Soffhäng och sänggäng

Jag är halvhängig och trött idag. Har ont i ena örat, halsen och framför allt i skallen. Och såhär fram mot kvällen även yttepytte smygfeber. Trist!
 
Jag hade planer på att åka på poweryoga medan pappan och sötungen var på barndansen, men nix. Jag fick skippa träningen och har istället mysbyxhängt mest hela dagen. Först sovmorgon, sen reprisen av So You Think You Can Dance, kort mellanspel som bestod av att avbryta tredje världskriget (i form av en femårings hysteriska ilskeutspel mot dagens lunch), därefter käk (tack sambon!) framför Barbiefilm med Frida följt av en stund med hela familjen i sängen och högläsning av barnböcker. Myyys!
 
Kvällen går i samma oerhört makliga tempo. Först en välbehövlig tupplur för mig, medan Frida lekte med Barbie och småsnackade intill och sambon kockade middag (tack igen!). Nu snart finalen av Superstars Celeb och sedan nattning av lillpingla, förhoppningsvis lite bokläsning eller möjligen minnesanteckningar från ett förskolerådsmöte om jag orkar. Eller bara en massa wordfeud precis som tidigare idag, haha!
 
Ingen risk för överansträngning idag som ni hör.
Jag har det bra, jag.
 
/Jenny

Kniiiip!

Frida, kompisen S och hennes lillasyster E hade visst krafter kvar efter simskolan idag. Gullisar!
 
 
/Jenny

Tempo tempo

Vilken dag!
 
Först ganska tidigt morgonmöte, så det var snabbhet som gällde i morse. Sen en dag med ett pärlband av möten (och lite strul) medan att-göra-högen växte sig allt högre.
 
Andaaas.
 
Sen swoosh iväg och hämta fröken fräken på förskolan, tillbaka för ett Bollywooddanspass (shake that stiff body!), hem, hade besök av svärmor, käkade god fisk som sambon kockat.
 
Andaaas.
 
Direkt över till nattning av lillpingla, som ledde till en snarkande mamma. Uppohoppa igen, dusch och vips så var klockan närmare elva. Till sist ett härligt avslut med att betala en hel bunt räkningar.
 
POFF. En dag passerad.
Nu soooova.
 
/Jenny

Busblomman

I give you - busblomman! I egen hög person, hehe. Här spexar hon innan Bollywoodpasset kör igång. Gounge!
 
 
/Jenny

Bravo till de morgontrötta

Det blev nästan en gladmorgon! Bara lite tjat. Inget argt utspel, varken från stor eller liten tjej. Obligatoriskt morgongos, trevligt snicksnack. Det mesta flöt på, och jag kom i tid (om än på pricken). Det är värt en liten guldmedalj!
 
Nu jobbjobbjobbjobb och sen blir det balett och bibblan, innan vi landar hemma för käk och sömn. Regnet öser ned idag, men vad gör det. Löven börjar bli röda och vackra!
 
/Jenny

Ups and downs

Dagens sämsta:
Mitt dåliga tålamod och eldiga humör i samband med stressig morgonlogistik. Idag var jag ändå uppe i tid och klar när jag skulle, men Frida var desto långsammare. När jag stått ut i över en och en halv timme med hennes sirapsartade icke-lyssnande morgonfix, tjatat hjärnan av mig men hållit mig lugn och vi till sist ÄNDÅ var på väg att bli försenade, tappade jag till sist tålamodet. Vips hivade jag ut hennes ytterkläder på trappan i 190 och morrade alldeles för mycket och argt. Aj då. Bad, bad mum. Ursäkt och förklaring och minst fem minuters kramkalas innan jag lämnade, hjälpte inte riktigt mot skavet i sinnet under dagen...
 
Dagens bästa:
Sambon slutade oväntat tidigare och hann ta undan tvättberget from hell ur torkrummet, hämta Frida och styra upp käk. Jag hann jobba lite mer klart, och i stilla ro (utan femåringssällskap) gå på roligt Bollywooddansträningspass. Sen blev det ett bad med Frida, innan hon somnade inslingrad i min famn. Goooos!
 
Ny dag väntar. Jag mantrar "det ska bli en gladmorgon, det ska bli en gladmorgon". Fast... Gladmorgon? Really? Jag nöjer mig med en icke-tjafs-morgon, faktiskt.
 
/Jenny

Ögonblicksbilder

Jag har börjat använda Instagram. Det är en slags bildblogg, kan man säga. Enkla, snabba foton mitt i vardagen liksom, och några korta ord om man vill.
 
