-bus -- Frida vid sjön
  
Tittuuuuut alla busprickar!

Nu har vi landat i lägenheten igen. Mina ögon kliar massor, näsan rinner och jag har väääldigt lite utrymme att andas med. Mest beror detta på fasterns katt tror jag, men det finns vårpollen även i norrlandsluften så vem vet vad som är roten till det onda, haha. Imorgon tog sig morfarn en semesterdag helt apropå, så då hinner vi ses lite mer än väntat innan vi rullar hemåt på kvällningen. Toppen!

Frida fortsätter med semester-sovvanor. Pappan nattar i detta nu och hon är spralligare och piggare än vad han är... Men what the heck. Hon fick två sköna sovtimmar på gudmormorns säng idag, ganska sent. Och förr eller senare är vi tillbaka i vettiga rutiner igen! Vardagen brukar ha en tendens att inte hålla sig borta så särskilt länge, om man säger så.

/Jenny

Up and about

Frida sov hyfsat, behövde bara peta i nappen ett par gånger. Vid halv sju stod hon upp i sängen, då lyfte jag över henne till oss och så slocknade hon igen. Precis samtidigt ringde telefonen, toksmidigt - men hon somnade om i alla fall sen. --phew-- Nu har vi vuxna legat halvslumrande i nästan en timme medan Frida vaknat mer och mer och skuttat runt i sängen. Frukost och dusch around the corner! Hoppas alla får en bra dag.

/Jenny

Nostalgitripp

Nu ska vi snart sussa. Det vill säga, som vanligt sussar redan pappan och blomman och jag är på väg i säng. "Jag ska bara" först. Typ 100 saker. --ler-- Just nu laddar jag ned en mediaspelare på jobbets bärbara, så att jag ska kunna dra igång en DVD om Frida tröttnar ur på hemresan. Försökte det nu på uppresan, men stötte på teknisk patrull. Typiskt! Som tur är, är Frida bästbästbäst på att hålla humöret uppe (åtminstone ibland). Hon trallade och sjöng istället, gullnosen.

Vi har alltså anlänt till min hemby. Installerat oss i morfarns lilla lägenhet och ägnat nån timme åt att försöka få sprudelbarnet vi har att somna! Hon sov två timmar i bilen, och väl framme var hon alldeles sprallig över att få komma till morfarn och M! Det har hon pratat om under hela resan upp. Grejen är ju bara att själva morfarn inte är här nu. Och M ska vara kvar hemma och jobba såklart. Moffisen kommer hem från påskandet imorgon, men då är det ju jobbdag. Så bara en kortis imorgon kväll hinner vi ses, och det har jag förklarat för Frida såklart. Men hon tror ändå att han ska knalla in genom dörren när som helst! Hon har tjajtat och pratat i flera månader om att få åka och träffa dem, och så blir den här lilla snutten allt hon får nu. Hjärtskärande. Så pass att jag faktiskt grät en skvätt, av ömhet för hennes entusiasm som måste dövas med verklighet.

Jag har lätt till tårar som ni förstår, haha! Nu var jag ju redan lite omskakad, eller vad jag ska säga. Så fort jag kommer åkande in i trakten här blir jag lite labil. Det är många känslor som trängs. Nostalgi och nån längtan som inte går att sätta fingret på. Minnen överallt - glada och roliga och jobbiga och bortglömda... Melankoli över hur sorgligt det är med vissa saker, hur affärer slås igen, fasader förfaller och byggnader rivs. Saker ändras åt fel riktning ofta och det får jag lite magknip över. Fast visst finns det motverkande krafter också, men de känns så få ibland.

Var in en sväng på Pizzeria Träffen när vi kom nu. Hann i sista sekunden köpa en pizzamacka till min hungriga mage. Snacka om nostalgi! Träffen hängde man en del på i gymnasietider. Istället för skollunch ibland, efter krogen ibland. Samma kille jobbar där (äger det?) fortfarande - och kände igen mig! Jisses! Traktens tröttare och något slitna profiler satt och ölade in i det sista nu. Hann med en pratstund med en kille som växt upp på samma gata som jag, medan jag väntade på mackan - smått udda hela historien. LIvet levs på och tar oss lite hit och dit. 

Sen rullade vi vidare till mitt lilla samhälle. Stället där jag har en stor del av min själ, på något vis. Plötsligt överväldigades jag av det faktum att vi INTE skulle åka till "min" gata den här gången! Mycket märklig känsla. Det här är första gången jag INTE åker till huset, när jag är här uppe. Weird. Det känns tomt, ovant. Inte dåligt tror jag egentligen, bara konstigt. Och extra tomt då alltså, lite själlöst, eftersom min pappa inte är här heller. Därav tårarna, kanske... Eller är jag bara fasligt trött, helt enkelt? --ler-- Till allt detta läggs också känslan av att Frida inte riktigt kommer att få uppleva var jag vuxit upp, var jag bott, hur mina stigar och lekplatser sett ut. Det känns lite underligt det med!

Ja, ni hör ju. Värsta nostalgi-svajjet. Men i morgondagens kranka blekhet rasslar nog allt på som vanligt. Då ska vi hälsa på gudmormor A! Nu ska jag lyfta över Frida till sin resesäng. Hon somnade närmare midnatt idag, tro vad det ger för morgonkvist?? Och för humör? --ler-- Återstår till att börja med att se om hon vill sova i egen säng här, eller om det blir oroligt och gnälligt och återtåg till storsängen... Kraaaam!

