Kolmården backe upp och backe ned

Nu rasslar jag ääääntligen fram en första bilsemester-rapport. (Jag förstår att ni suttit som på nålar - not! Haha.) Här kommer lite smakprov från Kolmården - det blir så evinnerligt långt om jag ska dra hela veckan i ett enda inlägg. Vi åkte Gävle > Södertälje > Norrköping > Söderköping > Mem > Västervik > Vimmerby > Västervik > Gamleby >  Söderköping > Stockholm > Gävle. Tjipp tjopp klart!

Vi rattade alltså iväg från Gävle ca 15.00 på avresedagen (torsdag för nu snart två veckor sedan), efter trassel med takboxlåset och mammans eviga packnings-snurrr som tog tid... Kan konstatera att vi har världens mysigaste unge. Frida kliver in i bilden, blir satt tillrätta i bilstolen och säger direkt "Jag vill ha nått att pyssla". Mamma jultomten är förberedd, men det behövs inte mycket ibland. Frida lekte med två små gosedjur, en barnkudde och en liten glasögonputsduk i måååånga mil. Djuren bäddades ned, pysslades om, väcktes, bäddades ned igen osv osv in absurdum. Fascinerade. Underbara, tålmodiga, uthålliga lilla fnutt!


Vätskedepå - Frida kombi-dricker i Södertälje.

Semesterkaravanen gjorde ett middags-stopp i Södertälje, där vi promenderade lite och smaskade mycket god vedugnsgräddad lyxpizza vid vattnet. Till slut anlände vi till Norrköpings utkanter och slog enligt planerna till med tältcamping på First Camp Kolmården - schysst ställe med fräscht renoverat servicehus och trevligt område!

Vi spenderade alltså två dagar på Kolmården. Egentligen har jag ju redan berättat tom dag 1. Om hur tålig Frida var, hur hon gick överallt i hettan, om att vi hade det gött som tusan. Vi kollade in djur i massor och gick på delfinshow. Men här kommer bilder också!


Bamses värld. En poppis första anhalt!


Barnens lantgård, också tidigt på rundan. Frida var rätt modig!


Ritten på trä-tigern var NÄSTAN lika kul...


...som att få span på den verkliga katten!

Dag två bestod bland annat av bussguidetur genom safariparken. Framför allt pappan fegade ur angående att åka in dit med egen bil, han såg klösande björnklor och annat framför sig... Vi tog också en linbanetripp - dyr och onödig om än lite mysig! Pappan klängde sig igenom  höghöjdsbanan (10 meter upp), vi käkade kopiösa mängder glass, tillbringade mer tid med delfinerna och aporna och fick solbränna i nacken. Mera bilder!


VEM har tassat iväg här?! Måste undersökas!


Vi tog linbana upp till parkens norra del, för att spara energi.
(Bortkastat - vi fick börja med en lång brant uppförsbacke! Pust.)



Frida ville också gärna klättra och klänga. Såklart.


Och hon är stark! I alla fall en liten stund.



Delfinernas underbara värld. De är så vackra!


Mamma gorilla med lillknatten upp på ryggen. HUR söt som helst!


Noshörningarna bajsade STORA klumpar, det har Frida
tjattrat mycket och länge om sedan vi bevittnade detta!


Zebror är verkligen ett naturens konstverk. Obegripligt hur de kan vara så grafiskt perfekta!

På fredagen efter första Kolmårdens-dosen (alltså när vi föll ihop i en trött hög med ömmande fötter, medan Frida fortfarande var energisk och vid gott mod!) bodde vi på Villa Solliden (som jag skrev om tidigare). På lördagen (efter dag två, när vi var om möjligt ännu svettigare, tröttare och stelare - men glada och nöjda) bodde vi återigen på First Camp Kolmården i tält.

Jag tycker det är toppen att gå på djurpark. Sambon hade inte gjort det sedan han var barn och fascinerades av mer än en sak. Detta besök var sålunda inte bara till för Frida! Vi var alla tre riktigt, ritkigt nöjda efteråt.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0