Lucia-stämning

På söndag är det lucia. I år tycks upplevelsen bli lite... spridd.

Idag besökte Gävles lucia högskolan (alltså mitt jobb). Vääääldigt vackert. Jag som är sjukligt blödigt fick rent av en klump i halsen där i början. Den försvann dock ungefär samtidigt som jag började störa mig oerhört mycket på att de sjöng "kärnan" istället för "stjärnan" i alla sånger! Nynna lite där hemma - det är MÅNGA stjärnor i sångerna på  lucia-temat... Men stämingsfullt med levande ljus var det ändå.

Imorgon eftermiddag åker vi och grattar M i Ockelbo - förhoppningsvis ska då småtussarna Frida och I lussa lite för oss. Kanske kommer vi att få höra Sankta Lucia åtminstone, eller SALTA Lucia som Frida trodde att det hette! Lilla I är rutinerad - hon har övat järnet och uppträdde med sin förskola i kyrkan idag, så hon kan det här. Men det finns risk att buset tar över imorrn tror jag, med de två goa fnitterlistorna på samma ställe.

Ikväll innan nattning snabbprovade vi Fridas luciapryttlar (ostruket ärvt linne, dubbelknutet band etc - inget finlir alltså) för att se om det skulle funka - och JÖSSES så charmigt!


Gulle gulle dig, Frida!


På söndag blir det sedan till att krypa upp till luciamorgon på TV (eller troligen en inspelad variant, för att möjliggöra en eventuell sovmorgon?) och bänka sig framför TV:n med mysfika hela familjen. Härligt!

Stilla natt på er - nu ska jag och sambon se andra halvan av Benjamin Button-filmen och käka nåt snarr!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0