/Jenny på vift

Iväg(en)

Det har varit mysigt att få umgås med brorsan, blir alldeles för sällan! Han är nu pphämtad av min farbror med fru, som stannade på snabbfika. Jag försöker nu packa febrilt, för att vi ska hinna iväg så att Frida kan sova sen middagslur i bilen. Är dock lite svårt att vara effektiv när vi alla springer om varandra här... Frida vill ju så gärna "hjälpa till" och flyttar på allt jag lägger fram. Hon kollar TV mellan varven och börjar bli lite gnölig. Pappan bär saker upp och ned och tankar bilen och ordnar lunch. Snart så är vi klara.

Nu väntar ett par dagar i min pappas lägenhet back home. Eller dagar och dagar - jag misstänker att vi är på tusen andra ställen på dagtid och bara i lägenheten på natten, typ! --ler-- Ha det gött! Jag sänder några extra tankar till er som börjar jobba i morgon... (hihi)

/Jenny

Innehållsrikt

Idag har det verkligen hänt mycket. Det kändes inte så först precis... Vi hasade runt länge i mysbrallor här och kom oss inte ens ut på förmiddagen, trots ett strååålande väder och typ 15-20 grader ute. Pappan och Frida bakade däremot tunnbröd. De hade så himla kul under tiden! Jag säger det igen - pappan i familjen är sååå mycket bättre på att bara GÖRA saker, istället för att förstora dem till ett projekt (som därför titt som tätt inte blir av). Jag skrattade åt Fridas sköna kommentar, medan hon rörde ihop degen. Jag sa "Rör runt runt, länge". Hon svarade "Som en snigel, mamma!". Barns associationer är så konkreta, säger så mycket om deras begreppsvärld!


 


Lagom tills brödet var klart, hade jag fått i Frida lunch och ned i sängen. Vältajmat, eftersom vi fick trevligt lunchbesök av W, G, A och V som var på väg söderut.  Vi lyckades duka upp ett helt okej blandbord till slut (inklusive typ laxrullar med wasabi och avocadohalvor med räkor!), efter att först bara ha trott oss kunna bjuda på sill och köttbullar. Lilla blommisen hann precis sova alldeles lagom, innan hon yrvaken vinglade upp väckt av en massa nya röster!

När gästerna kört vidare, tog vi och brorsan oss äntligen ut. En biltripp till Högbo Bruk, för en strospromenad i solen! Vi startade med att snabbkika på några snuttar av Gästrik konst (ett evenemang med massor av konstnärer som ställer ut på olika platser under hela påskhelgen) innan de stängde. Var in på Björk & Berries och fick näsan full av gudomliga dofter. Sedan hann vi även kolla på ankor och får och lajja i lekparken (Frida klättrade upp och åkte stooora rutschbanorna nu!). Vi njöt av sol på näsan och luft i lungorna. Härligt!


   
(Som ni kanske förstår, är det morbrorn som är med på bilderna här!)

Ikväll har vi käkat gott, hyrt film och slöat. Jag borde ju ha packat, för morgon när lillebror åker hem drar vi en snabbtur norrut. Vi är lediga ett par extradagar, som ska nyttjas till att besöka gudmormor A och morfarn lite kort. Har jag tur får jag tänderna kollade också! Men frågan är när vi kan tänkas komma iväg, mitt småstörda kontrolljag brukar ju normalt sett packa länge och väl och det ges inte riktigt utrymme för det imorgon. Men det fixar sig, vi ska ju dessutom inte vara borta länge alls.

Nu - natt! Very much so.

/Jenny

Nattläsning

Sitter uppe och läser ikapp bloggar på nattkröken. Alla andra sover och snart ska jag göra det med. Är fortfarande mätt i magen efter goood påskmat hos farfarn och farmorn (tack!). Frida busade speedad omkring där, lekte med lilla och stora kusin A (idoler!) och  mumsade några påskåggsgodisar som hon mulade in fortfort så hon fick värsta hamsterbulliga kinderna. Det är så roligt att hon gillar att ha folk omkring sig! Hon blir tydligt uppsprallad när det är nån ny med i leken, som Jonas igår och brorsan idag också.

Själv är jag SÅ glad ochSÅ  tacksam över att datorn är mycket piggare nu. Jämfört med förr så går det MYCKET smidigare. Den är inte klar än, det saknas en del jox. Men den är uppe och rullar! Tack bror.

/Jenny

190 knyck

Här har det städats en del på förmiddagen. Vi sov länge - tack och lov! Frida snusade på till närmare nio idag, men hon lade sig ju apsent igår så tur var väl det. Sedan körde jag ut pappan och lillhjärtat i solskenet, de cyklade iväg till lekplatsen medan jag plockade undan, rensade, slängde och dammsög här hemma. Jag röjde runt som en turbo, men tyvärr syns det nog mest om man vet hur det såg ut innan. Nåja, bättre blev det i alla fall. --ler--

Nu har äntlgien min bror trillat in! Efter lunch, småprat och fika så slappar vi nu alla. Frida sover middag, pappan läser bok och lilebror surfar och vilar om vartannat. Jag ska hoppa in i duschen om nån minut, för ikväll blir det påskmiddag hos farmorn och farfarn (tack!!) för hela gänget. Bekvämt!  Sen får vi se hur det blir med bloggandet, för snart är det dags för datorn att få sig en efterlängtad vårstädning!

