På galej

Nu gör jag ett sista ryck innan sängmagnetismen vinner. Ikväll är jag trött, ovanligt seeeg. Helt berättigat när det närmar sig midnatt, i och för sig. Jag har hört att nomalt folk har knallat till sängs då! Kanske heller inte så konstigt efter två dagar med festligheter! Det tar på krafterna, för en avlegad hemma-räka som mig. Men trevligt var det. Och såklart lyxigt att få vara bara vi, inte föräldrar. TVÅ kvällar i rad.

Harrysinvigningen var trevlig, men inte rajrajjig för vår del. Mest kul att få krama om vår kompis som är restaurangchef, kika runt på hur det ser ut, träffa folk och snicksnacka lite. Sedan valsade vi hem rätt tidigt och avlöste farmorn och farfarn (tack!) så att de kunde få åka hem till sitt.

Igår var det dags igen. Frida var avlämnad för övernattning hos farmorn och farfarn (tack än en gång!), medan vi skulle partaja. Denna fina men kyliga augstikväll var vi på kräftskiva hos vänner till sambon, sådana som jag aldrig träffat. Jag kände faktiskt inte en kotte av de 12 personer som var med, men det var kul ändå. Jag är ju inte direkt känd som den mest svårsocialiserade typen direkt! Det var god mat, trevligt sällskap och många skratt. Faktiskt slank det ned en del alkohol också, vilket numera är ytterst ovanligt för min del!


Efter lite mingel, fördrink och snackstugg, var det femkamp. Milde tid, jag som är så dålig på så mycket sådant där... Särskilt "kroppsliga" grenar. Noll bollsinne och en klart störd grip- och släppreflex som inverkar galet negativt vid t.ex. kubbspel. Och sådant med folk jag inte känner alls. Jag hann bli lite nervös, men det gick bättre än väntat. Inte BRA alls - jag och min stackars följeslagare Markus förlorade faktiskt till sist! - men ändå. Det blev i alla fall inte så dåligt att jag dog av pinsamhet.


"Det viktigaste i livet är inte att segra, utan att kämpa väl." Tur för mig det!


Dessa grenar tog vi oss igenom, vissa med mer grace än andra:

- Frågesport med tema kräftor och sprit (suck...).
- Golf (jamen hejsan svejsan, fröken bollinkompetent...).
- Pilkastning (jag fick i alla fall fast alla pilarna på poänggivande platser!).
- Spikning (inte sämst, inte bäst,men medioker duger fint!).
- Singstar-sång i par (första gången ever - koll på hur det funkade hade inte skadat!)

När maten var slut, den gudomliga efterrätten uppäten, godisskålen framtagen och åtminstone mitt glas fyllt med vatten istället för alkoläsk, så fortsatte singstar-skivorna att gå varma. Väldigt roligt, men iiiiinte bara fiffigt för min del. Jag har nu rethostan från hällsprätta! Lite grundläggande småkrax fanns redan innan, men efter kryddning med rejäl kattallergi och sånghysteri är jag öm som en skrutt i luftvägarna. Har laddat med halstabletter till morgon, nu väntar nämligen en vecka med support HELA veckan, live eller i telefon. Jamen hejsan hoppsan. Jag får vara glad om rösten håller... Vi rasslade hem kring ett-tiden och stöp i säng.


Stämningen var på topp! Attiraljerna fanns; lampor, hattar och annat fint.


Som söndagsbonus fick vi besök av en gymnasieklasskompis med man, som numera bor i Sundsvall. De var på ett möte i Gävle och stannade till på lunch hos oss. Efter den här helgens ståhej, var egen matlagning inte ens ett alternativ (tid? ork? nix pix!). Vi shoppade loss på sushiplejset runt hörnet, bar hem och mumsade friskt. Trevligt! När de rullade vidare (på MC!), åkte pappan till landet och Frida och jag på hennes simning. Idag simmade hon en bra bit helt själv med en "flytkorv" under bröstkorgen!

Den här helgen var intensiv, och det lär veckan bli också. Det är 1 000 % som gäller på jobbet just nu, i minst en vecka till. Men man hinner inte ha tråkigt då i alla fall!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Åååå vad trevligt det låter med en kräftskiva med alla dess aktiviteter! Jag gillar verkligen lekarna, det måste jag säga - gärna med bollar eller musikfrågor! Men golf känns som om man borde ha gått en kurs, tänk på alla osportiga som oxå håller på med golf, det måste finnas nåt knep...



Funderar på att ha kräftfest när jag fyller år om några veckor! Det är ett par år sen sist...

2009-08-31 @ 21:01:22
Postat av: Jenny E

Marielle: Vad trevligt att du skrev nåt, jag har saknat dig här! Du är ju den enda kommenteraren som varit pålitlig. =)



På "din sida" äter ni ju godare kräftor, havskräftorna är smarrigare tycker nog jag. Mmm.

2009-08-31 @ 23:28:20
URL: http://busblomma.blogg.se/
Postat av: Marielle

Tack! Har inte kommenterat men läst - varenda dag!



Måste faktiskt erkänna två saker. 1. jag tycker bättre om räkor... 2. Har ALDRIG provat insjökräftor... Skäms på mig! Men havskräftor är riktigt gott, räkor är riktigt riktigt gott. Nu börjar priserna gå ner efter turistsäsongen är mer eller mindre över så nu kan man unna sig både räkor och kräftor. På sommaren är det hutlöst dyrt.

2009-09-01 @ 15:08:45

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0