En sak i taget...

...tycks vara julklappslösningen i år! Frida och jag drog på middag på stan och julklappsjakt ikväll igen. Hm. Det blev bara en grej köpt, igen. Synd att antalet dagar kvar till julafton inte räcker till för den takten! Dags att hugga i med några av mina taktiker från förr tror jag:

- För varje affär du besöker, fundera över hur många personer du kan hitta något åt där. Tänk kreativt och effektivt. Inte ranta runt i onödan.

- Kämpa för att släppa tanken på att du kanske kan komma på något bättre och söka vidare - slå till på det som känns okej och nöj dig med det! (Svårt mina vänner, SVÅRT...)

- Kommer du på en bra idé, fundera över hur många fler som kan få en liknande present! (T.ex. var prenumerationer en sådan grej för några år sedan för mig.) Simplify!

- Börja med dem du ska posta julklapparna till och ta dem du ska firta tillsammans med sist! förenklar logistiken och optimerar tidsfördelningen.

- Shoppa online, det går lättare att anpassa till när du har möjlighet att handla (och ev. barn sover). Men här krävs viss framförhållning, prylarna ska ju hinna komma också! Pluspoäng för nätbutiker som levererar prylen inslagen till mottagaren och räkningen till den som handlar.

Tja. Vi får väl se. En av de saker jag alltid gör, är att fixa en lista (på datorn) med alla jag ska handla till, deras ev. önskelistor eller egna idéer och så småningom en anteckning om vad jag köpt. I år har jag inte ens den rackaren ordentligt strukturerad, förmodligen är det där skon klämmer när det går så trögt! Och får jag själv inga klappar i år (buhu buhu) får jag nog skylla mig själv, för jag har varit oduglig på att leverera en önskelista!

Well well. Jul blir det hur som helst gott folk! Plötsligt är det klart på något sätt. Klapparna är inslagna och överlämnade. Ringarna under ögonen är glömda. Man sitter där med prinskorvarna, skinkan, äppelmoset och glöggen och gonar sig. Rätt nöjd.

/Jenny


Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0