Dusch var det ja. Tjipp!
/Jenny

Inåtvänt?

Jag jobbar ju delvis med kommunikation. Inte så mycket som jag kanske skulle vilja, eller som jag hade tänkt en gång i tiden, men i alla fall. Olika aspekter av kommunikation hanteras i mitt arbete, helt klart. Om inte annat i samband med webbsidor och informationstexter! Härom dagen fick jag en plötsligt tydligt insikt om likheten mellan ett företags interna och externa kommunikation, och den hos en familj. Det är ju precis samma sak, egentligen. Bara på lite annan nivå, såklart. Det handlar om andra frågor. Men mönstren är desamma...

Både i famlijen och på företaget så är den interna kommunikationen ganska... navelskådande Man svänger sig med begrepp och vokabulär som de flesta känner till. Man har en kortare startsträcka, det finns en bakgrundsinformation som hjälper till. Hemma kan det t.ex. innebära att man känner till vad Frida läst, sett på TV, nyligen gjort och brukar prata om. Man vet vilka bokstäver hon säger fel på och vad hon ofta berättar om. Vips så fattar man sammanhanget snabbt, trots att informationen ibland kan vara svår att ta till sig!

Så fort det gäller extern kommunikation, gäller det att vässa till sig lite. Bli tydligare. Inte förutsätta att folk kan tolka vidare själva. Sätta fingret på exakt det man vill ha fram. När Frida pratar med släkten, vänner och bekanta, tanten på stan och ICA-kassörskan (eller vem som helst i telefon), inser jag snabbt att det jag tycker är så tydligt ofta blir heeeelt obegripligt! För de har inte kontexten klar för sig, givetvis. Frida måste jobba hårdare, upprepa, visa. För det mesta lyckas hon efter en stund.

Det är nog nyttigt (både för företag och familjer) att öva på att uttrycka sig tydligt nog för att inte bara de invigda ska hänga med....

/Jenny

En lååååång dag

...s färd mot natt är slut nu. Innan jag avslutat det här inlägget är det påskafton! Johan hade långfredagstråkigt på förmiddagen, då han tyckte ingenting hände. Dagens evenemang var en maratontripp tilll ICA Maxi, inte hans cup of tea precis. Men skönt med gott om tid tyckte jag! Och faktiskt riktigt human folkmängd,  trots storhelgsläget! Kändes lovande redan när vi svängde in och parkeringen bara var fylld till nån fjärdedel eller så. --phew--

Vi mellanlandade kort hemma för inpackning av inköp i kyl, frys och skafferi. Rasslade sedan ihop lite fika och filt och drog ut till Johans familjs lantställe. Den övertrötta lillskruttan somnade redan innan vi gett oss av, så hon snusade gott i vagnen medan vi fångade det sista solljuset och syret ute på bryggan. När jag sedan väckte Frida, blev hon skapligt paff över att befinna sig alldeles vid havet!


Utsikten från strandkanten


     
  Jag solnjuter --- Badhuset från vårvintrig strand --- Nyvaken Frida spanar ut över havet
 

     
Mamma och nyvaken mysdotter -- På språng för att utforska -- Kexknapraren på Libanesen

Precis när vi skulle hoppa in i bilen och återvända hem, ringde vännen J. Han lockade med oss ut på restaurangmiddag! Mycket trevligt. Vi vuxna njöt av LIbanesen på hörnets mat, tills vi var mätta som små sälar (= tjockast på mitten)! Frida (som redan ätit) knaprade medhavda kex, russin och drack Festis. Sedan sprang hon och busade under bordet och i soffan hon hade som "barnstol". Det slank mellan upptäcksrundorna ned lite Maze-provsmakningar, tomat, bröd och annat också. Fruktfatet med vindruvorna i mitten fick till och med stående ovationer från lilla pärlan!

Sen kom vi till slut hem. Sent med Frida-mått mätt. Långfredagstråkigheten hade vänt, men nu var vi trötta. Frida och pappan nattade samtidigt, men hon stökade och gnölade så att även jag gick in och medverkade - och snusade in nån halvtimme! Är sedan dess alldeles groggyseg... Högarna med tvätt som skulle tas om hand får vänta. Diverse undanplockningsprojekt får bero ännu längre än de redan gjort. Det får helt enkelt vara fortsatt stökigt, även om det inte var så det var tänkt. Man ska ju orka umgås också! Imorgon kommer nämligen min bror. Yeeey!

Den oboynedspillda, nu nytvättade, filten ska dock hängas nu. Och ungarnas påskägg till imorgon pysslas i ordning. Det räcker bra. Jag håller tummarna för att ni har en så glad påsk ni kan!

/Jenny

Spekulanterna

Vi har alltså varit på två husvisningar idag. Våra första. Ett nästan-kedjehus ute på vischan och ett bostadsrättsradhus nära stan. Båda helt okej, småsaker hit och dit, både fördelar och nackdelar med bägge. Inget solklart "Jaaaaa, det här är MITT hus!"-moment, riktigt. Kanske lite mer så på radhuset för min del än för sambons... Men vi klurar nog lite på det hela och snokar vidare på Hemnet.

Jag är så trött nu att jag nästan tippar av stolen. Skulle skriva tidigare om husspekulerandet, om att Frida fick en busstund hos farmorn och farfarn med faster A och kusinerna medan vi mäklarfrotterades, om vårlig blomplockning med små tvåårsfingrar, om att vi fick middag bara sisådär ivd upphämtning av lillfröken och om annat ditt och datt. Men så blev jag kidnappad. Av John Blund. Eller nej förlåt, James Bond skulle det ju vara!