Det återstår att se om jag kommer att vara aktiv, och om jag lägga ut samma saker på båda ställena eller inte. Jag har i alla fall sett att det finns en snabbknapp för att infoga instagram-foton på blogg.se, så den kommer jag nog att ha nytta av.
 
Här är några bilder från idag:
 
Idag är det en riktigt vacker, strålande höstdag! Lämplig humörshöjare för en måndag.

 
Den här fina pennan har kollegan I köpt till Frida. Supersnällt, den kommer hon att gilla!
 
Innergården på jobbet med fina lilla höstträdet.
 
Frida hade pysslat ett akvarium idag.
 
Kanske kan jag skärpa till mig och få ut lite fler foton igen nu? Jag har ju blivit urdålig på det, hela det senaste året har det varit eländigt tunt med foton här. Trist, eftersom jag egentligen gillar det! Men det har handlat om för lite tid, mest.
 
Ha en fin måndagskväll. Nu lättar jag för att hämta lillpinglan!
 
/Jenny

Danstrans

Tjipp tjopp så var det helg igen. Jag slirar lite på marginalerna just nu och hinner inte riktigt med, men äntligen börjar terminsstartshysterin att lägga sig något och det blir tid att andas igen. Den här veckan har liksom gått i dansens tecken; bollywood, balettt, barndans.
 
Frida och jag har varit på bollywood-dans i veckan. Det är ett träningspass som ges på mitt jobb i höst, med en liten skir indiska som ledde det hela. Det var skojigt! Men svårt. I alla fall svårt att få det att kännas ens i närheten av graciöst. Men vi får kämpa på kanske det bättrar till sig. Både mina svägerskor och Fridas kusin har tränat bollywood-dans flera år, så jag har sett några uppvisningar m.m. och konstaterar att det verkligen är smittsamt härlig gladdans. Till skillnad från Fridas onsdagsbalett, som börjar bli lite roligare tror jag men fortfarande är lite väl strikt för Fridas smak.
 
Idag har Frida och jag varit ned på stan. Först på hennes barndans, sedan drog vi en repa för lite ärenden på stan. Myslunch med sushi blev det, och en grön och fin Polarn o Pyret-vinteroverall med tillhörande svarta handskar. HIMMEL så skönt att ha vinterklädesköpandet avklarat, jag blev alldeles stressad här när det var frostmornar och annonser i tidningen om overaller hit och täckjackor dit hela veckan. Jag kände dock inte för att söka och välja idag, men en rabattkupong + en värdecheck på Polarn avgjorde saken. Vi har varit så nöjda med dem tidigare så varför inte slå till på samma märke när det funkar finemang?! De är dyra, visst, men funkar toppen. Nu är det väl bara skor som måste kollas upp - har vi nåt ärvt eller ska det köpas nytt?
 
Sambon har pluggat nästan hela dagen lång, först på bibblan och sedan hemma - han har en uppgift som ska in snart. Han och Frida åkte dock ut på landet med farfarn en sväng, för att stänga av vattnet inför vintern. Då hann jag prata lite i telefon och namnmärka en massa lånade barnkläder - men sen blev jag jättekattallergisk, vilket jag först inte förstod. Men kläderna hör till en kattfamilj så det var ju inte underligt egentligen. Tvätta tvätta tvätta.
 
 
Nostalgiläsk ikväll - så här mixade man själv förr ibland om inte annat!
 
Ikväll har vi myst med snacks och Superstars Celeb på TV, innan det var dags att natta lilla buspinglan. Jag är så tacksam för goda dagar. Idag har det regnat hela dagen, men jag gillar ändå hösten. Går med hjärtat fullt av kärlek!
 
/Jenny
 

I love you, hösten

Hösten är nog min bästa årstid, faktiskt. Hög, sval, klar luft. Färgstarkt och vackert så man tappar andan ibland. Det är färre "ut-och njuuut-av-den-fina-dagen"-krav på hösten, det tilltalar mig.
 
Och nu är den här.
 
Igår var det frost på morgonkvisten och kyligt så att det märktes. Då hade jag (fröken varm och trekvartsbralla-och-sandaler -in-i-det-sista) plötsligt alla detaljer på plats nämligen; Långbrallor. Strumpor. Hela skor. Kofta. Sjal. OCH jacka! Allt samtidigt. Så ja, nog är det höst nu.
 
(Jag möter i och för sig dem som har vinterskor, mössa, vantar och liknande, och inser att jag fortfarande räknas som "tunt klädd" om man jämför. Men ändå.)
 
Bring it on, vackra höst!
 
