Vanlig vardag randas

Nu har jag landat efter allt socialiserande! Sitter här lite söndagstufsig i håret (självtorkning i blåst efter badet...) och avrundar helgen. Ska försöka att natta kring tolvslaget, annars blir jag nog medvetslös imorgon. Har en ovanligt tröttig känsla i kroppen, som jag INTE vill ha när massor av energi behövs till att jobba undan (gamla surdegar) på jobbet!

Vår Stockholmtripp blev så mysig så. Är nöjd med att jag kom mig för! Faller alldeles för ofta i bekvämlighetsfällan numera, tycker jag. Men denna lilla dygnslånga raid blev av. Jag drog hemifrån vid strax innan 19-tiden och Frida sov kort därefter. Hon tokdånade direkt! Rullade till Sthlm och njöööt av nya E4-dragningen som sparar massor av tid. Lyckades glida in på centralstationens parkering som om jag aldrig gjort annat, hämtade upp W och åkte vidare till Ingarö. Lämpade över en såsig Frida i säng och hon snusade vidare! Applåder.

Fick sedan alltså äran att delta i frukost-på-säng-sjungandet för 10-åringen! Kan inte begripa att det är 10 år sedan jag blev väckt av telefonen vid 5-6-tiden på morgonen! 10 år sedan W berättade den glada nyheten, med en röst som lät så mild och drömsk och tindrande att det inte gick att missta sig - det nya underverket låg alldeles tätt intill. Åh, nostalgi. Hur som helst så fick han bl.a. sin första egna mobil (inte av mig) och svävade på små moln resten av dagen tror jag. Lillebrorsan hade minsann också fyllt (7) år för bara några dagar sedan, så även han uppvaktades av oss! Jag körde med (förvisso nogsamt utvalda) böcker till båda. Kanske inte alltid det som skapar mest paketöppnarglädje, men det duger nog i längden!


A premiärpratar i egna mobilen  - - - - V ska till att öppna sitt paket


V spelar och Frida är fascinerad... Satt sådär länge. Förvånansvärt länge!

Stockholmdagen innehöll en del vardagsjox (mathandling och så) men ändå mycket mystid. Efter födelsedagsmiddag och prinsesstårta borstade jag tänder och smackade pyjamasen på Frida, sedan rullade vi norrut. Även denna gång tog sömnen överhanden raketsnabbt för henne, och höll i sig även när bilstol övergick i sängläge hemma. Finfint!

På lördagen hade vi besök av lilla I, som sagt. De ska flytta framöver och har därmed ingen brist på saker att göra om man säger så... Däremot har de brist på barnfri tid, så jag försöker avlasta lite. Inte särdeles svårt, eftersom Frida och I leker som tokar och har såååå roligt när de ses! Tyvärr hällregnade det, men vi härdade ut och avverkade först en blööööt lekparksstund inklusive lite fika för att parera en något sen lunch. Vi lärde oss bland annat att blöt rutschkana + blöt galonbyxa blir väääldigt halkigt - lilla I bumpade huvudet lite och hann längta efter mamma några korta minuter innan det gick över hur bra som helst.


Småbruttorna i full mundering, sörplandes varsin Mer-tetra.

När vi kom hem med hela sandlådan kvar på regnkläderna, spolade jag helt sonika av oss med vattenslangen i garaget. Tjejerna var helförtjusta, något så tokigt hade de inte varit med om! Efter en rätt omfattande blöt- och sandsanering lyckades jag sedan till sist sno ihop lite lunch. Både Frida och I smakade sådant de vanligen inte äter (om än med spotta-ut-resultat, men de smakade ju i alla fall!) och åt toppenbra, så det funkade över förväntan.

På eftermiddagen hann vi rajrajja på discodans med självlysande armband - Spotify gick varm. Favvo-låten de kunde enas om var Hej hej Monika. Efter discoröjet varvade vi ned med leklera på köksgolvet, stoj och mys i lektältet, bokläsning och sångstund. Vi hade en riktigt kul dag, verkligen. Det är enormt kul att de har så stort nöje av  varandra nu! När vi sedan lämnade tillbaka I, fick vi nybakade muffins och pizza dessutom! Frida fick somna i bilen hem (plättlätt!) och allt var frid och fröjd!


Frida och I i lektältet. Just i detta nu pågick bokläsning...

Tja. Sedan tjipp tjopp var det söndag. Pappan har haft invigning och öppet hus i nya jobblokalerna i helgen, så honom har vi tyvärr inte sett mycket av nu. Det var ju rena turen att J ringde och ville hyra film på lördagskvällen - då fick även husfolket en mysig slapparstund i soffan tillsammans! Idag har Frida och jag mest bara gonat oss, förutom att gå på minisim såklart! Terminsstart i bassängen och premiärdopp i Pippi-baddräkten från morfarn och M.

Frida var ytterst nöjd med "schemat" och vi hade en riktigt trevlig eftermiddag. Tja, möjligen kan man bortse ifrån logistiken kring att åka buss, lyckas handla efteråt och samtidigt hålla en trött och hungrig simstjärna nöjd! Vagnen gör sannerligen nytta sådana gånger, när man ska släpa en stor badväska , den lite mindre "bra-att-ha-badväskan" och därtill två matkassar, en kofta och Frida själv förstås! *puuuuh* Vågar inte tänka på hur det blir när vi inom överskådlig framtid inte längre vill/ska/behöver ha vagn med oss - hur ska man få MED allt?!

Nu är det midnatt och ögonen är tuuuunga. Godnatt!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Karin

Vilka fina lockar Frida har. Som sin mamma.

2009-08-24 @ 18:14:13
URL: http://www.karinrolennordstrand.se

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0