Har just sett nyaste Bond på DVD. Hm - sådär, va? Hysteriskt snabba klipp, så pass att min hjärna inte riktigt orkade med. Om det var tröttheten (jag fick lov att vika tvätt på slutet för att hålla mig vaken) eller en obotlig hjärnförtvining orsakad av att sedan två år ha tänkt alldeles för få vuxentankar - ja det framgick inte. --hahaha-- Hur som helst orkar jag inte riktigt författa mer nu! --ler-- Det får bli några bilder istället. Jag har hört att de säger mer än ord ibland! Inte för att jag testar så ofta, hahaha.


 
Busblomman plockar småblommor!

Nu kallar sängen med HÖG röst. Idag sitter för ovanlighets skull även sambon uppe och ugglar... Men för min del blir det inte många minuter till. Kommer att svimma i samma sekund jag slutar borsta tänderna... Kramilur!

/Jenny


Otakt

Vi håller inte alltid jämn fart här hemma. Vi hamnar i otakt ibland. Med varandra. Med oss själva. Med klockan (mest i mitt fall, pappan är inte lika tidsoptimistisk!). Med jobbet. Vi tycker saker liksom lite i otakt. Då kan det bli en smula guppigt emellanåt. Och vi pratar i otakt. Men där är det ju inte lätt för nån att hålla takten med mig, det fattar alla som känner mig i alla fall! --ler-- (Fast Frida är värsta babbelkusen också... Ska bli spännande att se om det fortsätter så, eller om det är tvåårsviljan att förmedla och bli förstådd som svämmar över nu!)

Men framför allt så SOVER vi i otakt. Jag sover minst, jämt, och borde skärpa mig. Pappan slumrar nog i snitt ett par timmar mer per dygn, minst. Kanske till och med tre timmar mer! Det är inte helt bra. Jag tar mig egentid på kvällarna, välbehövlig sådan. Jag pysslar och donar och skriver och så. Gillar det. Men jag skulle antagligen vara en snällare, gladare och tålmodigare mamma och sambo om jag hamnade lite mer i takt... Kanske. Eller så skulle jag vara sur för att jag inte hunnit plana ut och vara ensam nåt!

Vi är komplicerade, vi människor. Väldigt enkla och väldigt krångliga. Samtidigt.

By the way. Det var ljuuuvligt skönt med ansiktsbehandling. Jag fick fransar och bryn färgade också och ändå tillgodo över på presentkortet! Sen hann jag en sväng på stan (shoppade smala "tuffjeans" på rea till Frida och minne till datorn) innan jag vände hem. Möttes av en skrutt som inte velat sova och en pappa som var rastlös. Vi körde skiftbyte, han drog och shoppade skor och jag åt mellis och sen sov jag och Fridelin middag i två timmar! Mmmmmm.

Sa jag att det är lyxigt att vara ledig?

/Jenny

Slöhögar

Här skrotar vi runt, vi lediga. Frida säger att hon "pysslar" - hon leker med grejorna som fått en egen hylla i köket. Och serverar glatt låtsaskaffe ibland, ur sin fina rödvita servis. Johan handlar kryddor, ska snart lägga in sill.Vi har haft en skööön, låååångsam start på dagen.

Och jag? Jag leker med Frida (nyss var jag häst och kröp runt här med en liten ryttare på ryggen) och rensar bort dokument på datorn, förbereder ominstallation. Lillebror kommer i helgen och och ska snällt nog hjälpa oss pyssla om den låååångsamma datorn lite! Jag ska strax skruva isär den (hjolp!)  och kolla om vi kan komplettera med minne - behöver checka vilken sort som krävs, det dyra eller billiga, haha.

Men vet ni - om en dryg timme, ska jag på ansiktsbehandling! LYX. Ligga still, bli ompysslad. Ahhhh. Ska nyttja ett presentkort som jag fått, så jag behöver inte ens betala. Ännu lyxigare, haha! Det är nämlgien inte så fett i kassan när man vabbat halva månaden, typ...

/Jenny

Nuuuuuuuu...

...är det semester hörrni! Tjohoo! Känns hur bra som helst. Har gjort det mest akuta klart här på jobbet. Tar med en del arbete hem - men gör sånt BARA om inspirationen och lusten faller på, annars får det vackert ligga till sig till senare. Skrivbordet är städat till och med. Nu väntar tid för annat en vecka. Än så länge inga stora planer, faktiskt. Vi får se hur det blir och vad som händer. Men lugn, sömn, kramar, mat, umgänge och bus blir det, oavsett. Kanske lite sol och fräknar? Eller regn och tid för hemmapyssel? Vem vet. Härligt är det i alla fall!

Sista lorten stänger porten - nu går jag och larmar!

/Jenny

På tapeten just nu


 
Serverar en lista över vad som händer med Frida just nu:


- Pratar väldigt mycket, ofta och intensivt. Får ofta kommentarer om det nu, när vi träffar folk. Säger J istället för V i början på ord (typ "jantar"=vantar, "jatten"=vatten). Fast ibland blir det L istället ("Lera"=Vera)! Har massor med roliga uttryck och stående kommentarer.

- Kan hoppa jämfota, och stå på ett ben en kort stund utan att hålla i sig! Klättrar gärna på alla möbler, balanserar, klänger och hänger i armarna.