(Jag råkade spontanshoppa en funktionsjacka/kappa i veckan - överaskande bra! - så jag är redo för ruskväder såväl som solglitterdiamantdagar.)
 
/Jenny

De gifter sig ju i alla Barbiefilmer

Idag svepte vi till bibblan efter förskolan och hämtade upp en Barbiefilm som jag reserverat åt Frida. Hon är GALEN i Barbiefilmer just nu och vi har rasslat igenom de flesta med hjälp av bibblan vid det här laget. Frida hann se hela den här nya ikväll, oh the joy. När hon skulle somna sedan, småpratade vi lite om filmen:
 
- Var filmen bra, Frida?
- Jaaa.
- Var den spännande?
- Jaaa.
- Var den läskig?
- Jaaa, lite.
- Var den romantisk?
- Jaaa, de gifte sig ju! Det gör de i ALLA Barbiefilmer.
- Ja, det gör de oftast va?
- Ja! Alltså... Man kan ju undra om inte prinsessor kan vara sambos, eller?!
- Haha, jaså? Ja, det är de sällan, det har du rätt i.
- Ja, är det kungligt att gifta sig, eller?!
 
Skarpt analyserat, lilla fiffighetsmadam.
 
Här vidtog sedan nån slags förklaring om att förr i världen ansågs det inte okej att bara bo ihop utan att vara gifta. Med fröken frågvis så är det dock omöjligt att stanna där, utan jag fann mig plötsligt intrasslad i nåt snack om kvinnors värde, begränsade frihet och möjligheter genom historien och jag-vet-inte-vad. My god. Sedan övergick vi tack och lov till den lite luftigare diskussionen om hur kungar och prinsar egentligen ser ut och om de jobbar eller inte. Och Frida deklarerade att hon inte skulle tycka att Barbie var snygg om hon hade skägg (!). Eh... Nähä du.
 
Jag älskar sådana här samtal. Jag sparar dem i mitt hjärta, verkligen.
 
(Som igår, när hon plötsligt ville sluta läsa boken om månen, för att det stod att månen saktar ned jordens fart och hon blev rädd att jorden plötsligt skulle stanna och vi skulle ramla av jorden vilken dag som helst. Då gnydde hon och bad mig hjälpa henne "byta ut tankarna i huvudet" så hon skulle slippa mardrömmar. Söto.)
 
/Jenny

Bra prioritering

Idag följde Frida med en förskolekompis hem. Jag passade på att INTE jobba för en gångs skull, utan stack och tränade istället. Bra där. Jag körde ett pass "EFIT". Det beskrivs som "Effektiv styrke- och konditionsträning för dig som vill köra igenom kroppen rejält på kort tid". Oh yes, det kan man säga. Jag har nu bland annat två stockar till armar och känner mig rätt mör överlag. Jösses, det kommer att bli tungjobbat vid tangentbordet imorgon.
 
Ikväll har jag pratat läääänge med en vän i telefonen. Sådant gillar jag men det blir för sällan av nu för tiden. Alltid är det nåt jobb, nån barnnattning, nåt TV-program eller hemmasysslor som kommer ivägen. Men inte idag. Lyxigt!
 
/Jenny
 
 

Ge-bort-en-bok-dagen

Vi hade en mysig kväll igår, jag och Frida. Vi stannade kvar på Fjärran Höjdet-badet efter hennes simskola och plaskade runt där nästan tills de stängde. Pappan passade på att få lite tyst pluggtid i lugn och ro, sen blev det käk och soffmys framför Fridas nya favvoprogram Fångarna på fortet.

Pappan och Frida är på dansen nu. Själv är jag morgontufsig men redo för en liten utplacera-böcker-cykelrunda. Har hittat sex pocketböcker att ge bort, tre av dem är faktiskt olästa till och med ni vet; "Oj, jag glömde visst avbeställa denna månadsleveransen!" Jag tror jag lägger dem i några busskurer, på högskolan och kanske på nåt träningsställe. 

 


Sol och syre kanske jagar bort huvudvärken som jag vaknade med? Jag somnade kl 21.30 med Frida igår (!) så jag har redan provat med 10,5 timmars sömn (nästan dubbel normaldos för mig) och frukost.

Ha en fin helg därute!

/Jenny


En födelsedag, en magkatarr, en chutney

Igår fyllde sambon år, hurra för honom! Vi firade med frukostbricka med ros, ljus och flagga (dukad kvällen innan av hans oefterhärmligt morgontrötta sambo), lite paket och firarpost, en del telefonsamtal, god citronmoussetårta från Almondy och besök av hans föräldrar. 
 
