Valborgsfirande

Jag kom hem rätt slut som artist efter jobb och dagishämtning. Totalt genomsvettig efter att ha kånkat upp handväska (modell bowlingsklotstung), dagisryggsäck, datorväska och jobbkasse. PLUS djupt sovande tvååring. Och sushi. Puh! Skalade av Frida ytterkläderna och skeppade över henne i spjälisen. Njöt min sushi framför TV:n i stilla ro, skönt att få en sådan paus på dagid! Satt sedan och hängde med huvudet så pass att jag gick och lade mig jag också. Frida sov tre timmar och jag fick nog ihop en och en halv timme mellan telefonsamtal och annat. Guld!

Pappan kom hem och väckte mig och Frida, och vi jagade iväg ut för att hinna höra vårsånger på torget. Landshövdingen talade,herrar trallade, blanka instrument spelade och majblomma inköptes. Frida fick burkkäk i solen till middag och utforskade sedan fontänen.

Frida och jag checkar om vårsångerna låter okej. Det gör de!

Som tur var trillade ungen inte i fontänen, trots nyfikenheten!

Därefter gick vi till Stadium för att köpa en egen ryggsäck till Frida. Barnen ska snart få börja ha med egen ryggsäck med liten matsäck på förskolans (redan existerande) skogsutflykter. Vi hittade en jättebra liten säck med vettiga fack, bröstrem, sittunderlägg och tillhörande matlåda. Frida valde och fick "pojkversionen" i svart och grönt, istället för "tjejversionen" i rött och orange. Schysst tycker jag!

Frida störtgillade sin nya ryggsäck och ville genast ha den på sig...

Vi kom sedan fram till att (läs: jag övertalade sambon att) vi inte orkade laga mat. Istället gick vi till Church Street och käkade. Jag körde alltid goda standarden "Breast of chicken" och pappan en Club Sandwich. Man får massor av mat och blir mätt som en säl - tjockast på mitten! Frida som ju redan ätit, fick bröd (som hon knappt åt nåt av), smakade potatis av oss och knyckte dip. Men mest av allt mulade hon in en hel liten smördosa (blääää), massor av is (en ny kul favoritgrej!) och en ansenlig mängd geléhallon (som restaurangen bjussar på vid ingången).

Efter maten tittade vi bara in hemma för att bylta på oss mera kläder och lägligt nog byta en bajsblöja (plus borsta tänderna på F och ta med en kvällsmatsbanan), innan vi knatade mot brasa nummer ett. Ganska nära oss och barnvänlig tid för tändning, kl 19. Tyvärr var vi sena så vid det laget hade den reducerats till en liten fjuttig hög med glödande pinnar, typ. Bah! Sånt räknas inte, så vi tog en låååångprommis och kollade på den REJÄLA, jättefina, stämningsfulla brasan vid högskolan. Det var det värt! Härlig stämning, bra tal och massor av sång. Mysigt.

Magnifik brasa. Frida på pappans axlar med öronkåpor - tryggt vid fyrverkerismatter.

Vi var tillbaka hemma ungefär kl 22.20 med en fortfarande vaken Frida, som inte gillar fyrverkerier (smällandet) alls så värst mycket. Öronkåporna gjorde alltså sin nytta även nu, liksom första vändan på valborg 2007 när hon var bara en liten räka med världens största kåpor på lillskallen... Frida somnade i ett huj så fort vi fick henne i säng här hemma - och pappan med. Så här sitter jag ensam och ugglar, som så ofta! Nu ska jag dock joina dem.

Ha en bra helg, alla!
/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Hej!

Vad härligt det låter med ert valborgsfirande. På vår sida av landet är inte firandet lika stort, vi har en liten brasa och kör i vår lilla stad men vi kommer oss aldrig dit. Det är liksom inget vi vänner och familj samlas kring.



I vår egen lilla familj har vi idag försökt skapa en egen valborgstradition - nämligen besök på Liseberg! Vi var där i fjol och det tyckte E om - åkte Farfars bilar, Kaninbåtarna och Ponnykarusellen. I år åkte hon MÅÅÅÅNGA fler gånger och ville aldrig rikigt sluta... Vi räknade ut på åkkupongernas åtgång att det blev Kaninbåtarna två gånger och Farfars bilar elva gånger!!! Ponnykarusellen är gratis men vi gissar på fem-sex. Härligt! :) Dessutom inköptes souvenirballong (hutlöst dyr och tog upp halva baksätet i bilen - men fin!) och små figurer till E's växande samling.



Göteborg visade upp ett strålande väder - 25 grader och ljumma vindar! Alldeles, alldeles underbart... Inte mycket folk och långa köer heller.



Nu väntar shopping imorgon inför 40-års fest på lördag och kanske, kanske lite städ och tvätt om inte vädret blir för fint. E's garderob behöver uppdateras inför ny säsong och ny storlek. Känns nästan som att vi gick från vinter till sommar direkt...



Vad väntar er i helgen?

Hälsningar Marielle (som mitt i natten sitter och svär över att jag inte kan bifoga collage gjorda i Picasa i ett mejl..)

2009-05-01 @ 01:30:24

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0