- Klär på sig själv tröjor väldigt bra, klarar ofta även brallor (brukar bara fastna på rumpan och ibland bli bak-och-fram), strumpor (med hälen på snisken då och då), mössor (klockrent) och vantar (fast tummen är lite trixig mellan varven)! försöker med skorna men det är oftast lite motsträvigt...

- Spelar mycket teater - skrattar tillgjort, gör trumpen-min som sen spricker upp i skratt osv. Säger ifrån: "Nej, jag jill inte" eller "Jag säger NEJ". Men också "Jaaa mamma, DET är bja! Tack tack!"

- Är extremt bra på att säga tack. För allt. Till och med när det liksom inte ens behövs. Känns finfint inför besök hos andra, men vi får väl se hur länge det håller i sig. Är också väldigt bra på att säga "dumma" så det väger upp åt andra hållet.

- Har ett minne som inte är av denna världen, lägger märke till detaljer med ett falköga och pratar ofta om sådant som hänt eller ska hända (så att man ibland knappt begriper nånting om man inte kan associera rätt)!

- Äter kanonbra själv ibland, men är för lat eller distrtaherad andra gånger (så då matar jag). Leker gärna när hon äter. Gillar just nu passionsfrukt, tomat, pastaskruvar, varmkorv, ost (fetaost, hushållsost eller riven parmesan är alla finemang) och leverpastej lite extra. För att inte tala om mackor. Och isglass! Och vatten, gärna saft. Gillar inte mjölk eller att dricka varmt - utom misosoppa som är en favorit! Tjatar ofta om att hon vill ha sushi-risbollar.

- Älskar att kasta bollar och hoppa i sängen med pappan. Pusslar gärna, lekter med lera, målar, gungar, hoppar i vattenpölar, läser böcker... TV-titande är fortfarande poppis men har ändå minskat betydligt. Sjunger gärna en trudelutt själv nu. Musik och en pigg stampdans är stående favvisar också.

- Är väldigt ordningssam mellan varven (när hon inte kastar jackan på golvet, vill säga....). Hon stänger duschkabinen om vi lämnat den öppen, flyttar grejor från höger till vänster, samlar i burkar och lägger i lådor. Var sak på sin plats eller sitt vis. Ibland, som sagt. Men oftare än jag väntat mig av en tvååring!

- Är kittlig lite överallt, men allra mest under hakan. Killar jag där samtidigt som vi busar, skrattar hon så gott att mitt hjärta blir alldeles mjukt.

- Har slutat slåss, som hon gjorde ett kort tag mot mig för nån månad sedan. Kramas och pussas fortfarande väldigt gärna, och DET är världens mysigaste, mest fantastiska, underbaraste, hjärtevärmande grej!

/Jenny


Tråkmåns

Idag har jag inget riktigt vettigt att skriva, känns det som. Känner mig måndagsgrå. Det har varit en helt vanlig korv- och makaroner-vardag, bokstavligen! Jag jobbade på som en gnu idag och hann näääästan det jag måste innan dagishämtningsklockan slog. Ska komplettera lite nu bara så att jag är i fas tills imorgon, eftersom dagen är inbokad ända till kl 14.30. Men eftersom det är långdag för mig då, hinner jag ändå litegrand därefter. Det ooordnar sig.

Ska också sammanställa en kontaktlista för alla barnen i förskolegruppen som jag tog initiativ till. (Aldrig mer terminsslut utan att kunna samla till en blomma!). Javisst ja, så var det ju sommarsemestern som ska beslutas och lämnas besked om senast onsdag på dagis och nästa onsdag på jobbet - vilket betyder imorgon, eftersom jag jobbar då men sedan är ledig till torsdagen veckan därpå! Eh... Hörrni, jag blir nog uppe en stund till! Haha. Ingen överraskning direkt, för er som läst här förr.

Jag har lägenheten rofylld all by myself sedan minst en halvtimme, det småsnarkas för fullt i sovrummet på stor och liten front. Jag gillar den där känslan av när allt lägger sig, när det blir tyst och stilla och jag bara kan finnas i min egen hjärna, liksom. Nyss läste jag andras bloggar och plockade undan lite. Drack också en massa vatten, så att jag kommer att få gå upp och pinka minst en gång inatt.

Dessutom Hemnet-surfade jag och hittade minst en rätt intressant bostad! Men guuuud vad det där känns som en hög tröskel att kliva över, kan så lite om allt kring bostadsköp att jag blir lite matt! Särskilt nu när det finns så lite tid att gräva ned sig i nåt, att fokusera, att få koncentrera sig. Känns ganska märkligt för kontrollmänniskan i mig, att ta sådana stora beslut med en såpass snuttifierad och fragmenterad hjärna! Haha, men det blir nog bra när vi väl hittar rätt.

Nää ni. Jag hade ju saker att göra...
/Jenny

Igång

Frida sov hyfsat trots en del hosta. Jag med. Att det blev få timmar har jag mig själv att skylla för... Lillfnuttan är på dagis, de ska peta i henne lite medicin vid lunchtid och ringer om hon är för kraxig. Jag har jobbat nån halvtimme och nu är det fikarast. Nu kör vi igång den här veckan!

/Jenny

Vips: Vardag!