Dagen innan skulle jag försöka plocka undan lite här i kaoshemmet. Men nej, det blev inget av. Jag däckades istället i magkatarr, låg som en grå skugga i soffan och ynkade mig. Som tur var slapp jag må likadant på födelsedagen, så då gjorde jag en raketsnabb virvelvindsartad plicketiplock-runda efter att jag och Frida ramlat in hemma efter hennes balett. (Jag stressade iväg en snabbsnabb sväng på stan medan hon var på baletten också, symptomatiskt nog för att köpa medicin mot ond stressmage, hehe.)
 
Jag borde ha mer folk på besök, egentligen. För ett par veckor sedan när det var stök och bök i hela hemmet, ställde sig sambon och blickade ut över vardagsrummet och sa:
- Vi kanske skulle ta och bjuda hem nån hit snart?!
 Underförstått: Vi borde plocka undan här. Haha! Och han har så rätt. Det funkar varje gång, trots att jag egentligen inte bryr mig om ifall det är stökigt när folk kommer hit. Men det är liksom då som jag får energi att dra en repa med allt crap som samlas överallt. Bäst att passa på!
 
Idag är det lite kraxigt här. Frida hostar en del, jag har snuva. Och ont i käken! Jag har en lurig visdomstand som ligger och trängs på väg fram i underkäken, där får jag inflammation ibland. Nu var det länge sedan, men plötsligt var det dags igen. Jag känner mig som pigan Lina i Emil i det där avsnittet när hon har tandvärk. Det känns som om hela käken är svullen, klart oskönt. Men jag har joxat dit lite antibakteriell gel och hoppas det ger med sig snabbt.
 
Jag åkte och handlade tidigare ikväll. Jag stack iväg för att jag behövde ägg till maten, men tog lappen med när jag ändå åkte. På den stod typ fem saker - jag kom hem med tre proppfulla kassar. Jaha. Så kan man ju också göra. (Det känns som om klyschan "Man ska aldrig handla när man är hungrig" sitter rätt bra här, hehe.)
 
Ikväll har husliga sambon kokat köttgryta (fröken ajajaj käkinflammation körde dock ett parallellspår och fixade lite mer lätttuggat käk till sig...) OCH styrt ihop en plommonchutney. Han är fantastiskt på det där med att komma sig för, att aldrig göra nåt till ett stort projekt. Just do it. Guldstjärna!
 
Imorgon är det fredag, det känns ljuvligt. Kroppen ledighetslängtar.
 
/Jenny

Ny vecka igen dårå

Tiden springer iväg! Tre dagar utan ett livstecken här, och jag hann knappt märka det. Istället här jag jobbat en massa, haft myslördag med Frida och en kompis till henne där det ingick sushilunch och lördagsgodisshopping, staplat en massa ved i Ockelbo medan jag småpratade med fina vänner, och petat i mig alvedon mot huvudvärk medan jag väntat på att en lurande förkylning ska bryta ut (men det har den inte gjort).
 
Och så har jag njutit av hällakakor med getmese. Jag köpte ett par burkar på Bondens marknad härom helgen, och de tar slut alldeles för fort! Jag tycker det är så galet gott. Dessutom får det mig att tänka på min mormor.
 
Det var hos mormor jag åt getmese, när jag var liten. Hon rörde ut den med grädde, för då blev den lite extra mild, ljusbrun, mjuk, krämig och räckte längre. Och när jag minns mackorna, minns jag köket. Doften. Tapeten med 50-talsmönster. Kökssoffan där morfar alltid satt, drack sitt kaffe på fat och stoppade sin pipa. Jag minns den breda marmor-fönsterbrädan där taxen Tobbe låg på en filt och slickade på köksfönsterrutan, hade koll på alla som kom och gick och gnydde efter passerande löptikar. Skafferiet, som var djupt och svalt och innehöll en massa ovanligheter som vi inte hade hemma. Jag minns skrymslet under köksbänken där hundskålarna stod, i vilka mormor lade ned hårdbrödmackor delade i lagom stora mumsbitar med smöret nedåt - för så skulle det vara.
 
Oj. Allt detta på grund av en getmesemacka!
Sa jag att jag lätt associerar saker med folk och platser?
 
/Jenny

Core - score!

Heja mig! Jag har precis landat med min svettiga lekamen vid köksbordet, efter ett core-pass plus lite crosstrainer. Fast jag är lite småhängig (utan att egentligen vara sjuk, det bryter ju aldrig ut nåt), fast jag har gräslig huvudvärk, fast jag har mycket att göra. Bra där! 
 
