Älgarna demonstrerar...

...hur snälla de kan vara om de är näst intill tama! Vi blev bjudna av morfarn och M till Moose Garden på lördagen, både jag&Frida, M&E och F&E. Mycket trevligt!

Frida är helt klart en tuff liten brud. Gruppen vi guidades med bestod väl av sisådär 20-25 pers. Under promenaden till hägnen, stack hon rätt snart iväg först i ledet och lämnade oss rätt bortkollrade längre bak. Helst obekymrad över var vi var! När ägaren öppnade grinden till älgkalvarna och gick in, såg vi plötsligt en lockig guldkalufs yra kring benen på honom. Inga tveksamheter där inte, först på plan! Frida fick dock vackart stå ut med att bli utföst en stund tills alla blev insläppta (och mamman kunde hänga på).


Frida matar älgkalv. I förhållande till henne är även de rätt stora...

Därefter gick vi till de stora älgarna. De är verkligen imponerande djur! Respektingivande. Helt märkligt att de tolererar att en massa folk går in till dem sådär, alldeles ikring dem. I och för sig blev vi varnade att de inte gör som hästar och går runt folk som står i vägen, så vi uppmanades att hålla koll på fötterna. Vi knallade också upp genom hägnet för att få träffa på de djur som smart nog höll sig i skuggan i värmen. Vi fick helt klart "närkontakt", även om jag såg till att hålla Frida borta från att springa själv nära dem.


Frida och E kollar in fru Älg - eller är det hon som kollar in dem?!


En nyfiken eller sällskapssjuk älgko följde efter oss upp genom hägnet.


Här är vi på tillbakaväg, Frida spatserande sist i raden av folk.


Efteråt smaskade vi glass och dricka, välbehövligt efter all hetta.

Det var en riktigt trevlig utflykt! Rekommenderas om ni är i Östersundstrakten och vill ha nåt att göra. Jag tror inträdet gick på en hundring per vuxen - vi hade ju turen att bli bortskämda och bjudna den här gången!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0