Plötsligt är söndagen slut och har övergått till måndag. Veckorna rasslar verkligen förbi i ett huj... Frida hostar en del, så vi får se hur det blir med dagis imorgon. Förhoppningsvis orkar hon. Beror lite på hur nattsömnen blir också - jag räknar med att den blir hackig åtminstone för mig... Vi är alla lediga från och med onsdag (till nästa onsdag - vilken LYX!!), så det rör sig bara om två förskoledagar. Sedan kan hon få vara hemma (eller borta nånstans, om vi får nåt ryck) och kraxa i godan ro en hel vecka!

Endast ynka två arbetsdagar för mig den här veckan, alltså. Då ALLT ska hinnas, som vanligt. Hinner aldrig riktigt ikapp mellan VAB-perioderna just nu, känns det som... Men efter att jag tuggat i mig dessa två (förhoppningsvis) intensivdagar, då blir det tjohooo så skönt att vara ledig sedan! Och efter en ledigvecka startar jag med en tvådagarsvecka till, nämligen torsdag-fredag veckan därpå. Sweet! Gäller bara att öva på att la-la-la-la-BINGO-förtränga allt man borde och måste på jobbet medan man käkar påskgodis, pysslar hemma, solar näsan, tar promenader och busar med goungen heeela dagarna!

Den här dan bara poff försvann. Frida hade varit jätteduktig på simningen. Sedan stannade de lääänge på stora lekplatsen på hemvägen också, så den lilla blomman var både upprymd och smått nedkyld när de väl ramlade in här hemma sen. Jag har bara lallat på här hemma idag - men det har åtminstone blivit lite renare på många ställen, ordningssammare och omflyttat. Fridas grejor har fått en egen plats i bokhyllan i köket till exempel. Välbehövligt, eftersom vi har ett stort berg av drällande barnböcker, klistermärken, ritpapper och småprylar där jämt!

Nu ska smarta mamman gå och lägga sig, närmare 00.30. Fiffigt va, med en hostande knatting som säkert knycker några nattsömnstimmar?!

/Jenny

Sköna söndag?

Idag var det grått och regnigt på förmiddagskvisten, men nu lyser solen igen! Frida och pappan har cyklat iväg till minisimmet och får nog en härlig liten tripp. Meningen är att jag ska jobba under tiden, men jag har ingen lust. Ingen lust alls faktiskt. Jag HAR lust att komma ikapp inför min kommande tvådagars arbetsvecka såklart, men inte att SE TILL att jag kommer ikapp liksom. Haha, begrep nån det där?

Tror att jag ska dammsuga klart istället för att jobba nu. Pappan påbörjade det, medan jag sov middag ingosad med Frida. Det var gudomligt skönt,hon hade en sån där krypa-intill-och pilla-lite-på-en-arm-stund idag och det är så mysigt. Hon har hostat ganska mycket inatt mot morgonen, så det blev lite halvtaskigt med sömn. Hostan (och lite snuva) började smått igår och verkar bli mer. Typiskt, hon hade ju just slutat! Nu har vi ökat på medicinen till 4 ggr/dag igen idag så får vi se om det hjälper nåt. Kraxmoster!

Vi har haft lite sporadiska städryck här på förmiddagen. Ni vet sånt där som inte syns, om man inte vet hur det såg ut innan. Typ gnott med svinto i vasken, rensat lite i badrumshyllor och lådor, burit ned nåt plock i förrådet... Håller jag igång kanske jag hinner plocka i ordning i nåt mer hörn medan det är lugnt och ensamt här. Vore välbehövligt, för snart har vi (nästan, bara) kvalificerat oss för nåt sånt där städprogram! 

Bäst att sätta igång då. Känner mig lite morrig och less idag, så det är nog alldeles lämpligt att rassla runt lite här för att få utlopp för det!

/Jenny
 

Energikick

Jag har verkligen fått mycket energi idag - och det behövs. Förutom att gympa (både lekfull och svettig variant) har jag också promenerat långt och länge med vagnen (utan jacka - 15 grader varmt idag i skuggan) och träffat goda vänner i flera timmar! Härligt.

Efter att vi duschat och lunchat, tog Frida och jag oss ut. (Det var bra gjort, för efter sådant där hurtande och efterföljande varm dusch blir jag lätt väldigt mysbrallsbekväm...) Vi shoppade snabbt en försenad födelsedagspresent och fikabröd, och promenerade sedan söderut för att hälsa på familjen A. Ett spontanbesök tänkt att pågå i ett par timmar, men som blev både middag och kvällsbus...

Frida sover som en stock  i vagnen, med den härliga vårsolen mot kinden

Frida somnade gott i vagnen preciiis innan vi kom fram. Hon snarkade sedan där i nästan två timmar, så när hon väl vaknade var hela gänget på prommis igen på väg att handla mat! Tanken var att Fridelin och jag skulle gå vidare hem sen, men så gjorde vi ett lappkast (ni som inte kan norrländska får väl googla!) och beslutade att följa med tillbaka för middag istället!

Familjen A har dottern lilla I som är fyra månader äldre än Frida. Det var länge sedan de lekte ihop nu, det har varit sjukdomar växelvis hos dem och hos oss sedan årsskiftet i stort sett. (Och där emellan kommer alla de stunder då man helt enkelt inte kommer sig för, och de är också alldeles för många...) Nu hade de i alla fall så kul ihop som två bustjejer bara kan ha! Milde tid vilken eftermiddagskvist.

