Kraxigt läge

Serverar en bild på fröken Frida från den där febriga julveckan, då hon fick äta i soffan typ hela tiden (eftersom det var enda chansen att få i henne nåt). Idag har hon också fått lyx-mumsa framför TV:n ett par gånger, något som uppskattats högeligen! "Äta chanchör TV:n, mamma" utbrast hon exalterat med ett glatt, överraskat tonfall. *ler*

Frida hostar rejält. Snoret rinner och hon är så röd om snoken att självaste renen Rudolf ligger i tok-lä. Febern ligger stadigt över 38, idag snarare vid 39-strecket eller över på kvällningen. Pluttan! Men hon är tapper. Sover extra mycket, är ganska slö mellan varven och klart medtagen, men orkar ändå gaska upp sig emellanåt. Busa runt lite, leka med nåt, prata hysteriskt eller på annat sätt kicka igång livsandarna lite!

Föutom att vara inne och såsa runt i mysbrallor, gav vi oss ut på en liten vagn-sovar-prommis. Svalt ute = bra för febriga, dessutom lättare att sova halvsittande i en vagn när hostattackerna slår till... Frida sov gott inmyst i täcke och filt under regnskyddet, medan blötsnön ven kring mammans icke mössklädda lockar och gjorde allt pissblött.

Jag hämtade ut två paket på trippen: Kläder från Me&i (med hälften restat...) och en ny extra barnvagn. Som utbyte mot sjuttiofjorton triljoners sparade, sorterade och inskickade streckkoder från Semper, har vi nu fått en röd Quinny Zapp-vagn! En typ sulky, liten och kompakt och lämplig att ha med på biltrippar. Trevligt pigg, ny, fräsch och lättstyrd (på parkett i alla fall...). Det finns dock två nackdelar redan innan jag testat den: ingen som helst varukorg (inte ens ett yttepyttigt vantfack...) och ingen möjlighet att fälla ned ryggstödet. Med andra ord en riktig "gå en snabb sväng på stan"-vagn, eller "gå till dagis-vagn, eller "vi behöver nog ingen vagn på den här resan egentligen, men slänger in den i bilen ifall att"-vagn. Nog så bra att ha i och för sig, särskilt om den är gratis. *ler*

Dags att börja tänka på sömn. Eller jag ska i alla fall ligga där, bredvid den hostade krabaten. Klappa, torka snor och stryka över het panna. Sov gott därute!


/Jenny


Kommentarer
Postat av: BeingTobbe

Puh! Det måste vara varmt :)

BeingTobbe.blogg.se



PS. Lägg till din blogg på tusenhemsidor.blogg.se

2009-02-27 @ 00:29:04
URL: http://beingtobbe.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0