Livet som vagabond

Frida var superduperbra på tältboende, kunde vi konstatera under bilsemestern:

Ville ALLTID hjälpa till att slå upp respektive plocka ned tältet. 
Sov minst lika gott som vart som helst annars.
Skrek inte så att hon störde andra runt omkring.
Fann sig i alla nya platser och ljud rätt så finfint.
Nyfiken, glad, energisk och positiv. Kanonegenskaper för att trängas i tält!


Godnattsaga och sedan snarka hela natten. Sweet.


Frida hjälper till, i koncentratiooon - - - Frida myser i nya badrocken efter ett kvällsdopp!

Det kan nog bli familjetältsemester fler gånger. Vi förvånades dock av alla jättetält därute. Stoora, höga, breda skapelser. Vem hade trott att så många liksom hade hela hemmet med sig?! Vi hade lånat sambons syrras typ tremanstält. Funkade finfint. Framför allt var det lätt och smidigt att få upp och ned! Det krävde heller inte så stor plats, vilket är bra när man glider in på campingen först vid sex-sju-snåret... Men jag kan ju se tre stora fördelar med variant större:

- Plats för packning.
Även om man bara ska ta det viktigaste med in i tältet, blir det ändå två väskor och en påse. Minst. I alla fall om man är packningsstörda jag. Funkar ju okej så länge Frida inte fyller en hel "längd" i tältet, men sen kan det bli knöligare.

- Regnvädersskydd.
blir det riktigt pissväder och man ändå envisas med att bo i tält, är det ju skönt att ha ett "uterum" inomhus. Där man kan sitta och häcka medan man väntar på bättre tider. Där man kan lämpa av plaskblöta saker.

- Ståhöjd.
Min rygg höll  baske mig på att krascha av kombinationen sova på liggunderlag och krypa runt i tältet i vaket tillstånd! Jag var/är stel som en gnu efter en vecka, kan jag meddela. Men så är jag äldst och tveklöst mest otränad i familjen också. No wonder.


Fast vem har sagt att vi inte hade ståhöjd i vårt tält? (Allt är relativt, ni vet!)

Någon dag efter hemkomst frågade faster L Frida: "Vart ska du sova inatt då Frida?" Frida svarade tveklöst: "I tält!" Men det gick bra att vänja sig tillbaka till sängsovning också. En sån tur!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0