Saker jag förvånas över

Idag på stan gjorde jag två betraktelser som jag förvånades storligen över.

1: Om att fokusera på utseendet

Två tonårstjejer (i gymnasieålder?) passerade mig. Den ena säger: "Ja alltså jag har ju testat sånt där du vet som man sprutar in i munnen för att få större läppar. Men jag tyckte inte det var så jäkla bra faktiskt, det typ försvann så himla snabbt ju. Morsan tyckte det var lite onödigt men typ sa ju att jag fick och betala ju å så.Fast jag vet typ inte om jag kommer göra det igen."

Eeeehhhh. Okej. En vanlig tjej i vanliga Gävle gör saker som jag inte begriper, och inte kan jag fatta att föräldrarna tillåter det - och BETALAR dessutom! Herregud. Jag känner mig som en fossil.

2: Vilket beteende vill man lära ut?
En mamma med två unga söner (typ 11 och 13 kanske?) går ut från McDonalds sidodörr. Den ena grabben smäller upp dörren rätt på en budbil som sår parkerad utanför. Jag hör att det kraschar tydligt, trots att jag står en bra bit bort på andra sidan gatan. Mamman och pojkarna hör också kraschet. Killen som smällt upp dörren utropar "Shit!". De tittar alla tre på skadan en stund, sedan GÅR de. Ingen lapp på vindrutan, inte vänta kvar på chauffören, ingenting. Bara en mamma med taskig moral och medkänsla, som tar sina två grabbar och går därifrån som om inget hänt!

Mycket, mycket förvånande. Märkligt. Vill man lära sina barn att man inte behöver stå för de fel man orsakat? Korkat.

/Jenny moraltant

Kommentarer
Postat av: Marielle

Fy, vilket trist beteende! Min sambo pratar ofta om den generation du sett och om hur det är de som ska ta över Sverige och ta hand om oss sen... Huuva!

2009-12-23 @ 18:50:55

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0