Frida spanar allvarsamt (på Isa som springer vilt omkring )

De småtokiga bruttorna härjade först runt ute. Iklädda galonisar sprang de iväg, smet, rände upp och ned för en slänt, knyckte prydnadsstenar och trampade i snörester och lerslask. Sen käkade vi hamburgare. Frida åt herrskapet näst intill ur huset på tomater, men även en hel del annat slank ned! Sen vidtog massor av lek med alla I:s roliga leksaker! Lyckliga provade de skor, mössor och halsband. Sedan sprand de busigt omkring och visade upp sina nya kreationer.

Sista och roligaste buset, var att hoppa i sängen. Där skuttade de runt som galna Duracellkaniner! De kastade sig, kramades, killades och kastade sig igen. Och tjöt konstant lyckligt i högan sky! De kröp ned under täcket, låg där som små prickar på varsin kudde och fnittrade. Så söta och charmiga så man kunde smälta omedelbums för mindre! (Och var är de charmiga bilderna, undrar ni kanske? Jo, i S:s kamera möjligen. Min fick slut på batteri vid alldeles fel tillfälle!)

Men denna vackra dam fångade jag i alla fall, med mobilkameran!

Vi kvällsprocedurade på plats och vandrade hemöver igen medan mörkret började lägga sig och Fridas nattningstid komma och gå. Hon hade dock fullt sjå att hålla koll på månen och stjärnorna och ingen tid för att somna då! Så vi hann hem och krama pappan godnatt innan hon till sist fick kasta in handduken.

En riktigt härlig dag. Tid, luft (massor), fysisk aktivitet, vänskapsprat och god mat (tack!). Och så rent och skärt tokhärligt lekbus mellan småkompisar. Måste göras om igen, förr snarare än senare!

Nu är jag så sömnig att jag skulle kunna trilla av stolen här, så det är snart dags att stänga korpgluggarna för idag!

/Jenny

Full rulle

Frida sov faktiskt länge i morse, snusade vidare till närmare åtta för första gången på flera veckor. Grymt skönt, särskilt för mamman eftersom jag korkat nog lade mig kl 01.30 ungefär! Men vi hann och orkade ändå iväg på familjeympa idag.


Frida var eld och låger över att få gå hela familjen tillsammans, att få springa och sjunga och att ha shortsen igen! Hon sprang, sjöng och sprudlade, den lilla sötnosen. Efteråt stannade jag kvar och körde ett medelpass även denna gång. Väldigt skönt och välbehövligt. Favorit i repris, helt enkelt.

Håller vi oss bara friska (hur troligt?!) så blir det här med stor sannolikhet en återkommande lördagsmorgonsaktivitet. Sämre vanor kan man ju skapa sig...

/Jenny

Energiknippe

Frida skulle ju fortsätta med sin astmamedicin två gånger om dagen i minst 10 dagar, eller så längre det behövdes. Hon skulle ha haft minst två helt hostfria dagar, innan vi avslutade behandlingsomgången. På lördag är det dag 10. Hemma har hon bara hostat ett enda krax som jag noterat de senaste dagarna. Det lutar därför åt medicinuppehåll inom kort!

Idag pejlade jag host-läget med förskolepersonalen. Lillstjärnans favvodagisfrökens kommentar var: "Jag har inte märkt att Frida hostat alls på flera dagar. Ändå har vi varit mycket ute, gått i skogen och sådär. Och hon... ja... hon håller sig INTE precis i stillhet, om man säger så!". Nej, hon gör ju inte det. Hon far runt som en skållad iller, närmare bestämt. Och pladdrar konstant. Så ork finns och luften verkar räcka. Tjohoo!

Det är fredag, hörrni. Så grymt skönt! (I alla fall om jag ignorerar allt jag inte alls hann göra på jobbet den här veckan. Efter två tidigare veckors högbildning på grund av VAB och konferens, finns det massor att bita i...). Frida är helt inställd på familjegympa imorgon, så om vi inte sover för länge (oh, I wish!) så blir det väl så. Hon ska ha shorts och sjunga sånger, det har hon full koll på, haha.


Den lilla sköningen har varit på ett sprudlande humör ikväll. Hon har domderat om att få nappen, tokbusat i sängen med både mig och pappan, kastat bollar, ringt farmorn och farfarn, klistrat klistermärken och smarrat i sig ett knippe vindruvor. Hon har lekt fantasilekar, förmanat nallen att sköta sig, sagt att vindruvorna var "underbaaaaja, mamma", klättrat runt med risk för liv och lem och tiggt åt sig en glass. Hon har hittat en klänning på tvättställningen som hon genast ville byta till (mycket sånt nu) och stört sig oerhört på att brallorna var för långa och hamnade under föterna (så kan man INTE ha det!). Hon har helt enkelt varit Frida fullt ut, liksom alltid. Våran tokhärliga busprick. Som vi älskar henne!

Ha en bra helg nu. Det ska jag försöka ha, i alla fall. Helst med både vila och nytta i en schysst mix...

/Jenny

Dagisanekdot

Igår vid hämtning hittade jag denna lilla historia dokumenterad på väggen:


/Jenny

Tååålamod

Förresten. Jag fick meddelande från sjukhuset idag, om att det kommit in en remiss till gastroskopi. Väntetiden är... trumvirvel... inom 182 dagar! ETTHUNDRAÅTTIOTVÅ. Milde tid. Fast vårdgarantin säger visst att jag måste erbjudas detta inom max 90 dagar, om jag kan tänka mig att "nyttja annan vårdgivare". Jag får väl ringa och säga att jag hellre skojsar till det och åker iväg på äventyr nånstans, för en upppiggande magundersökning.

