Umgängesexpressen, tut tuuut

Nu har vi hunnit med ett par dagar i mina gamla hemtrakter. Alltid lite hektiskt (sociala schemat blir jämt tätt planerat!) och alltid nostalgiskt. Lite ont i hjärtat får jag, när jag för varje gång ser hur så mycket försvinner, står tomt, slits, läggs ned och rivs. Trist! Men mycket är också sig likt.


Allra högst upp i det gröna huset till höger i bild bodde jag förr. En urmysig lägenhet!


Och så ICA då, där jag jobbade i sju år, plus helger och lov i två år innan dess.
(Och i huset man ser bredvid bor ju faktiskt morfarn numera! Centralt värre.)


Måndagen spenderade vi hos min faster A, alltså gudmormorn till Frida. Det är så trevligt att se dem ihop, att få tid tillsammans! Tyvärr blir det ju sååå sällan. Vi drog en repa till Dollar Store och fyndade lite småsaker, käkade glass och mös. Frida var i glasshimlen... Tre Piggelin för en tia + en varm bil = de fick åka ned i magen alla tre på raken! Vi fick nämligen åka en sväng förbi bilreparatören och byta ett framljus som pajjade (där jag passade på att smacka huvudet rätt in i en markis, vilket gav en öm-öm-öm panna idag).

Vi hann dessutom bli bjudna på både lunch och middag hos faster A - och nyplockade trädgårdshallon till efterrätt! Mmmmm. Frida spanade titt som tätt på den blyga katten och vi hann prata ikapp en del. Härligt alltsammans! (Under dagen gick många tankar till sambon som var tvungen att jobba på hemmaplan istället för att mysa med oss häruppe, synd!)


Frida lekte supernöjd i soliga lekparken utanför faster. Jag svettades...


Hjälpa till - det roligaste som finns när man är 2,5 år. Diska till exempel, uuunderbart.


Gudmormorn läser pixi-böcker som vi fyndat på Dollar - 3 st för 10 kr.

Idag har vi hunnit hälsa en snabbis på mina gamla arbetskompisar på ICA. Där fanns även "lillchefens" son som typ nyss var 3-4 år och nu visst är 16 bast. Vad hände?! Och samma chefs systerdotter som nu också var gymnasiegammal, trots att jag helt tydligt ser henne framför mig som max fem. Hjäääälp! Tiden beter sig så märkligt ibland, liksom annorlunda inuti huvudet motför ute i verkligheten.

Nästa anhalt var min gamla klasskompis F och hans familj. Där kapades och eldades det syrenhäck, bland annat. Frida blev genast omhändertagen av sexåriga dottern M och flyttade in i hennes lekstuga! Vi klämde in lite prat mitt i allt husägarjobb också, innan jag och Frida avvek för att käka middag och ge dem arbetsro.


Frida kikar ut från M:s lekstuga, där tjejerna lekte så nöjt. Länge.

Efter besöket i Kyrkdal åkte vi till Nyland och typ inhalerade en pizza. Lika bra att det besöket gick snabbt, för hejja vilken underlig familj som hade stället. Kan ta som exempel att deras dotter kom och nallde pizzakanterna från min tallrik, och mamman tog med Frida att kissa på toan! Annorlunda, kan man säga. Märkligt.

Nästa punkt på dagordningen var lekplatsmys! På plats var Ullis med dotter, hennes storsyster A ( = min gymnasieklassis och vän) med båda sin döttrar plus en kompis till A med dotter (som jag inte känner). Ullis hade med sig go-fika i form av te, festis, finfina hembakta bullar och Bragokakor. TACK för fixet och vad kul det var att ses! Ungarna härjade på som smågalningar, full rulle. Ingen risk att man ska hinna bli rastlös precis.


Ullis dukar upp godsakerna! Mmmm, vilket lyx.


Vätskekontroll för Frida filur. Gott-gotti-gott-gott!


Frida och Nilia kikar fram. Söta busungar!!

Efter lekparken rullade vi faktiskt till ett ställe till! Puh. Morfarn mötte upp och vi åkte till hans "svärföräldrar" ute i stugan en snabb kvällssväng. Kul att se var pappa brukar husera numera. Vi blev bjudna på så gott fika så - och hann som bonus precis se allsångs-finalen! Goa busvovven Freddy höll Frida allert, pussade henne på tårna och var nyfiken på vad det var för en typ som kommit hem till honom!

Frida är faktiskt makalöst lätt att ha med sig sådana här gånger. Hon finner sig nästan genast med alla nya människor, gnäller inte alls (utom möjligen när man ska åka därifrån). Hon är frimodig och förnöjd och tycker det är riktigt, riktigt kul. Annars skulle jag aldrig klämma in såhär många möten på en dag, såklart! Men hon gillar det verkligen. Hon både säger det (i morse: "Mamma, vilka ska vi hälsa på idag? Vi ska väl hälsa på nån, snälla?") och det syns. Hon traskar iväg med folk hon mötte för fem minuter sedan, nemas problemas.

Nu har jag sedan länge haft en liten och en större snarkare här intill medan jag knappat på datorn. Frida toksomnade enligt plan i bilen hem, morfarn hängde lite framför TV:n men gav upp till sist. NU är det min tur. I med mirakelhjälpmedlet öronpropparna och ned på kudden bara! Klockan är mycket, så jag håller tummarna för att Frida sover länge imorrn eftersom hon somnade sent ikväll! Hon brukar ju kunna göra det, guldungen. Jag kan inte klaga det minsta på sovmornarna under den här sommaren, tycker jag!

(Eeeeehh... vänta nu, hade inte jag nån plan på att vänja Frida tillbaka till vettig dygnsrytm nu, inför vardagen nästa vecka? Behövs nog för egen del också, för den delen... Haha, det går ju fint. NOT. Tror ni vi kan komma till jobb och dagis strax efter lunch?!)

Imorgon väntar en social punkt till - kanske tur att två-tre vänner var på semesterrresor, annars hade det aldrig gått ihop det här, haha. Därefter resa till M i Östersund med morfarn. Off till offline-världen!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0