Strax ska jag natta gojänta, duscha, jobba lite och se TV all night long. Typ. Jag ligger nämligen typ fyra avsnitt efter med Robinson, och det är visst final ikväll. Hoppla. Om det ska bli det minsta spännande får jag nog hålla mig undan från facebook ikväll, tror jag, och köra lalalala-BINGO medan jag rullar TV4 play oavbrutet, haha!
 
Nu käk. Imorgon är det freeeedag!
 
/Jenny

Tänkte inte på det...

Pappan och Frida småpratar vid nattningen:
 
- Frida, du får fråga mig om VAD du vill, om rymden eller vad som helst.
- Mäh. Du kan väl inget om rymden!
 
Jojo. Det är hårt att vara förälder när man har en fiffig svar-på-tal-unge, haha.
 
/Jenny

Kontorskonst

Igår fick jag två nya tillskott på kontorsväggens konstutställning. Tack Frida!

 

 


/Jenny


Uppskattning värmer

Igår låg det här fina lilla hjärtat på mitt skrivbord, när jag kom till jobbet. Snacka om gladstart på dagen!


Tack detsamma, kollegan I.

/Jenny


Ring ring

Frida har pysslat en mobiltelefon idag. Inte så regntålig bara, men det är ju inte telefonerna numera. Haha! Vad de vita småbitarna är? Batterier till telefonen. Det går åt många, tydligen...

 


Hon har även ordnat en egen iPad, minsann. På skärmen är det bilder "så att jag kan se alla mina vänner, mamma!". Jag är visst med längst ned till vänster, och hon själv är den svarta med gula ögon! Och ja, det är bäst att ha styrt upp lite batterier även till iPaden såklart. Man får ladda så ofta annars.

 


 /Jenny


Lyckat häng med kompisgäng

Nu är vi precis hemkomna från landet. Det står prylar överallt och jag packar upp frenetiskt medan jag är igång, för jag vet att det som inte kommer upp direkt brukar bli stående ett tag...
 
Vi har fått låna svärföräldrarnas fritidshus (tusen, tusen tack!) för att fira vänner som gifte sig i somras. Vår present blev att umgås (och lite diverse attiraljer som hörde till detta). Vi brötade in oss och tre kompisfamiljer och en massa käk och en massagebänk. Vi välkomnade dem vi skulle fira med ett rum uppstassat som värsta hotellrummet med bl.a. fina lakan (att ta hem), snacks, bubbel och små necessärer med diverse smått och gott. Vi har haft det så mysigt! Mycket prat och skratt och mat och tid. Mycket bestyr också, men det hör ju liksom till.
 
Nä, om man skulle gå och duscha bort sanden mellan tårna? Jag har badat i havet idag - gissningsvis årets sista dopp. Jag var så svettig innan (städa, plocka, bära) att det var underbart skönt att hoppa i trots att det var rejält kallt! Jag låg faktiskt och skvalpade i flera minuter innan jag gick upp igen. Njutbart!
 
Och hörrni. Vi tar och ritar ett STORT kors i taket för att vi kunde samlas åtta vuxna och sex barn på en sedan länge förutbestämd dag - UTAN att nån blev sjuk och inte kunde vara med. Det höll!
 
/Jenny

Lite Alvedon på det här så

Idag ska vi åka iväg och fira ett brudpar. Flera familjer, många barn. Mycket ljud, skulle man kunna gissa. 
 
Jag vaknar med huvudvärken from hell. Om jag brukade ha migrän (fast det brukar jag tack och lov inte), skulle jag kalla det för det. Sambon lyssnar på radio och plockar ur diskmaskinen så att tallrikarna skallrar, Frida sjunger hittepåsånger och leker med saker som låter - vanligt lördagspyssel. Det känns som om min hjärna blir mos och är på väg att rinna ut genom öronen. Jag är nästan tacksam för det regngråa utomhusljuset, för solskärpa hade varit klart obekvämt.
 
Jag pysslar med frukost och beklagar mig:
- Usch vad det här var jobbigt! Jag hoppas det går bort, annars blir det inte kul.
- Kom hit mamma, sätt dig ned och NJUUUT av maten istället! Då tänker man inte så mycket på att man har ont förstår du!
 
 Söta, kloka lilla unge med bästa inställningen. Jag imponeras ständigt.
 
(Alvedonet jag proppade i mig har för övrigt börjat verka nu. Det blir en bra dag!)
 
/Jenny


RSS 2.0