/Jenny

Passionerat förtjust

Frida har just nu fått dille på passionsfrukt. Hon har dyra vanor den lilla finsmakaren, haha. Hon bara ääälskar passionsfrukt, tjatar ofta efter fler när hon slukat den första och gnäller och surar om det bara finns en enda. Idag efter dagis drog vi därför en kortis in på stan, för att köpa denna livsviktiga vara. Dessutom hade vi slut på "leverpappastej, levermammastej, leverFridastej" också, haha! Och så hämtade vi ut ännu ett Me&i-paket, denna gång med en träja till mig (!) och bara en sjalett och sockar till Frida.


Här smaskas det gula guldet med entusiasm!

För övrigt har vi nu kommit in i en härlig tid. Ljusare, varmare (14 grader i eftermiddags!), skönare - och SJUKT mycket lortigare dagisdagar! Frida såg ut som en levande lerpöl när jag skulle hämta henne idag. Då är det inte HELT lockande att behöva fånga Frida, för att hon smiter när man ska gå hem. Inte heller att knöla in henne i bilen. Bläää. Och detta var dessutom andra uppsättningen grusindräkt kladdklädsel idag, overallen hängde inne och var inte av denna världen alltså.

(Reminder to self: Det är ett hett tips att ha med en ren jacka, om tanken är att åka till en plats med andra männisor efter dagis...) Jag körde båda uppsättningarna i maskinen ikväll - till vilken nytta kan man undra, för troligen ser de prick likadana ut imorgon... Men man måste ju försöka. Annars ser hon liksom ut som nån sån där missskött och ovårdad rackarunge, känns det som. Fast samtidigt - en lerig unge är en lycklig unge. Då har hon eller han haft kul!

Det fanns dock en orsak till den extra stora "förödelsen" idag. Nån liten polare hade  slängt en spade blött sandslask mitt i fejjan på Frida. Hon hade även sand både i näsan och öronen, så vi sanerade med en välbehövlig dusch på kvällskvisten. Den lilla blommisen hade inte sovit nåt på dagis idag, så efter det somnade hon som ett utblåst ljus - poff!

Nu ska jag snart göra detsamma. Gonatt!
/Jenny

Vardagskväll as usual

Här rullar vardagen på i all stillhet. Det mest oväntade och rutinbrytande som hänt ikväll var väl att pappan hoppade över sin träning! Då förstår ni att det är rätt dött på omväxlings-fronten, haha! Pappan följde dock rutinerna för nattning av barn - han själv slocknade gott i knappa två timmar. Ja, och Frida hade sovit på dagis idag, så hon föll in i sin vanliga rutin hon med. Och jag följde onsdagsrutinen att kolla på Grey´s Anatomy. Eftersom pappan nattade hann jag med Roomservice också, med gaaalna Peter Siepen som inredare.

Frida och jag var och handlade mat efter dagis. Hon klämde tre tekakor, en festis och en massa vindruvor under shoppingens gång (man får välja sånt som inte går på viktpris, så kan allt korrigeras i kassan!). Detta smaskande räddade läget med väldigt sen middag, det gäller att vara flexibel... Hon var dock på lysande humör och babblade oavbrutet. Det är min brutta det! Go-unge.


En mathandlar-knatte fotad förra veckan - idag tunnare vantar, varmare ute!

Jag bar hem så många och tunga kassar (och handväska, dagisryggsäck och jobbväska) från garaget sedan, att jag näst intill trodde att nåt senfäste (eller blodåder) skulle smälla av.  Frida ville givetvis också bli buren, som alltid när jag har massor att kånka på. Detta förmedlade hon TYDLIGT. Lyckades dock få henne på andra tankar, genom att lova att hoppa i alla portarna på vägen hem idag. Vi passerar tre portar som hon älskar att ställa sig i och skutta ut från. Helst ska jag eller sambon också hoppa samtidigt, det är skojsigast! Idéer...

Nu ska jag gå och fika en nattmacka. Sen är det dags att skeppa över lillsnusaren i sin säng, puffa kudden, borsta bort skrufs ur sängen och dra det frasande täcket upp till nästippen!

/Jenny

Underbart (!)

Har tillbringat en stor del av förmiddagen på sjukhuset. Lämnade Frida på dagis och åkte sen dit direkt, men hade inte behövt jäkta det minsta visade det sig. Tänk att man alltid får vänta så länge! Blev äntligen kallad till uppföljning av cellförändringsoperationen jag gjorde i höstas. Äntligen i avseendet att det borde ha gjorts för nästan två månader sedan - för så himlarns mycket äntligen känns det inte för övrigt... Nu skulle nytt cellprov göras, samt undersökning med mikroskop för att se om allt såg normalt ut.

Tydligen hade de norpat så mycket som 1,5 cm av livmodertappen sist, så herrn som skulle undersöka den idag hade först svårt att HITTA den! Haha, det är ju liksom en förutsättning för att kunna kolla läget. Efter evigheters joxande och svidigt penslande var dock cellprovet taget, och allt såg fint ut så inga kompletterande prover behövde tas. Håller tummarna för att provsvaret (som kommer om några veckor) blir bra också!

Nu ska jag gå och luncha. Om jag tar mig ned för trappan, haha... Känns som om jag haft en blåslampa rätt upp i krysset!

/Jenny


RSS 2.0